Юнска тема № 20

• 37 758
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря на всички,които ни поздравиха за празника на моята Ивет!
Честито на именниците от вчера !Носете с гордост имената си , само хубави неща занапред и здраве най-вече!
Честит рожден ден на Диди!  bouquet
Слънчев лъч,бързо оздравяване ви желая! Hug

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 09:28 от Nataliiiiiii

# 691
  • Обетованата земя
Благодаря, Натали!  Hug
Нямат край почерпките и празниците, ама нека! Чувствайте се почерпени от мен и днес, че остарях с още една годинка  Laughing
 Слънчо, да оздравявате!  Hug
Мартеа, бързо влизане в ритъм на работа!  Hug
Марету, дали е родила?

# 692
Момичета да ви попитам в какво пият водичка и сок вашите мъници и с какъв накрайник. Писна ми от тези пластмасови чашо-шишета и не знам кога е моментът да преминем към истинска чашка. Ако сте виждали някакви подходящи стъклени  за нашата възраст моля препоръчайте !
А, и каква вода пиете - направо чешмяна не било добре, преварена отдавна не е добре заради минералния баланс, Девин - ОК, но пък и тя е в пластмаса - откога може да се пие чешмяна и дали може да е филтрирана? Ще питам и в темата за храненето на бебето...

# 693
  • малкия йеросалим
Диди Честит рожден ден и тук  LaughingМного поводи за празнуване ви се събират,ама то е за хубаво.Пиши как я караш ти,справяш ли се с малкият,как се чувстваш.
Честито и на патерици на всички празнуващи от отминалите дни!  bouquet
И аз се присетих за Марету,би трябвало вече да е родила  newsm78.Интересно ми е и как се развиват нещата при Хлора. Тя първа се престраши да повтори.Ако четеш пиши как я карате.
А да скоро се сетих за една мама/съжалявам обаче не се сещам за ника й/.Тя живееше в чужбина.Имаше две момиченца с малка разлика и беше бременна за трети път.Роди пак момиченце.Не е писала от както е родила.Някой знае ли нещо за нея?
А за нас какво да кажа -все същата.Вече из-дивях с двамата вкъщи.Изкарвам ги всеки ден за малко,но е доста студено.Вече ми се изчерпаха идеите за игри и занимавки.Нашият тати се прибира другата неделя и дано това да е последната гадна командировка,иначе ще подам молба за развод  Twisted Evil
Искам аз да задам едно въпросче на всички-дайте мнения,та малко да раздвижим темата.Та въпроса ми е за памперса.Нека всеки да пише собственият си опит.Има ли майки ,който успяха да го махнат и ако да -как?Аз мисля да започна с опитите напролет,че сега в този студ не ми се захваща.Притесняваме ,че тогава ще е доста голям.На каката махнах памперса на тази възраст.Но тогава беше лято и тя схващаше доста повече от малкият Глупи  Laughing
Толкова за сега от мен.Отивам да по спортувам докато зверовете спят  Grinning
П.С.Cecile Жоро пие от нормална чаша от годинката.В началото се давеше доста,но после се научи и сега пие без да излее и капка.От тогава спрях да преварявам и вода .Пие чешмяна.

# 694
Мама Мони, мерси  Hug Филтрираш ли водата ? И мен темата за памперса ме вълнува. Ние сме до кривата круша. Лятото ходехме по гащички с парче плат из къщи и резултата беше че сигнализираше като се изпишка или изака, но след това, а не преди това. Четох че за тази възраст - около годинка било нормално. След това застудя и пак сме на памерс. Сигнализираме само след акането и категорично отказваме да седим на гърне макар да имахме период в който послушно и не винаги с резултат седяхме. Щом започна да може да става сам вече не стои и секунда и спрях да го слагам  Embarassed  И аз ще опитвам като се затопли.

# 695
Моят син, откакто е пропил вода, пие само филтрирана и минерализирана от чешмата (никога не съм преварявала). Може и от чаша, но по ми е лесно от чаша с твърд накрайник, пластмасова. Все още захвърля шишето като се напие, а и нощем не мога да му давам от чаша (все още), държи да си гушка шишето, докато заспи  Laughing

Памперсът ще махаме на лято. Не ме притеснява, че ще е голям, надявам се да улучим момента и да стане лесно.

За много години!

# 696
Диди, честит рожден ден! Пожелавам ти една много успешна година! Simple Smile

За водата - много отдавна пие от нормална чаша, но не можем да се разберем по въпроса за изливането. Смята, че каквото остане в чашата, трябва да бъде излято. Като цяло ги държа нависоко чашите и му предлагам от време на време или пък той идва да си иска. Не преварявам, не филтрирам, давам си му вода от чешмата (нашата е хубава), иначе му правя чай и компот, които обича да пие.

За памперса - виждам го като ниво на развитие, че ако се захвана сериозно, бързо ще разбере какво да прави. Само че не ми се захваща посред зима. На гърне не иска да седи. Според мен просто трябва да му махна памперса и да разбере, че не е комфортно ако се вършат тия работи в гащите. Иначе като му кажеш, че отиваш да пишкаш и те води в банята Simple Smile Страх ме е само да не изпусна някакъв момент и да свикне, че тази работа се прави в гащите и после да е по-трудно...

Аз се наложи да пия антибиотик и ще се отбиваме. Хубавото е, че не си търси сам, освен нощем. Ще видим как ще го направим, все ми се иска да е постепенно, а ме е страх с този антибиотик...

# 697
  • малкия йеросалим
Водата и Жоро я пие чиста  LaughingКогато е жаден сам ме води до чешмата и си иска.
Аз сега да споделя опита си за памперса от Кети.Махнах и памперса на година и седем месеца.Около месец все едно си имах малко кученце в нас.Пикаеше навсякъде.На гърне и на тоалетната изобщо не искаше.Бях се отчаяла съвсем,че няма да се научи.И един чудесен ден се сетих да я изчишквам на сифона на банята.Така се научи.После постепенно я пренесох на детска седалка на тоалетната.Само спеше с памперс на обяд и нощем.След два месеца сух обеден памперс го махнах.Малко преди 2год махнах по същият начин и нощният.Инциденти почти сме нямали.
Люси защо не пробваш с горчивото мазило.Може и на вас да помогне  Peace

# 698
  • София
Здравейте!За много години,пожелаваме ви много,много здраве,щастие ,късмет,семеен уют и повече мами със сменена кръвчица Laughing
Ние сме добре,празниците бяхме на вилата,а ние с тати за четири дни и до Истанбул,там посрещнахме НГ.
Киди не съм ходила още,днес се прибираме и още не съм се опомнила с багажа,че три седмици с три деца  ooooh!Благодаря,че попита,като мине ще пиша непременно какво е станало Peace
Бързо оздравяване на болните  bouquet

# 699
  • Пазарджик
Lulu25, нали има антибиотици, съвместими с кърменето? Не може ли някакъв такъв да пиеш и да ти е по-спокойно отбиването?
Мартеа, я кажи по-подробно как променихте режима? Нали Рая суче още? През деня не й даваш, а само като си вкъщи ли?

водата - аз давам все още преварена   Confused
памперса - на 1 г. махнах памперса в къщи, слагах за разходки и за сън, на 1г и 3 месеца махнах за следобедния сън, че беше все сух, голямата работа я върши все след сън и само в къщи и ми е лесно. Докато беше топло пишаше в гърнето, знаех долу-горе кога да я сложа, като застуди есента почна да пиша често и в гащите и понякога пишаше в гърне, понякога в гащите. Хваща се за гащичките, когато вече е почнала да пиша и не можем да стигнем до гърнето. Сега пак долу-горе знам кога да я подканя да пиша, но не съм настоятелна, ако не иска, не я карам. Тя се заиграва и забравя, че трябва да ме подсети, и това се е случвало - отива до гърнето и си го дърпа, дърпа и гащичките, но това са по-редки случаи. Така че и ние не сме все още приключили с махането на памперса, хем отдавна съм почнала. Аз не мислех отрано да я мъча, но имаше розово зацапване в памперса като беше на 1 година и не се установи никаква причина, правихме изследвания и педиатърката каза да махам памперса, че може да запарва и да подпомага развитието на бактерии. Наистина след това нямаше вече. Като се стопли времето, ще пробвам и навън да е без памперс. Ще препикаваме градинките  Grinning Рано или късно, ще свикне, тя ще си реши кога.

Ние бяхме с хрема няколко дни и си мислех, че ще се отбие, много трудно сучеше, един следобяд много плака, че не може, а и се спеше.  Sad сега се научи да суче на почивки и да си поема въдух с уста Grinning. От днес няма хрема и е на върха на щастието, че "тити-те" са пак на разположение без трудности. Май ще тръгвам и аз на работа с неотбито детенце, затова давайте съвети как става това.

# 700
Джиджи, докато съм на работа не суче, но наваксва с влизането ми, през нощта сме като залепени, събота и неделя също. Всичко е период.

# 701
Джиджи, при нас тръгването на работа премахна дневните кърмения. Първите дни мрънкаше повечко, по-трудно заспиваше на обяд с баба си, но после установихме кърмене вечер за заспиване, нощем колкото пъти реши и сутрин. Ако не бях тръгнала на работа, не знам как щеше да се случи - до тогава сучеше съвсем както му попадне. И досега като сме вкъщи често на обяд го приспивам на гърда, че ми е по-лесно.
Сега покрай антибиотика го приспах няколко вечери без сукане и той въобще не си и потърси. През нощта като се събуди първият път и не му дадох да суче, беше голям вой. На втория път само промрънка, на третия съвсем пийна вода и заспа отново. Лошото е, че аз много се разсънвам като го приспивам без да суче, пак и като ми се събуди 3-4 пъти на нощ... ама какво да се прави. Сутрин ми е най-трудно, понеже той става по-рано от мен и аз със сукане го удържам още половин час в леглото докато се разсъня. Ако не му дам да суче, трябва да става с него, а това ми е убийствено.

# 702
  • Пазарджик
И аз така правя сутрин, за да се разсъни и да не е крива. Лулу, а как приспива бабата следобяд?

# 703
  • София
Здравейте, работещи момичета. И аз ходя на работа и майка ми гледа Никола. През деня не търси да суче, защото ме няма. Няма никакъв проблем (само опипва от време на време баба си по циците  Whistling ) Тя го приспива като го гушне и се люлеят двамата в люлеещия се стол. Дребния заспива за 2-3 минути и спи 2 часа после на леглото. Вечер обаче, като ме докопа... Сещате се.

# 704
Единият вариант е ако заспи в колата - работата ми е в момента е така организирана, че те всъщност обикалят заедно с мен и по обяд пътуваме.
Другият вариант е пред компютъра - гледат песнички и се унася. Ако е по-изнервен, го гушва и го разнася. Сега така стана и вечер - гледаме 3-4 песнички да се поуспокои, после влизаме на тъмно при леглото му, гушвам го малко, той обляга глава на мен (знак, че е готов за заспиване) и тогава го слагам в леглото, където вече знае, че е време за сън и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт