Тупуркат мънички крачета, ОКТОМВРИйче вече навсякъде шета.

• 27 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Мацки, да ви върна малко назад във времето:

Някоя от вас правила ли е БХС в Майчин дом - в коя седмица, записва ли се предварително час и каква е цената?

Предварително БЛАГОДАРЯ!

Никога повече не бих си направила това безмислено и скъпо изследване  Naughty Хем и приятелка, която е работила в болница ме разубеждаваше, ама... нали всички правят...
Ноел, не ти отговорих на въпроса, но...  Hug

# 706
  • София
Много сте готини - Оле, Мирче, Блур ... сигурно пропускам някой Hug Мен голям спек ме е обзел днес, бррр, само обикалям със списъци напред-назад и давам едно и също нареждане по 6 пъти  ooooh!
Сватбата ще е съвсем дневна, направо сутрешна - че да издържат дечурлигата Simple Smile Ще сме малко хора, кумове, родители и братя, плюс дечковците. Имаме си за ритуалната зала чаши и шампанско с украси; кошничка за пръстените, която ще носи Иво; два подноса със сладки, които ще носят децата на кумовете (момиченце на 8 и момченце на 4, големи сладури  Heart Eyes). Имаме си бутониери от живи мини розички и букет от бял лилиум и същите розички (тоест, ще ги имаме като си ги вземем довечера в 8, дотогава да не се фукам, чеее ...  Laughing). Няма да обличам рокля, със средно официални тоалети ще сме всички, такива дето ще стават и за носене по-нататък. В 7.30 ще ходя да ми правят косата и грима, да се покикиморя, докато у нас се вихри подготовката  hahaha
От ритуалната отиваме в един ресторант с детски кът, където ще хапнем и пийнем, нищо специално, дори не съм им казвала какъв е повода. Поръчала съм много готина тортичка от Папая, не сватбена, води се официална, с цветя като тези от букета ми и с два адски сладки влюбени котарака  Joy
Та ще хапнем-пийнем за час-два и с кумовете и децата тръгваме за Копривщица. Баби и прочие си остават в ресторанта колкото им душа иска после Simple Smile Нашата идея е децата да си вземат следобедния сън по пътя. Там сме резервирали една цяла къща и вечерта като приспим Мая и дадем на големите разни игри да си играят, най-сетне ще му седнем на винце със сиренца, свещи и романтична музика  Heart Eyes  На другия ден имаме обиколка на града, музеи, кръчмета, паркчета, кафенца .... пък вечерта пак същото  Simple Smile И в неделя се прибираме, та големите да имат време да учат и да пишат домашни, че утре няма да ходят на училище (голям купон  Party).
Поне това е плана. Какво от него ще се изпълни и какво ще се издъни, ще пиша в понеделник  Mr. Green

# 707
Оле, супер си newsm51
Много изчерпателно. Аз ползвам хомеопатия и съм и голяма фенка, Преси много бързо се повлиява от нея, в повечето случай буквално за 1 ден. Даже днес пихме ударно 2 дози осцилукокцинум и май има ефект, следобед не е имала сополи и кихане, а дано сме се справили от раз Praynig. А иначе си записах всичко, което казахте, за всеки случай.
За анкетата, бяхме здрави, слава богу, обаче бях на тръни, защото като ви четях тук как всички се разболяват покрай рож.си дни, сякаш все очаквах да се случи.

# 708
Фата, питам заради сестра ми. Много държи да си го направи това изследване, така, че... Rolling Eyes
Аз не съм и затова питам.

# 709
Смехи   разбира се че може да ходим заедно Party! писах ти на лични!

# 710
Ноел, какво точно е БХС? Преглед на ехограф ли?

Бърди, хохо, супер звучи.Чакаме те в понеделник, да разказваш.  Hug

Нико е добре, езика - не. Ама днес вече е и с температура, освен хрема.  Tired
Утре щяхме да се събираме с приятелки на брауни вкъщи, ама може и да не стане.

И аз бях на лекар, за камъните в жлъчката. И познайте - нищо няма да правим. Mr. Green
Така ще си седя, ако много ме заболи и вече не издържам, тогава операция.
Дръпна ми пак една лекция, че много жени имало с камъни, някои дори не знаят.
И сега като внимавам какво ям, ще съм слаба и ще се храня здравословно.  Whistling
Така че, дори излезе, че съм на далавера, хаха. Ужас!

# 711
Мила, малко прекалено и малко безотговорно ми се струва така да те оставят... Дано всичко е наред и нямаш проблеми! Praynig Мъжа ми преди 2г. беше с тиня в жлъчката, сега са малки камъчета. Доста промених готвенето и има мааалък ефект...
БХС е биохимичен скрининг, който представлява изследване на кръвта, изследват вероятността за синдром на Даун, Уилиамс и още някой си...

Бърди
, прекрасно звучи всичко, което си описала! Дано всичко се случи както си го планувате и мечтаете! И нинакви издънки! Naughty

Ноел, струва 42лв, прави се към 17гс (не съм 100% сигурна, но мисля, че тогава ходих), трябва да си носи и едно като талонче от наблюдаващата гин. след направен ехограф. То е валидно 2 дни.

Не знам дали е безсмислен или не, но БХС обсъждат да го направят задължителен и безплатен! Peace

# 712
Хайли, мерси за отговора, хехе.
Значи и аз съм си правила такъв преглед, кръвно изследване, но и нещо на ехограф се измерваше.

За жлъчката, така е да, ама като няма лекарства...А твоя мъж не иска да я маха?
Често ли е с болка?

# 713
Бърди!  Peace Много весело, романтично и прекрасно да си изкарате! Копривщица е страхотен малък и тих град!

БХС аз правих даже 2 пъти....  Mr. Green ЩОТО не се разбраха наблюдаващата ме лекарка и тази, където ходих на фетална. Та знам, че го направиха по-евтино и май беше 42 лв втория път...  Whistling

Мила, дано нямаш проблеми и дано Нико също се оправи!!! Подут ли му е езикът?  Hug

За говоренето, Николай си бръщолеви неговите си неща нон-стоп!  Laughing Обаче, казва "тати", "не", мнооооого рядко "да", "ако" и така... Повтаря след мен само, когато той си иска. Най-вече повтаря "ако"-то, че аз нали постоянно го питам дали има... Понякога и нацелва....  Mr. Green

Хайде, лека и мека!!!! Simple Smile

# 714
  • София
и мен, като Мишака ме засърбяха ръцете още от вчера  smile3508 и сътворих това-онова  Mr. Green...
За картичките обаче май ще заложа на РС-креативност  Mr. Green дано да ме огрее музата и да разпечатам нещо веселяшко ))))

Обзела ме е някаква еуфория, че утре ще се съберем  Hug Дано повечко да се посъберем... Което ми напомни - Ноел, нещо не те видях да се "преброите" с Евка  Thinking Няма ли да скокнете да се видим?... и Скорпи, щом си имаш такава златна шефка - идвайте и вие на сбирката  Hug

само да споделя думичките на Марти - мама, тати, бати е "баииии", баба, зайо байо е "ай-ай", кучето е "ба-бау", балонът е "бабол", и най-готинкото - маймуна е "мааааама"  Joy hahaha съвсем правилно ме разпознава детето в образа на маймуна  Mr. Green освен това май от време на време и споменава някоя думичка от бейби тв, ама пък странно, щото мн рядко гледа тв..  Thinking
Момичета за срещата утре - да чакам ли някой някъде  :thinking: най-мога на сп. окръжна болница, но ако времето е като днес - мога и да се прежаля да ма'ам крачоли до метрото????

# 715
Само да кажа, че ние утре няма да идваме - сополът е мащабен, ни Коларгол,ни Еуфорбиум  помагат. Днес направих капки от Шведска горчивка, едно време благодарение на тях ми се размина пункцията на синусите, и ги започваме. коларгол вече 5 ден слагам - резултат няма. Предполагам, че си ги менкат вирусите  Tired

ето още информация за БХС
аз съм правила и с двете деца. първата ми бременност завърши с мисед в 11г.с. и много държах да ги направя  Peace

но пък да знаете какви хубави картички купих, мамите от Младост ако искат да ми пишат на лични, да им кажа къде е промоцията  Sunglasses

# 716
Мила, още не е за операция работата, но ако се стигне до там няма какво да му мислим. Болките му не са често и не са силни, за сега чакаме развитие.

Дидка, да се оправят бързо децата! Praynig Hug

Не съм, как сте вие?

# 717
Привет момичета!

Бърди, да мине всичко по мед и масло! Hug

Болничките да оздравяват! Малкият ми май е с шарка! #Cussing out Днес в яслата нещо се оприщил, но без грам температура. Утре ще го водим, да видим. ooooh!
Та коя беше опасната шарка за момченцата??? Много се притесних Rolling Eyes

БХС и други изследвания съм си правила, според мен нищо не губи човек. Ноел, прави се между 12 и 14 седмица, ако не се лъжа плюс едно кръвно изследване! Даже като бях бременна с Коси си го правих в София, в Майчин дом, бяхме се прибрали в Бг и така се случи. Heart Eyes

Като ходене - прави по 4-5 крачки и пада, бас ловя че най-късно май ние ще проходим. Thinking

Иначе интелектуално поне не изостава, което ме успокоява Mr. Green Казва - айди, дай-дай, но само ако е на кеф, иначе непрекъснато кака кака И, мисля че казва кака Лидия Laughing, мама и тата. Има 1-2 песнички по Бейби ТВ, които обожава и почва да пее :"Бу-буууууу". Simple Smile

# 718
Марви, няма да мога да дойда за съжаление. Пожелавам ви утре весело изкарване и да пуснете снимки  Hug

# 719
  • София
Ева направи 3-4 крачки самаааа  newsm44 Нинче, може да проходят заедно с Лидето  newsm68

Ноел, БХС май наистина беше в 17 седмица и на мен ми струваше 22 лв., но забравих защо беше намалено. Предишния ден бях на фетална морфология и снимката от нея носих за БХС.
Набързо да споделя, че намирам тези изследвания за нужни, защото ей така напредва медицината 

Общи условия

Активация на акаунт