Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 344
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте!
Аз днес съм относително свежа Grinning Еличка се събужда в 2 и в 5 да се храни, но след това веднага заспиваше, а сутринта спахме двечките до 9 и 30 и направо съм свежарка Mr. Green
Зелда, памперсовия дерматит е към всякакви еднократни пелени. Но положението се пооправи след обработката с дефламол и тридерм.
Вигантол и аз давам още от 20-ия ден по 2 капки, обаче ми се случва и да забравям Blush
MagieA, да ти е жив и здрав рожденника!Да бъде мил и грижовен батко!
Галка, скорошно оздравяване!
Съни, като спомена мекиците, много ти завидях Mr. Green Аз в събота се опитах да спретна едни мекички с някаква готова смес и лелееее  няма такъв провал...
За къпането- правим го между 8 и 10 вечерта зависи от малката, шампоанче слагаме през вечер, на Еличка много и харесва, щом я топнем в коритото и придобива едно такова блажено изражение- голям кеф- рибка като майка и Mr. Green Вчера докато я къпехме му викам на моя мъж- еейй как ми мирише на вода искам и аз в коритото...А той- ами айде де скачай! Joy
 Петкова, не съм Смуси, но да ти кажа аз какъв пия- всъщност са два- единиият е български "Лактогонно средство", а другият е немски "TEEKANNE" и при мен има ефект, и на двата съдържанието е почти едно и също, но немският е на пакетчета и вкусът му е приятен.

# 391
ЛЛЛ когато плаче Леда не се получава сърчице и изплезва езичето над долния венец. Според мен проблема е или в засукването или в това, че държа гърдите си непрестанно прибрани зад някакви подплънки и сутиени. Имам още един въпрос към вас и ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите! Има ли момент, в който се установява лактацията и мога да започна да кърмя с максимални паузи от 3 часа. Аз засега я храня на поискване или ако спи я будя на 2.30ч. Нощем прави една пауза от 4 часа и една от 3 и след това дори да не е будна аз я събуждам най-късно през 2.30ч. Не пие нищо друго освен кърма и капки за колики в следобедните часове, които аз тези дни искам да пробвам да спра. Спрях употребата и на залъгалка от 3 дни. Въпроса ми е провокиран от съвета на педиатърката да намаля броя хранения за денонощие.

lusine,

Първо да се извиня за леко позакъснелия отговор! Прочетох нещата, които сте коментирали със Скреч до момента и символично ще поема щафетата Simple Smile

Благодаря за споделеното относно езичето на Леда! Разбирам, че те притеснява дали болката не е следствие от бельото, което носиш или засукването на бебенцето.

Сутиена или потничето, което носиш трябва да бъдат от мека, памучна материя и да не оставят следи от ръбове по кожата ти (това е признак, че са много стегнати). Също така подплънките не трябва да оставят отпечатък върху кожата ти (това ще се случва ако са пристегнати от сутиена/потничето). Хубаво е да сменяш често подплънките, както и да излагаш зърната на въздух и слънце.

Относно засукването (защото по време на самото сучене, по рано си споделяла, че няма болка) -  има възможност да му се повлияе, като се промени позата на кърмене. Препоръчват се пози, в които твоята длан е зад рамото й, за да можеш да имаш контрол върху засукването. Като например:
= под мишница (или футболна топка) - позиция Clutch or Football Position, фиг. 4 от http://www.llli.org/faq/positioning.html
и
= кръстосана люлка - позиция Cross-Cradle, фиг. 3 от http://www.llli.org/faq/positioning.html
Има и още една:
= позата Дансър - картинките в края на тази статия  http://www.mamisbest.at/stillberatung/dancerhold.htm
Ако прецениш, можеш да разгледаш и останалите пози на страницата на Ла Лече Лига и да опиташ нещо различно от препоръчаното или до момента използваното. Всяка майка и бебе са уникална двойка, която прави всичко по свой уникален начин - може да намерите удачната за вас
безболезнена и комфортна позиция.

Писала си, че още от родилния дом засукването е болезнено за теб, това ли е причината да  използвате силиконовите протектори? Има разлика в начина, по който бебетата засукват силиконово зърно, залъгалка или биберон на шише, и гърдата. При засукването на силиконовото зърно бебето не стимулира гърдата по същия начин, както при директното засукване на майчиното зърно. Измененото засукване също може да е причината за болка в гърдите на майката.

Има вероятност, въпреки че е изключена млечница при Леда, болката при теб все пак да е причинена от гъбички. Признаците за гъбична инфекция биват вагинално течение, парене, сърбеж, при кърмещи жени и болка в гърдите или в зърната. Педиатърът на детето може да не е в състояние да идентифицира проблем при майката, особено ако няма изявени симптоми при бебето (както е при вас) и е добре да се направи консултация със специалист акушер-гинеколог или дерматолог, ако са налични някои от симптомите на гъбична инфекция при майката.    

Относно съвета на педиатърката да разредите храненията: според описаното от теб правя сметка, че тя се храни 9 пъти на ден. Педиатърката ви сподели ли защо трябва да намалите броя
кърмения? Намирам и в споделеното по-рано от теб, че Леда наддава добре, доволно и бодро бебе е, с добър тонус. Кърмените бебетата се хранят средно 8-12 пъти в първите седмици от живота си, защото кърмата се усвоява много по-бързо от бебешкия стомах. С израстването, всяко кърмено дете установява своя начин на хранене и са възможни паузи от 3-4 часа между кърменията. Но нека не забравяме, че общия брой хранения зависи от бебето и неговите нужди и не винаги това, което работи при едни бебета и майки - ще се получи и при други. Важното е ние, като майки, да преценяваме нуждите на своите бебета и да се водим от тях. Ако виждаш как Леда расте и се променя пред очите ти с всеки изминал ден, и колко й е комфортно в твоите прегръдки докато се кърмите или просто се гушкате - вглеждайки се в нуждите й, ще можеш най-добре да прецениш как точно да продължите с храненията.

Надявам се да пишеш скоро, както и да споделиш как е минала срещата с наш консултант, ако си успяла да я осъществиш!

# 392
  • Пловдив
 Здравейте, момичета  Hug Да драсна и аз някой ред,докато юнака спи  

Да ви питам за уригването- как точно държите бебчетата.На мен в болницата ми обясниха като изправя бебето с едната ръка държа дупето , а с другата палеца под мишничката,  а с показалц подпирам главичката.Но много ми е трудно, то нали и бебчо е още малък и все върти тая глава насам-натам. А и има случаи , в които не се уригва и доста се притеснявам

MagieA ,честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и да те слушка много. А за хълцането и ние си хълцаме от родилния дом. Док. каза,че е нормално,нали и бебето било човек Mr. Green

marsssika , за повече кърма знам ,че е хубаво да се пият повече течности,пий,колкото можеш. Аз по принцип съм голяма "жаба" Mr. Green , но напоследък съм намалила водата,че моите гътди пък преливат.Дуго ,което се сещам, е да се цедиш колкото може повече,така се стимулира повече кърма. Аз не че имам опит де, ама това е , което съм чела.Успех Hug

За вит. D давам от днес- 21 ден. Изписаха ни Виганол. По една капка сутрин с лъжичка и малко кърма.

За превръзките ползвам от години само памучни, копринените много ме дразнят.

За гушкането- ами гушкаме се като плачем,ама като има колики и се свива и това не помага.Но не мога да го оставя да плаче сам

Ники и Кати ,честита месечинка
 Лек  и спокоен ден

# 393
  • София
Нашия батко беше със запушено слъзно каналче. Започнахме едни капки и едни масажи до степен, че като ми видеше пръста и почваше да пищи. И на нас ни бяха казали до около 6м, че ще се оправи, а ако не то ще го оправят с пълна упойка. При което когато той беше на 5 м ми писна и се обадих на един мой познат очен лекар. Отидохме и той изписа едни капки + манипулация, с която вкарва малко течност в слъзното каналче и тя излиза през нослето или гърлото, когато се отпуши слъзното каналче. Също така ми показа как точно се масажира очето. И о чудо! Очето се оправи за 5 дена и досега все едно не е имал подобен проблем, а като се сетя че 5 м го мъчих с масажи и простотии направо ... И от миналата тема много майки се поинтересуваха от това и знам, че и при тях е подействало и даже бяха пуснали допълнителна тема за това.

А за мен да ви се оплача. Вече 2ри месец кашлям и нямам оправяне. Пих Стодал, Тертефедрил сега пия Синупрет форте и си кашлям. Пия и няколко вида чай за кашлица, но не. Имам си упорита влажна кашлица. Знаете ли някакви рецепти за чай или мазила за кашлица? Вече даже обмислям да спра да кърмя от гърда за седмица, да се цедя докато се излекувам, че почвам да се плаша с тази кашлица.

Иначе и моята буба се буди нощем да цока, но ми се струва твърде рано да с я спра от нощното кърмене. А пък после знам, че ще е твърде късно за това. Май нямам и твърдостта за тази стъпка. Все ми се струва, че ще остане гладна.

# 394
Вчера Звездичкова е станала мама на Калоян!Малкия юнак тежи 3.500 кг. и е висок 51 см.
Да й е жив и здрав,много да я радва! Hug Hug Hug

# 395
Здравейте, момичета! Редовно ви чета, но рядко пиша (да не кажа, че съм писала в темите само веднъж  Embarassed ) Сега се престрашавам и крада малко време, за да честитя на всички мамчета и да се допитам до консултантите на ЛЛЛ.
На 20.10 родих малкото си слънчице Ния със секцио. Три дни не ми я даваха по различни причини (в смисъл беше на шише). Изписаха ни 3070гр (само с 30гр.по-малко отколкото се родихме), След прибирането у дома на 25.10 до миналия четвъртък - бяхме наддали 350гр. С кърменето до момента нямах проблем, кърмата дори изтичаше от гърдите ни. НО..
Заради наддадените грамчета педиатърката ми се накара, че съм я прехранила и ме посъветва да я кърмя по 10-13 мин от едната гърда при всяко кърмене (кърмим се по график - на всеки 3 часа, не пропускаме и пред нощта)
Вслушах се в съвета й и спазвах предписанието 2-3 дни. Гърдите ми спряха да текат, Ния пак си ядеше и т.н и т.н... Но от вчера детето дава признаци да е постоянно гладно и много бързо ми пресушава и двете гърди, а търси още. Започнах да се цедя с помпа, но след като се наяде едва изкарвам 20 гр... и от двете. Преди ядях и пиех по мое усмотрение, а от вчера се наливам и почти преяждам, но пак кърмата недостига - девойката е гладна и буйства...
В сряда сме на консултация (сигурно вече теглото ни ще е в норма), ако кажа че имам проблем, педиатърката ще ме посъветва или да се цедя и да давам (не ме устройва), или да дохранвам с АМ (никак не ме устройва).
Бързам да пиша и за памперсите - от снощи до сега имахме наакано в 3 памперса, в останалите задължително напишкано (още повече че не пропуска да ме напишка и всеки път като й сменям памперса...)
Въпросът ми е - тревожно ли е, че е постоянно гладна (наистина ли имам недостиг на кърма) и ако да - то какво да сторя? Твърдо искам да кърмя! (Четох много по въпроса - допада ми гнезденето като начин на стимулация, но всеки път като и подам гърда - която вече е източила - се мръщи, бута се и плаче...)

# 396
Звездичкова честит ти Калоян!Много много да ви радва!
Ники и Кати и ifi0421 честита ви месечинка!
Тони 77 на нашия батко подариха такова за коледа  когато беше на 3,6 месеца и му се получи много добре,сега за Филип ще искам за  питата дето ще правя официална с приятелки,но мисля като стане на годинка тогава да отпечатвам,че и на снимката ще е по хубав  Wink
Деси вируса таткото ни го домъкна,а Алекс не носи нищо,той да е жив и здрав само суполки си има често,които не отчитам за болест.
Ние ходихме на разходка ,духаче и вятър ,но то Фифо на закътано,хапнахме и в едно ресторанче с 2 приятелки и се прибрахме.Сега си спи в шезлонга ,където си спи през деня,по простата причина ,че  през деня не топлим в спалнята,че ще се озорим  за сметката  #2gunfire
С това акане пак ни е малко зор,но му давам малко  по топло чайче преди да го накърмя,после масажче.6 пъти кръгови движения посока на часовниковата стрелка покрай пъпа и след това притискам крачетата и малко упражнения с крачетата все едно кара колело.В повечето случаи помага,ще видим и днес как ще е newsm78

# 397
  • Sofia
Еееее..., най-после и Звездичкова се озвезди...  Laughing  Laughing  Laughing Честито ти момченце Калоян, маме! Да е жив и здрав! Може да си последна, но всички те чакаме.  Hug  Hug  Hug

Честит 1-ви месец на бебчетата на Ники и Кати и на Фифи!   bouquet   bouquet

Лили, ти кога ще дойдеш към нашия парк да се разхождаме заедно с госпожиците?  Grinning

Ники и Кати, Драганов работи ли със здравната каса?

Ние с Елиза направихме една разходка от 2 часа, през които тя спа непробудно.  Grinning

# 398
Айде и аз да се отчета за днес

Честита месечинка на двете бебета / забравих кой бяха  Embarassed/

Ние днес бяхме на консултация биха ни и  ваксина е няма такова реване  #Crazy откачих направо Дарина никога не е плакала така , а най лошото е че като казах на педи за окото ни прати да детски очен в Александровска болница там чакахме един час и като не се появи лекар в кабинета си тръгнах по късно се обадих по телефони и се записахме утре за 12ч. до като чаках обаче се заговорих с една майка с дете на 4 месеца което има ешерихия  коли  в окото и съответно запушено каналче тя като видя окото на Дарина ми каза че и тяхното е изглеждало по същия начин попита ме дали не съм раждала в Майчин дом защото това било вътре болнична инфекция аз направо полудях съвсем дано не е същото и при нас , че това няма лекуване адски е упорито  Sad но ще видим утре какво ще кажат лекарите
За къпането Дари е къпем след 20ч.
От утре ще даваме вигантол днес ни го изписаха
Честито звездичкова най после голяма чакане изчака и ти
А какво стана с другата мама Хубалена най беше дали е родила  newsm78

# 399
Здравейте, щастливи мамчета!!!

Поздрави на новообебилите се мами! Пожелавам ви много да се радвате на бебчетата си, да сте и вие и те много спокойни, здравички и усмихнати!

Аз нямам много време за интернет! Не че се оплаквам де- беба по цял ден будува, а нощем спи Simple Smileи това е супер, но ми остава малко време за домакинстване и за себе си, което по-рано страшно ме изнервяше,но вече свиквам Simple Smile

Относно нощното хранене- Мария вече не се буди през нощта. Спи си и яде последно в 9 и 30, рядко, но се случва и в 12, когато сме й объркали режима през деня. Сутрин едвам я събуждам към 7и 30 Simple Smile Поспаланка,ама на кого да се метне Simple Smile и двамата с мъжа ми сме си поспаланковци Simple Smile По-късно ще се пробвам да кача някоя снимка. Режимът да спи нощем успяхме да регулираме ние. Ако мога да бъда полезна на някого много ще се радвам, затова ще разкажа. В началото я кърмех и се плацикахме по цял ден все на цицка, рев голям. Оказа се, че явно беба не яде така достатъчно и започнах да се цедя. Сега я контролирам точно колко мл. изяжда и си спазвам часовете.

Чувала съм, че ако се цедиш по-бързо ти спира кърмата, но една приятелка абсолютно опровергава това мнение- тя се точеше по 2 л. на ден?! Да не повярваш, но даваше кърма и на други бебета. Така, че и аз така процедирам. Оттогава детето се храни по-добре и спи по-добре Simple Smile Дано съм полезна.

За излизанията- почти всеки ден сме навън и то за по няколко часа, но на почивки(тук в Габрово времето е мн хубаво Simple Smile за наша радост.

лека и усмихната вечер на всички  Hug  bouquet

Заглавието на темата е много сладко!!! Браво! newsm10

# 400
  • София
Честито бебче на звездичкова! да й е живо и здраво и много радост да й носи!
Лили, ти кога ще дойдеш към нашия парк да се разхождаме заедно с госпожиците?  Grinning

Сега гледах прогнозата за утре и за сряда май ще е хубаво времето може в сряда да се видим. Пиши на лични да се разберем  Grinning

Най-накрая и аз качих снимки на Нели  Blush

# 401
  • Варна
Здравейте!
Честита месечинка на бебчовците и Софи днес става на 1 месец. По този повод спретнах един бърз сладкиш с майонеза, уникално вкусен и лесен, ама не мога да кача снимки, че хич ме няма. Чувствайте се почерпени.  Heart Eyes

Звездичкова, честито бебче!   bouquet
Поли, въпроса е да имаш желание! Simple Smile Аз с първото си детенце съм се цедила с помпата почти 7 месеца, даже замразявах във фризера. Много се надявах с втората ми дъщеричка вече да се кърмим, но явно пак не успявам и пак се цедя. Повечето ми познати ми се чудят на желанието и волята. Поздравявам те и аз, защото знам колко е трудемко, но пък за нашите деца сме готови на всичко.   bouquet
 Пожелавам на всички лека вечер и много, много спокойни бебчовци! Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 18:10 от Благомира

# 402
Поли Simple Smile  Hug и аз съм чувала, че като се цедиш ти спира кърмата. И затова има резерви...
Нямам нагледен пример като твоята приятелка (която, по това което съм чела, си е направо феномен!)
Освен това вероятно не се цедя правилно с помпата - зърната ми буквално стават на парчета кърваво месо  Shocked
Но - ако се наложи - ще търпя и ще се цедя.
Браво на вас, че сте възприели най-добрия и за двете режим. Ние явно още се напасваме...
Да ти е жива и здрава малката  Heart Eyes

# 403
Смуси Браво на Миа. И ние така я мерим у нас с памперс и дрехи на електронен кантар. Аз се качвам сама, после с нея, вадим и още 300 гр за дрехи и памперс и се оказа, че почти точно я бяхме изтеглили. За люлката и ние имаме същата люлка на Фишър прайс, купих я от английския Амазон и с доставката ми излезе към 150 лв., но предполагам, че може и тук да се намери за толкова ако я пуснат на промоция. Аз лично, много я харесвам люлката, за Яна още нищо не мога да кажа, от два дена я слагам там, но по малко. Седалката е дълбока, поставила съм едно одеяло да изравня. Единият път уж беше гладна, плачеше, взе че заспа вътре  Grinning Определено предпочитам люлка пред шезлонг, сама си люлее бебето, а ако искаш можеш да я застопориш и  да не се люлее. Има мелодии и вибрации, ама ти всъщност си я видяла на живо.
Нощното хранене кога и защо се спира? Не трябва ли бебето само да си настрои режима, нашето си го храним да речем в 23, после в 3, после в 7.
Seengirl Яна не я оставяме да плаче, като теб гушкаме, от скоро почнахме и залъгалка да даваме, да не плаче докато я преобуваме и по едно време днес и на мен ми се струва, че се лигави. Изяде 90 мл мляко и след 2 часа още 90 мл и продължаваше да реве и да търси да яде. Накрая установих, че искала цицка. Кърмата май спира вече, но Яна се успокоява на гърдата, като я сложих, посука 5 мин. и заспа  Grinning
Toni77 нашия комплект за отпечатъци е този

Вътре има тесто за много повече от 2 отпечатъка, затова решихме да си вземем по два. Е явно от ръката ще е един. Останалото тесто сме го прибрали добре увито с надеждата да не изсъхне и ще й вземем пак отпечатъци може би като стане на 6 месеца.
Ники и Кати и ние ще ходим при Драганов, разбрах че приема с талон от Здравната каса, но трябвало по-рано да си запишем час, а аз нямам кординати. Ако разполагаш с телефон, моля те пиши ми на лични. Ще се радвам ако споделиш и повече информация за него и прегледа.
Kaliopa02 на нас в Шейново никой нищо не ни обясни. Нито как се кърми, нито как се държи бебе, общо взето нищо, явно смятат, че сме се родили научени. Та аз Яна я хващам с две ръце под мишниците и я мятам на рамото, с една ръка държа дупето, с другата тупам по гръбчето, а според настроението й, тя или сама си държи главата изправена, или ми спи на рамото или се криви надолу към цицката и иска да суче  Mr. Green А на мивката как я държа, отначало ми настръхваха косите, виках си това бебе ще го удуша без да искам, а на нея й харесва.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 18:45 от anbibian

# 404
Здравейте,момичета! HugАз в момента кърмя Алина,ама пиша с една ръка,че после не се знае дали ще остане време пак да пиша. TiredАз да кажа и тук моята госпожица днес какво направи LaughingСъбуди се тя,аз я взимам,но докато се приготвя да кърмя  и тя ме нападна,засмука ме отдолу под рамото hahaha и сега си имам смучка от нея hahahaПоказала съм и снимка във ФБ да видите какъв хищник си имам Mr. GreenПосле ходи обяснявай ти на мъжа си,че смучката е от невръсната ти дъщеричка hahaha

Иначе днес бяхме на гости у едната ми сестра почти цяла сутрин,та до обяд.После излязохме на разходка за 2 часа и се прибрахме към 3 часа.Времето не беше много хубаво,ама няма пък да стоим затворени вкъщи.

Честити месечинки на всички бебчовци! Hug Hug

За нощното хранене-аз лично съм против това да отказваме бебетата насила от нощното хранене.Щом са гладни,няма смисъл да ги лишаваме. PeaceС времето те сами ще си направят режим и ще се откажат от нощното хранене,защото няма да са гладни и ще се засищат с яденето през деня,което след 4-5 месеца евентуално ще е и по-разнообразно и може би по-хранително. Peace

Деси,радвам се,че сте овладяли положението с гърдата,защото сигурно е било доста некомфортно и за двете ви! Simple SmileИ браво на мъжа ти,че те е отменил така хубаво и те е оставил да си починеш. HugИ на сестричката,че е шетала вместо теб.Прати ги и вкъщи да пошетата и да ме отменят. Mr. Green

Разгледах новите снимки в албумчето.Много са ни сладки бебоците! Heart EyesИ аз качих 2 снимки.И да ви напомня пак за снимките за колажа. Peace

Маги,да ти е жив и здрав Гого!Много да те радва,да те слуша и да ти помага! HugВесел празник!

Ради,браво на Ники,че така добре е поспал. GrinningАма то от емоциите вчера ще да е било. Laughing

Смуси,по-добре ми е зъба. WinkБлагодаря,че попита. HugБраво на сладката Миа Heart EyesГолямо момиче е вече тя. HugА ние имаме люлка и съм доволна,макар че аз Али там я слагам само когато е будна и то за по 15-тина минутки,че е малка още.Иначе там много бързо заспива,ама аз не смея да я оставям да спи там,неудобно ми се струва.А за бънджито-аз лично не мисля да купуваме. Peace

За плаченето и гушкането-аз не я оставям да плаче,защото ми е жал и не мога да я слушам как се дере,милата. ConfusedГушкам си я и си я целувам на воля,защото сега му е времето.Нямате си и представа колко бързо ще пораснат и само ще се дърпат и няма да ни дават да ги гушкаме. Confused

Хариелка,мерси.Ще го търся олиото и аз. Peace

Наденце,аз също гледах Размяната LaughingМного е приятно и разтоварващо,а близначетата са мнооого сладки. Heart Eyes

За спането през деня-Алина си спи в креватчето.Понякога я оставям и на дивана в хола като отстрани слагам и една калъфка,за да не падне.В шезлонга понякога също я оставям,но в легълцето сякаш си й е най-добре.И на спалнята я оставям доста често. Peace

Фифи,аз давах само един-единствен път.Давах в деня преди ваксината и в деня след ваксината,ако не се лъжа.Но педиатърката ми каза да не го давам,нямало смисъл,а и аз доста почетох в интернет и реших да не го давам.И мен ме е страх от тия пусти странични ефекти на ваксините,ама...

За шума-Алина спи много леко и доста често се буди при по-силен шум,но не съм забелязала да се стряска.Аз гледам като спи телевизора да е включен,за да не свиква на тишина,а и Боян като си е вкъщи не може и дума да става за тишина PeaceНо ако изведнъж ей така от нищото се появи някакъв доста силен шум-стряска се.Например,ако е задрямала и изведнъж пусна телевизора,а той се окаже усилен до край. PeaceНо като е будна не се стряска.

За позата при оригване-изправям я и я държа под мишничката и дупето. PeaceПонякога леко я потупвам по гръбчето. PeaceГлавата си я държи сама от доста време и не я държа аз.

Абра,здравей!Ако искаш дай повече инфо,за да ви запиша на първа страничка! Peace

Оххх,ще бягам,че се улях с поста си.Отиваме да вечеряме и после да къпем децата и...по леглата.

Общи условия

Активация на акаунт