Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 350
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Честит един месец на Дарина! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquetДа е  жива и здрава и да има незабравимо детство!!!

Честито прибиране на Дария вкъщи! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquetСигурна съм, 4е у дома при мама и тати е по-хубаво.

Добре дошли на новите мами във форума!При нас е интересно, няма да съжалявате за компанията ни WinkДа са ви живи и здрави бебчетата и мног орадсот да ви носят.

Фифи -вчера водих дъщеря ми на ваксина, тя е на два месеца. Прегледа я педиатърката преди да и сложи вакзината, претегли я и я премери на височина, обиколката на главата измери и на гръдния кош.

# 301
  • Пловдив
Привет и от нас  Grinning
От 11 сме навън, сега само хапваме и пак излизаме  Grinning
Зелда, честно да ти кажа и аз не знам защо се извинявам... newsm78 Права си, че който не иска да чете има скрол... А бе изобщо за всичко си права  Mr. Green А стажантите милите така стреснато гледаха, някой от тях май за пръв път присъстваха на раждане, на мен така или иначе тооолкова не ми пукаше, че няма накъде  Grinning
Честита месечинка на Дарина   bouquet
Добре дошла у дома на Дария  Hug Бързо да наддава и успех с кърменето    Hug
Цвм, права си, че доста момичета липсват,ама сигурно покрй грижите за бебоците не им остава време... Ел божко и тя се губи...
Добре дошли на всички нови попълнения 

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 15:33 от Seengirl

# 302
Cvm, честита месечина на Дарина!   bouquet

Seawish, честито ви прибиране вкъщи Hug при вас явно чакат по-високо тегло за изписване. В Майчин дом изписват при 2 100. Относно разглезването и болничните условия и Миа е доста спокойна и кротка. Аз по същия начин си го обяснявам с престоя в болницата, тъй като там нямат как да обръщат внимание на всяко дете при всеки звук и плач. От там според мен е свикнала и да спи на всякакви шумове. Даже напоследък се случва два пъти да реве в колата и като усилим радиото и спира. Факт е и че в началото спеше в нашата стая и беше доста неспокойна, след като я преместихме сама в стая плаче само ако е гладна или ако се е наакала. Така успявам всички да се наспим.

За яденето не се притеснявай. Ние като взехме Миа пишеше, че я хранят 8 пъти по 55 мл, пък при нас в началото едвам 30-40 изяждаше. Не съм я будила, водех се от нея и малко по малко почна да увеличава количеството, днес вече яде и по 110-120 мл. Вие на какво мляко сте? А ти не си ли ходила последните дни а я храниш...поне в Мйчин дом е такава практиката като почне да яде с биберон поне 20-30 мл и майката може да ходи по 4 пъти на ден да храни бебето. Но според мен си зависи и от млякото. Ние бяхме с Пренан до оня ден, тогава смених с Лактана Био, защото мисля, че вече сме доста близо до 3 кг, когато ни казаха да заменим млякото за недоносени с нормално. Аз реших да пробвам Лактана вместо да продължавам с Нан. Към момента съм страшно доволна - акото й има нормален цвят, преди това беше зелено, коремът й се успокои и не се превива като преди, успява да изяде по-голямо количество. Тази нощ след като яде в 12.30 се събуди чак в 5 и после в 9 Laughing такова блаженство е да поспиш без да ставаш на 3 часа. А след като към 9 огладня чак в 14-14.30. Сега пак спи, да видим до кога.

Dim S, добра дошла в темата Hug Да ви е жив и здрав Рен Антон и а порасне голям мъж!

В този слънчев ден сигурно всички сте по разходки, ама така трябва да използваме хубавите дни.

# 303
Смуси като спомена акото на бебето се зачудих какво трябва да е на цвят? При нас е рядко и жълто и ака по 1 максимум 2 пъти на ден, но педиатъра ни предупреди за това.
Ние нямаме колики и се чудя щом няма до сега дали ще ни се размине  newsm78

# 304
  • Пловдив
 Здравейте и от нас  Hug
 Бързам да напиша няколко реда,че малкия тъкмо заспа,ама не му давам повече от 5-10 мин. през деня не иска да спи, много плаче,явно коликите доста го мъчат. Иначе днес бяхме на първата си разходка, в началото спеше,после поплака,че огладня и се прибрахме.Дано има още слънчеви дни,много е приятно времето

Сийн, браво на вас ,на двора на слънчице  Hug а разказа за раждането беше интересен, при мен бяха само акушерката и лекаря, ама при теб е било лудница Shocked с тези стажанти. Ама важното е ,че всичко е ок  Hug

Момичета вие как сте с количеството кърма? Аз през час се цедя,че иначе започват да ми текат гърдите, предполагам е нормално това,като се препълнят и започват да ме болят. Надявам се скоро да се нормализират нещата, че и през нощта ставам да цедя. А бе както и да е , да са живи и здрави бебчетата, всичко ще изтърпим за тях Hug

cvm,честита месеченка на Дарина  Hug да те слушка много и да расте бързо  Hug

Щях да пиша и още неща,ама Борислав се разплака.Ставам,Лека вечер

# 305
  • Vaudreuil Canada
Seawish, честито ви прибиране в къщи!

Kaliopa02 цеди по малко колкото да отпуснеш напрежението в гърдите иначе ще си докараш хиперстимулация на гърдите.

# 306

Здравейте, момичета!

Ама верно сега се сетих хайде разкажете за ражданията си вече всички сме родили лоши не лоши спомени можем да си разкажем подробно Simple Smile чакам разкази много ми е интересно  Crazy

# 307
  • Sofia
Здравейте и от мен!

Ейй, страхотно време тези дни, по цял ден сме навън и се любуваме на слънчицето, то затова и не мога да смогна да пиша тук.

Честита месечинка на Даринка!   bouquet  Hug   bouquet

Сийуиш, добре дошли у дома с Дария!  Hug Толкова много се радвам за вас, че най-после всичко е наред и страховете са зад гърба ви. Често си мислех за вас двечките и се питах как сте, надявайки се скоро да пишеш тук с добри вести и ето че така и стана...  Grinning  Heart Eyes  Hug

Фифи, аз умирам от страх от тези ваксини, не ме питай...  Sad Нашата педиатърка преди всяка ваксина и на всяка консултация преглежда бебето дали е здраво, но въпреки това много ме е страх..., да не дава Господ лошо да се случва...  Praynig  Praynig

На нас също ни дават талон за ортопед, когато бебето навърши два месеца. И със София беше така.

Мама Винету, здрасти и тук!  Hug Нашите дечица и четирите си вървят заедно - Диманка със Софи и Максим с Елиза.  Laughing  Heart Eyes  Hug

Дим, добре дошла и на теб!  Hug Сложили сте рядко срещано двойно име на детенцето си, не съм го чувала досега.

Семра, честита рожбичка!   bouquet

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 18:11 от Hariela

# 308

Благодаря ви момичета  Hugза поздравите
Емануела аз ако тръгна да разказвам и за първото и за второто раждане ще изпиша сигурно лимита от 50 страници  Joy
и ни е си направихме една хубава разходка днес има още няколко хубави дни и после студ  Sad
Все се каня да ви питам и все забравям Дарина от както се роди едното око и е постоянно със секрет и сълзи а като го почистя с преварено вода се оправя но понякога става доста червено някой от вас дали има или е имал подобен проблем педито ни изписа едни капки но от тях стана по зле

# 309
  • София
Здравейте!
Ние вчера бяхме на консултация- малката вече е 4кг и 55см. Сложиха ни ваксина и почти не плака  Grinning Това добре, но дудичката и е много червена, аз си мислех, че се е подсекла и я мажех с бочко, но се оказа - памперсов дерматит ooooh!. Педиатърката каза, че много трудно се повлиява и може да продължи до 5-6 месец. Изписа ни дефламол и тридерм да ги редувам.  Аз съм в подобно положение и с моята интимна част Blush или от превръзките или от нещо друго, но е много червено, сърби боли Crazy ужас. Докито от жк може да ме прегледа чак във вторник, а дотогава незнам как ще стискам зъби  #Cussing out Мъжът ми се изцепи, че и двете му момичета били с повредени пишки  hahaha

Съни, ти май много си го закъсала с тоя зъб newsm78 Защо не отидеш да ти цепнам малко венеца и да го извадят? Ще си спестиш много болка и неприятности. И аз преди няколко години минах през тези мъки. И това главоболие може да е от мъдреца.
Seawish, добре дошли вкъщи! Дано се подредят нещата с кърменето!
Зелда  202uu На който му е неприятно да не чете, все пак сме тук и за да си споделим да ни олекне...
И на моето раждане присъстваха стажантки  Mr. Green- страхотни сладурки, след това 10 дена идваха да ме виждат и да ме утешават докато ми лекуваха детенцето от жълтеница. И на раждането ме разведряваха и разсмиваха.
Добре дошли на новите мами  welcome

# 310
krisanka_81 да не би твоят проблем да е от превръзките, които ползваш? Аз имах подобни оплаквания, когато ползвах с копринено покритие. От тогава само памучни и не ми се е случвало втори път. Тогава помня, че се мазах с нещо за облекчаване, ама какво беше не мога въобще да се сетя  Sad
Да ви питам ще правите ли погача? Аз идея си нямам какво се прави и как, бабите са надалече, а приятелките ме питат и си мислех, че ще е хубаво да му направя на бебчето едно такова тържество. Не че ще разбере нещо, ама пък ще има снимки за спомен с каките да го дондуркат  Grinning

# 311
до ЛЛЛ от вчера едната ми гърда е сравнително по-малка от другата и мисля, не се зарежда с мляко. като кърмя от другата-тече, но на размери е малка и отпусната, т.е не пълна. каква може да е причината?
от няколко дни забелязвам, че слюнката на Зеррин се пени, да не би да н се наяжда. пробвах днес да се цедя с помпа, тъй като ще ходя на лекар и искам да оставя мляко, но докарах около 10-15мл след сукане  Sad как може да увелича млякото?

unvisible,  усещам притеснението ти за намаляваща кърма и разбирам колко тревожни  могат да бъдат подобни мисли за една майка Hug  Може би е добра идея да опиташ да се успокоиш, да се вслушаш в инстинктите си и вероятно нещата ще се наредят в желаната от теб посока  Heart Eyes

Не е необичайно едната гърда да е по-малка от другата и, въпреки че ти я усещаш празна, в нея да има кърма, достатъчна да покрие нуждите на Зеррин. Колко често предлагаш въпросната по-малка гърда, бебето суче ли от нея, забелязала ли си дали има предпочитания към определена гърда? Би ли могла да предлагаш по-често "празната" гърда и да видиш дали ще има промяна след тази по-честа стимулация?

С установяване на лактацията и нагаждане на производството на кърма към нуждите на бебето, спонтанното потичане на мляко престава. При някои майки това се случва за няколко седмици, при други - няколко месеца, но всичко това е индивидуално. Ако това потичане те притеснява, би могла да притиснеш нежно с длан или чиста кърпа зърното, докато кърмиш от другата гърда.

Пишеш, че си изцедила 10-15мл след сукане - това не означава, че ти спира кърмата, а че вероятно произвеждаш толкова колкото е необходимо за Зеррин към момента. Ако наддава добре, пълни пелените, изглежда жизнена и спи спокойно, значи дъщеричката ти може би получава достатъчно кърма. От друга страна има много майки, които изобщо не успяват да цедят, а кърмят успешно бебетата си  Peace Опитвала ли си да цедиш на ръка? За някои майки изцеждането на ръка е по-удобно и по-ефективно. Опитвала ли си техниката на Мармет?  На 1-2 пръста от зърното, палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа. Гърдата се притиска леко навътре към основата и после се стисва самия захванат участък и леко се приплъзва към зърното.

Друг вариант за цедене може да е компресията - тя е особено подходяща за бебета, които не успяват да придвижат добре млякото, уморяват се лесно или просто не сучат достатъчно дълго и ефективно, за да е адекватен приемът на колории. Гърдата се обхваща под формата на буквата "С", като палеца е отгоре, а останалите пръсти от долната страна на гърдата. Прави се приплъзване на пръстите с много лек натиск, от основата на гърдата към ареолата и зърното. Когато пръстите достигнат на 1-2 пръста от ареолата се притиска (слабо, в никакъв случай не силно, за да не се травмира гърдата), ако не потече се повтаря. Докато слезе следващата порция мляко е възможно да се наложи няколко пъти да се повтори движението. Когато млякото потече се държи притисната гърдата и се отпуска, когато спре, като намалее струята или спре се повтаря. Когато тези каналчета се изцедят, по същия начин пръстите се завъртат и обикалят все така под формата на буквата "С" цялата гърда, за да се изцеди добре гърдата от всички страни.

Освен кърменето, което е основна стимулация на лактацията,  лактогонните чайове и храни са помощни средства  и действието им е индивидуално за всеки организъм. Някои майки споделят, че доброто оводняване (2-2,5л течности на ден) ядки, варено жито, лактогонен чай също могат да подпомогнат образуването на повече кърма. При някои чаша вода 15 минути преди кърмене подпомага слизането на кърмата.

Относно слюнката - добре е да се консултираш с лекаря на Зеррин за това, не би трябвало да има връзка с кърменето.

Предлагам ти интересна статия от блога на Бу, вероятно ще ти е от полза - Имам ли достатъчно кърма?!.

Надявам се да съм била полезна  Peace

# 312
Писах, писах и всичко изтрих.  ooooh! Направо ужас.
Пишех на anbibian за последно, че моето бебе ака много редовно, преди почти на всеки памперс имаше наакано, а сега поне 3-4 на денонощие и го отдавам на АМ с пробиотици, които регулират функцията на стомаха и червата. Почти няма и колики, наддава добре, но пък за сметка на това не ще да спи през нощта. Та в тази връзка му купих един успокояващ чай на Хумана, който може да се пие от бебета над 1 седмица. Дано да има ефект, че не се живее вече.  Sad
Другото написано вече не помня какво беше.  Laughing Ще гледам занапред да съм по-внимателна с триенето.  Sad
За козметиката засега ще излезе, че съм най-доволна от Себамед. Само с тези козметични продукти се оправи кожата на бебока и вече не се лющи като преди. А на устните имаше една обелена кожичка и се оправи само с балсама на Себамед.
За ехографа при нас си беше включен в общия преглед при ортопеда без да плащам нищо допълнително. Става въпрос за ехограф на краката. За ехограф на главата не са ми казвали.  newsm78
За Вигантола на мен ми е много трудно да улуча устата на бебчо. Когато е гладен плаче и се върти във всички посоки, та все го капах отстрани на устата му. Сега се изхитрих и му го капя на залъгалката и така успявам.  newsm47 Не че няма фалове ама пак е по-добре.
Semraa, Dim S, честити бебчетa! Добре дошли и леко възстановяване!
За секциото - клякам, ставам, нося си някои средно тежички неща, то и бебето не е много леко.  Laughing Белегът е почти незабележим, имах подуто, но се разнесе.
Моят бебок е кротък само в шезлонга. Не признава носене на ръце, вече не иска и да спи при мен. Само в шезлонга иска да стои. А и аз се чудя дали не преяжда та е толкова буен след ядене през нощта. Но понеже все реве след ядене и си мисля, че е още гладен та му давам още.  newsm78
Но тая нощ ще почна с успокоителния чай и после ще давам мляко пък да видим.
mama vinetu, добре дошла.  Hug
cvm, честит месец на бебчето ти с малко закъснение.  Simple Smile
seawish, много радостна вест. Браво че вече сте си вкъщи.

# 313
krisanka_81 и при мен този проблем беше от превръзките вече от години не ползвам копринени само памучни и то на либрес никакви други и въпреки това пак от време на време ми става така аз се мажа с дипрозон маз и от него ми олеква веднага но не знам дали ако кърмиш можеш да се мажеш с този крем дано да ти мине по бързо

Съни това не е шега работа намери време и сили и отивай
анибани и аз съм така но някой беше писал в предишната тема какъв е ритуала от това което запомних е че се прави сладка питка канят се само жени и се яде само сладки неща а.... най важното ходи се на църква и се чете молитва на бебето  

# 314
A_H_I_L_E_A нашето мляко първото Прематюр беше с пробиотици, ама за 1.цата не се сетих да погледна такова ли е. Аз също вземам пробиотици и се надявах да усвоява нещо с кърмата, ама тя почти не суче вече, само се лигави  Sad
Като спомена шезлонга, ние имаме люлка и все се чудя от кога да почвам да я слагам вътре, че ми се вижда много дълбока седалката и не знам дали да не поизчакам малко. Та и без това само яде и спи, може би като почне да седи будна по-дълго време тогава ще почна да я слагам в люлката  Thinking
С Вингантола ние нямаме проблеми. Яна като е гладна и всичко, което й подадеш го засуква - пръст, длан, врат (като малък вампир е  Mr. Green) Аз само й показвам лъжицата и тя сама я налапва, но вътре слагам по няколко капки кърма или АМ.
За прехранването не съм сигурна дали съм права, но Яна я прехраних 2 пъти и повърна, а после пак си заспа и спа повече от обикновено. А тая вечер ни разби просто - сука половин час, изяде 60 мл АМ и след половин час още 60  Shocked Голяма лакомия, като баща си  Joy
cvm това, че се ядат само сладки неща е мед за моите уши - няма да готвя значи  Mr. Green
За ходенето на църква да му четат молитва на бебето съм пас. Вярваща съм, ама не от супер набожните и за една молитва няма да я заведа от сега на църква и в къщи можем да си се помолим  Praynig Църква ще види чак на кръщенето - не че знам то кога се прави...
Това с четенето на молитви ми навя един спомен. Това лято ходихме на Рилския манастир и нали си събирам печати, отидохме до музея. Вътре една жена имаше, която стоеше край експонатите и като видя, че съм бременна почна да ми ги говори едни  за някаква жена, която три пъти помятала и чак като й прочели молитва в манастира успяла да роди  Shocked Честно да ви кажа много лошо впечатление ми направи на мен и на приятелките ми - е може ли така да се говори на бременна жена!? Някои хора просто нямат чувство за такт  ooooh!
За превръзките аз съм най-доволна от always sensitive. Пробвала съм и други с памучно покритие, но пропускат, а с тези дори и в най-силните дни от цикъла ми съм ок. Аз ползвам, често и ежедневни превръзки, особено по време на бременността, когато течението беше по-обилно. Такива ползвам на Либрес, но най-много ми харесват май на Натурела - доста са успешни  Peace

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 19:39 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт