Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 424
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета и мерси за стиснатите палчета  Hug Не съм писала отдавна понеже бяхме в кувиоз, но важното е че сега най-после сме си вкъщи. Нашата дъщеричка се роди на 21-ви, но ни изписаха на 31-ви. Препоръчаха ни посещение на невролог, което направихме вчера и за сега няма нещо притеснително, но на 11-ти ни викат пак за допълнителен по обстоен преглед.
Zvezdichkova успех и от мен!
Ако е удобно да попитам, защо сте били в кувиоз? И защо са ви насочили към невролог? Ние също бяхме в кувиоз 6 дни, но никъде не ни пратиха на допълнителни прегледи, педиатърът ще ни насочи само към ортопед. Аз обаче прочетох в една книжка, че за бебетата, които са били в кувиоз е добре да се консултираме с невролог и очен лекар, ако педиатърът прецени, че това е необходимо.
Маринова добре дошла, да ти е живо и здраво бебечето  Hug
Днес направих първата си разходка сама с количката. Мислех, че няма да се справя със стълбите, обаче се оправих и 30 минути се разхождахме из квартала. Напазарувахме и се прибрахме без проблеми  Laughing Лошото при мен е, че не познавам никого с дете в квартала, приятелките са на работа, а не ми се иска да съм майка-единак, ама така се очертават нещата май  Sad
A_H_I_L_E_A и аз точно така си представях тези кутийки. Сега ме осени една идея, не знам до колко е удачна, да си нося млякото на прах в шишето и отделно термос с топла вода и така няма да ми трябват и кутийките, макар че ако мерна из магазините сигурно ще си купя  Peace
Аз за млякото си мислех, че просто в него не слагат консерванти и затова трябва да се ползва скоро след приготвянето, но това са мои разсъждения. Иначе като заседи на мен ми мирише гадно, ама честно казано то си мирише май гадно постоянно  Mr. Green
galia.ko на първият Аптамил, който ползвахме Прематюр пишеше, че е годен 3 седмици след отварянето и да не се дава, ако е приготвено и престои 1 час.
На новия Аптамил 1 пише само да се ползва до 3 седмици след отварянето и да се дава веднага след приготвянето и да не се ползва останалото количество за следващо хранене.
mimenceto123 при нас положението с кърменето и дохранването е същото като при вас, уж суче по 30 мин., после давам 60 мл., тя мрънка още и давам още 30 мл. Понякога е ок., обаче днес си го върна на два пъти като фонтан, точно както ти пишеш, явно са лакомии, ама коремчетата им още са малки да поемат толкова  Mr. Green Сега спи като къпана.

# 226
  • варна
я кажете тези които дохранват на какъв интервал ги храните децата.
Аз гледам на 3 часа -3,30 но понякога ми реве по рано и ме  е страх да и дам защото АМ е тежка храна.

# 227
ezaria, честито бебче и дано да нямате проблеми!   bouquet  Peace
МОето бебе изкара една настинка още преди да навърши месец. Оправихме се със спрей за нос Виброцил, витамин С и сироп за кашлица Проспан изписани от педиатърката. Хубавото е, че нямаше температура. От това ме беше най-много страх, че доколкото знам на деца под 2 месеца не се дават лекарства за смъкване на температура. И Панадола е за бебета над 2 месеца, което ме подсеща да си купя един като отивам до аптеката, за да има. След още 2 седмици бебока ще стане на 2 месеца. Много ми харесва като минава времето и бебето расте. НЕ губя надежда, че с възрастта ше почне да спи повече през нощта, пък ще видим.  Laughing Пак започна да се буди през 3 часа през нощта, а преди 1 седмица спеше по 5.  Sad Мисля, че не му стига яденето и по-бързо огладнява та ще взема да му правя по повече. В тази връзка видях, че на Аптамила просто не е написано общото количество, което става заедно с млякото, а е написана само водата. Наистина обаче се прави по-малко, отколкото при  Хип-а.  Не че аз съм стигнала определеното количество, но сигурно и това е трик, за да им върви по-бързо храната.
Aх, направо ме отчаяхте с тия 2 години и нагоре, след които децата почват да спят повече. Някъде бях чела, че след 6 месец започват да спят повече, ама на практика ще видим дали е така. ДАже някои казват, че това се случва след 3 - 4 месец.
Маринова, добре дошла.  Hug
BLackKisSs, много хубаво са ви изненадали от ДМ. ДАно останеш доволна от ПУфис, че аз хич не останах. Едно е че са ароматизирани и в началото на бебето кожата се зачервяваше от аромата, но после като че ли свикна. На няколко пъти ми пропуснаха пиш, а днес почти цялото ако - беше излязло отвън и му беше стигнало до кръста та се наложи да пера на ръка, че не смея да мятам тия ла..а в пералнята. Може пък и вече размерът 3-6 кг да му е малък, знам ли и аз.  newsm78
galia.ko, в родилното не са давали мляко за 2 хранения. Може аз нещо да не съм написала като хората, че много бързах.
Seengirl, ти къде ражда, че те шиха и без упойка?!
anbibian, аз също го бях замислила по тоя начин това с храненето навън (не че ми се е налагало до сега, но все си носех за всеки случай, че огладнее ли бебчо е кошмар), но все нямах сухо шише понеже ме мързи да мия след всяко хранене и чакам да ми се събрат 2, а имам общо 3 шишета.  Laughing И все нямам някое чисто и сухо като тръгна та с кутиите си оправих и тоя проблем.  Laughing А и мисля за празниците - най-вероятно ще сме у свекърите та да си запася бебока за няколко хранения вместо да нося цялата кутия с мен.  Grinning
mimenceto123, АМ все пак е храна за бебета. Според мен няма нищо да стане, ако дадеш с няколко минути по-рано храната, че и половин час. На мен в началото бебока ми ревеше през 2 часа и нещо - като ядеше по-малко количество, после почна през 3-4 часа, но сега пак рано е взел да огладнява та мисля да му увеличавам количеството.

# 228
  • Пловдив
Тъй като у нас още тече ремонт и съм на гости у свекърите (през етаж под нас) няма как да се развихря с торти. И все пак за 1-вият месец на Иво скалъпих 2 торти тирамису. Едната за едните баба и дядо, другата за нас. Почерпете се моля за вчерашната ни месечинка и за здравето на Ивко. Слава богу днес е доста по-добре Simple Smile

# 229
Пепи, честита ви меечинка! Да сте здрави всички!

Anbibian, и ние нали бяхме в кувьоз, но сме и недоносени трета степен и ние препоръчаха очен лекар, ортопед и трансфонтанелна ехография, но не ни кзаха за невролог. Затова и аз се интересувах от невролога и прегледа при него.

Ahilea, може би минавате през т.нар. скок на растежа, но не пречи да му направиш по-голямо количество и да видиш дали ще го изяде. Аз така като няколко поредни пъти си изяждаше 90 мл докрай и направих 120 мл, но пак изяде 90 мл...явно още не може повече! Днес й взех Лактана Био да го пробваме. По този повод се сетих да питам нещо мамите, които са давали мляко за недоносени след кат преминахте на нормално мляко почнаха ли бебета ви да ядат на по-големи интервали? Питам, защото от Майчин дом казаха, че като станат 3 кг и сменим АМ трябало да разредят храненията и да махаме нощното.

За памперсите аз взех да пробвам Либеро, но май а ви кажа съм по-доволна от Памперс. Мокри кърпи взех да пробваме на Huggies? Вие какви ползвате?

Утре трябва да отидем да пуснем кръвни изследвания на Миа, че нали ни изписаха с анемия да видим дали се е повлияла от капките, които пием. Макар че да ви кажа не успявам винаги да ги дам, че нали знаете, че желязото не се усвоява, ако се приема заедно с млечни продукти и трябва да ги давам между храненията, а нйе обикновено спим. А цветът им е един кафяв и как цапат няма да ви казвам:crazy:

Ние отиваме до един магазин за играчки, че в неделя сме канени на погача, а и за Миа да вземе, че вече се заглежда и аже се опитва да ги хваща, а има само едно жирафче.

# 230
  • варна
Инка и при мен стават едни магии просто луд да станеш.
Нали имах запушено каналче ,и аз цедя кадо гламава запушената гурда и изведнъж теква много .
Аз щаслива че се е отпушило,обаче не давам на бебето ,че нали инфекция има пък и кърмата една бледа като водичка.На другия ден цедя аз пак и така пък другата гърда ,тече много ,викам и тука съм имала запушване.
Тогава съм изцедила сигурно стотина грама ,толкова се зардвах ,че ще мога пак да си кърмя нормално,но това се случи само тогава.
Сега след кърмене ,ако изцедя 10 гр ще е цяло чудо.А детето суче ,суче после почва да се дърпа и да недоволтва,а ако е много гладна и да пищи
А ,еждо другото май цикъла ми дойде newsm78 вчера пак текна една кръв придружена с лаки менструални болки.Казах на доктора ,той каза ,че е възможно да е цикъл.
А преди два дни ме гледаха на УЗ и всичко е ок.

# 231
Смуси, моята принцеса не я водят недоносена, въпреки малките килограми, които се роди избързването повече от три седмици и половина, но това което мога да ти кажа за храненето е да не мъчиш детето си да го вкарваш в режими. И с баткото така направих, а той си определи сам режима. А относно нощното хране - Георги ядеше нощем, но пропускаше яденето в 9 ч. Сега малката има около 4 часа и малко повече почивка мужду 11 и 4 обикновено, но нямам намерение да я мъча с отказване на нощното хранене. Ако ще ставам 100 пъти да лъжа с вода, по-добре да стана веднъж да нахраня и да знам, че следващите 3 часа ще спя.

Seengirl след едно раждане с 5-6 часа мъки, завършило все пак без шевове, при това раждане най-много ме беше страх от шевовете. За мой късмет родих лесно, само с около час непоносимо болезнени контракции, и най-важното без нито един шев.

# 232
Здравейте и от мен! HugДнес ми беше много гаден ден ConfusedЦял ден ме мъчи зъба,венеца ми е подут...Страшна работа ConfusedАма и на зъболекар ме е страх да отида. Embarassed
Алина пък през нощта спа 6 часа без да се събужда,ама сутринта в 6 се събуди умряла от глад и беше готова да ме засмучи цялата :ooooh:1 час ми вися на гърдата.И освен това през деня почти не спа,само се киселиви,само на ръце иска...И яде през 2 часа ooooh!Аман вече с тия "режими" CloseИзлизахме за 1 час,та заспа в количката,ама като се прибрахме и на 5-тата минута вече се беше ококорила и се размрънка.Към 5 пък ходихме с колата да вземем Боян от ясла,та заспа в колата...и като се прибрахме не съм я местила от столчето,нито съм я събличала,изобщо не съм я закачала,та още спи.

Езария,радвам се,че сте си вкъщи вече с Ана-Мария! HugНадявам се от тук-нататък всичко да е наред и да няма никакви проблеми! Hug

Хаха...да ви кажа...Сега,докато пиша ми звъни телефона...Гледам гинеколога ми и изпадам в ужас какво е станало ShockedЕ,оказа се,че на 02.11 съм забравила да отида ooooh!Голяма съм шматка,ама голямааа...А колко пъти ви писах и на вас,че ще ходя...И накрая да забравя ooooh!Утре отивам вече,че...

Пепи,надявам се бързо да се оправят момчетата ти! HugА Ивко е много сладък бузанчо!Пък и тортата на мама е много хубава. Wink

Смуси,вчера и мен нещо много ме боля главата ConfusedНе знам защо така...Да не би да има пълнолуние Mr. Green

Маринова,добре дошла при нас! Hug

cvm,ми...на мен рано ми се струва,ама ако мислиш,че издържа да не яде 4 часа...

Рени,браво на вас за хубавите подаръчета от ДМ.Жалко,че ние тук нямам такъв магазин Twisted Evil

Сийн,браво на вас с Благовест.Ей това му е хубаво на живеенето в къща GrinningБебчето в количката на двора,ти на масичката да си пиеш кафенцето или чайчето...и блаженствооо. Grinning

Зелда,пак ме разсмя,макар че на теб едва ли ти е смешно,де...Ама LaughingПак добре,че си намерила на кой да си изкараш нервите LaughingЩо не им каза да пробват пак да потърсят съседа у вас LaughingБлагодаря ти и за хубавите думи за Али! Hug

За мокрите кърпички-аз използвам Nivea Toddies в голяма кутия и съм доволна. Peace

# 233
Здравейте момичета.
Аз скоро не съм писала,ама не ми остава и време от толкова деца Simple Smile
Искам да ви питам за клиновете за прибиране(или коланите)на корема.Някой може ли да даде мнение за тях?Моя корем е гигантски,не мога да облека нищо а и малко ме е срам даже.Една циганка в болницата,която роди малко след мен ми вика:"Ууу,на теби обачи голяма шкимбя ти остана.."  Mr. Green  Тогава се смях,ама сега хич не ми е смешно. Харесала съм уж едни клинове:
http://www.kozmetika.bg/show/LANAFORM/47957_%D0%90%D0%BD%D1%82%D … %BD-Bodyline-34-/
Дано някоя от вас да е по-наясно.

# 234
  • София
skrech  bouquet  bouquet  :bouq
Благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet
Днес ще си записвам в колко и по колко яде, но гледам на всеки 3ч да предлагам гърадата, а ако е неспокойна и по на често, но тогава тя захапва гърдата суче малко и запива, а когато е гладна суче по около 20-30мин и пуска гърдата полу-заспала, след това се ококорва и така постоява около 30-40мин спокойна, след това заспива.
Но с акането.......не се е изходала втори ден Cry Cry Cry, след като слагахме термометър и се изходи доста обилно. Направо нз какво да правя, дали пак да и помогна с термометър, но пък е спокойна......дори и когато и слагахме термометър тя беше спокойна даже си спеше.  Cry Cry Cry
Другото, което започна да ме притеснява е, че много пръцка, ама много...дори когато ръката ми е на дупето и усещам пръцкането, не само го чувам....и стомахчето и чувам.....
Зеррин е на 7 дена, по колко мляко средно трябва да поема на хранене. Вчера се опитах да се изцедя, но помпата ми май не е хубава, не прави хубав вакум до докарах само около 30мл от едната гърда, ако и бебка изсуква по толкова.....не е ли малко

unvisible, какво е положението сега при вас? Успя ли да се изaка бебчето? Ако да, акото какво беше като количество, цвят и мирис? Колко памперса успява да напишка и колко глюкоза изпива за 24 часа?

По принцип е възможно и бебе под 6 седмици да не ака всеки ден и всичко да е наред, но ако пишка редовно, храни се редовно и когато се изака - акото е по-обилно, не е твърдо, а си е кашесто, има жълтеникав или зеленикав цвят и няма неприятна миризма. Кожата е с добър тургур(като натиснеш с пръст и отпуснеш след 1-2 секунди, кожата веднага се връща обратно, а не седи притисната), има влажни лигавици и е жизнено бебето, когато е будно.

Някои методи, чрез които може да помогнеш на бебето да се изака са масажи и гимнастика. На всяка смяна на памперса може да масажираш коремчето с ръка с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Също да правиш кръгови движения с крачетата на бебето така, все едно, че кара колело. Друго опражнение, което може да редуваш с "колелото" е да изпъваш и присвиваш крачетата на бебето към коремчето - двете заедно и поотделно едно след друго(надявам се да ме разбра  Crazy . Ако не, пиши. Ще опитам да обясня отново). Много майки споделят, че също им помага да "издържат" бебетата. Хващат ги така, както се държи момиченце, за да се изпишка(мога да потърся снимка, ако искаш, за по-ясно).

Различните бебета имат различни нужди от мляко и бебета на една и съща възраст може да се хранят със голяма разлика в количествата мляко. Като някакъв ориентир все пак - на една седмица бебетата имат максимален обем на коремчето около колкото за 45-60мл., а се нуждаят да се хранят поне 8-10 пъти. В следващите дни нуждите му може да се повишат, а също и обема на стомахчето.
 Изцеждането не е показател колко мляко има в гърдите и колко изпива бебето, дори помпата да е много доба и ефикасна, защото бебе, което суче добре, може да изсуче повече мляко от всяка помпа.
 Ако мислиш, че ще се почувстваш по-добре, може да отидеш в родилния дом, където си раждала и да премерите бебето на кантара, на който е мерено на изписването. Предлагам него, а не друг, защото разликата в кантарите понякога може да бъде съществена и да не даде ясна представа за наддаването. По принцип майките и бебетата имат право на един(а може да бяха и два) безплатен преглед след изписването.

От кой град си? Ако имаш желание и в града има консултант, може да се срещнеш лично с някоя от нас и да обсъдите ситуацията.

Очаквам новини и желая успех!

# 235
_Пепи_ ,честит месец на сина ти! ИЗглежда много голям (като за 1 м) на снимката. Много е хубав и сладичък, а на теб БРАВО за двете торти. Simple Smile

Смуси, какъв е този скок на растежа?  newsm78 А иначе бебока ми понякога си изяжда повечето мляко, което му правя, а понякога не. Опитвам се да му схвана ритъма - кога яде повече и кога по-малко, но май няма много смисъл.  Laughing И той е на моменти. Браво за МИа, че се опитва да хваща играчките. Моя бебок до скоро не им обръщаше никакво внимание, чак тази седмица започна по малко да се заглежда, но май не му е кой знае колко интересно. По-скоро се ококорва все едно се чуди какво е това и след няколко секунди вече не му е интересно, не протяга ръце към тях, все още движенията са му некоординирани. За сметка на това се заслушва все повече в песните, които му пускам. Simple Smile
  А за нощното хранене още от родилния дом се опитваха да го махнат, но явно не успяха и на мен ми казаха ако много реве да му дам да яде. Все пак предпочитам да поспя малко, отколкото хич.
Мокри кърпи взимам едни много евтини от Кауфланд и са екстра.  Peace А памперс още не мога да намеря, който да ми е по вкуса, но може би оригиналния Памперс е най-добре от тези, които съм пробвала. Но обикновения памперс. От белия не съм доволна.

Zeirna, за стягане лекарката ми беше казала да си взема обикновен колан - имало ги във всички аптеки и стрували по около 6-7 лв. Такъв ми бяха сложили и докато лежах в родилното, но коремът ми спадна няколко седмици след като се прибрах и не си купих колан. За клиновете не знам дали са ефективни + това пише, че са антицелулитни и по-скоро козметични, а на теб ти трябва медицински колан. Можеш да питаш в някоя аптека. Както си прецениш де, ама 100 лв ми се виждат много, особено ако не ти свършат работа. А иначе съм виждала в онлайн бебешките магазини по 30-40-50 лв най-различни колани. Не знам дали са ефективни.

Колкото до цикъла - беше ме срам да питам ама така като се отвори темата - и на мен ми дойде тия дни. Лохиите ми спряха преди около седмица и нещо и бяха много оскъдни - едни такива белезникави, а сега си ми дойде нормален цикъл като всеки друг път. Но понеже сестра ми ми беше казала, че е рано да ми идва, та ме глождеше този въпрос.  Laughing Може би ми идва толкова рано, защото не кърмя.  newsm78

Ето Съни започва да ми вдъхва малко живинка и надежда, че наистината бебетата могат да спят и по повече макар всеки случай да е индивидуален.  Как мечтая и аз моето бебе да спи през нощта пък през деня не ама снощи не поиска да спи като хората, а днес цял ден спи. МАй ме чака още една безсънна нощ. Да се метна ли през прозореца?  Simple Smile

Мен не ме стърпя любопитството и днес отидох до далечната аптека да си купя крема на Бюбхен - според мен е по-добър от този на Хип понеже оставя един леко мазен филм върху кожата и тя става по-мека и гладка, а този на Хип попива моментално.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 20:25 от A_H_I_L_E_A

# 236
Днес след упурити масажи на коремчето и после присвиване на крачетата Фил се издриаска ,даже 2 пъти Laughing
АХИЛЕЯ на мен в родилното ми даваха в 24 ч мляко двойно количество и казваха ,че за 3 часа има.Да могат да си поспят спокойно сестрите Simple Smile.Аз съм писала ,не ти smile3521
Пепи,честита месечинка на Иво! Малеее какви бузки има..пу пу пу

# 237
Ейй,Лусине,много е готина Леда! Heart EyesА тоалета на последната снимка е направо чуден,няма такъв тоалет просто Heart EyesПоличката и аз с удоволствие бих я носила,ако има по-голям размер Mr. Green

Ахилеа,аз пък като кърмя да не би да ми дойде много по-късно :twisted:2 месеца след раждането ми дойде за мой ужас CloseАма ще си го търпим,какво да правим. Crossing ArmsРадвам се,че кремчето на Бюбхен ти е харесало.Аз съм страшно доволна,а и всичките ми познати такова кремче ползват,сестрите ми също Peace

Абе,аз похвалих ли ви се,че вече правя масажи на Алина.Скоро мисля да започнем и с гимнастиките.

# 238
Zeirna аз днес си купих един подобен клин от Пакостник Съни ми беше пуснала лик и го видях струва 49лв. но не мога да кажа още нищо .
Съни ми и аз в началото така реших че интервала от време е голям но пък Дари не се буди ако спи или ако е будна не плаче чак на четвъртия час почва да надава вой
и още нещо трябваше да пиша но забравих ,  Embarassed имам чувството че съм по отнесена  и от преди 
Спокойна вечер на всички аз отивам да си прибера каката от рожден ден те сега като започнат да се изреждат повечето деца от класа са родени в тези месеци и като се почне та до Коледа  Laughing

# 239
Пепи-честита месе4инка на Иво Hug Hug Hug. Страхотни бузки е направил малкият 4овек, да го нацелува6 от мен, да ви е жив и здрав и с баткото само радсот да ви носят!!!Торта тирамису зву4и мноооого вкусно.
За коланите-аз си кумих някакав турски, за 25 лева, т.е гащи за стягане и май съм доволна, хората около мен казват, 4е коремът ми се е прибрал,не мога да разбера от колана ли е , или не. Като ходих на преглед след раждането моят гинеколог каза, 4е матката ми си е върнала размерите и вси4ко е наред. Сега се 4удя от кога да по4вам да правя коремни преси ( аз родих със секцио).
И аз разгелдах новите снимки в албум4ето на бебоците-мнооого са готини вси4ки. Трябва и аз да взема да ка4а някоя и друга сним4ица на Кали.И за колажа се 4удя коя снимка да пусна newsm78

Общи условия

Активация на акаунт