В момента чета....8

• 41 808
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
NеDа, точно поради тези съмнения се включих тук. Благодаря   bouquet Някой прочете ли вече "Шепнещите" на Джон Конъли? Имам всичко на автора без тази?

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 11:08 от didaka

# 661
"Още въздух" на Дж. Оруел

# 662
  • София
didaka, ако ти хареса "Елегантността на таралежа", не бих препоръчала купуването на "Жълтите очи на крокодилите" ... или поне първо я прочети от библиотека, ако имаш възможност, на мен от тази книга само корицата ми хареса
Аз лично много харесах първата книга от поредицата на Катрин Панкол. И не бих могла да правя сравнение с "Елегантността на таралежа", освен че и двете са от френски автори и действието се развива в Париж. Докато втората е по-мудна откъм действие, но наситена от емоции и размисли, то "Крокодилите" е по-динамична, многопластова, много увлекателна - не можах да я оставя докато не стигнах края. Може би заради чудесната атмосфера на града, който обожавам или защото главата героиня е от онзи тип борбени несломими съвременни жени, които успяват да преборят провалите, събират парченцата от разбитите си семейства и продължават напред - бих казала че книгата е лека и много приятна за четене. Не мога да кажа същото обаче за втората книга - "Бавният валс на костенурките". Нещо съспенса на Катрин не и се отдава според мен, опитала се е да вкара криминалено-мистериозен елемент, който е изместил житейската, семейна линия в романа и това сякаш е осакатило сюжета. Искрено се надявам след 100-150тата странаца да потръгне по-добре.

# 663
 Gercho,точно това щях и аз да пиша ,но ти си ме изпреварила.  Peace

# 664
  • Варна
Много ви благодаря за мненията. Честно казано обичам английски, американски и руски автори, защото са по - лаконични в изказа, а казват много. Малко не съм фен на френски филми и книги, но ествествено с изключения. Включих се тук, защото поредицата е скъпа ( не една книга ) и искам да събера впечатления.  

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 17:20 от didaka

# 665
"Моят танц със живота"  автобиография на  Патрик Суейзи.

# 666
Прочетох "Любов" на Елиф Шафак и мога да кажа, че книгата е повече от страхотна. Жалко, че не успях да я номинирам, но тази година задължително ще я включа в предложенията си.
Останах приятно изненадана от дълбочината й...

# 667
Прочетох "Любов" на Елиф Шафак и мога да кажа, че книгата е повече от страхотна. Жалко, че не успях да я номинирам, но тази година задължително ще я включа в предложенията си.
Останах приятно изненадана от дълбочината й...

Това е последната книга, която прочетох и успях да я номинирам, но не влезе в класацията, но с такиви отзиви, догодина може да има по-голям шанс  Hug На мен също много ми хареса!!!  Peace

# 668
Прочетох "Три чаши чай" , която определено препоръчвам като хубава книга и сега разнообразявам с "Паула" на Алианде. За сега ми харесва, въпреки че два ли ще се превърне в някоя от любимите ми книги...!

# 669

Подхванах "Мъжете, които мразеха жените" и вече минах първите 160 стр.; засега е супер. Като я приключа, ще изгледам и двата филма. Освен това си купих:

"Социопатът около теб" е писана от пофесионалист в областта на психологията и в нея се анализират доста наболели и у нас проблеми. Пише, че книгата е "наръчник на почтения човек към непочтеността", което ме обнадеждава, че освен информативно, четивото ще е и полезно.

Praynig

# 670
  • София
Авраам, хубава е трилогията Милениум, ще ти хареса. Филмите не са два, а цели три скандинавски и сега излиза американска версия по първата книга.

# 671
Знам всичко за поредицата. Филмите са два по горната книга - един шведски и един щатски. Другите 2 книги от трилогията също са екранизирани в Европа, ще има вероятно съвсем скоро и техни американски версии.

# 672
  • София
Аха, ти си имал предвид двата филма по първата част  Peace. Не те разбрах и реших да пиша и за другите.

Аз продължавам да чета "Принцът на приливите" на хартия, а на Киндъла заредих "Роксолана" на П. Загребални.

# 673
  • Варна/Лондон
Аха, ти си имал предвид двата филма по първата част  Peace. Не те разбрах и реших да пиша и за другите.

Аз продължавам да чета "Принцът на приливите" на хартия, а на Киндъла заредих "Роксолана" на П. Загребални.
Последната смятах да пътува към теб, но тъкмо ще чакам за отзиви. Hug
Аз започвам  от новата ти пратка, Вени- ''На юг от Брод Стрийт'' - Пат Конрой. След като старата година приключих с Принцът, е хубаво да започна новата пак с Конрой. Уникален!
 А предната, на Джефри Дивър- ''Обект № 522'' беше най-интересната която съм чела негова за сега. Страхотни книги! Hug

# 674
  • София
О, да, "Обект № 522" е много динамичен и заплетен трилър! Ще се хареса на любителите на жанра.
Напоследък ми е малко кът времето, но ще дам отзиви за Роксолана, само да я почна  Laughing.
Принцът на приливите е разкошна! Разсмива и разплаква едновременно, удоволствие е да се чете.
Още веднъж благодаря не само за препоръката, но и за това, че ми я предостави  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт