Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 415
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро!
Съни, темата е много хубава! Благодаря за полезната информация, която си включила и за забавната класация! Hug

Честито на новообебилите се мами! Живи, здрави и много спокойни бебчета! А на вас бързо възстановяване!
На последните останали 2 в 1 - дано по - скоро и лекичко и бързо дойдат бебчетата!

За коликите - ние все още сме само на еспумизан, но снощи плака няколко часа и ми се струва, че вече не действат.  За сега няма да вземам нищо друго, но ако положението се усложни ще го мисля.

Ех, навън е такова хубаво слънчице! Дано се задържи  до обяд, че да се поразходим Grinning

# 61
ЧЕстито на новите мами! Живи и здрави и много хубави и спокойни моменти заедно с бебчетата ви Heart Eyes!   bouquet

Като ви чета май не съм чак толкова зле. Поне коликите бяха краткотрайни и не съм видяла какво е това рев няколко часа. За съжаление обаче бебчо се буди пак в малките часове на деня с едно досадно мрънкане и запушено носле. Днес поръчвам овлажнител за въздух - дано да оправи положението.  Peace

# 62
Ivy ( ЛЛЛ ) да, ще ти пратя снимки по скайпа.
Възможно е причината да е млечница като гледам рисковите фактори описани в статията.
Аз имам анемия и по принцип съм доста слаба затова и самото поставяне на гърдата е все още труден процес. Бебето идва малко по-долу от гърдите ми предполагам, както и постоянно го намествам, което както виждам го притеснява да смуче правилно. Бебето не плези езика. Когато го слагам на гърдата в началото от нослето се чува звук все едно има хрема, но след време изглежда че суче все едно е захапал биберон. Ние сме изцяло на кърма, като съм му предлагала вода, но сега не му давам вода и биберон.
На дясната гърда със сигурност имам блистер, който ще видиш от снимката.
Само да добавя, че вечерта се цедих от проблемната гърда както и сега изцедих 50 мл а още е много твърда и трябва още да се цеди.
Моя скайп е  yordanka_stoykova

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 09:50 от dany stoykova

# 63
Съни, новата темичка е прекрасна! Просто ти се чудя кога ти остава време.   bouquet

MagieA, добре дошла при нас.  Hug

Мари, най-добре е да отидеш на лекар и дано скоро да ти мине.

За коликите - давам Био гайа, но не виждам особен ефект за сега. Някоя от мамите тук беше споделила, че сешоар, насочен към коремчето помага. Вчера специално купихме един и изпробвахме. Случайно или не ефекта беше много добър - Дари се успокои и заспа. Едно голямо благодаря на мамата, която сподели този трик с нас.  Wink

За шевовете - външните ми паднаха една седмица след раждането. Видях ги на тоалетната хартия. Но имам доста вътрешни, които ме опъват и се виждат част от тях. Мисля тези дни да отида на гинеколог, но все още ме е доста страх. Мисълта, че отново ще ме боли, направо ме побърква.  Sad

За запушен нос - капвах физиологичен разтвор и Дари е по-добре. Предните нощи почти не можеше да диша. Пробвах да почистя нослето с аспиратор, но нищо не се получи. Аз ли не го правя както трябва или аспиратора не е хубав вече не знам.  Confused

Хайде хубав и слънчев ден от мен!

# 64
Иветка, я кажи как точно нагласяш пишока, че май там ще да е проблема  newsm78 На мен още в болницата ми показаха, че трябва нагоре да се вдига  Rolling Eyes

Ами аз преди 5 години съм го правила това упражнение ,но винаги съм насочвала пишлето надолу.Така ми показаха в родилното и нашата педиатърка също и не съм имала проблем.

lightstarter,честит ви Виктор.eLLi и на вас да ви е честита Ема.

Снощи Пламена ме побърка-такова дърпане на гърдата ми направи,много болезнено и придружено с плач от нейна страна.Добре,че имах изцедена кърма и й дадох,че не се търпеше.И още нещо-като засуче от лявата гърда не ме боли,но о дясната първите 10 секунди са направо ад,иде ми да вия като вълк.Възможно ли е да не засуква правилно?Ако изцедя малко с помпата и  й подам гърдата тогава няма поблем,но през ноща съм доста сънена да се помпя. Въпросите ми са към ЛЛЛ

# 65
  • София
Здравейте, и нас май ни почнаха коликите newsm78, няма такива дранета вечерно време, мисля от днес да и дам някакви капки - този път мисля да е Инфакол, някой давал ли е  от тях?

# 66
Здравейте,
ние днеска сме сами с Ивайло-татито пак почна работа след 15 дена бащинство.бях малко шашната какво ще правя сама с малкия,ама за сега сме ок,даже имах време да изчистя,да изглдая,да закуся и форума да видя Simple Smile
Orchidee®  ние сме от няколко дена на Инфакол,и да ти кажаа добре действат за сега.имат лек аромат на портокал,малкия ги харесва и действат,почти след всяко хранене си заспива даже още на шишето Simple Smile пу пу за сега се лека форма май,само два пъти ми се буди с плач,иначе е кротък.
ама много се притеснявам от тия пъпки по лицето му -направо са нещо страшно,постоянно нов и нови излизат,освен това се старая след всяко ядене да давам вода,ама ме е страх да не е хванал млечница...оф дали си вкарвам паранои или имма нещо незнам,струва ми се че тия пъпки не са само за дето се "чистел",ми да не би да съм го претоплила-ама от претопляне по лицето ли се появяват???

# 67
Здравейте момичета, благодаря ви за посрещането   bouquet
Колан за стягане си купих и сега го нося. Не знам дали си въобразявам, но май помага за прибиране. Не толкова на коремчето долу, колкото на това, което се е разпънало под гърдите (дано да обясних Simple Smile ) Слагам го дано да помогне.

Някой се оплака от зачервени тестиси на бебчо - момченцата по принцип обичат по-хладно, особено в областта на слабините. Баткото съм го мазала с олио на Бубхен до половин година почти и не ми е правил проблем. А беленето на кожичката мисля, че е нормално след раждането - на Ники също и се белят отделни части на тялото. Просто мажа по-обилно с олио. А дупето и сгъвките на крачетата мажа след всяка смяна на памперс.

Относно конците - и двата пъти съм раждала без шевове, но консултация с лекар десетина дена след раждането е препоръчително. Сега например забелязах, че кървя по-малко от предния път и след преглед с видеозон се оказа, че задържам малко кръв по стените на матката и ми изписа лекарства за изчистване. Не го подценявайте майчета, дори и тези, които са раждали секцио.

И аз да попитам, долу горе колко време след раждането да очаквам коликите, че съм забравила при баткото как беше?

# 68
  • Burgas
Съни, поздравления за новата тема, страхотна е !
Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебоците!
За режима на хранене и ние сме общо взето на поискване,храни се през 2,5-3-3,5 часа.Коликите ни почнаха от няколко дни и тая нощ доста си поплака малкия...давам му Еспумизан и Дентинокс...но Дентинокса изобщо не му харесва и само го плюе...иначе с баткото много ни помагаше.Та сега ще взема да пробвам Инфакол, дано има ефект от него.
Притеснявам се, че още не ни е паднало пъпчето, а и няма изглед да падне тия дни...днес пак ще го водим до болницата, къдети родих да го видят...явно не са го направили както трябва още от началото, защото щипката ни падна още в деня преди да ни изпишат, а имаше и конец, който изобщо не можеше да се задържи в основата на пъпа и само се изхлузваше и аз го махнах накрая.
За по-големите деца-не съм имала проблеми с Боян.Не мисля,че ревнува...или поне не го е показвал.Радва й се,гушка я,иска да я носи,гали я,целува я...Помага ми,подава ми дрешките като я преобличам,носи мръсния памперс в коша....Въобщеее...много е внимателен,много й се радва.Пее й,прави й разни физиономии,та я занимава,когато е будна.Аз очаквах да има мечешка радост,но пък той е много внимателен и нежен,а и аз все му обяснявам,че трябва да е много внимателен с бебчето.Само дето иска да я носи и ми е трудно да му обясня защо не може сам.Аз му я давам,но й държа главичката и я придържам от към коремчето,но да я носи...няма как да стане.Дано не се й опитва...
Съни, това което си написала се отнася същото и за нашия батко... Simple Smile

# 69
Добро утро,момичета! HugОще не мога да свикна с промяната на времето.Сутринта кукнах в 6 и 15 ooooh! Алина пък се буди нощеска през 2 часа направо ме побърка.И сутринта последно яде в 8,та още не се е будила,ама не мисля и да я будя,когато се събуди-тогава. Simple Smile

Исках да попитам,някой случайно има ли такава играчка http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6275 или подобна?Чудя се дали би била интересна на Али...и дали да я поръчам,пък никой не е използвал такава играчка от моите познати Rolling Eyes

И да напомня за снимките за колаж,че само на 5 бебчета има снимки Wink

Смуси,ами зависи какви конци са ти сложили Peace

eLLi*,добре дошла! bouquet Много хубаво име си има дъщеричката ти Flutter

lightstarter,честит ти Виктор! HugДа ви е много здрав и много радост да ви носи!

За запушено носле-аз също капах физ. разтвор и много бързо й мина на Алина. Peace

Блеккис,едва ли е от претопляне.Пъпчиците при претопляне се появяват по цялото тяло и се червени,дребни,без връхче PeaceИ обикновено след като го поразсъблечеш отминават,но зависи,де...

jeni_r ,браво и на вашия батко,че е толкова грижовен!Дано все така да е! Hug

# 70
  • Варна
Здравейте! Честито на всички майки, които вече се радват на своите рожбички, а на очакващите безпроблемно раждане. Време е вече и аз май да се запиша при вас. Чета темите от началото. Второто ми детенце се роди на 07.10.2011г., секцио по спешност, 3,500 кг. 51см. казва се София!

Съни, благодаря за темичките!

Orchidee® , аз с първото си детенце го изполвах, бях много доволна. Но Инфакола ми беше донесен от Англия. От няколко майки вече чувам, че този който се продава в БГ не бил много качествен.

BLackKisSs, моето първо детенце също имаше много пъпки, точно такива, каквито описваш.Ако искаш ще ти пратя снимки да видиш. Верно при нас беше изчистване и някъде към 45 ден отшумяха и нямаше и следа от тях вече. просто ги почиствай с преварена вода и според мен не слагай никаква козметика по лицето на бебчо.

# 71
Благомира,да и на мен предито ми каза само с преварена вода и без козметика да почиствам.ама де да знам около мене бабите коментират че е претоплен,чудя се да не е нещо друго,абеее с първо дете ужасно много се шашкам,направо незнам на какво ще приличам след 1г. за най-малкото се ттревожа,само да мръдне съм над кошарата и все имам въпроси-къде глупави ,къде не...
Съни,благодаря,че ме светна как изглеждат пъпките от претопляне-наще не са такива-имат си връхчета бели Sad
ама за млечницата съм повече шашната,че четох тука една статия ,уж нямаме симптоми,освен бяло езиче,ама незнам какво да мисля ??? помагайте,моля!  bouquet

# 72
Здравейте, момичета!
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебоците, много да ви радват, да растът весели и безгрижни!

el_bozhko- Благодаря за поздравленията Simple Smile

MagieA-Добре дошла! Grinning

Lusito000- и аз съм се замислила за колан, но не съм сигурна че ще има желания ефект. Ако някоя мама е ползвала и аз ще се радвам да сподели

мари_84-бързо оздравяване!

Sunny_Girl-гащеризончето ми го донесе една приятелка от Австрия тук не съм виждала подобни иначе и на мен ми е едно от любимите Simple Smile

Ние днес бяхме на консултация. Вече сме 4.900 и 58см. Наддал е с цели 1.37 и 6 см, което мисля че е чудесно Laughing
Понеже имаме проблеми с акането и ни смениха млякото вече сме на Нан и дано да ни помогне, че ми се измъчи детенцето. Аз секретите от нослето ни каза да продължим да пръскаме стеримар, за секретите от очичките да почистваме с преварена вода и ако до седмица не се оправи ще минем на капки. Дадени талон за ортопед и ще трябва да отидем и в тази връзка ще помоля мамите от София, които вече са минали през това бихте ли ми препоръчали добър ортопед работещ със здравната каса. Благодаря предварително.

Лек ден на всички! Hug

# 73
Здравейте мами  Hug Hug Hug Hug Hug

Блеккис, не се шашкай толкова. Hug Тези пъпчици са бебешко акне и ще си изчезнат сами. И Емо има пъпки по бузките и по вратлето, но са червени и мисля, че може би са от млякото, защото докато пие и много се улива. Калоян имаше такива бели пъпчици и му се махнаха само, но може би чак като стана на 1 месец.

Аз продължавам с притесненията за зачервените тестиси и чурка на Емо. Звънях на педито и каза да го мия с тетра и да го оставям по 20 мин без памперс на въздух. Мажа го със Судокрем. Сега обаче четох за хумата и мисля да купя и да го къпя с нея, пък и Калоян също. Дано се оправи бързо милия, че ми се плаче като го гледам. С каката не съм имала проблеми с подсичане и сега ми е много болно.

MagieA, добре дошла при нас! Hug Аз използвам колан точно заради областта над пъпа. Според мен ефекта е временен. Като го сваля се е прибрал значително, но като постоя няколко часа без него и положението се връща по старо му. Дано с повече носене да има ефект, силно се надявам.

За Инфакола, при нас нямаше ама никакъв ефект. Ефект видях само от това http://www.iherb.com/Wellements-Gripe-Water-for-Colic-4-fl-oz-120-ml/5921?at=0

# 74
Моето чавенце има пъпки по сгъвките на крачетата и пишката и над нея и се чудя с какво да мажа. Мажа го със Судокрем сега и аз. Ще сваря смрадлика значи..По лицето сами минаха, ама тези са по-кофти някакви.
Ние сме но ортопед в петък, но не е по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт