Юнска тема № 20

• 37 788
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Обетованата земя
Киди, ние имаме същата противопожарна кола Simple Smile
С две ръце гласувам за подарък за момче ето тази работилничка, Иво я обожава!
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.3629
Чери, тази ферма също е сладурска, гледам, че търсиш подобно нещо
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.8315
Общо взето съм фен на марката Kiddieland  Mr. Green
Днес май ще пращам таткото за играчката, която харесахме в Хиполенд, която вчера Пепси показа. Дано се забавлява малкия. И аз искам истински да се зарадва и заиграва с подаръка си!
Благодаря ви момичета за милите пожелания! Simple Smile

# 571
Здравейте девойки!
Благодаря за картичките които успяхте да изпратите и до нашата пощенска кутия!
Нямах много време напоследък, за да се включа в разискани теми.
Нова позиция в работата, Магистратура и изпити свързани с нея, Коледни партита за Крис, които се опитахме да не пропуснем...

didi_24 честито мила. Аз пък ти пожелавам още един младеж вкъщи. За да могат след някоя и друга година да не спират да те носят на ръце и в пряк и преносен смисъл! Много здраве на този етап!

За подаръка ще се включа - ние купихме точно същата играчка, която Пепси спомена. Искрено се надявам да е забавна и да задържи вниманието на Крис за повече от 5 мин. Друго което взехме от света на играчките е тази: http://malchugani.com/index.php?page=shop.product_details&fl … k=1&Itemid=53
безкрайна забава за Крис.

Иначе, Крис е безкрайно радостен вече с пребиваването в яслата. Няма търпение сутрин (и как иначе, веднага след влизане там започва да закусва. А той е фен на хапването). Ще пропуснем сборната група следващата седмица. Ще погостува на баба и дядо в Стара Загора.

Е, май това е от нас.
Поздрави и бързо оздравяване на всички малко и повече болнички.

P.S. Девойки, използвате ли нещо друго за отпушване на носле, освен Стеримар и другите производни? Крис през нощта е със запушен нос, който не успявам да почистя с нищо май май вече.

# 572
  • Варна
Добро утро!
Днес кафето е от мен, че нашия батко има рожде ден!   food010 smile3510

Днес е Игнаджен, според поверието, по това, кой ще ти влезе първи в дома се определя каква ще следващата годнина. Само добри хора и късметлии да ви прекрачат прага на всички.

Аз да се похваля с втора непробудна нощ. Събуди се към 6 и нещо, отидох в кошарата, унесе се и още спи. Пу пу. Направо не мога да повярвам. Плана е да разредя кърменията за запиване през нощ, после през 2 и така постепенно да премехна и него. Да видим. Следващата ми цел е да се храни само с нас на масата , а не пред компютъра, после идва гърнето... Това е плана, да видим.

Нашия татко отиде на изпит. Аз си пия кафето и се родя в нета - кеф.

Киди, пожарната ми хареса. Идеите, които е дала Диди24 също. Гумено магаре за скачане имате ли? http://landofroses.net/%D0%93%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0% … 6/item/16341/360/ Люлеещ кон, който става и за бутане с крака? Сега не мога да намеря линк, но ги видях в Джъмбо.

# 573
  • Под липата
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, може да сте ме забравили Simple Smile Опитвам се да ви чета, но успявам само от време на време, защото малкият бяс е плътно с мен и всяко занимание, което изключва внимание за него самия, не се приема.
 Нека честитя първо на didi24 - браво, сериозна крачка си е това Simple Smile! Няма да ти е лесно, но пък със сигурност ще ти донесе щастие. С моята сестра, която е по-малка само с 18 мес. от мен, много се разбираме и винаги сме си играли заедно като деца, така че и за Иво ще е чудесно да си има братче или сестриче Simple Smile
 Виждам, че обсъждате коледните подаръци Simple Smile Аз нямам търпение Боян да порасне още мъничко, че да си КУПЯ  Mr. Green  LEGO конструктор. Иначе, си мисля сега да го зарадваме с музикална играчка и магарето , което Марчела е показала. Поръчахме и в e-bay лампа костенурка, че много се зарадва на подобна при едни наши приятели.
 Иначе, Боян отдавна спи цяла нощ, но... проблемът е в заспиването. Дойде ли момента спане, косата ми побелява  Crazy До скоро приспивах в количката - слагах я в стаята и люлеех до откачане - приспивах 2 часа за да спи 30  мин. От една седмица не иска с количката - започва да плаче и след като един следобед ме докара до лудост , го сложих в кошарата и извиках баща му, който за 5 мин. го приспа. Crossing Arms Естествено, беше повишен в главен Боянопреспивач, но това става само вечер. През деня моите мъки продължават - не мога да го приспя  Tired Правя всичко, което и татко му, но с мен приспиването е мираж . Ох, оплаках се Simple Smile !

# 574
Марчела, честит ви рожденик! Жив и здрав да е!  bouquet

Рафаела, помним те разбира се Simple Smile
Ние минахме през приспиване в количка, на ръце, с биберон, но вече заспиваме без тези екстри. Слагам го до мен на спалнята на която едната страна е плътно до стената, а от другата лягам аз, така, че да не може да слезе от леглото. Игнорирам всяко желание за игра с мен - или се правя на заспала, или гледам телевизия, като от време на време му шъткам. Той се търкаля , дърдори нещо, ляга, става и накрая заспива.  В началото се приспивахме по два часа, сега до половин час е отнесъл плувката Wink  

Стаси , когато на Андрей нослето се запуши без причина, т.е. не е хремав или болен, гледам да овлажня въздуха в стаята. Иначе освен физ. разтвор (който и при нас не помага за отпушване на нослето), май няма нищо друго за прочистване, което да е безобидно и да го капеш често без предписание на лекар. Ако някой знае нещо да каже и на мен ще е полезно.

Диди, благодаря за линка, играчката, която си показала изглежда също занимателна, а е и доста по-евтина.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 13:45 от cherri

# 575
Ако някой знае нещо да каже и на мен ще е полезно.

Промивам й носа отвреме  на  време с  Олинт СОФТ (подчертавам Софт, защото то е обогатено с  алое вера и според моята педка по-добро).

Днес имахме час да сложим на Рая последния прием Пентаксим, но трябваше да си го закупим. Обиколих по-големите аптеки и на всичките ваксини срока беше до края на декември. Но на мен не ми се рискува с този срок Thinking   и не купих. Ще я сложим догодина живот и здраве, но никоя аптекарка не знаеше кога  долу горе ще им ги доставят. Дано няма много забавяне, че мразя да й слагам ваксини  докато мъжа ми е на път.  Crossing Arms

# 576
  • Под липата
MaYa___, защо вие си купувате Пентаксим-а, нали се поема от Касата и се доставя директно при педиатрите? Извинявай, може и да си казала защо, но не съм чела по напред... Embarassed

# 577
  • С-я
момичета, как може да питате какво се капе в запушен нос.
Аз ли трябва да ви казвам за сребърната вода Simple Smile И не забравяйте да миете и очите
(май не си спомням какво се капеше, миналата година и клеева тинктура доста се спрягаше).
Аз капя едно хомеопатично със съмнителен ефект- Еуфорбиум, но тъй като самоубеждението е голяма работа, давам го редовно.

# 578
Рафаела, така е да, но педиатърката я е свършила и ми предложи ако искам  да я ваксинираме с някакъв заместител на Пентаксима (забравих името) или да си купя аз Пентаксим. Но аз не искам д а я ваксинирам с друга ваксина и затова така се получи.

polkidot, аз пък от  тази сребърна вода никакъв ефект не виждам. Може би от толкова  хвалене и очаквам да е  някакво чудо  Mr. Green   Този Еуфорбиум ми го похвалиха много  Peace

# 579
  • Пловдив
Марчела завиждам ти благородно за успешните мисии- СПане в кошара и Отбиване  Laughing
Би ли споделила как точно стана така,че за няколко дни Паф започна да си спи в кошарата? От поста ти не разбрах първата вечер е плакал толкова много,защото е искал при вас или защото е искал да суче? При нас нощното кърмене мога да кажа,че е отпаднало,но това се случи постепенно след като започна да спи при нас.Сега преместя ли го в кошарата след 30 мин е ревнал и ако е много разярен иска да суче.Иначе само гушкане минава.А за преспиването на обяд и вечер засега е мисия невъзможна без моето участие   Cry   
За играчките-много хубави сте паказали. Ние какво чакаме още незнам.Коцето се радва на камиони,които имат шофьори-чичита,както им казва  Grinning
Стаси за запушеното носле щом не е болен и стеримара не памага, може би е проблем наистина въздуха във стаята.

# 580
Ааа, тук съм, хвърлям по едно око какви ги вършите, за две нямам време. Мама Мони, много мило, че питаш, благодаря.  bouquet Ели, мерси, че си ме отчела.  bouquet
Диди, лека и безпроблемна! Никола спря да суче няколко месеца след като забременях, най-вероятно, защото кърмата ми драстично намаля. Първо се ядосваше много, после свикна и откри водата. Сега от време на време като се преобличам и ме види гола, ми сочи гърдите и казва "Ам". смятам да му давам кърма от шише като дойде малкото бебе.
Сега е болен нещо - от два дни точи сополи, кашля и вдига температура 37.4 - 37.5. Давам му Осцилокопцинум (ако така се пише, мързи ме да проверявам) и отвара от ябълки и дюли със семките им. Надявам се да мине леко, иначе е жизнен, играе си и не капризничи. Играчки и конструктори има доста и всякакви, не мисля да се впускам в разточителни подаръци за Коледа. Ще му купим шейна, че си няма, някаква играчка за детското парти в местното читалище (тогава ще се запознае с Дядо Коледа) и съм харесала една книжка на Сиела - Къщата на Дядо Коледа. С книжки много се занимава, постоянно ми носи някакви да му чета и да гледаме картинки. Има седем - осем от онези, дребните картонени, много ги уважава. Но най-много обича да си играе с дрехите му/ни - постоянно вади от гардеробите и скрина, ако не съм блокирала вратите; обръща коша за пране и разнася непрани гащи из цялата къща, дърпа дрехите от подвижния простор... абе, цветна картинка е интериорът ни. Отказала съм се отдавна да вървя след него и стриктно да събирам всичко на момента. А, и със съдове много си играе. Там гледам да го ограничавам, доколкото ми е възможно, защото, освен че понамаляха чашите и чиниите, счупените стъкла са и опасни за него. Спор по този въпрос няма. Wink
Иначе, добре върви бременността, в общи линии. Влязох вече в деветия месец, но пак очаквам да пренося.

# 581
Здравейте, момичета!

Помни ли ме някой? Rolling Eyes
Не съм влизала тук от месеци, не знам защо реших да вляза сега и ми стана толкова носталгично и криво в същото време...Изпуснала съм много, но и нямам физическата възможност да успявам да пиша по форуми и спрях отдавна. Работя много, особено сега е натоварено. Минавам само да ви поздравя и да ви пожелая весели празници!

# 582
  • Варна
Здравейте!

Теди вече е добре. Какво беше това чудо не знам, минахме само със сироп за кашлица и Нурофен.

Рафаела, самата ваксина Пентаксим не се слага вече от здравната каса, има друга ваксина, която е с/у същите болести, но и аз не знам как се казва. Последно ние слагахме за Хепатит (много сме назад с ваксините) и реших да питам педиатърката дали има Пентаксим, каза ми "Да", но аз имах вече информацията, че не се предлага от касата и пак я попитах дали е Пентаксим или някаква друга. Каза ми, че е заместител, но си била същата.  Thinking

Поли, съвсем бях забравила за тази сребърна вода.  Joy

# 583
Здравейте, момичета!
Помни ли ме някой? Rolling Eyes
Е, как бе Eliza*, върни две-три странички назад  Peaceтъкмо те бях споменала и ти се появи.
Марету, все едно описваш наш Иван, за лудориите.От два дни забелязах, че половината му дрехи липсват, а пък уж ги бях изпрала.Днес ги открих под едно легло, влажни, естествено са смъкнати тихомълком от сушилника и "подредени" под леглото.
За запушено носле съм пръскала Незита, изписано от педиатър, при нас действа  Peace
За ваксината-явно има нов "играч" на пазара.Най-вероятно е същата ваксина, само че по-скъпа, заплатена, разбира се от нашите вноски.
На мен вече втора вечер ми отказват млякото преди лягане  Thinking
Или вечерята му е дошла в повече, или е заради разширената дупка на биберона, или децата сами си показват кое-как-кога, и ни оставят да си мислим, че ние сме ги научили  Laughing.Те старите хора са казали-"Детето само си показва".
Днес ми беше подарено първото цвете от мойто синче.Една измръзнала пъпка на роза, която откъсна и дойде да ми я подаде с думата "Бу-у-я"/Благодаря/, вместо Заповядай.  Heart EyesЩе си я хербаризирам.

# 584
  • Пазарджик
kеtti, много мил жест от сина ти! Все така да е галантен!
Марету, леко раждане!

Пентаксим - реимунизация ни сложиха педиатрите без да ни искат пари или ние да я купуваме.

Общи условия

Активация на акаунт