Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 367
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Позна Деси, значи - имаме си бебе рекордьор в темата  Simple Smile Вчера тъкмо се чудех, докато държа Стела, вече над 4 300, как се ражда толкова голямо бебе. Добре дошли!

Семра, добре завърнала се  Hug

Сийнгърл, една колежка ми беше разказвала, че като е раждала е имало стажанти и тогава (първата ми бременност) много се радвах, че терминът ми е извън учебната година. С тази обаче не се бях сетила и за това да се притеснявам. Сега да попитам - първо - защо се извиняваш, че е дълъг поста, аз трябва след всеки абзац да дърпам по един с извинения   Crazy Освен това въобще не е досадно за никой, предполагам, все пак сме тук да си споделим, който иска да чете. За останалите - има скрол  Peace Второ - защо изчака да родят всички за да не плашиш никой - ами че ти нищо страшно не написа  Simple Smile Само дето сега всички са на друга тема. Много от момичетата решиха да спестят разказа си за да не плашат неродилите, но честно не разбирам защо, особено ако искат и имат нужда да споделят (като Дезърт Роуз например). Смятам, че никой не е виновен за чуждото любопитство, ако в началото на разказа има предупреждение, че не е за чувствителни, никой на никого не може да е виновен - който иска - да чете, за останалите - има скрол  Mr. Green Мен като ме питаха как беше, след като родих първия път и аз си разказвах както си беше - и все ще се намери някой да ме спре да не съм го плашела. Ами да не пита  Twisted Evil Освен това нищо страшно не казвах, само че изпитвах нетърпима болка, какво толкова, все едно никой не знае, че раждането боли.

# 286
  • В реалността
Здравейте майчета, не съм чела отдавна, а и едва ли ще мога скоро. Поне се прибрахме вече вкъщи.

Влизам само с молба за помощ от ЛЛЛ.Имам следния проблем на едната гърда от два дни.
Статия:

"Препълване на гърдите и ареолата. Има три различни вида препълване на гърдите. Причината за най-често срещания от тях е препълването на синусите – резервоарите за мляко, разположени зад ареолата. Това не е неприятно за майката, но ареолата може да стане толкова твърда и плоска, че бебето да не може да я обхване с уста и да я притисне с венците си. То може да обхване само зърното и при дъвкане да го разрани. Затова е важно майката да изцеди достатъчно мляко от синусите така че , ареолата да омекне, за да може бебето да я обхване. "

По принцип зърната ми са плоски, а на тази гърда е и по-голямо когато успее да изпъкне. Но досега откакто съм с малката не е имало проблем да суче от нея. Всичко стана за времето между две хранения като при последното без проблеми дори забелязах, че ми се отпушиха вече добре каналчетата. Отпред цялата ми ареола става една огромна топка около  5 см диаметър, когато започна да я изцеждам, а за да потече първоначално нещо са ми нужни да масажирам около 10 мин. Това прави абсолютно невъзможно захапването от малката и не отговаря много точно на написанто в статията. Нужни са ми около 1,5 - 2 часа за да я докарам до нормално изцедено положение. Усещам че и каналите нагоре се задръстват от невъзможността да се стичат през зърното.
Цедя се /само с ръка - с помпата не излиза абсолютно нищо, дори когато вече е поомекнало зърното/ почти ежеминутно от 40 часа насам с пауза от около час между изцежданията. За това време съм спала около 2-3 часа общо за да не стане още по-зле. Пробвах компреси със смрадлика, риванол, дефламол и гармастан, топли компреси между всичко това /основно под горещия душ направо/. Сега се предадох и почнах да пия антибиотик, защото от цялото цедене, парене и компреси не видях полза дори и малка - след час всичко е в начално положение. Може и да ми се смеете, но в отчаянието си накарах мъжа ми се опита да "суче", но единствения ефект беше, че успя само да изтегли малко зърното без да излезе мляко изобщо /това след като се бях изцедила до степен на омекнали зърна/
Какво друго мога да направя за да се оправи това непоносимо положение?
Съзнавам, че стана дълго и хаотично. Моля да ме извините, но вече едва гледам, а още по-малко мога да мисля.

# 287
Lusine, и ние основно от този сайт се обличаме Laughing идва ми всичко да изкупя в няколко размера Heart Eyes Стискам палчета да преборите жълтеницата Praynig Ние бяхме с доста тежка форма и аже ни нагряваха на лампа в болницата.

Nnnn, ние правих ехография на главичката, т.нар трансфонтанелна ехография, но при нас е задължителна, защото сме недоносени. При този преглед се виждат кисти в мозъка, които най-често с течение на времето се резорбират, но е хубаво да се следят. Такива кисти се появяват обикновено при преждевременно родени деца и не съм чувала това изследване да е профилактично за доносеи деца.

Anbibian, браво за наддаването на Яна Hug Това за колко дни е, кога ви изписаха? И аз се надявам да сме доближили заветните 3 кг. Нас ни изписаха 2 150 на 13.10, сега във вторник ще видим колко сме пораснали. Междудругото от козметиката и ние сме на Uriage и засега съм доволна. За размерите от некст на нас тези до 1 месец още са и големи, за новородени не сме купували и не мога да дам мнение. Основните ни дрехи са до 3 месеца и са ни доста огромни, но какво да се прави! Гледам да не купувам много до 1 месец, че после трябва и до 3 месеца, а и както и харесват дрехите трябва да купувам еди и същи от двата размера Crazy За обувките не знам при вас как ще е, но на нас за съжаление са и огромни най-малкия размер 0-3 и затова засега няма как да ги носим Rolling Eyes

Мари84, ние даваме Вигантол на Миа. На нея бяха започнали още в Майчин дом да й дават.

Semra, да ти е жив и здрав малкият Ефе и много да ви рава  bouquet

Blackkiss, страхотен ден сте изкарали! Дано все повече такива да имаме всички! Иначе и ние напоследък постоянно снимаме детенце, всеки ден е различни и направо с часове се променя.

Seen girl, дано успеете да пеборите по-бързо пъпките! За Вигантола аз го давам преди храненето в 9-10 часа. Не мисля, че има значение в колко часа. Аз в 6 часа не бих го давала, защото глеам нощните хранения да минават максимално бързо, за да не се разсънва.

Marssinka, браво, че вече излизате. Това време не е за изпускане, а и бебчетата се чувстват добре на свеж въздух. За таза аз нямам проблеми, но и никога не съм била слаба.

Toni77, браво на Калина...голяма мома е станала. За ортопеда на нас поне ни казаха, че до към 40 ден трябва да се отиде. И като отидохме на ортопед той каза, че следващия път е към 6 месец, когато се гледа за костна плътност. Иначе доколкото разбрах след първи преглед до 40 ден, ако има проблеми вече се ходи на 3 месец.

Anssi, радвам се, че нищо му няма на младежа и че сте доволни от лекаря.

Mama vinetu, да ти е жив и здрав големият малък мъж. При нашите рожденни кг от 1470 направо не мога да си представя кога ше стигнем вашето тегло при раждането, но така е бебетата са различни, както и възрастните.

Аз да се похваля, че днес най- после успяхме да запишем Миа на личен лекар. Нали ви се оплаках, че като сме недоносени и никой не ни искаше Rolling Eyes но най-накрая си намерихме. Пускахме и кръвни изследвания, че нали сме с анемия! За съжаление хемоглобинът ни пак е нисък - 86 при долна граница от 92, но пък желязото и е в норми...ще видим какво ще кажат лекарите другата седмица.

# 288
Здравейте вече и от мен Grinning.Вкъщи вече всички са по леглата,та минавам да се разпиша на спокойствие и аз,та да отивам да си лягам и аз,че нещо...спи ми се много и ме боли главата(за кой ли пореден път вече Tired).
Днес времето беше много хубаво.Почти цял ден бяхме навън.Сутринта аз бях на преглед при гинеколога си,а Али беш на разходка с баба,после се прибрахме да я храня,аз да сготвя и пак излязохме,та се прибрахме по тъмното в 6 часа GrinningИначе тя навън не се буди за ядене,обаче като се прибрахме и ме нападна Laughing

Анси,бързо оздравяване на всички ви! HugИ дано опазите Митко! Praynig

Orchidee®,бързо да оздравявате и вие! HugДано Зара се размине само със запушеното носле и нищо друго! Praynig

А,забравих да се похваля,че и снощи хванах прИмоцията Mr. GreenАлина пропусна храненето в 3,макар че се събуди в 5,но все си е нещо и си поспах добре Grinning

Лусине,ти пък какво се оплакваш?Ще ти дърпам ушите,да знаеш! newsm66
Много добре си изглеждаш дори! WinkНе знам къде ги видя тези 10-килца в повече,но аз лично не ги забелязвам.Браво на Леда!Много хубаво е наддала! HugДано бързо да й минава жълтеницата!

анбибиан,браво и на Яна!И тя добре е наддала!Все така да е,че тя си има нужда от още грамчета да натрупва. HugБлагодаря ти за съветите,но на мен проблема ми е основно от мъдреца и не знам тези неща,които си написала дали ще имат ефект.То се е видяло,че докато не пробие тоя пуст мъдрец,все ще ме мъчи. Crossing Arms

Мари,на мен педиатърката ми каза да давам още на първата консултация,ама аз така и не дадох EmbarassedНа сегашната консултация каза,че фонтанелката е добре и да продължа да давам Деавит(то е почти същото като Вагинтола),ама аз не съм почвала,не мисля и да почвам.

Рени,браво за хубавия ден и за послушния Ивко! Grinning

Тони,браво на Кали!Бузанка е тя Heart Eyes

И аз изгледах Дневниците(при това на спокойствие-да не повярваш Mr. Green)Много готина серия беше. Simple Smile

# 289
Sunny, надявам е всичко да е наред при гинеколога, който така искаше да пропуснеш, че чак го забрави Laughing Браво на Али, че те е оставила да поспиш! Дано за напред все да е така!

Аз отивам да лягам! Лека и спокойна нощ от мен Hug

# 290
Цитат
Sunny, надявам е всичко да е наред при гинеколога, който така искаше да пропуснеш, че чак го забрави Laughing Браво на Али, че те е оставила да поспиш! Дано за напред все да е така!

JoyОх,не ми напомнай,че още ме е срам.Как можах да забравя,не знам.Явно наистина съм голяма шматка LaughingИначе добре мина,всичко е наред WinkА Али тая нощ се събуди в 4,ама пак е нещо Sunglasses

Ние изчезваме,че ще ходим до село за няколко часа!Приятен ден на всички!

# 291
Смуси нас ни изписаха на 17.10 с тегло 2260 гр. Надявам се и вие скоро да доближите 3 кг  Hug
Sunny_Gir чувала съм, че е гадно като ти растат мъдреци, при мен долните ги извадиха още като дете, защото растяха към другите зъби и ги натискаха, като ги вадиха още не бяха пробили, а горните са ми пораснали без да разбера пак като дете и наистина не знам какво е да ти расте мъдрец, дано скоро да ти мине  Hug

# 292
до ЛЛЛ от вчера едната ми гърда е сравнително по-малка от другата и мисля, не се зарежда с мляко. като кърмя от другата-тече, но на размери е малка и отпусната, т.е не пълна. каква може да е причината?
от няколко дни забелязвам, че слюнката на Зеррин се пени, да не би да н се наяжда. пробвах днес да се цедя с помпа, тъй като ще ходя на лекар и искам да оставя мляко, но докарах около 10-15мл след сукане  Sad как може да увелича млякото?

# 293
  • София
Добро утро!
добре дошла на Mama vinetu Hug
очаквах новини от Звездичкова, нали пренасяше newsm78. То май други не останаха.
Пишете ме и мене в отбора на гледащите Дневниците. То имам чувството, че голяма част от жените го гледат само заради Деймън Crazy. А странно като гледах Изгубени същия актьор не ми правеше кой знае какво впечатление, такава огромна разлика във визията.

# 294
silsa и в Изгубени си беше сладур, ама бързо го утрепаха, аз там се заглеждах повече по Сойер  Mr. Green А за Дневниците ме тресе полигамията - Стефан, Деймън, Мейсън, Илайджа - нямам претенции - който падне  Joy Joy Joy
Сега почвам да си дърпам Свръхестествено, докато жабчето спи  Whistling

# 295
Здравейте момичета днес Дарина става на един месец  Grinning имаме си малък празник
Да се оплача вчера ми дойде цикъла изобщо не очаквах да е толкова рано и в такива промишлени количества умирам от болка от снощи не мога да си намеря место ММ се занимаваше с Дари и през нощта ставаше да е храни та поне успях да се наспинкам  Laughing
Зелда е абсолютно права
Аз се изкушавах  да разкажа за моето първо раждане беше доста интересна трагедия ,  но се отказах  и аз не знам защо
Какво става със Звездичкова , Дезърт Роуз, Уенди , Хубалена и другите къде се изгубиха някой нещо знае ли
Качих малко снимки в албума най после нета ми прекъсва постоянно скъса ми нервите

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 10:44 от cvm

# 296
Привет и от нас с Дария  Wink Simple Smile Peace

От вчера сме си вкъщи, изписаха я с тегло 2620 гр. Страхотно сме щастливи да сме заедно и не можем да й нарадваме и гушкаме! Тя досега се показва с много спокоен темперамент, но и в болницата няма точно условия за разглезване, та тепърва предстои да става ясно що за характер притежава  Mr. Green

Изпаднала съм в недоумение за храненето, тъй като според епикризата тя е хапвала по 70 мл, но аз едва успявам да й втъкна биберона в устата и буквално да й излея съдържимото в гърлото... Засуква рядко, много бързо заспива и не се сеща да гълта, а млякото й се излива в гушката.... Като количество успявам да й дам по 40-50 мл в най-добрия случай и мисля да увелича броя на храненията , като предлагам през 2 часа. Радващото е , че си пие кърмата и не предпочита адаптирано мляко пред нея, просто не се е научила да яде. Слагах я на гърда, въртя зърното в устата и мести езичето, засука няколко пъти, но според мен не знае как точно да я използва и се нервира, че струята е слаба. Ще се учим да се кърмим, но първо да закрепим храненето въобще, все пак тя допреди 10ина дни беше на сонда....

Имаме колики, тя ръмжи и хрипа, та мисля да започна с хомеопатията - на първо време Ентерокинд.

Прегръщаме ви , най-сетне двете заедно  Hug

# 297
  • Австрия
Привет и от мен в хубавата тема  Simple Smile

Записваме се и ние сред октомврийските бебета с Рене Антон роден на 21.10, 2 200гр и 45см.  Heart Eyes
Термин - 08.11.

Желая здраве, много късмет и все хубави емоции на всички майчета и бебенца
 Hug

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 13:51 от Dim S.

# 298
  • София
Здравейте страхотно време за разходки sun, само чакам бебка да се наспи и излизаме  с баткото Peace
Да ви се оплача -  от няколко дена гърдите почнаха да ми се препълват ooooh!, храним се на около 2-3 часа и въпреки това нещо се случва - бодежи, изтича ми малко мляко от двете гръди и бебка като засуква почва едно течане, тя се дави и ужас... дали е време да действам вече с помпата, или сама ще се регулира кърмата ми? newsm78

# 299
Здравейте, момичета.

Включвам се рядко, но чета редовно и първо искам да честитя на всички нови мами, да са им живи и здрави бебенцата, много да ви радват.

Искам да ви попитам за ваксините. Косите ми настръхват като си помисля. Бях чела, че давате Туя преди и след ваксината - как я давате, по колко и в каква потенция? Лично аз много се притеснявам - сега предстои втората ваксина за Хепатит Б, но от 2-ия месец започват ваксините за полиомиелит, дифтерия, тетанус, стрептококус... а евентуалните странични ефекти са страшни. Не знам в България дали преглеждат преди това дечицата дали са здрави, за да ги ваксинират...

Общи условия

Активация на акаунт