Хормонални изследвания :-((((

• 78 396
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
кокона как така с 5% ви пращат за донор  newsm78
че с  тая спермограма заченах от раз

# 706
Перуника, дано тази стойност на ФСХ е инцидентна и на следващия цикъл е по- ниска. Така или иначе обаче, нямате много време за губене. Действайте Peace

Звезда, ако изследванията ти са правени на 2ри-3ти ден, резултатите са супер Simple Smile

# 707
Да Наде ,на 3-ти ден са.

# 708
  • София
Може ли и за мен един коментар(приемам и повече  Grinning )
ФСХ-7,73 /3,5-12,5
ЛХ-5,65/ 2,4-12,6
Утре ще добавя и естрадиола,че се получи лаб.издънка

Леко е форсиран ФСХ

Дай и Е2 - защото се тълкуват винаги 3-те хормона

# 709
Здравейте Simple Smile Отдавна чета темата, но не се решавах да пиша. От 5 месеца не се пазим, но бебе няма. Януари месец ходих на лекар беше 16 ден от цикъла имаше 1 фоликул 14мм, след 3 пак на преглед беше на станал 18мм на последния преглед 22, но не се спука. Доктора предложи да проследим още 1 месец овулацията. Този месец на 8-я ден ходих пак имаше 2 фоликула по 10 мм в десния яйчник и мнжесво малки по 4-5 мм. Днес ходих отново и 1 има един фоликул в десния яйчник, мойто е нарснал само с 1 мм. И този месец бебе няма да има. След 3 дни съм пак на преглед, за да решим какво да правим. Какви хормонални изследвания трявбва да си направя? Доктора не е споменавал досега за някакво лечение, било малко времето от както пробваме, да изчакаме още. Посъветвайте ме какво да предприема, каква може да е причината фоликула да не расте нормално? Цикъла ми е дълъг през 30-31 дни, но всеки месец си го имам Simple Smile Нямала съм оплаквания досега и никога не съм си мислила, че ще имам проблем със забременяването. Охх много дълъг стана поста ми, за което се извинявам, но съм много притеснена и незнам какво да очаквам след 3 дни.

# 710
вземи среща при репродуктивен специалист, той ще ти направи най точното лечение. явно фоликулите ти не се пукат, а се превръщат в кисти. а даже и да се пукнат при цикъл 30-31 дни това би трябвало да стане на към 16-17 ден. Иначе бременност няма да настъпи защото лут. фаза ти е много къса. Недей да чакаш. Има лекарства за регулиране на това. при всички положения ще те накарат да пуснеш ФСХ, ЛХ, Естрадиол, прогестерон...но нека специалист да ти ги предпише

# 711
вземи среща при репродуктивен специалист, той ще ти направи най точното лечение. явно фоликулите ти не се пукат, а се превръщат в кисти. а даже и да се пукнат при цикъл 30-31 дни това би трябвало да стане на към 16-17 ден. Иначе бременност няма да настъпи защото лут. фаза ти е много къса. Недей да чакаш. Има лекарства за регулиране на това. при всички положения ще те накарат да пуснеш ФСХ, ЛХ, Естрадиол, прогестерон...но нека специалист да ти ги предпише

Ходя в клиника за репродуктивни проблеми, лекаря ми се води един от най-добрите в региона, а и не само. Лутеалната фаза при последния цикъл беше 14 дни, което доколкото разбрах от прочетеното не е кратка. При предния преглед казах, че искам хормонални изследвания, но докито каза, че засега не мисли че трябват. Просто януари месец фоликулите си растяха нормално, а този месец работата зле. На следващия преглед вече ще искам изследвания, но на кой ден от цикъла се пускат? Дали имам синдрома на ПКЯ?

# 712
ФСХ, ЛХ, Естрадиол се пускат на 3 ден от цикъла, а прогестерона на 7 ден след овулация. трябва да се видят хормоните за да се правят каквито и да било изводи. А може и случайност да е щом януари всичко е било ОК.  може би лекаря иска 3 месеца да те проследи и чак след това да прави по задълбочени изследвания. Довери му се щом е най добрия в региона. ЛФ 14 дни е супер.

# 713
ФСХ, ЛХ, Естрадиол се пускат на 3 ден от цикъла, а прогестерона на 7 ден след овулация. трябва да се видят хормоните за да се правят каквито и да било изводи. А може и случайност да е щом януари всичко е било ОК.  може би лекаря иска 3 месеца да те проследи и чак след това да прави по задълбочени изследвания. Довери му се щом е най добрия в региона. ЛФ 14 дни е супер.
Януари фоликулите растяха, но овулация поне така мисля нямаше, фоликула не се спука, цикъла ми закъсня с 4-5 дни но доктора каза, че е нормално. Февруари месец не съм ходила, защото доктора го нямаше. Явно е нещо хормонално сега пак чакане до следващия цикъл и притеснение.

# 714
  • София
shugarbeibs

Мери БТ и прави тестове за О. - те ще те ориентират, до някаква степен, какво се случва с МЦ и О.

# 715
Здравейте, ето ги и резултатите от моите хормонални изследвания на ден 2 от МЦ:

LH 4.7 iu/L                    [1.8-11.8]
FSH 5,50 iu/L                [3.0-8.1]
TSH 2.57 mu/L              [0.35-4.94]
Prolactin 176 miU/L       [109-557]
Oestradiol 108 pmol/L  [77-921]

Основно ме притеснява ТСХ-то. Как ви се струва?

# 716
  • София
Здравейте, ето ги и резултатите от моите хормонални изследвания на ден 2 от МЦ:

LH 4.7 iu/L                    [1.8-11.8]
FSH 5,50 iu/L                [3.0-8.1]
TSH 2.57 mu/L              [0.35-4.94]
Prolactin 176 miU/L       [109-557]
Oestradiol 108 pmol/L  [77-921]

Основно ме притеснява ТСХ-то. Как ви се струва?

ТСХ е малко повишено показва много лека Хипофункция на ЩЖ- ако не правиш опити за бебе не е проблем, но ако правиш - трябва да е под 2.00 /дори в границите 0,5-1,5/
Др. хормони са добре

# 717
Denis, благодаря ти Hug Доки ми каза да пия по 1 табл. дуфастон от 10 мг вечер от 11 до 25 ден. Моята О я засичам на 13,14 ден. Разчетох се из форума и повечето момичета го пият след О, за да не я подтисне. Освен това аз пия вечерна иглика до О, витамин Е от 400 - пих го месец и половина и сега правя почивка 1 месец. Мисля от другия месец да го пия отново след О. Много ти благодаря, че си толкова отзивчива Hug

# 718
  • София
Denis, благодаря ти Hug Доки ми каза да пия по 1 табл. дуфастон от 10 мг вечер от 11 до 25 ден. Моята О я засичам на 13,14 ден. Разчетох се из форума и повечето момичета го пият след О, за да не я подтисне. Освен това аз пия вечерна иглика до О, витамин Е от 400 - пих го месец и половина и сега правя почивка 1 месец. Мисля от другия месец да го пия отново след О. Много ти благодаря, че си толкова отзивчива Hug

Прогестинът / какъвто и да е той - в случая Дуфастон/ ако е приет 1-2 дни преди О. може да не е проблем, но ако са повече от 4-5 дни - може и да подтисне О.
Проблема е, че О. не може да се предвиди, ако не правиш поне тестове за О. / и не мериш БТ/

# 719
Denis, благодаря ти за отговора Hug И двата метода използвам, но този месец ми е за пръв път и още не съм много ориентирана точно как се случват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт