Новите ви книги - 9 тема

• 56 874
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз имам нови Simple Smile

Снощи започнах Тайната на семейство Рей и неможах да ме грабне така както Ключът на Сара,сано не се разочаровам Sad

# 676
Да се клецам в Алцхаймера; чел съм и "За мишките и хората". Не е лоша. Сори за офтопика, след малко ще постна нещо по темата, че е дълго и ми отнема време да го напиша. Laughing
На 29-ти ще гледам постановката тук в Бургас! Имам големи очаквания...да видим!

Мисля, че няма да се разочароваш  Wink Една от малкото стойностни постановки, които съм гледала напоследък  Simple Smile

slan4ogled, ще очаквам отзиви за "Тайната на семейство Рей"   bouquet

Моите две "нови" от вчера (в кавички, защото и двете книги са издавани преди години  Simple Smile)

На такава вълна съм напоследък  Blush Сега си търся и "Стълбове от сол" ...

# 677

Първата ми звучи доста свежо, а и получих добър отзив. Надявам се на истинско забавление и добри идеи!

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 20:27 от edin

# 678
slan4ogled , зачете ли вече "Една Коледа в Париж"? Отдавна й се чудя и срещам доста противоречиви мнения Rolling Eyes
Моите на-новички:
и

# 679
  • София

Първата ми звучи доста свежо, а и получих добър отзив. Надявам се на истинско забавление и добри идеи!

А някакви отзиви, има ли интересни вегетариански рецепти ?

# 680
"Зъл мрак,угаснали звезди" и "Моите години с Айн Ранд"Ще ми е интересно някой да сподели мнение за втората книга! Hug

# 681
"Зъл мрак,угаснали звезди" и "Моите години с Айн Ранд"Ще ми е интересно някой да сподели мнение за втората книга! Hug

Mного е актуална Айн Ранд в момента, а аз  не мога да се прехласна по нея. "Моите години....." не съм чела, но сега съм на "Изворът". Черно-бяла ми е , каквато е и корицата й - героите са ми черно-бели, абсолютно предсказуеми. Книгата е 800 стр., на 200 и някоя стр. ми стана ясно какъв ще е краят - погледнах го и разбира се, съм познала. Нищо по-различно не ми е от Дж. Арчър, и професиналните романи на Хейли. Тези автори поне не се простират  на 1000 стр.По обема и драмите, и на Пени Винченци ми напомня. А има претенции за сериозна авторка, дори философка newsm78  "Атлас изправи рамене" я зарязах на първата част. "Изворът" ,все пак ми е по-интересна. А е и "само" 800 стр. Вероятно ще я завърша.  

# 682
Ще кажа щом я взема от книжарницата - запазена ми е. Самата авторка е много известна и тачена в средите.

# 683
Ще кажа щом я взема от книжарницата - запазена ми е. Самата авторка е много известна и тачена в средите.
Даже има филм за нея - Julie & Julia с Мерил Стрийп. Интересен е.

# 684

Mного е актуална Айн Ранд в момента, а аз  не мога да се прехласна по нея. "Моите години....." не съм чела, но сега съм на "Изворът". Черно-бяла ми е , каквато е и корицата й - героите са ми черно-бели, абсолютно предсказуеми. Книгата е 800 стр., на 200 и някоя стр. ми стана ясно какъв ще е краят - погледнах го и разбира се, съм познала. Нищо по-различно не ми е от Дж. Арчър, и професиналните романи на Хейли. Тези автори поне не се простират  на 1000 стр.По обема и драмите, и на Пени Винченци ми напомня. А има претенции за сериозна авторка, дори философка newsm78  "Атлас изправи рамене" я зарязах на първата част. "Изворът" ,все пак ми е по-интересна. А е и "само" 800 стр. Вероятно ще я завърша.  
Тъкмо си заплюх за другия месец Изворът и сега съм в чуденка дали си струва да дам толкова пари newsm78

# 685
  И във форума се вижда, че вкусовете за книги са много различни.  Много шум и реклама беше около Айн Ранд и очакванията ми са били явно завишени. На мен поне не ми се виждат  задълбочени и философски книгите й, сложни героите, както четях в анотациите.Ако четях "Изворът" като по-млад читател, вероятно щях да съм повече впечатлена. Но не е все пак от книгите, които да не мога да завърша.

# 686
Аз също чета все още "Изворът" вече ми останаха по-малко от 300стр.,малко удължих четенето във времето,защото междувременно че та и др.книги!На Айн Ранд съм чела и "Ние,живите",която ме впечатли ,много песимистична , изпълнена с безнадеждност и отчаяние,но това е нейното внушение!"Изворът" е според мен съвсем различна, с друго послание и друг тип герои,не бих я сравнявала с Джефри Арчър,когото не харесвам,а още повече с Артър Хейли,който за мен е добър автор на лесносмилаемо четиво за отмора и развлечение!Айн Ранд няма да наредя сред любимите автори ,като Сафон,например,но според мен тя заслужава вниманието и интереса ,които предизвиква!

# 687
  • Казанлък of all places
Не мисля, че Айн Ранд трябва да се разглежда извън контекста на епохата, в която е писала. Тя има своето място в литературната галерия на началото на XX век и за времето си е изключителна и революционна. Не е като да си тананикаш, докато я четеш, но и не бива .

Влязох всъщност да препоръчам една книга и един малко познат в България автор , Сергей Довлатов. Може и да греша, но понеже аз съм чела нещата му единствено на руски и ми беше чоглаво,че не мога да ги споделя с българочетящия си съпруг Simple Smile, изключиелно се зарадвах да видя това :
Има още един сборник с разкази , издавани преди години от поредицата на "Факел Експрес" , "Резерватът.Чужденката.", и там преводът и подборката на разказите е добър, но това е прясно издание и за това си позволявам да го препоръчам.
Това е един от авторите, за които ме е било искрено яд,че си е отишъл от света и не може да пише повече. Ако Улицкая ви е харесала, моля ви, прочете и тази книга!

# 688
 Embarassed Малко прибързах май и се изсилих в поста си за Ранд и "Изворът".В началото ми се стори наистина, като онези книги, които четеш и си свирукаш,   схематични ми бяха героите, но си вземам думите назад. Образите добиха противоречие, оцветиха се, започнаха да ми стават интересни. А и темите за противоречието на егото с доброто в нас  , докъде може човек да отстоява себе си и принципите си, купуваем ли е всеки човек е съвсем  актуална и днес, и определено ме вълнуват.
    За да не спамя в тази тема. Най-новата ми книга е

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 07:17 от Анонимен

# 689
Очаквам с нетърпение:

А също така и "Пристан за двама" от Н.Спаркс. И двете са по повод романтичния празник, който наближава.

Общи условия

Активация на акаунт