Отново златна есен е дошла на испанската земя

• 62 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Mили момичета,Честито Рождество Христово! Да са светли душите ви,да са чисти помислите ви,да са успешни и Богу угодни делата ви! Амин! Нека в домовете ви има много обич и топлина!

# 91
 Честита Коледа и от нас,   bouquet
Здраве,любов и разбирателство,топлина в домовете и душите ви пожелавам от все сърце!Весели празници и щастливо посрещане на Новата година! Hug Hug Hug
 Фло,ДА БЪДЕ!!! Hug

# 92
Здравейте, мами! Отдавна не съм се появявала, но през много трудности минахме и сега, когато вече сме малко по-спокойни, а и си ремонтирахме компа, бързам да ви поздравя за Коледа и Нова Година!

Нека Бог ви води и закриля във всичките ви дела, нека се изпълнят и най-съкровените ви желания, нека в очите ви искри доброта, а в душите ви цари красота! В това трудно за всички време, нека Бог ни даде сили и разум, да осъзнаем, че напред се върви не сам, а с хора, които ти помагат по пътя и на които ти също помагаш! Нека не се изолираме, нека си споделяме и да си помагаме! Радвам се, че през изминалата година ви намерих в този форум и ви изпращам много топли прегръдки, на вас и на семействата ви!

# 93
Момичета, помагайте!   Praynig Предложиха работа на мъжа ми в Кадиз и сме пред голямата дилема "дали.. или... Simple Smile Той е лекар, има готови документи , може да започне веднага работа в частна клиника. Предлагат му такава заплата, че като махнем наем и осигуровки ще ни остават чисто около 2000 евро. Аз едва ли ще успея да си намеря някаква работа, имаме и дъщеричка на 3 години и половина. Моля от опит да споделите - според вас тези пари ще стигат ли за нормален живот за семейството или са твърде недостатъчни? Ако някой от вас има идея и за квартира в Кадиз, цени и въобще всичко което ще ни е от полза ще бъда много благодарна за информацията! За пръв път поемаме такъв риск и понеже Испания ни е нещо съвсем ново, супер се притесняваме от евентуалните трудности които ни предстоят.

# 94
do ;jada; Здравей,аз и моето семейство живеем в Испания от 5години.Тук се живее много по лесно отколкото в БГ.В моето семейство работи само мъжът ми имаме 2 големи дъщери и о4акваме и бебе.Моят мъж взема около2200/2300. В тези пари вклу4вам наем 450 евро,сметки около300евро за ток,газ и телефони който варират според сезона а и газ и ток се плащат на 2 месеца веднъж и останалото е за храна и за ли4ни разходи според стандарта ви на живот, но ако ви остават 2000 евро 4исто ще живеете пове4е от добре като се има предвид ,4е тук храната е по евтина от бг и не само.Дано сам ти била полезна.Приятна ве4ер.

# 95
Честита Нова Година! Нека бъде по-богата, по-здрава и по-късметлийска!!!
Момичета, има ли някой в Севиля - искам да попитам това-онова.

# 96
jada, Зависи как сте живяли досега в БГ. Повечето тук сме хора, които не са лекари и не знаем какви са ви били доходите досега и дали тук ще живеете по-добре. Иначе за едно нормално семейство да ти остават 2000 евро и то без наема си е направо чудесно. Тук храната е малко по-евтина от БГ, дрехи също могат да се намерят евтини и много по-качествени, транспорт и всякакви други услуги са много по-добре уредени отколкото в БГ. Ние със съпруга  и дъщеря ми живеем с около 1200 на месец, но плащаме стая, а не цял апартамент. За храна и за разходи стигат, за друго засега не....много е относително! Ако в БГ си живял зле, тук ще ти хареса, но ако в БГ живееш сравнително добре, защо да си разваляш хубавото. Това е моето мнение, трудно е някой да ти даде съвет, без да знае как живееш в момента, промяната трябва да е към по-добро, нали? Успех и дано вземете най-правилното решение и да сте щастливи!   bouquet

# 97
neli74, пожелавам леко раждане и да се похвалиш!   stork-boy stork-girl newsm30

# 98
Благодаря ти много за пожеланията LA MARIPOSA.Задължително бих се похвалила с това прекрасно събитие.4естита нова година на теб и твоето семейство.Нека бъде изпълнена с много радост,щастие и много късмет.

# 99
Много ви благодаря за отговорите - наистина са ми от голяма полза. Много сте мили. В БГ живеем нормално, стандартът ни е на обикновени хора. Ако зависеше само от мен - веднага бих стегнала куфарите. Мъжът ми, обаче, не е много по рисковете и му е нужно голямо убеждаване. Дано успея Simple Smile Още веднъж благодаря!

# 100
Здравейте момичета  Hug
Искам да ви попитам, как мога да намеря информация за фирма, която предлага къщи под наем за отпуска? Защото по нета не можах да открия никакви отзиви и се чудя, дали може да има такива, които са фалшиви и те  пързалят? А фирмата се казва Delta Holidays  и  е с адрес: PTDA COLL DE L'ALBA, 45, POLIGONO 25 , TORTOSA, Spain
Много благодаря!  Hug

# 101
  • ES
За много години момичета! Hug
Zayo, порових в нета и действително има такава фирма, която се занимава с недвижими моти и съпътстващите с тях услуги DELTA_HOLIDAYS
Тортоса е едно градче между Барселона и Тарагона. Предполагам искате да запазите къща за лятото.
Мога да ти препоръчам една друга, в която съм работила и знам, че не е фантом. Но как са откъм цени, не мога да ти кажа. Казва се Инретхоум (Interhome)

# 102
Благодаря ти Гери  Hug Аз се отказах от тях, че много далече къщата. И вече съм напълно объркана, може ли някой да ми каже кои плажове от север до Валенсия стават за деца? Има ли разни неща от сорта на мъртво вълнения, ями и т.н......през август?

# 103
Аз бих те посъветвала да погледнеш за къщи в Камбрилс,или по-надолу Маями Бии4, те са страхотни,то4но на плажа,който е дъъъъъъъъъъъъъъълъг километри,няма проблеми за децата,пясъка е като посипан със златен прашец,за това се нари4а Коста Дорада............виж в Google Earth  каква красота е ,а ина4е агенции можеш да си потърсиш тук http://www.lacrida.com/ това е онлайн версия на местното вестни4е с обяви за работа и квартири 

# 104
  • Spain
zayo  на около 200 км по надолу т.е. на юг от Валенсия има едни малки селца -град4ета (област Мурсия се води ) където "морето е до колене " - буквално Simple Smile . за мен поне е бил винаги идеалният вариант защото изобщо не се притеснявам за дъщеря ми ,а тя се плицука по цял ден, освен това не оби4ам много вълни и т.н. -  това е искуствено затворена лагуна , нари4ат я Мар менор  MAr Menor- можеш да я видиш в гугъл map - има си и летище много наблизо - едното  селце се казва LoPagan  а летището  San Javier Murcia. не мога да ти кажа за някакви ве4ерни развле4ения , но сигурно ги има . знам 4е доста къщи се дават под наем но с конкретна инфо не мога да ти помогна  .

Общи условия

Активация на акаунт