Юнска тема № 20

• 37 774
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Krems,  и аз още се чудя как стана. Той категорично отказваше да влиза там като имаше решетки. После махнахме 4, но и тогава не желаеше. Накрая махнахме цялата решетка. Лягаше там, но като се събуди идваше при нас или аз при него, нооо това беше по 100 пъти на вечер. Отделно слагах едни възглавници, за да не падне долу и все треперех като се събудя къде ще го намеря. Като твърдо реших да махна нощното кърмене, реших и че няма да го вземам или да ходя при него. Като се събудеше нощем придърпвахме кошарата към спалнята и така оставахме до сутринта. Обяснявах, че вече е голям и всеки си спинка на леглото и че гърдите и те спинкат. Това продължи 2 или 3 вечери и след това не се е будил повече. Купихме подвижната преграда за кошара и сега всички спим спокойно и непробудно. А дори и да се пробуди като му кажа лягай мамо - ляга. Ако не помогне отивам аз за малко в кошарката. Издръжлива се оказа.  Mr. Green Това е. Не съм предполагала, че ще е толкова бързо и лесно. Надявам се поста ми да даде кураж на всички, които като мен не са виждали как сте станат тези неща.

Мился, че плака първата нощ по-скоро заради сукането и заради това искаше и да идва. Той мен и спалнята с това ни свързваше. Аз се чудих, чудих кое да махна първо - спането при нас или кърменето, накрая стана 2 в 1.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 08:58 от mar4ela5

# 586
ketti, аз отдавна не давам мляко преди сън. Само понякога  като ми отказва  вечерята или  обратното - не й стига.

джиджи, една приятелка я слагаха ноември мисля и тяхната беше по касата.  Може би тази  новата е  от съвсем скоро, но и ние бяхме назад с ваксините и затова се получи  да я слагаме чак декември  края.

# 587
  • Обетованата земя
Ей, много се радвам, колко момичета се разписаха!
Сещам се за още доста, които не се включват-Dary dary, marmotka, arrow, mamita desita, mama jeia, zlatnata, maroobg, lorkaa, лулу, ivv83, десито, anjelina, silvyy, etka kokoetka, antoniqbg.... и още много други драснете по някой ред, какво правят малките сладурки и сладурковци Simple Smile
Марчелка, Силви, ani di, мерси за картичките, страхотни са! Силви, идеята ми за картичка беше същата, но не успях да я организирам  Blush
Марету, леко раждане и от мен! За кога ти е терминът?
Хубав слънчев ден на всички!  Hug

# 588
  • малкия йеросалим
Здравейте  Laughing
Влизам да благодаря на Ани и Диди за картичките   bouquet
А и бързам да се похваля -преди малко успях сама да забеля пишлето на Жори.Аз си го подръпвах от раждането лекичко,но от няколко месеца се застопори на едно положение и не мърда.Днес като го сменях си го беше наперил и аз дръпнах малко по силно и то взе ,че се оголи  Grinning.Той само измънка и нищо повече.Не ми даде обаче да го почистя.Сега следобед ще го натисна пак .Исках да попитам мъжките майки ,който също са забелили дали след това мажехте с нещо пилето.?Аз веднага се обадих на мъжо да се похваля и той ми заръча да го мажа с някакво кремче.Та сега се чудя с какво  newsm78

# 589
  • Варна
мама мони, на Павел го забелихме постепенно и не сме мазали с нищо.

# 590
  • Варна
mama moni, при нашия младеж имаше много да се чисти, защото под главичката се беше събрало нещо бяло. Мъжът ми го чисти с памук натопен в бледорозов разтвор на калиев перманганат (ако не бъркам назването newsm78).  А аз омазнявах с тоалетното мляко за бебета (каквото имаш), но вече след като прибирахме пишлето, а не докато е заголено.

# 591
  • С-я
не съм забелила пишката на нашия, но нашата докторка ни каза да мажем с дефламол, когато почнем.

# 592
  • Варна
Raffaella, и при нас таткото е по-голям авторитет и при него заспиват по-бързо. Направо ме изнендават децата колко бързо могат да заспят.... но при баща си. Нормално е пред теб да се лигави повече. И понеже много съм изчела за заспиването, насоките са такива. Трябва всеки ден да повтряш едни и същи действия преди сън. Напр. спускане на щори/завеси, слагане в леглото, завиване с одеало, даване да гушне любима играчка и казване на лека нощ. Това е примерно, разбира се. Може да четете или каквото ти си намислиш. Аз също се правя, че спя и ги карам да пазят тишина. И нищо, че не иска да ляга, ти си спазвай определените действия, за да свикне детето, че идва време за почивка. Влизам ти в положение, че и ние не сме лесни. Дано му намериш цаката скоро  bouquet

О да, дефламола е за рани и е доста мазен.  newsm10

# 593
Благодаря на всички, които се включиха за идеите за подарък.
 В крайна сметка вчера пратих мъжът ми заедно с майка си /свекито/ да отидат на Джъмбото и да изберът нещо. Взели са от тези интерактивните говорещи книжки /моята първа книжка или нещо от рода, говори на български и английски/, с животни, който издават звуци и мисля че коли също, не съм много сигурна понеже не съм я видяла. Купили и един голям влак, мисля че с един вагон, който се движи и пее и локомотива му пуши, поне така ми обясниха. На каката взели един пъзел. И така при свеки под елхата ще имат децата по два подаръка  Confused Twisted Evil
За под нашата елха Денис все още няма подарък, но най-вероятно в петък баща му ще му взема кола с дистанционно управление, само незнам кой от двамата ще си играе с нея.
Аз преди малко осигурих подарък за мъжът ми. От доста време се каня да му купя портфейл и днес най-накрая купих. Поставих в него една хубава сума с пари /понеже след нова година се очаква да работи по нови проекти от където се очакват добри доходи/ и дано да му е накъсмет и да му върви в този портфейл с много пари.  Опаковах го и го оставих под елхата малко на скрито място да не се вижда.
Предполагам, че мъжът ми ще се изненада, понеже определено не очаква нищо.
За бабите по един календар и толкова.

mama moni, можеш да сложиш памуче с риванол след като прибереш главичката.
japanese, без да съм чела нищо за приспиването,  си имаме ритуали. Като дойде време за обедния сън 15мин. преди това отивам в спалнята и затварям прозореца и пускам климатика. След това приготвям обяда, храним се двамата с Денис, като се наобядваме, почистваме масата, спираме телевизора /вече Денис сам го спира/, взема си шишето с водата и бибата и отиваме в спалнята. Качва се на спалнята, обличаме нощничката, дърпам завесите, слагам го в кошарата и лягам до него и се правя на заспала. Това се повтаря всеки ден. Понякога като му се приспи по-рано сам спира телевизорът и си държи шишето и започва да ме дърпа да ходиим да лягаме и дори пропуска обяда.

# 594
mama_moni, когато ние го забелихме, педиатърката ни беше казала, да слагаме компрес от Риванол (върху памук слагаш Риванол, след което го слагаш върху пишката, и отгоре памперса). При по-проблемни случаи (оттичане, подуване, силно зачервяване) ни посъветваха да се сдобием с Гентамицин с който да мажем и отгоре отново компреса.

Девойки, вероятно като повечето и аз съм на Коледна подаръчна вълна. Остана ми само подарък за Свекър и свекърва ми. Никакви идеи нямам. Толкова симпатични хора, а си имат всичко. Ще съм благодарна на предложения (календари, снимки, сервизи и покривки ги пропускаме като вариант Simple Smile)

# 595
  • Пловдив
Привет момичета!

Влизам, за да ви кажа, че и аз пуснах картичките и те вече пътуват към вас. Така че моля поглеждайте си пощенските кутии, пуснала съм на всички  Hug
  При мен днес накуп три - благодаря ви, момичета.

Стаси, защо не направите чаши със снимки на Крис? Предполагам, че много ще се зарадват баба и дядо.  Пак влиза към графа сервизи, дори и като отделни чаши, но пък ще са с любимото внуче  Simple Smile

# 596
Стаси, незнам с какъв бюджет разполагаш, но може да е нещо символично, например добре украсени бутилка вино /уиски/ за свекъра и кутия сладки /бонбони/ за свекървата. Ако свекърва ти обича да прави сладки, може да и подариш някоя форма за мъфини или някакви бисквити. Замисли се в каква област са им интересите и хобитата и им подари нещо свързано с това. Също така може по един хубав халат, спален комплект или нещо подобно, дано да не ти се стори глупаво предложението ми.

# 597
  • Под липата
Стаси_К, ако свекърва ти е фен , може да и подариш посещение в добро козметично студио - масаж, сауна, маникюр, педикюр и тем подобни глезотийки. Моя колежка беше пратила свекърва си за рождения й ден и жената много се зарадвала.

# 598
И аз подкрепям предложението на Raffaella дори съм си замислила за РД на свеки да и подаря такъв ваучер.

# 599
Благодаря за идеите и за светкавичните отговори.
Тези моите свекъри съвсем всичко си имат. Направо е мисия невъзможна избора на подарък за тях.
Бутилки вино, календари .. бяха миналата година. Тази ми се искаше нещо друго.
Мислихме го с мъжът ми и ако не измислим нещо смислено, ще вземем Ваучер за СПА уикенд. Но тъй като мъжът ми е тур оператор, този подарък ми се струва малко като "отбиване на номер".
Между другото, искаше ми се подаръкът им да е семеен (както са комплекта чаршафи, които са супер подарък за мен (но тя си купи нови само преди седмици)), а не персонален към единия и към другия. Май имам време  още ден Simple Smile Ще съм благодарна за още мнения.

Общи условия

Активация на акаунт