Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 433
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета,с голямо внимание чета въпросите ви за кърменето,но с моя никакъв опит не смея да давам съвети.Общо взето е добре да се кърми повече време,за да тръгне кърмата,но при мен така и не тръгна в достатъчни количества.

Въпросче към ЛЛЛАз не знам дали да се похваля или да се оплача,но тази нощ Ани като заспа в 12 часа някъде и аз в 3 се опитвам да я кърмя,но не успях да я събудя,в 4 часа пак се опитвах-побутвах,пощипвах, но тя не искаше и това е-дори изцедих 2-3 капки мляко върху устата й-пак никакъв резултат и се отказах.Спахме до 6.30 и тогава се събудихме в много добро настроение и готови за  ядене-аз с пълни гърди,и тя поогладняла и изсука 70мл кърма,което за мен си е рекорд-досега сме все на около 40мл.И след яденето изглеждаше доволна,не търсеше още храна и скоро заспа,аз пробвах да се изцедя още малко и извадих около 10мл.Сега пак ще ядем,макар че тя спи,през деня ми е по-лесно да я събудя.Чудя се,ако продължава през нощта да спи,това ще ми намали ли кърмата,много жалко ако е така...Още имам въпросче-носенето на сутиен благоприятства ли образуването на кърма или влошава състоянието при задържане на мляко,може би със по-свободна тениска ли да ходя,ама че съм чуденка Grinning Иначе давам и добавка,но не всеки път,аз я тегля на всяко кърмене и като видя колко е изяла кърма,тогава решавам да давам ли допълнително...Все още не съм се отказала от кърменето,но може би ще караме докато може и има мляко,това е...
И аз много много благодаря за отговорите на ЛЛЛ,страхотно е да има някой ,който да ти съчувства дори,да не говорим за другите ползи!!!

# 121
Привет мамчета!
Ние тази нощ не спахме много - буди се, плака, хълца,яде, повръща, пак зяпа за още ... абе от 4 до 5,30 все токива неща. Накрая в 5,30 се нахрани добре и заспа, че и аз. Добре, че баткото легна при татко си, та не го събудихме, а и сутринта си поспах до към 7,30.
Имам чувството, че са ни почнали колики - дали е възможно на десетия ден? От време на време се присвива и проплаква, ама заспива после. Дано да отшумят по-бързо.

Някоя мама беше писала, че бебето й идва на ниско при кърмене - аз подлагам една възглавница на коленете си, слагам бебка на нея, а с ръчичка придържам главичката към гърдата поне докато засуче. Така кърмих и баткото докато не стана по-голям да го държа без да се гъне в ръцете ми Simple Smile

Коланът ми е такъв http://www.variteks.com/eng/sayfa.asp?ContentID=UrunDetay&ID=119 купих го от магазин за помощни материали за инвалиди и др.

# 122
Здравейте,момичета! HugАли тази нощ беше спокойна,пропусна храненето в 3,но се събуди в 6 без 20 зверски гладна,едвам смогнах да сменя първо памперса,че беше мацанаца и нямаше как да я чакам първо да яде.Сука 20 минути и после няма заспиване...Заспа чак в 9 без нещо и се събуди в 10. Grinning

Качих 3 нови снимчици от днес на Али. WinkИ да напомня за снимките за колажа Wink

Петкова,дано си права и наистина да ме е разбрал. Grinning

Галка,мда...Ама нормално е до някаква степен,то не може все да са послушни...А и това тяхно любопитство "Какво ли ще стане,ако..." много ги гложди май LaughingБраво на Алекс,че и той е такъв добър и грижовен батко!Дано да е все така!

Кисса,добре завърнали се с Влади! Hug Hug

MagieA,мисля че е възможно PeaceИ Алина по това време я почнаха коликите,но аз първо гледах да я облекча по друг начин...и капките ги оставих за по-нататък.Но може да й дадеш някакви капки и да видиш дали ще има промяна.

Хайде,ще ставам да пооправя вкъщи,докато Али не се е събудила да яде,че тя заспа на активната гимнастика преди половин час Mr. Green И като я накърмя после,мисля да поизлезем на разходка.

# 123
....
MagieA,мисля че е възможно PeaceИ Алина по това време я почнаха коликите,но аз първо гледах да я облекча по друг начин...и капките ги оставих за по-нататък.Но може да й дадеш някакви капки и да видиш дали ще има промяна.
...

Честно казано не съм купувала още, а и вчера забравих да питам педиатърката какви да взема. Ще й звънна по-късно, но мисля да пробвам първо с чая. На Гого не съм давала капки, затоплях му коремчето с гладена кърпа. И сега мисля да пробвам така, пък ако загрубее положението ще давам капки.

kisssa все едно ми разказваш първото ми раждане Simple Smile . Така се мъчих 6 часа в родилното, без да броя по-поносимите контракции от преди това. Имах подобни мисли като твоите. Сега с второто раждане сякаш Господ се смили над мен - в осем и нещо сутринта ме приеха, докато оформят документи мина около час и в 12 ч родих. Мъките ми бяха не повече от час. Нямам никакви поражения, шевове и т.н. След два часа бях на крак и готова да родя още 5 Simple Smile
Пожелавам на всички такова раждане.

# 124
  • Варна
Здравейте момичета Hug Мислех да пиша в темата като се родим, но за сега това е мираж и ще ми е нужна подкрепата ви и някой съвет. Хич не ми се преносваше, ама така си вървят нещата за сега. Вече ми е доста притеснено. Вчера бях при докито и той ми каза, че с тези контракции, които започват и след 2 часа спират, не могат да ми пуснат системата и ще чакаме до петък. Ако в петък пак няма никакви изгледи, че ще раждам искат да ми слагат вагиналното хапче. Моля, ако някое майче е раждала по този начин нека сподели има ли проблем за мен и детето. Преди няколко дена говорих с друг лекар и той ми каза, че това трябва да бъде краен вариант, защото не било хубаво да се предизвиква с хапчета. #Crazy А повече от 8 дена не ми се преносва, а и плацентата е взела да старее..Ако пак не тръгне ще се наложи да ме резнат #Crazy
Иначе изпробвах и аз какво ли не качвах стълби, чистих, разхождах се, само не съм пробвала чая от листата на малина, но днес отивам да си купя и започвам да пия цял ден чай, и дано вече мойто пате реши да излиза, че не искам никви хапчета.
Благодаря на всички, които не са ни отписали Hug Hug Hug
Стискайте ми палци за петък и дано бебка сама да реши, че е време вече и да не се налагат каквито и да било интервенции Mr. Green
Ще ви чета милички след петък, че сега ме гони някаква депресия и предпочитам да съм навън отколкото пред комп-а..
Честито на новите мамита!!!
Звездичкова успех и на теб миличка!!!Писала си, че при теб не може да се предизвика изкуствено. Защо? И при теб ли е така, като нямаш регулярни контракции, не могат да ти пуснат система? Ами с хапче?

# 125
Здравейте, момичета!
Блазе на тези които са спали тази нощ ние от 3.00 сме будни и направо незнам какво му стана на това дете, придремва само като го сложа по корем върху мен, но като тръгна да го местя се започва един рев страшна работа.Пробвах всичко но заспиване няма Sad

Съни- Али е прекрасна и тоалета е наниво както винаги Simple Smile

Вчера при педиатърката се повдигна въпроса за ротавирусната ваксина. Вие как мислите ще слагате ли тази ваксина? Аз много се чудя........

# 126
Радостина, много ми е позната историята със заспиването само като е върху корема ми, ние от няколко дни само така спим през нощта, иначе няма заспиване. Гадното е, че като спи върху мен после вратлето и главичката му са запотени, а и много обича да се намърда във врата ми и от дишането му и аз съм потна. Днес обаче въпреки гушкането не сме спали от 5 до 7.30, то не бяха напъни, пръцкане, рев, та чак и повръщане ...  Tired

# 127
Ради,благодаря ти! Hug

Хубелена,стискам палци скоро да дойде твоя ден и най-накрая да си гушнеш бебчето! Praynig

Хайде,ние се нахранихме...и се обличаме и отиваме на разходка.Не е особено топло времето,ама поне пече.Възползвайте се сега,че после не се знае какво ще е времето. Wink

# 128
Hubellena,на мен ми предизвикаха след 8 дни преносване раждането с вагинална таблетка-няма проблем за бебе,просто раждането по този начин си е индуцирано и като такова нещата обикновено стават по-болезнено и в моя случай по-бавно.За всеки случай е по-добре отколкото директно окситоцин, както и от чакане повече или пък секцио PeaceУспех, докато се мъчех аз си повтарях "и това ще мине" и броях секундите до отшумяване на контракциите,не забравяй дишането и всичко ще е наред Hug а в момента в който видиш човече всичко минава!

# 129
  • Пловдив
 Здравейте  Hug
 И нас май ни почнаха коликите,няма заспиване през деня, само плачем, заспива за 5-10 мин. в ръцете,иначе не се успокоява и като го сложа в кошчето пак рев.Свива се ,пръзка,почервенява целия. Спим само вечерта като пак се събуждаме 1-2 пъти зависи кога е заспал. Започнах да давам Колийф да видим дали ще има ефект.Добре че нашия тати още е в отпуска и ми помага,ама от петък съм сама и не знам , дано скоро му подействат капките,не иска да стои в кошчето и това е.

Hubellena , кураж мила, с теб сме. Аз преносих 8 дни.На 3-я ден след термина моя лекар ме прие в болницата в паталогична.Беше ми много подтиснато и ме хвана яд ,че не си бях вкъщи, сама в една стая,5 дни, ужас.И така си дочаках разкритоето от 5 см, след това окситоцин и след час бях родила. Така,че си се разхождай и си стой при близките, моли се,бебчо когато реши,ще се появи.Не се притеснявай,вичко ще е наред Hug

Мари84 , аз имах проблем с единия шев, беше ми се появила гной,ходих да ме видят в болницата,казаха,че не е нищо страшно, само да се мажа с йод.Сега вече ми мина. Може и да правиш промовки със смрадлика, аз се пръсках и със спрей Цикатридина.Така че мажи се с каквото са ти казали и би трябвало да мине. Бързо оздравяване, мила Hug

# 130
Здравейте, отивам първо да чета и после ще пиша. Съни, само за протокола ние сме 51 см.  Благодаря предварително.  Hug

# 131
Здравейте момичета! Днес забелязах, че на Ема са и твърди гърдичките. Знам че е нормално, но се притеснявам да не я боли. Педиатърка каза да слагам риванол...

A_H_I_L_E_A, благодаря за препоръката. След два дни сме на контролна консултация и ще се посъветвам с лекарката за Ентерокинд. А Ема дори вече ги плюе колийф ... Simple Smile за сега давам само Еспумизан.

Hubellena аз родих индуцирано с вагинална таблетка поради преносване 8 дни. Родих за около три часа (това е времето което прекарах в пред родилна и родилна зала), не броя леките контракции до 5 см разкритие. За един час направих разкритие 10 см, но напъните ми отнеха повече време, че нали ми е за първи път а и момата ми се роди едричка (4.100 кг, 53см Simple Smile ). Водите ми бяха зелени и малката имаше зеленикава слуз по нея, но всичко в границите на нормалното. Да чукам на дърво, и аз и тя сме добре, дори ни изписаха малко по-рано от необходимото.
Аз сама си поисках индуцирането и сега като се замисля добре че го направих. Плацентата ми беше застаряла, тоновете на бебето бяха като на преносено (или поне така ми обясни моята лекарка), а и вечерта имах лека температура, та съвсем се подплаших и марш към родилното Simple Smile Оставиха ме да пренощувам и на следващата сутрин ми сложиха таблетката.
Не знам ако бях почакала още ден - два дали нямаше да има усложнения за малката, а и едвам издържах накрая.

Не знам дали е било "по-болезнено" (за пръв път ми е), но доста си болеше Shocked
И аз също мисля, че е по-добрия вариант от секцио.

Успех ти желая. Каквото и да решиш да мине леко за теб и бебенцето ти Simple Smile newsm51

# 132
Здравейте, момичета!

Днес моето бебе-съкровище Кали става на два месеца! Simple Smile
Кога мина времето направо не усетих, тези два месеца с нея минаха неусетно. Днес и разглеждах снимките от както се е родила до сега-има голяяяяма промяна. Но пък точно днес от единадесет на обед я мъ4ат колики и е много кисела, преди малко я нахраних и уж заспа,ама не смея да мисля до кога ще е така. Сутринта излязохме само за около час, 4е бе6е много кисела, а ми се иска да използвам хубавото време, 4е като стане студено после и да искам, няма да става за излизане.

# 133
Честити 2 месеца на Кали,да е весело и засмяно детенце и коликите да изчезнат вече  newsm38 newsm38
Нас пак ни мъчат колики,и акане май,и сега не знам колики ли е  акането ли е?
Излизахме на кафе ,срешнах и Деска с бебе Юлия и кака Лили.Едни красавици двете ...и двете мога да взема за снахи,има момчета и за двете  smile3521 smile3521

# 134
Здравейте мили момичета, вече и аз мога да се похваля с моето малко-голямо момче  nuts ние вече сме си вкъщи, аз съм много щастлива, не мога да отделя поглед от него, сега се гушкаме у дома  Heart Eyes
Съни миличка, страхотна е темичката, както винаги  Flutter сега да ти кажа, може да отбележиш на първа страничка името на бебко, казва се Димитър  Heart Eyes
Оказа се, че бебко е големичък за моят таз  Tired и се наложи да родя секцио, но се радвам, че всичко мина и че и двамата сме добре, това е важно, аз се чувствам много добре  Crazy Единственото странно нещо, което ми се случва е, че краката са ми много подути и отекли, док казва, че е от кръвозагуба, и че трябва да се възстановя скоро от самосебеси, на някой, който е раждал със секцио да му се е появявал подобен проблем  newsm78
Честито на всички мами, които са родили през последните пет дена, да са ви живи и здрави бебенцата  Hug
Ще се върна да ви прочета назад  Hug

Общи условия

Активация на акаунт