От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 261
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
   Добро утро!Да споделя и аз за моята поръчка от 16.11.20011г.
   1.От 19.11.2011 имам надписа който Toni_baraboni  посочва в суивито в Ла Редут
   2.От 22.11.2011 имам съобщение в сайта на socoliss......."votre colis sera livre sur rendez vous le destinataire sera prochainement contacte nos services", което  превеждам като "вашият пакет ще бъде доставен от назначението на получателя скоро ще се свържете с нашите услуги"

Та си мисля, че пакетите ни не са върнати в крайна сметка на Ла редут, а са в изчакване...Още повече, че сумата не ми е възстановена, платих с пейпал, а съм имала и друга върната поръчка и от Ла редут веднага ми възстановиха парите.   

# 676
  • София-Лагера
За едно съм сигурна.
НИКОЙ няма право да ви задържа пратките пристигнали в България.
Идете и си ги вземете.
Независимо дали са платени или не.Те са тук в България. Peace

# 677
На моята поръчка от 14.11 пише че е доставена, но на кого ми е много интересно, след като не дойде с курса. Колкото и да говорим, мен най-много ме интересува кога ще си получим нещата!!!!!! Thinking И дали да повдигаме въпрос за парите а ПейПал.

# 678
  • Варна
На моята поръчка от 14.11 пише че е доставена, но на кого ми е много интересно, след като не дойде с курса. Колкото и да говорим, мен най-много ме интересува кога ще си получим нещата!!!!!! Thinking И дали да повдигаме въпрос за парите а ПейПал.

Предполагам, че е станала част от пратките задържани от Сожетра на стария адрес. И аз имам една такава.

# 679

Предполагам, че е станала част от пратките задържани от Сожетра на стария адрес. И аз имам една такава.

Е да де, но никой не казва че има такива пратки. Останах с впечатление, че франсето бяха изненадани, че има пратки пристигнали преди 18.11 и не пристигнали с последния курс от стария адрес. Тези пратки на новия адрес явно няма да получим, надявам се да си вземем парите за тях. Но тез пратки, които са пристигнали, а не се знае къде са - нито пратки, нито пари.

# 680
Mes retours... Colis nº 20113274754639 non distribué, retourné par le transporteur le 26/11/2011 en SO COLISSIMO Nº 6Q00485183427 (suivez ce colis sur www.colissimo.fr)
En cours d’acheminement, distribution
Enregistrement
Това ми е статуса на две поръчки от 22.11. Има ги отразени и в Retourner mes articles. Нали това означава , че са върнати в Ларедут? Сега трябва да чакам да ми върнат сумата ли?

# 681
А да ви попитам за тези които имат поръчка с "къщичката", след като не може да я проследим поръчката откъде да разберем дали е дошла на адреса или е върната?????/

# 682
И при мен надписите са същите на трите ми поръчки, за които имам номера за проследяване.Сега незнам обаче след колко време ще ми върнат парите, за да мога пак да пусна тези поръчки, че са за една приятелка, поръча си зимни якета.Другия вариант е да й ги пусна с мои пари, пък нейните когато ги върнат тогава.Дано да е скоро, ама сега като си представя в Ларедут колко пратки ще има върнати, може и да ни забавят с връщането на парите. Money Crazy Cry

П.П. Преси и аз имам още 4 такива поръчки с къщичката и незнам какво става там

# 683
Точно това ми е въпроса, на задържаните поръчки ще ни върнат ли парите или ще си получим пратките със закъснение. И при мен пратките са приятелка и сега се чудя какво да правя. newsm78 Дали да ги пускам наново или да чакам.

# 684
  • София-Лагера
Ами защо не се обадите на Даниела и да питате?
Тук надали някой ,ще ви отговори.
Има дадени телефони обадете се и говорете.
Ще ви отнеме 2 минути. Peace

# 685
Ами защо не се обадите на Даниела и да питате?
Тук надали някой ,ще ви отговори.
Има дадени телефони обадете се и говорете.
Ще ви отнеме 2 минути. Peace
Те нали направиха изявление ,че пратките се приемат и на двата адреса.
Не знам за вас,но мен ме хваща страх като Ви чета.
Нека се успокоим и да изчакаме да дойде утрешния ден.Накрая нещата ще се оправят и всеки ще си получи пратките или парите.Поне аз съм оптимист. Peace

# 686
  • Варна
Точно това ми е въпроса, на задържаните поръчки ще ни върнат ли парите или ще си получим пратките със закъснение. И при мен пратките са приятелка и сега се чудя какво да правя. newsm78 Дали да ги пускам наново или да чакам.

Това предполагам ще го разберем, като мине делото. Не мисля че имат основания да задържат пратките, но пък да не ни накарат да ходим лично да си ги прибираме. Thinking

# 687
  • София-Лагера
Цитат
Те нали направиха изявление ,че пратките се приемат и на двата адреса.
Ти нали прочете ,че НЕ се приемат?
Връщат се.

# 688

И аз съм в отбора с една задържана ларедутска и една на Рушето, доставена в БГ.
На мен нещо не ми се връзват нещата с обясненията за неплатени поръчки. Може и да бъркам, но по мои наблюдения, хората поръчващи от 3 Суис се броят на пръсти, от Ив Рошето -също. От ЛРедут няма как да не са платени. За отрицателно време може да се провери кой платил кой не. Защо същото не се случва със СД или с английските превозвачи, като и там се случва от време на време напр. Асос да върне пари( и на мен ми се иска ама не съм от късметлийките). Другото, което се случва, е че тамошните френски власти прехвърлят топката м/у нас и Франсето. Няма как, ние като добросъвестни платци да сме виновни, дали сме си данни и всичко на съответните сайтове. Редно в този случай Франсето да ни обезщети,ако не си получим поръчките, защото няма как да сме виновни. С други думи проблемът е друг и той е по вина на превозвача.

# 689
Момичета, пратките от Ла Редут са изпратени на името на Димитър Стоянов. Следователно де юре тези пратки не принадлежат на вас, а на лицето-получател. В такъв случай, след като са иззети от икономическа полиция и има разследване, тя е в правото си да ги разпечата, конфискува или каквото там реши. Това са пратки на лицето Димитър Стоянов, срещу което има повдигнато обвинение...не знаем по какъв параграф. Възможно е точно затова да е и делото- заради количеството пратки, адресирани до едно лице, което не може да докаже, че ги е платило /и няма как, след като не ги е плащал той/. Съответно към него са повдигнати обвинения, че получава пакети, които са платени от други лица или, както писа Даниела, в ползване на чужди карти. Уточнявам, че това не е информация, а предположение. Което не променя факта, че пратки за нас няма- има такива за Д. Стоянов.
Не им е лесно в момента на сътрудниците на ФТБ.

Общи условия

Активация на акаунт