От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 37 063
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
А аз пак ти казвам - много филми гледаш. И не си сама, те това е лошото.

# 331
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От сайта на Франсето

Ако пратката Ви бъде върната обратно на сайта, от който сте поръчали
2011-11-24 00:09
Бихме искали да внесем повече яснота какво се случва с пратките, които евентуално може да бъдат върнати на подателя ( сайта, от който сте поръчали). Практиката в такива случаи е от сайта да Ви въстановят сумата за направената поръчка във вид на ваучер или директно в картата, с която сте платили. Ако сте платили с Pay Pal, сумите се връщат директно в картата ви. Ако сте платили с карта, от някои сайтове въстановяват сумите обратно в картата, а в Ларедут изпращат ваучер за сумата, с който можете да пазарувате отново. Два курса, отпътували преди да възникне проблема с получаването, пътуват за България- един от новия и един от стария ни адрес. Утре очакваме пратките да пристигнат тук. Веднага щом ги опишем, ще публикуваме списък на пристигналите.

Read more: http://www.francetobg.net/news/ako-pratkata-vi-bdje-vrnata-obrat … to-stje-porchali/

# 332
Значи на 22.11 от Бонди тръгва камион, а на 23ти полицията замръзява положението, така ли  newsm78

Аз пък, се чудя, от полицията като са конфискували/задържали известно количество пратки, на задъражните "веществени доказателства" не се ли прави опис, протокол или нещо подобно. Редно е да се знае кои и чии пратки са задържани.

Прави се протокол. От него дори да нямат копие, трябва да им е представена поне заповед за изземването. Ако и това нямат - да си поискат документите от полицията, ще им ги дадат, това не е Сомалия.
Да сканират и да качат в сайта си някой от тези документи, ако искат някой да им се върже на историите.

# 333
Здравейте!
Пратката ми от ларедут е със статус върната на превозвача. Каква бланка трябва да попълня, за да започна процедура по искане на парите си?
Много кофти се получава тази работа. Много ме е яд, но трябва да действам, за да си върна поне парите от ларедут, за останалите пратки не знам изобщо....

# 334
  • София
Щом на 22 е отпътувал курс, значи в него са нещата пристигнали на адреса до тази дата.

И аз сега видях, че имам неполучена поръчка на адреса.Това пише:
Colis nº 20113224996704 non distribué, retourné par le transporteur le 23/11/2011 en SO COLISSIMO Nº 6Q00484842912 (suivez ce colis sur www.colissimo.fr)

Мисля, че е още рано да атакуваме сайта с искания за връщане на пари.

# 335
Момичета, не мисля, че е редно да се нахвърляме срещу превозвача. Не съм на 100% сигурна, но на 90% съм убедена, че проблемът идва именно от това, че от един и същи адрес се правят множество поръчки с различни бг карти. Нормално е полицията да се задейства при един такъв сигнал, хората там си следят за тези работи. Погледнато от тяхна гледна точка - на един адрес едно или повече лица   разполагат и използват  данните на множество бг карти. Е, мисля, че ако някой не е наясно със ситуацията, би си помислил, че въпросните карти са крадени и се злоупотребява с тях.  

# 336
Здравейте!
Пратката ми от ларедут е със статус върната на превозвача. Каква бланка трябва да попълня, за да започна процедура по искане на парите си?
Много кофти се получава тази работа. Много ме е яд, но трябва да действам, за да си върна поне парите от ларедут, за останалите пратки не знам изобщо....

Къде гледате този статус. Аз направих отчаян опит и писах на Ла редут, ако още не са ми пуснали поръчките да ми ги пратят на адреса на СД в Страсбург, но уви сега имам имейл, че са ми пратили две от поръчките вече...кашата е пълна #2gunfire

# 337
  • Бургас
Призовавам да се спре с писането на глупости и измислени истории!  Peace

Всички искаме ситуацията да се разреши по най-бързия начин, за да знаем какво все пак да предприемем! Не остава много време до Коледа...
Най-добре ще е да получим някаква яснота от Франсето, за задържаните пратки, както и за тези, които днес или утре например, би трябвало да пристигнат на адрес. Но, нека това бъде обосновано с факти и документи, ако трябва (както бе предложено по-назад), а не с обяснения, несъдържащи никаква полезна информация.
Ако се стигне до възстановяването на сумите, ще си приберем паричките обратно, но нека да не се стига до там! Искаме си играчките!

# 338
Защото аз все още смятам, че в Bondy българите, които приемат пратките са измислили тази версия и ги препродават.

smile3556      Laughing  rotfImbo -сори за спама ама не се сдържах

Нищо смешно не виждам! Ако приемем версията за полицията, трябва все някакъв документ да са дали или да издадат на българското лице там. Нека ни покажат черно-набяло доказателството. А ти, ако знаеше какво е това предградие и какви живеят там, нямаше да се смееш. По-горе споменах, че още когато видях новия им адрес се поколебах дали да поръчвам с тях, ама уви, не се доверих на 6-тото си чувство.

# 339
Щом на 22 е отпътувал курс, значи в него са нещата пристигнали на адреса до тази дата.

И аз сега видях, че имам неполучена поръчка на адреса.Това пише:
Colis nº 20113224996704 non distribué, retourné par le transporteur le 23/11/2011 en SO COLISSIMO Nº 6Q00484842912 (suivez ce colis sur www.colissimo.fr)

Мисля, че е още рано да атакуваме сайта с искания за връщане на пари.
И моя статус е същия, само датата е 22. Не знам дали е рано и дали ларедут са известени за този пробелм, но и да чакам по- добре няма да стане. Преставете си бума от искания за връщане на пари след около седмица- това са хиляди поръчки на не малка стойност с коледни и новогодишни  подаръци. Не всявам паника, всеки си решава, но на мене ми е ясно, че тази пратка няма да я получа.

# 340
Защото аз все още смятам, че в Bondy българите, които приемат пратките са измислили тази версия и ги препродават.

Нищо смешно не виждам! Ако приемем версията за полицията, трябва все някакъв документ да са дали или да издадат на българското лице там. Нека ни покажат черно-набяло доказателството. А ти, ако знаеше какво е това предградие и какви живеят там, нямаше да се смееш. По-горе споменах, че още когато видях новия им адрес се поколебах дали да поръчвам с тях, ама уви, не се доверих на 6-тото си чувство.
Столипиново и факултета ряпа да ядат, а?
така ли да си го предстовя (не, че съм ходила в някой и от двата квартала, ама съм слушала  Mr. Green ). Всъщност това какво значение има, ако офисът е дори в най-разбойническия квартал, там едва ли може да работи=приема пратките първия случаен от квартала  ooooh! те като си избират човек, който да работи за тях не го ли проучват...как така някой ще си присвои работи...1, 2, 3, 5...ама пък чак до такава степен, че да е явно  #Crazy

# 341
Така ли изглежда върната пратка? ----> от даксон е

# 342
Така ли изглежда върната пратка? ----> от даксон е

Аз имам точно същите съобщения за пратка от друг сайт - доколкото разбрах от Гугъл преводача, надписа от 21.11 е, че пратката не е доставена поради отсъствие на получател на адреса, а това от 22.11. е, че ще бъде доставена скоро след като получателят се свърже с тях....

Та, да така изглежда за недоставена пратка, колко време изчакват пощите преди да върнат обратно на подателя нямам представа, мога само да се надявам нещата да се оправят.

# 343
  • София

Стига вече с тези глупости за гето и т.н.

За да се продат пратките трябва да се получат, статуса на повечето е неполучени.

# 344
  • Варна
A на моята пише, че е в Centre Courrier 60, значи ли че е в куриер?И кой ли ще я посрещне?

Не, не, в обяснението пише, че я връщат на сайта. Не чакайте поръчки  Sad

votre colis ist arrive par erreur sur un site, il est en cours de reacheminement vers son site de distribution

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 13:08 от Toni_baraboni

Общи условия

Активация на акаунт