Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 304
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета и аз да се включа!
Вчера правихме погача и си изкарахме много хубаво. Дойдоха много хора, Ники получи много подаръци и беше много кротък.Сутринта ходихме да ни прочетат молитва.Питките сама си ги месих и се получиха повече от прекрасни получих много комплименти за тях и съм много доволна Аз се наприказвах с приятелките ми докато бабите го дондуркаха. всички ми правиха комплименти колко съм отслабнала(въпреки че не е вярно) и се почувствах доста добре. Имах нужда от нещо такова малко да се разнообразя че бях изпаднала в криза.
Да ви се похваля още че тази нощ сме герой заспали сме в 11.00 и чак в 5.30 се събуди да яде и веднага заспа чак досега Laughing
Засега ви оставям после ще се включа по темите  Simple Smile

# 361
MagieA,добре дошла при нас и честит ти рожденник.
За питката точно незнам какъв е ритуала,но за молитвата на 40-я ден е за прочистване на майката и представяне на бебето пред света/не че не ги изкарваме по-рано/.С баткото правих и сега смятам да  направя.

vikinci ,честита ви месечинка  party041

galia.ko бързо да оздравяваш.Ех ,как ти завиждам за излизането.И на мен ми се излиза с приятелки,по женски,но още малко да ми се прибере коремчето и да се побера в дънките си и тогава ще си заформим едно парти.

Вчера Пламена ми разрани едната гърда и цял ден съм я цедила,през час иска да яде,аз не смогвам да цедя/явно някакъв скок в разтежа има/ и накрая към 22.00 часа яде,после ий направих и добавка и като заспа чак до 4,30 сука 10 минути и пак заспа до 8 часа.та да се похваля -наспах се.Не че баткото не ме събуди в 6.30 от страх да не закъснее за градината Joy Joy Joy

# 362
Викинци-Честита есечинка на твоето съкровище! Hug Hug Hug

МагиеА-Да ти е жив и здрав рожденникът!!!

Радостина87- браво, че сте си изкарали добре на погачата, и при нас мина така! Наистина едно такова събиране е мног оосвежаващо!

# 363
Добро утро и от мен Hug

Вчера не успях да се включа, но бяхме на погача на едо бебче и после на гости на баба и дядо и се прибрахме в 23 часа чак Rolling Eyes

Anbibian, според мен щом досега нямате колики, има голяма вероятност а ги прескочите Simple Smile

Cvm, ние имаме проблем с очето, но не е май точно същия. Тече ни секрет от едното око, но не ни се зачервява окото! Като бяхме на очен преглед и ни казаха, че е запушен слъзен канал, което се среща често и по принцип се изчаква до 6-7 месечна възраст да се отпуши само. В противен случай се прави с упойка отпушване. Има специален масаж за подпомагане на това отпушване, но ще потърся да ти покажа, че е трудно за обяснение. Иначе почистване и слагаме капки - Торбекс, Офтакуикс.

Krisanka81, браво на вас Hug Пораснали стеи не сте плакали на ваксината! Дано дерматитът да се повлияе от мазилата, за да не се тормози малката! А иначе, както Zelda е предложила, може би е вариант с многократни памучни гащи. Дано и ти се оправиш, че е много неприятно Confused

Sunny, като спомена мекици...мммм...ама на мен как ми се лепят, не е истина  ooooh! Как ти е зъбът днес?

Madam X, страхотни са ти принцесите, но явно много те уморяват! Дано да успеете да се вкарате в режим и да маш малко време и за теб. Нямаш ли баби да помагат?

Peppery, да ти е честит малкия мъж! Да е жив и здрав и много кротък!

Desert rose, разбира се, че си те спомняме и много ни липсваш Hug Пиши по-често Heart Eyes Как сте с двамата мъже?

MagieA,и Миа хълца често, но не се притеснявам! Още от родилния дом си е така, явно нагълтва доста въздух като хапва. Честит рожденик  bouquetДа е жив и здрав и много щастлив!

Ия, annsi ти е дала кординатите на д-р Алексиев и аз го препоръчвам! Дано всичко е наред Hug Peace

Vikinci, честита месечинка  bouquet

Radostina87, хубаво сте си изкарали на погачата, а и с успяла а си видиш приятелките. За спането през нощта супер Laughing Дано така да продължава и за напред!

Iveta, браво и на вас и вие сте успяли да се наспите!

За къпането ние май се къпем най-късно...преди храненето в 23.30-24 часа! Общо взето всяка вечер се къпем, но не всяка с козметика!

Да ви кажа сега за нашата нощ Grinning Вчера като бяхме на погачата и имаха кантар и реших да измеря Миа, че не сме я теглили от 17.10...оказа, че с дрехите и памперса е 3 300 кг Laughing Колкото и да тежат дрехите и памперса, явно сме достигнали заветните 3 кг Party И нали ви казах, че в Майчин дом ни казаха като стигнем 3 кг да сменим млякото, което аз по интуиция направих още преди 3-4 дена и да махаме нощното хранене. Тази нощ след я нахраних в 24 часа, Миа се събуди в 4 часа. Дадох и от чая, за който Ahilea писа на Хумана, после й дадох залъгалка. На няколко пъти си я изпуска и се разревава, но пак й я давах и накрая към 5 часа заспа и спа до 7. В 7 баща й я нахрани и сега спи Grinning Така мисля да се опитаме да откажем нощното хранене, дано да стане!

Лек ден за сега от нас, времето при нас е мрачно и не знам дали ще излизаме, че имам идоста задачки!

# 364
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте момичета Simple Smile
MagieA честит рожденик! Да е жив и здрав, да расте щастливо и безгрижно и да слушка мама и тате   bouquet  newsm38
За хълцането мисля, че е напълно нормално като се напълни с въздух. Ние също хълцаме , изправям я и след 5-10 минутки всичко е отминало  Peace Хълца от както са ми я донесли в родилното и така до ден днешен...
Зелда ще се радвам да споделиш книжката с масажите.  Laughing На нас ни е рано са тях още, но и това време ще дойде.. Сигурна съм , че на всички ни би било интересно поне да я разгледаме  Peace
vikinci, честита месечинка!

Ох, да ви се оплача.. от 2 дни гърдите ми са меки... бебка хапва, но мисля, че не й достига. Снощи след едното хранене се опитах да се изцедя, но абсолютно безуспешно. Не усещам "прилив" на кърма  Cry
И с ММ решихме да вземем кутия АМ , за да имаме вариянт Б, да не стои бебка гладна  Rolling Eyes Опитах се да я нахраня с АМ, но определено не й хареса.. едвам хапна и през цялото време правеше едни физиономиии.. На следващото хранене успях да я кърмя, както и сутринта, но мисля, че доста намалява количеството, като се има предвид , че преди след хранене доизцеждах почти 200мл...  Rolling Eyes А сега.. започнах всякакви чайове да пия.. сок от боровинки , надявам се да имам успех, но да видим ... И зърната ме болят много - мажа ги , но за сега и с това нямам успех Sad Някой имал ли е подобен проблем с "отлива" на кърма и успял ли е да я върне някак си ? newsm78 HELP!

# 365
Marssinka, аз самата съм нямала подобен проблем, че нали не се кърмим, но вчера на погачата майката на бебето каза, че по едно време си внушила, че няма кърма и си купила лактогенен чай. Изпила два чая и направо гърдите й се напълнили веднага, така че може да пробваш.

Аз щях да ви питам какво мислите за люлките и бънджитата, че вчера видях, че имат люлка и са много доволни, но все пак са доста скъпи и затова се чудя? Тяхната е на fisher price rainforest.

# 366
Добро утро!
Днес имах доброто желание да заведа Юлия да я запозная най-после с личната ни лекарка, ама тя пък отсъствала до утре. Така че утре ще минем едно кантарче и да ни изпише нещо за мазане,че много е пъпчасало личицето-ами така е, когато мама си пие по кафенце на ден, а като отвори буркана с течния шоколад, без една лъжичка може,но само с една не минава Mr. Green

Крисанка 81, пробвала ли си да се намажеш със същите мазила, с които мажеш и на бебето дерматита? Peace

Мадам Х, Мела беше писала по-рано,че и те са във вашето положение, така че, спокойно-никой не очаква от теб да си супер-мама. Това,че кърмиш бебоците, е супер,но гледай да си осигуряваш време и за теб Hug

Зелда, и на Юлия фонтанелата ми се вижда голямка и някакси заострена към челото-като триъгълна е newsm78 ще видим утре как върви обиколката на главичката, че с Лили минавахме на трансфонтанелна ехография, поради съмнение за хидроцефалит ooooh! то и бебето ни е голямо, да ти кажа-който го види, казва,че е родено на 1 месец. а как върти главата и се оглежда, мята се като риба на сухо-едва го обличам Laughing

МАГИ, честит ти рожденник  bouquet да ти е здравичък най-вече и много весели игри му пожелавам. като идваме в Русе, задължително трябва да ги запознаем с Лили-тя харесва батковците, пък и в Русе няма никакви приятелчета Flutter

ГАЛКА, твойто синче какво ти донесе от градинката този път ooooh! дано ти мине бързо,че сега се започва с болестите ooooh! иначе ще се сватим с вас-наш тати ще ги даде девойките: вие си имате занаят, собствен бизнес......ако кажеш,че имате и 10 декара на първа линия на морето, ще отговорите на всички условия на таткото ни Laughing ние предлагаме красота и акъл Mr. Green

оставям ви,че Юлия нещо не се кефи в люлката......

# 367
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug
Марсика, според това, което съм чела от писаното от консултантите на ЛЛЛ, това, че гърдите ти не са напрегнати, а меки, не означава, че млякото ти е намаляло или спряло  Peace Просто с времето организмът ти вече е регулирал точно колко да произвежда. Моите гърди също са меки, но бебчо си яде доволно  Grinning По-напрегнати са само сутрин, защото аз не ставам през нощта да се цедя, ама не е нещо фрапантно... Мисля, че няма за какво да се притесняваш  Hug
МагиА, честит рожденик   bouquet да ти е жив и здрав и много да слушка  Hug
Радостинка, браво за погачата  Hug И аз нямам търпение вече  Heart Eyes
Зелда, аз като бях в родилното поръчах на ММ да ми донесе крем за зърна, той ми донесе крем против подсичане  Mr. Green Твоя поне не ти е донесъл нещо друго вместо превръзки  Mr. Green
Деси, дано бързо се регулират нещата с твоите гърди  Hug Браво и за прекрасното ви сплотено семейство  Hug
Да ви питам, вие оставяте ли бебетата да плачат?  Rolling Eyes На мен ми е много криво и веднага гледам да го укротя - гушкам го, давам залъгалка. Ама нещо взе да се лигави ми се струва и днес го оставих да си пореве и накрая заспа  Rolling Eyes

# 368
  • София
Добро утро, то вече стана добър ден Embarassed, днес времето е малко кофти, ще извеждате ли навън бебоците newsm78
Смуси, ние имаме шезлонг - люлка, даже от време на време спи на него, за мен си  е едно удобство Peace, засега проблемно ни е заспиването само - кат не може да заспи много се изнервя и почва много да плаче...
Мами да ви питам, която е раждала в МД - ходили ли сте на контролен преглед след раждането Thinking там?
Seengirl, Зара вечер е много неспокойна и нищо не  я успокоява и си реве с цяло гърло - явно имат нужда да си и пореват знам ли....

# 369
Пак се включвам докато е спокоен!

mama vinetu, Dim S.,Peppery- Добре дошли!

seawish-честито прибиране вкъщи!

За акото- бях писала че имаме проблем с това, но купих чайче от лайка на Хип и незнам дали е от него но вчера всеки памперс беше наакан без предишните болки и напани

За козметиката- ние сме на пенатен и съм доволна

Вигантола го давам с лъжичка с мляко, лекарката каза преди яденето в 9.00 ама като се отплесна и го давам когато се сетя.

За секциото- Правя всичко както обикновенно без някакви ограничения в движенията засега се въздържам от упражнения

За погачата ние спазихме повечето ритуали включителни и ходенето на черква. Аз съм вярваща и за мен това беше много важно.

За храненето-Ники яде когато си иска по колкото си иска. Опитах се да му налагам по колко да яде ама не се получи.

За масажите- аз вече му правя на Ники след баня.На него много му харесва и се успокоява

За къпането- и на нас ни се случва да пропусмене, когато вече нямаме сили Embarassed иначе нямаме час за къпане, а го правип преди последното хранене

Аз го слагам по коремче само когато го масажирам, но мисля да почна да го правя по често

Флучия- Благодаря за отговора!

MagieA-Честит рожденник! да ти е жив и здрав и много да ви радва.

Това е засега ако съм пропуснала нещо после пак ще пиша, а сега да ставам да чистя.

Лек ден на всички!

# 370
cvm, не ти си объркала името, а аз. Понеже имаше чай на Хип, който се казва "лека нощ", но беше за бебета над 2 месеца и аз взех този на Хумана, който се казва "Сладки сънища", че може да се дава на по-малки бебета. Но им обърках имената.  Laughing
zmz, честито бебе и добре дошла.  Hug
За нощното хранене бебчо още се буди, но нали му давам успокояващия чай тогава и след това мляко, но по-малко количество. Въпреки това имам чувството че преяжда и мисля постепенно съвсем да му намаля млякото през нощта и да давам само чая пък ще видим дали ще постигна успех. Откакто давам чая съм значително по-свежа.  Grinning
Деси Енчева, добре дошла в родени. Много похвално, че този път нещата минават по-леко при теб и нямате проблеми със съпруга ти. Ние толкова сме се изнервили покрай бебето, че си заговорихме и за развод тези дни. Разгеле открих чая на Хумана, който засега помага та да се поуспокоим и ние. Simple Smile
MagieA, честит рожден ден на голямото ти момченце! Живо и здраво и много да те радва.   ura
galia.ko, честита погача (или нещо като погача).
vikinci, честит месец!  newsm38
Оф, хич не съм видяла че имам да чета още една страничка.  ooooh!
РАдостина, честита погача и на твоето момченце. Simple Smile
Смуси, честита погача и на вас. Браво за МИа, че е достигнала заветните килограми. АЗ също мисля по този начин да премахна нощното хранене - чрез успокоителното чайче. ЧЕ като гледам нашия юнак е станал доста пухкавичък и май го прехранваме.
За лактогонните чайове, аз пиех доста и то в промишлени количества, но уви - ефект нямаше. Дано при вас има.  Peace

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 11:36 от A_H_I_L_E_A

# 371
AHILEA, и ние бяхме така първият път и този период на приливи и отливи продължи малко повече от година. нормално е и няма да се разведете Praynig сега сте подложени на изпитание,което ще преодолеете и след това ще ви се струва,че може да оцелеете през всякакви трудности. говори със съпругът си,споделяй му чувствата си и му дай шанс и той да се почувства слаб и безпомощен Peace знам,че очакваш от него да ти е упора,но появата на бебе си е шок и за татковците,така че ще трябва взаимно да си влизате в положение Peace

Seengirl, вярно е,че бебетата реват,за да освободят напрежението Peace хубаво е,обаче, да следиш как се променя плачът на детето-ако ти заприлича на гневен изблик или хленч от отчаяние, е добре да се намесиш, защото е доказано,че има риск бебето да повярва,че светът е едно негостоприемно място, в което никой не се вълнува от твоите нужди и ти нямаш значение Peace
по дефиниция, разглезване е ,когато позволим на едно дете да се държи като по-малко такова (тук изключвам случаите на регрес), с цел да си получи каквото си е наумило. следователно,когато позволим на едно бебе да се държи като бебе,това разглезване ли е?
и аз не скачам при всяко измрънкване или въздишка,но следя за случаите,в които бебето страда от болка,гладно е или му е самотно Peace

# 372
  • Варна
Хайде и аз да се включа, че сега ми се е паднало. После не се знае знае ли се...  Crazy
marsssika  и аз като теб взех да се чудя доколко е нормално да не усещам напрежение в гърдите. От вчера липсва всякакво такова, а преди това поне сутрин или след по-големите паузи усещах напрежение, та и чак потичаха.. От друга страна той вчера цял ден се хранише на 2 часа има няма, то кога да се напрегнат...  Confused Дано  търсенето на гърда толкова често е породено от скок в растежа, а не от намаляне на кърмата.  Но засега се замислям за чай, няма да купувам още АМ.
Смуси знаеш ли какъв точно чай е пила твоята близка?
seawish честито ви прибиране у дома. Толкова дълго чакано... Пожелавам ви много щастливи мигове заедно.   bouquet
Относно къпането ние се къпем вечер към 19.30-20ч. и като се нахраним откарва до към 0ч или 1ч. Ползвам козметика, но гледам да не е всяка вечер.
Крисанка 81 като четох постта ти се зачудих дали и ние нямаме такова животно .. дерматит ... На дребния дупето му е зачервено и аз си мислех, че е подсечен и почнах след всяка смяна на пелените да мажа със судокрем, но не виждам особен ефект...  Thinking
Ще ставам, че ме  търсят, после пак ще пиша...  Heart Eyes

# 373
  • Sofia
Здравейте и от нас!

Маги, честит ти рожденик!   bouquet Да е здрав, игрив и винаги засмян!  newsm59  Gift newsm38

Викинци, честита месечинка на твоето мъниче!   bouquet  Hug

Съни, да има олио на Тьопфер. Аз мисля да го взема, като свърша лосиона.

Смуси, аз слагам Елиза в шезлонга, той става и на люлка. Тя доста си поспива в него. За бънджи е още рано разбира се, но със Софи ползвахме и беше голяма забава за нея, така се радваше детето, че нямаше как да не я слагам в него. Ще ползваме и с Изи.

Вигантол давам и аз от 21-ия ден по една капка на ден, сутрин преди кърменето в 9-10ч., но когато го забравя, давам, като се сетя.

Въпреки не толкова приятното време, аз мисля днес да изведа Изи. Нали съм ви казвала, че съм си луда на тема излизане и само в страшни виелици не сме навън.  Mr. Green

Галя, бързо да оздравяваш, че хич не е приятно.  Hug

Марсика, аз също мисля че гърдите са ти меки, защото кърмата се е регулирала според нуждите на бебето и затова гърдите ти не се напрягат. Като го накърмиш спокойна ли е, изглежда ли недохранена и затова се притесняваш или просто защото не можеш да изцедиш нищо? Аз мисля че момента с производството на кърма точно толкова, колкото да стига на бебето е най-добър, вместо задължителната необходимост от цедене на гърдите след кърмене заради напрегнатост, болки и дискомфорт. Поне при мене отдавна е така - кърмя, без да се цедя след това и засега всичко е ок.

Сийнгърл, аз я оставям Изи от време на време да си поплаква, тъй като нямам възможността да я взема веднага. Пък и не й се притеснявам толкова, трябва да си развива и гласовите струни все пак.  Peace

Когато на Елиза й падна пъпчето също като плачеше, то се издуваше напред и аз много се притеснявах да не й стане нещо или да развие пъпна херния, но това с издуването отмина за около 10 дни и сега като плаче, пъпа е спокоен.

Деси Енчева, пишеш че си откърмила Лили почти разчитайки само на едната си гърда. Това и аз съм го изпитала. Когато Софи стана на около 8 месеца, лявата ми гърда, която по принцип е по-малка и се пълни по-малко почти спря да произвежда кърма и така 2 месеца я кърмих само от дясната гърда.  Simple Smile

Пепъри, добре дошла и от мен!  Hug

Ия, искрено се надявам да се оправят нещата при вас и да не е нещо сериозно.  Praynig  Hug И аз съм чула, че Драганов и Алексиев са добрите ортопеди в София.

Дезъртче, бях се малко притеснила за теб, като не пишеш. Особено след предаването на Венета ... Да не дава Господ такава съдба..., отревах се ...  Cry  Cry  Cry

Да ви кажа колко съм недоволна от прословутите пелени на Памперс. Подариха ни на питката два пакета и сега тях ползвам, но повече няма да си купя. Вече 4-ти път сменям дрешки на Елиза, като ака и й излиза чак на гръбчето от глупавите пелени, а хем ги стягам лепките, за да не излиза и пак...  #Cussing out Такова нещо с пелените на ДМ не ми се е случвало, колкото и много да е акала, а тя си ака доста често, всеки памперс е омазан. Като сме навън обаче за по-дълго се е случвало по 5-6 часа да не сменям памперса и пак няма проблем, а с тези сега все я проверявам дали не е мокра и изцапана.  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 11:52 от Hariela

# 374
Да се включа относно комплект4ето с отпе4атъци на ръ4и4ки и кра4ета . На нас ни подариха такова на пога4ата и аз много го харесвам. Не съм го отваряла още, но мисля, 4е е за отпе4атък на едно кра4е и една ръ4и4ка. Много мил спомен е това. И аз се 4удя, как то4но ще и взема отпе4атъци на Кали, но ще го измислим с таткото някак. Simple Smile

Много кофти, 4е днес не става за излизане, в София духа вятър Sad. Дано да има още хубави дни за разходки, 4е зимата ще лудна вкъщи.

Сега като е лошо времето и сме си у нас, съм изкарала гардероба да подреждам и установявам, 4е има сериозна нужда от подновяване Simple Smile

За Вигантола-давам на Кали от както стана на един месец сутрин преди хранене. Не го разреждам в нищо по съвет на педиатърката, давам и го с бебешка лъжи4ка.  

Общи условия

Активация на акаунт