Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 308
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
  • Нейде из лудите гори...
Искрено се надявам, гърдите ми да са влезли в ритъма на бебка, но 10ти ден не е ли малко раничко за това? newsm78 Иначе тя иска по-често да яде от вчера и по цял ден сме на гърдите, това ме кара да мисля, че не й стига... преди спеше с часове след хранене , а сега само дремва и иска пак..
Петкова снощи ММ ходи в МД да ги пита какво мляко да взимаме и аз какво да пия... та от там ни изписаха рецепта и сега пия чай на ХИП и по 75мл дневно Дива Боровинка... сутринта ми течеше едната гърда, но без напрежение... дано имат ефект и просто организма да се нагажда по-бързичко  Praynig Praynig

Тони77 тези комплекти са наистина прекрасни Simple Smile Моята майка вчера ни подари комплекта за новородени на Себамед, където има отпечатък със снимка като подарък, но ми го подари с думите " отпечатъка и снимката ще са ми подаръка за Коледа"  Laughing та поне ме улесни малко  Laughing
Сийн оставям бебка да поплаква, но я наблюдавам как сменя тоновете , но осъзнавам, че е една малка глезанка  Heart Eyes

# 376
  • София
И ние днес ставаме на 1 месец!Малко ми е носталгично,да ви кажа,може би няма да имам друг път новородено бебче,това вече расте и почва втори месец!!!
Много теми сте обсъдили,ето и аз да се включа-
За плаченето-не мога да  я оставям да си плаче и да се дере,гушкам я,особено като си присвива корема и има колики,то има моменти и като се гушкаме пак не върши работа и се раздира от плач,но поне не я оставям сама да си плаче,а й показвам,че съм до нея...не е разглезване според мен,то е бебе,единственото неприятно е,че доста време ми е в ръцете и нямам време за мои си неща из къщи да свърша.
За разходките- Аз също обичам да се разхождаме и лошото време не би ме спряло,но самата аз се чувствам все още изтощена от новия режим с нощното ставане и чакам да вляза в релси още малко,та сигурно поне за кратки разходки ще излизаме,когато не са минусови температурите,че то тогава на мен ми е студено,иначе беба е завита и нищо й няма.
Още щях да пиша,но ме викат за кърмене Laughing

# 377
Здравейте момичета!!!

Не съм се включвала скоро, но не че нямам време, просто ви изчитам и ме домързява да пиша Mr. GreenА и времето до вчера беше прекрасно и му се наслаждавахме пълноценно.

Доста теми сте обсъждали и ще се включа по някои от тях.

За къпането - Къпем се всяка вечер в интервала от 20h до 22h, зависи кога е събуден и  е на кеф.Къпането е с козметика всеки ден. Преди къпане задължително правим масаж, много му харесва, най-вече като го сложа по коремче.Гимнастика не сме почнали да правим, а трябва ли вече?

Вигантол давам направо в устичката по 1 капка, доки каза, че ни е малка фунтанелата.

Моите гърди също от известно време станаха доста меки, както ги наричам аз пихтии hahahaВзех си да пия боза и вчера щяха да се пръснат, чак станаха болезнени.Днес е по- добре положението.

Вчера гледах едно много готино филмче с бебета близначета.Който има време да гледа казва се Размяната, много е разтоварващо Laughing

Вашите бебчета къде спят през деня.Наш Симеончо през деня само докато го сложа в кошарата и се събужда.Ако не сме на разходка, /когато спи непробудно/, а сме в къщи  спи само на шезлонга на вибрацията.Писна ни да купуваме батерии ден през ден и шезлотга ни вече работи с пълна пара на акумулатор Mr. Green

Деси, ние сме тия с декарите по морето LaughingДано само да се пораздвижи пазара, че да се пооблажим и ние и децата ни Naughty

MagieA, честит ти рожденник  bouquet

Съни, дано да ти е минало зъбчето.Много неприятно, аз в момента правя два зъба едновременно, но няма начин бяха почнали много да болят. Sad

Това е засега ще гледам по-често да се включвам.Отивам да си хапна една топла супичка

# 378
Здравейте, мамчета,

Ние днес имаме месечинка  Simple Smile. Не усетих кога мина 1 месец, малко ми се сливат дните, нощите и седмиците  Simple Smile

Съни,
Ако не греша, ти беше писала, че даваш на Алина Туя преди ваксините. Може ли да ми кажеш как и по колко даваш?

# 379
  • Близо до реката ..........
Привет и от нас  Hug
За коликите, от няколко дни сме на Инфакол /само вечер?, мисля че има ефект  newsm78
Вигантол, давам още от 20 ден по 3 капки сутрин на гладно.
Къпем се всяка вечер към 8-8,30 часа преди яденето с козметиката на Бюбхен и кремчето на Бюбхен, много съм доволна  Peace
Всеки ден сме на разходка и бебка се чувства много добре, защото си спинка спокойно  Grinning

# 380
..привет...не съм ви чела много, но ви мисля!
Seawish -  Hug  - много се радваме, че отново си при нас, мила!!!
Марсика – не мислиш ли, че просто гърдите са ти нормално меки и че вече ти се е нормализирала кърмата? Ако бебка обаче плаче и е неспокойна - при предното бебче много пъти съм имала кризини моменти с кърменето, с меки гърди и отлив на кърма...тогава по един ден посвещавах на бебо, кърмехме се по цял ден и на др ден – о, чудо! Гърдите ми преливаха. Но трябват 1-2 дни и малко нерви! Това само ако искаш да продължиш кърменето. Хапвай повече, пий всичко, което си знаеш и т.н. Деси – гнойни ли са пъпчиците? Може би е акне неонаторум, което се дължи на хормонална криза...може би. И Боряна е така, но с много и с много гнойни пъпки. Е, аз я намазах с пиоктанин – багрило с дезинфектантни свойства. Малко е стар лекът, но е безотказен. От аптеката се купува, с тампон за уши тупваш само по връхчетата на пъпките, 1 до 2 пъти на ден и те веднга завяхват...Иначе леге артис акне неонаторум не се третира с нищо...но пък съм виждла и остеомиелит на новородено от гнойна пъпка, така че аз така направих – ти, както си решиш. Има и кремче Фусидин, може и с него – няма да прилича после на син тигър Юлия : ) А фонтанелата е ОК, че е заострена към челото! Така трябва да си е!!! Дори не триъгълна, ами ромбовидна трябва да е, така че всичко си е ОК!!! Нашата фонтанела гледам да не я пипам, че Елица достатъчно я натиска...Лили не дооформя ли фонтанелката на Юлия??? Деси, опитвам се да ви разбера психолозите...ама пусто, все трудно ми се отдава...как сега да разбера оряна от скука ли плаче или от гевезлък!!! Купих скоро 5 нови книги за възпианието на детето - френска школа, американска, руска...ами хубаво са написани книгите, ама все нещо с практиката не успявам. Ето, пише например, че ако детето се прибре от ДГ и ако ти каже "ти си глупава" - да не рагираш шумно, защото то само това чакало...просто да не му обръщаш внимание и по този начин да не го възнаградиш за тази реплика...и да му предложиш да се обиждате на зеленчуци. Идва си Елица и ми казва (ама същия ден!!!) - ти си глупава. Предложих й аз да се обиждаме на зеленчуци, посмяхме се малко с патладжани и зелки и после баща й се прибра. Споделих и на него и след 1-2 часа, тя му вика - ти си глупав. Той й казва - а ти си зелка. Ти си глупав! А ти - морков....е, тя отново повтори, че баща й е глупав, а в книгата нищо не пишеше за това  Laughing Или пък друго - "отразяване" на състоянието - ВСИЧКИ пишат, че този метод е безотказен, Додсън, Гипенрейтер, Гинът, Франсоа Долто, Олга Ш...(каква беше) ...Пише, ако детето е ядосано за нещо, да "отразиш" състоянието му, да го разбереш и да му покажеш това...напр. Елица пищи, че някой се люлее на "нейната" люлка. Аз клякам до нея и спокойно започвам: "Ти си ядосана, защото Ади се люлее на твоята люлка. Ти не харесващ това. Ти искаш само ти да се люлееш на твоята люлка..." Така де, за 2-3 дни усвоих този метод, действаше 2-3 дни, но после само като започнех да приказвам нещо такова и Елица с ужас ме поглеждаше и започваше да пищи - не, не престани! Не говори...И ме гедаше някак си тъжно исъстрадателно, все едно мйка й полудява и тя се опитваше да ми помогне. Дори веднъж ме прегърна и ми каза: "Мамо, спокойно. спокойно мамо..."
Сийн – и аз май стигнах до твоя извод...колики, колики, ама защо така все почват веднага, като я оставя в шезлонга...а как спим през нощта – превръщам ръката си в люлка и така! За да не събуди кака си Елица отатък, че тя нали си има кошмари...Гръб, врат, всичко ме боли!!! Сийн, ама ти не кърмиш ли нощем? Браво, ако сте успели да махнете нощното кърмене...такааааааа мечтая с това  детенце да го махна рано-рано и да се наспя за пръв път в живота си от 3,6 години...Орхидее – аз не съм ходила на контролен преглед...но отиди! Имаш си това право!!! Честита погача на Радостина, Смуси и ГаляКо!!! Викинци – честита ви месечинка!!!
Да ви се оплача, нашият пъп падна чаааак на 17-я ден! Е, това дете се вкисна от некъпане (във вана...). А на Елица й падна на 6-я ден...
И пак да питам - никой ли не живее в Павлово, Манастирски ливади-запад, Бъкстон...

Целууууувки, мили ми момичета!!!

# 381
Фифи, Ники и Кати, честит първи месец на вашите рожби.   bouquet
Аз с нетърпение чакам моя бебок да порасне. Да стане на 2,3,6,12 месеца.  Laughing
През деня спи предимно на шезлонга, даже понякога и през нощта. Ненавижда креватчето си. Заспива си и без люлеене. Люлеем го само когато не му се спи и мрънка.
Аз предпочитам обаче да не спи много през деня, за да спи повече през нощта. Тази нощ откара от 9 и нещо до 4 и нещо.  Laughing Жалко, че на мен нещо не ми се спеше та до 1 часа не можах да заспя.  Laughing
Деси Енчева, благодаря за успокоителните думи. ТО на мен като ми кипне ми е все едно дали ще сме заедно или не с моя мъж. Ама с него ми е по-хубаво все пак.

# 382
  • Пловдив
Ел божко, от прибрането ни вкъщи до сега бебо само 2-3 пъти се е будил за ядене в 3  Grinning Спинка си човека, и мама с него  Heart Eyes Щастливка съм аз  Heart Eyes Ама да плюя бързо, че да не го урочасам  Mr. Green
Иначе аз Благовест днес за пръв път го оставих да плаче, до сега винаги бързах да го успокоя. Ама оставям го сутринта в кошарата,рев, взимам го и млъква и викам сега ще го оставя малко да поплаче,ако не спре пак ще го взема,ама той порева няколко минути и заспа  Mr. Green
Честити месечинки на бебоците,родени днес  Hug
И при нас духа вятър и ще пропуснем разходката  Sad
А моя гаден мъдрец пак се обажда, и на всичко отгоре още едно парченце се отчупи,ама ще чакам да стане нетърпимо и тогава ще ходя Sad

# 383
el_bozhko, много ме разведри с твоя пост Laughing мисля си,че Елица има нещо предвид, щом ти казва, че си глупава, ама какво ли е newsm78 иначе, самата дума е широко популярна във всички детски филмчета Confused
Лили не дооформя фонтанелата на Юлия, дори напротив-от дни не е доближавала бебето, не обича да го нося в хола, понеже знае,че не трябва да вика и да тропа, а напоследък забелязвам,че и се е формирало чувство за вина и ако бебето ревне, почва да се чуди дали тя не е виновна. миличката ми-аз и казвам,че не е виновна за нищо и че постепенно ще се научи да се съобразява не само с бебето,ами и с нас, така както ние се съобразяваме с нея и не крещим като луди,когато тя спи Laughing

преди време ви бях казала,че ще пиша за Оилатум-дискутирахме я,понеже е евтина, но пък многообещаваща от рекламите козметика. бях купила шампоан за Лили и за радост мога да съобща,че крустичките по главата и изчезнаха, а тя си има този проблем от бебе. със шампоана се реши проблема. за Юлия купих крем-емолиент, понеже като всяко преносено, и нейната кожа се бели-от 3 дни мажа с този крем и има значително подобрение Peace

# 384
Моето диваненце и то денем спи в шезлонга, а понякога и в количката и само нощем  в леглото. Доскоро спеше при нас, ама се изпоразболяхме и вече си е отделно.

Къпем го към 8ч. горе-долу, ама все така не му харесва. Масажите обаче да. По корем го слагам вечер и не е ентусиаст, но ще му хване цаката.

Като не го нося или люлея се размрънква и постепенно увеличава рева и не спира, та го взимам отново и така.Не мога да го оставя да реве, че пък и той го докарва до посиняване, особено при обличане след баня.

Честито на малкия рожденик и на всички месечинки!

# 385
Фифи,Ники и ктати,честити ви месечинки и на вас.
A_H_I_L_E_A,не бързай,ще порасне детенцето и ще искаш да е бебе.Това ми напомня за мен и една приятелка-децата са с 9 дни разлика и като бяха на 3-4 месеца,ние спокойно си пиехме кафенцето или биричката по заведенията и си мечтаехме децата вече да са по-големи,вече проходили и т.н.Е ,дойде това време и честно казано няма по-хубав момент от този когато са малки бебчета.Така,че сега не бързам да порасне,наслаждавам се всеки момент с Плами.

За къпането-мислех да е преди яденето в 22ч.,но се оказа че баткото ни иска да присъства и да полива бебето,а този час е късен за него.Затова изместихме ритуала в 19 часа и то след като съм я накърмила и е минал поне половин час.После докато я масажирам и облека и й се събира около час и половина да е будна,доста изморена,хапва и заспива и така до следващото хранене,когато пак бързо заспива и така до сутриннта.И аз през вечер къпя с козметика.Сега два дни ще пропуснм,че пъпчето нещо се разкърви и да зарасне и мием само дупето.

марсика,и моите гърди са меки,понякога нищо не мога да изцедя,понякога както сега в момента като тръгна млякото,дето вика Деси за 2-3 пъти напълних 100 грама.През деня сме изцяло на кърма,къде суче,къде изцедена,но вечер нямам нерви нещо/може и от годинките да е Joy,но понякога давам добавка.

nadenceto84 и през деня и през ноща гледам да спи в кошарата.В шезлонга я слагам само когато е будна.
За плача-да оставям я да плаче,но Пламена в повечето случаи промърква.Плаче ако е гладна или не може да заспи.Хубаво е да си пълнят дробовете.Баткото плачеше ,та чак посиняваше и веднага скачах,взимах го на ръце,не че помагаше,но сега още от бболницата реших да я оставям да си поплаче.

Стряскат ли се бебоците ви от шум?Вчера свекъра си мери кръвнто и разлепя лепките на апарата и Плами както спеше и като подскочи,разпери ръчички,много ми стана смешно,не очаквах такава реакция

# 386
за Юлия купих крем-емолиент, понеже като всяко преносено, и нейната кожа се бели-от 3 дни мажа с този крем и има значително подобрение Peace
Това за преносените бебета не го знаех и се чудих защо Плами толкова много се бели,като гущер-ще си купя този крем,дано се пооправи Praynig

# 387
Ивета76- моята Кали се стряска от по-силните шумове.И тя така разперва ръ4и4ки на сън. Гледам да и пазим тихи4ко, но в същото време не искам да свиква да спи на абсолютна тишина и само на тъмно.

# 388
  • София
Здравейте и от мен!
Вече сме сами с Нели ММ тръгна на работа. Толкова ни беше хубаво до сега помагахме си и се радвахме на бебчето заедно.
За къпането я къпем вечер между 18 и 19 часа (зависи от храненето) през ден с козметика използвам Бюбхен, а после мажа с себамед. Като сменям памперса мия на чешмата и мажа дупето с бочко. Много обича да й е топла водичката и може да стои с часове във ваничката.
Деси, опитвам се да ви разбера психолозите...ама пусто, все трудно ми се отдава...как сега да разбера оряна от скука ли плаче или от гевезлък!!!
  Joy  Joy  Joy
Нели непрекъснато беше гушната до сега дали от мен или от баща си - не че е плакало детето но пуста радост че си я имаме. Спи в нашето легло - много ми е удобно особено нощем за кърменето да си се храним и спим едновременно Laughing
Днес бяхме на ортопед в Горна баня. Гледа с ехограф крачетата каза че е добре, но още сме малки и трябвало да я види по-натам пак  Cry
Ортопеда беше доста мълчалив половин час гледа едното краче , 5 мин. другото и три пъти го питахме всичко наред ли е, а той само каза - добре е  newsm78 Дано наистина е така.
На разходки излизаме всеки ден.
За коланите които обсъждате, когато родих питах дали е хубаво да си взема ми обясниха след 40 дни ако слагам и че е въпрос на внушение дали ще е от полза. Но сега като гледам нямам нужда  Grinning Grinning
Приятен ден момичета!

# 389
  • София
За шума-и аз гледам да не я свиквам на тишина,като кресне Катето и малката подскача,май ще трябва да свикне с по-изненадващи шумове.Иначе на телевизор спи,но понякога е спокойна,друг път-не.
За къпането-къпем се късничко към 21-22 часа, в зависимост от това кога спи,и след това яде и уж трябва да спи,но тя плаче до към 23.30 и тогава заспива чак.
Ох,все се подсещам за ортопед-трябва да запиша час,мисля при Драганов,доворна съм от преди с каката.

Общи условия

Активация на акаунт