Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 476
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Стига с този тон! Тонът ми ви е най-големият проблем! Не сте до мен, не ми знаете какъв е тонът, не знаете дали се шегувам иронично или искам да хапя. Вие го "чувате" в главите си - което показва някои неща за онова което е вътре в тях.
Така говоря и така мисля. Можете ли да видите отвъд? Нали имаше един малък принц, който разправяше, че "същественото е невидимо за очите". Малко по-далеч от носа, моля  Grinning

# 526
  • София (Възраждане)
Здравейте, съвсем нова съм в темата и имам нужда от съвет за следната ситуацията. Отскоро за лечение на дъщеря ми се доверявам на класически хомеопат. Тези дни за пръв път се наложи да го потърсим за сериозен случай - отит с висока температура. Опитахме хомеопатично лечение за 4 дни, на 5-ти ден поради непроменена картина /упорита температура, двустранна болка в ушите, отпадналост, безапетитие/ изписа антибиотик. Почти веднага настъпи подобрение.
Тъй като нямам никаква база за сравнение и познанията ми са бегли, кажете ми моля, имам ли основания да се съмнявам в компетентостта на хомеоапата или понякога просто се налага прибягване към конвенционално лечение?

# 527
Имай едно наум, явно хомеопатията не му/й е силна страна на този лекар .

Хомеопатията се справя с далеч по-сериозни състояния от две уши.

# 528
За 4 години,какви ли не болести,както и отит,не се е налагало АБ да вземем.Явно този хомеопат, не е мнОго хомеопат

# 529
Здравейте, съвсем нова съм в темата и имам нужда от съвет за следната ситуацията. Отскоро за лечение на дъщеря ми се доверявам на класически хомеопат. Тези дни за пръв път се наложи да го потърсим за сериозен случай - отит с висока температура. Опитахме хомеопатично лечение за 4 дни, на 5-ти ден поради непроменена картина /упорита температура, двустранна болка в ушите, отпадналост, безапетитие/ изписа антибиотик. Почти веднага настъпи подобрение.
Тъй като нямам никаква база за сравнение и познанията ми са бегли, кажете ми моля, имам ли основания да се съмнявам в компетентостта на хомеоапата или понякога просто се налага прибягване към конвенционално лечение?

Миналата година синът ми беше със същата картина.Гноен отит с висока температура.Първо отидохме при УНГ и той постави диагнозата.От там - при хомеопата.Той е класически, но за първи път ни даде 2 ХЛ, които да редувам.Всеки ден ходихме на УНГ да видиме как се развиват нещата.УНГ ни изписа АБ, който не взехме, но слушах как течността се избистряла..... GrinningДетето нямаше температура, беше жизнено и весело и само ако се погледнеше в ухото се виждаше, че има проблем.На 6 - ия ден споделих с УНГ специалиста/нямах си работа #Cussing out/, че приема ХЛ.Малеее какво ме направи....... ooooh!
И макар, че течността се беше много избистрила/гнойта я нямаше вече/, температурата я нямаше направихме парацентеза и то защото аз се уплаших.Все още съжалявам, че изобщо му споменах за ХЛ на УНГ - то, защото съм сигурна, че щяхме да минем и без тази манипулация.
След парацентезата взехме ново ХЛ и след 2 дни мембраната се беше затворила.Дори УТГ-то каза, че не очаквал толкова бързо затваряне, но този път не споменах хомеопатията. Grinning

# 530
  • София (Възраждане)
Хм, човекът е доктор, клинична хомеопатия и бах-терапия от известен столичен център за холистична медицина. Лошото е, че е на гърба на детето ми.
Ще трябва да потърся друг Sad Можете ли да препоръчата някого с практика в центъра на София?

# 531
Дълго и широко обяснявахме, че такова нещо, като "клинична хомеопатия" няма. Тази практика е в разрез с основните принципи на хомеопатията; това е опит да се провежда алопатично лечение с хомеопатични лекарства, което е тотално извращение. Колко е известен центъра - няма никакво значение.

# 532
Разликата межу хомеопатия и алопатия не е в това какви лекарства се дават, а какъв е принципът на който те се определят; какво е разбирането за здраве и болест.

Алопатите и онези които се наричат клинични хомеопати възприемат симптома, като болестта и предписанието им е изцяло насочено в тази посока, едините предписват алопатични лекарства, другите хомеопатични.

Истинските хомеопати разбират симптомът като сигнал за разстройство в жизнената сила (хомеопастазата) и предписаното хомеопатично лекарство има за цел да подпомогне жизнената сила да възстанови динамичното си равновесие, а здравето (оздравяването, изчезването на симптомите) е следствие.

Истинските хомеопати винаги предписват едно единствено хомеопатично лекарство, винаги в течна форма (ако е на гранули дават инструкции как да се разтвори), искат чест контакт с пациента, за да може във всеки един етап от лечението то да бъде индивидуализирано; честият контакт означава възможност хомеопата често да проследява състоянието и да менажира гъвкаво случая. Тези чести контакти не се заплащат, би трявало да са калкулирани в основната такса.

Моля прочетете предишната страница, писах предостатъчно там за това какъв е ефектът от едно алопатично предписание и какви са разликите.

# 533
Някой може ли да ми каже, когато човек има ясно изразена картина какво трябва да направи класическия хомеопат - да даде цялата си енергия за намиране на точното хомеопатично лекарство и ще поддържа постоянен контакт с болния или да каже, че ще приеме човека след 2 седмици за проследяване и тогава ще се дискутира по-подробно ситуацията ?!?!?!

# 534
Някой може ли да ми каже, когато човек има ясно изразена картина какво трябва да направи класическия хомеопат - да даде цялата си енергия за намиране на точното хомеопатично лекарство и ще поддържа постоянен контакт с болния или да каже, че ще приеме човека след 2 седмици за проследяване и тогава ще се дискутира по-подробно ситуацията ?!?!?!

Изтрива си телефона и не му се обажда повече smile3511

Случвало ми се е да звъня и да искам преглед веднага, макар да знам, че се записва с часове.Отивам и чакам......., извинявам се, но как дете с температура да чака?Последния път изчаках всички и тъкмо приключихме му се обадиха да дете с ларингоспазъм и човека го изчака/даже си поговорихме доста докато дойдат/, но като го чух детенцето как дишаше...........си представям ако трябваше да чака до утре?

# 535

Дали има ясно изявена картина е субективно.
Ако хомеопатът е разговарял и е преценил, че това не е достатъчна информация, че иска по-дълбок поглед, и ситуацията не е животозастрашаваща или няма да прогресира в такава посока, той може и има право да откаже да даде ХЛ (при положение че не е сигурен), да даде време на човек и да поиска да се видят отново след няколко дни за да продължат. Така и хомеоаптът би имал възможност да разгледа подробно сваленият случай и да види нещата които иска да бъдат изяснени допълнително. Такъв нов час се насрочва максимално скоро, на следващият или след няколко дни. 2 седмици ми се вижда твърде голям срок между интервютата.

# 536
Ние сме грипави- аз и децата, но не това ме вълнува сега! Лекуваме се Simple Smile

Може ли кратко и синтезирано или по-подробно, ако можете и имате време, да ми отговорите на въпроса: Как (аджеба) Ханеман е открил този начин на лечение? Нямам време, нямам ресурс да чета всичко подробно...но много интересно ми стана напоследък, след "чудесата", които стават с този начин на лечение. Как е стигнал до решенията? Как мислите откъде му е пратено, откъде се е досетил? Как може човек да открие нещо толкова гениално сам?

Относно децата и бебетата- малкото диване, когато се роди го стартирахме с хомеопатично лечение...много леко изкарва за сега всичко донесено от каката, по-бързо, а някой неща не ги кара. Сама си смъква температури, сама...дай Боже все така да е устойчива (пу пу пу). Каката ни, милата и тя има сериозен напредък след това лечение...но много го бях отровила с една некомпетентна стандарна лекарка...никога няма да си го простя. Радвам се, че намерихме пътя за нас.  Дано все така продължава и да ни лекува успешно. държа да отбележа, че два пъти аз не издържах психически с грипозните състояния и си поисках антибиотик...просто психически не можех да чакам повече, лекарката не искаше...така да ни лекува, но и се наложи. Т.е. и аз имам праг на поносимост и търпимост.

# 537
Ние сме грипави- аз и децата, но не това ме вълнува сега! Лекуваме се Simple Smile

Може ли кратко и синтезирано или по-подробно, ако можете и имате време, да ми отговорите на въпроса: Как (аджеба) Ханеман е открил този начин на лечение? Нямам време, нямам ресурс да чета всичко подробно...но много интересно ми стана напоследък, след "чудесата", които стават с този начин на лечение. Как е стигнал до решенията? Как мислите откъде му е пратено, откъде се е досетил? Как може човек да открие нещо толкова гениално сам?

Буден ум. Наблюдавал е. Задавал си е въпроси, провеждал експерименти, стигнал до изводи, облякъл ги в думи - честита ни хомеопатия.

Идеите за лечение чрез подобното за още на Хипократ. Ханеман не открил топлата вода. Той просто е имал прозорливостта да види и да облече в единна филсософия. Това е неговият гении.

# 538

Сама си смъква температури, сама...дай Боже все така да е устойчива (пу пу пу). Каката ни, милата и тя има сериозен напредък след това лечение...но много го бях отровила с една некомпетентна стандарна лекарка...никога няма да си го простя. Радвам се, че намерихме пътя за нас.  Дано все така продължава и да ни лекува успешно. държа да отбележа, че два пъти аз не издържах психически с грипозните състояния и си поисках антибиотик...просто психически не можех да чакам повече, лекарката не искаше...така да ни лекува, но и се наложи. Т.е. и аз имам праг на поносимост и търпимост.

Майката е за хомеопатично лечение  Grinning

# 539
Добре Хипократ, добре буден ум, човек говорещ множество езици и ползващ множество източници, но ми се струва че е непосилно за човешки мозък да обобщи толкова голяма наука. Не знам, искаше ми се да дадете някакво аНормално обяснение според вас, според вашите усещания, на хора ели изданията му.

Лавандер, усещам лека подигравка  Joy Да, за хомеопатично лечение съм, ама не устисках на два пъти...толкоз...отивам да работя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт