Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 317
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
cvm, чаят на Хумана се казвал "сладки сънища", а не "лека нощ". Дава се на бебета след 1 навършена седмица.
Ия, дано да намериш решение за вашия проблем и да се оправи всичко.  Praynig

# 346
Здравейте и от мен,момичета! HugАз днес нямах никакво време,чак сега сядам.Сутринта оправях вкъщи,готвих,после ходихме на разходка за 2 часа,после пък имахме гости...И сега тъкмо нахраних Али и тя заспа,а ММ се занимава с Боян,та използвам свободното време,че после ще трябва да ставам да вечеряме и да ги къпем.

MadamX,ти си герой!Не знам просто как успяваш?!Надявам се Ина и Стела скоро да се пооправят режима и да ти остава повече време за почивка,че не знам иначе...А някой помага ли ти?

Peppery,добре дошла! Hug

За превръзките-на мен сега като ми дойде си купих от новите на Always,дето ги рекламират,в една лилава опаковка.Забравих как се казват,а не ми се става да проверявам.Купих си от нощните и ми харесаха много. Peace

Ахилеа,браво на Християн,че така добре е спинкал през нощта и те е оставил да си починеш. Simple Smile

cvm,браво на мъжа ти,че те отменя в нощните хранения,та поне успяваш да се наспиш. Simple SmileА Даринка наистина е само за мачкане. Heart EyesА Дневниците на вампира аз го тегля от Замундата,то вече са 3 сезона.Иначе по БТВ Синема го дават с бг аудио в събота и неделя от 10 и 30 сутринта и повторение в 6 вечерта.Тази вечер даваха 4-тата серия. Peace

Дезъртче,хайде бе мила...Намери време да се разпишеш,че ми домъчня Hug

Ия,не съм от София и не мога да помогна,но силно стискам палчета нещата да се наредят скоро и да се оправи малката Даринка! Hug Praynig

За къпането-пак да кажа,че да се допълня. LaughingКъпя всяка вечер,но едната вечер без козметика,на следващата с козметика и така редувам.Дупето се мие всяка сутрин и след всеки наакан памперс GrinningКъпем я към 7-7 и 30,ако нещо сме закъсняли се случва и към 8.Тогава я приготвям и за сън,обличам пижамката и така. Peace

MagieA,Алина хълца доста често.Може да поемат въздух с храната или да не се оригват хубаво и затова да хълцат.А може и от преяждане да е,ама едва ли. Peace

# 347
cvm, чаят на Хумана се казвал "сладки сънища", а не "лека нощ". Дава се на бебета след 1 навършена седмица.
 Joy Joy Joy аз нали съм на тема спане и за това сигурно прекръстих чая

# 348
Привет милички и в родени  Hug, много сте изписали, явно не са ви изтормозили още бебоците  Twisted Evil!!!

Прочетох всичко, виждам, че ви мъчат и вас коликите  ooooh!, милите ни бебчета, много ги тормозят, а нищо не помага за съжаление  Sad.

Моята принцеса се роди на 14.10. , 2.800гр. , 49см. , бях съобщила, че ще се казва Жаклин, но в последствие размислих и я кръстих Цветослава  Blush, бях сигурна, че ще има някакъв проблем с името, защото до последно нямах идея как да я кръстя  Crazy!

Раждах в клиниката на Мазнейкова, въпреки всички негативни мнения, всичко мина много добре слава Бога Simple Smile и съм много доволна, и не съжалявам за избора си Wink

И така, сега си се гледаме с малката пикличка, кърмим се и си имаме ужасни колики  Sick, нищо не и помага, облекчава я само сешоара (затоплям и коремчето с него), но като го спра пак започват мъките, но така е, ще чакаме да отминат, после ще ни замъчат зъбките и изобщо както казват хората " не се става лесно майка" Simple Smile .

Радвам се че всички сте добре и се радвате на малките си съкровища, да са ни живи и здрави всички и да ни радват много.  Вече ще се включвам по-честичко, стига да имам време разбира се Simple Smile.

Имам един въпрос, бебоците ви отказват ли се вече от нощните хранения. Нашата лекарка каза вече да се отказваме, но как по-точно да стане като на детето му се яде и е като освирепяла  baby_neutral . Да ли има някакъв трик  Blush или всичко си зависи от бебето?

Лека вечер на всички и спокойна нощ на бурните бебочета  Hug

# 349
  • В реалността
Здравейте майчета, не съм чела отдавна, а и едва ли ще мога скоро. Поне се прибрахме вече вкъщи.

Влизам само с молба за помощ от ЛЛЛ.Имам следния проблем на едната гърда от два дни.
Статия:

"Препълване на гърдите и ареолата. Има три различни вида препълване на гърдите. Причината за най-често срещания от тях е препълването на синусите – резервоарите за мляко, разположени зад ареолата. Това не е неприятно за майката, но ареолата може да стане толкова твърда и плоска, че бебето да не може да я обхване с уста и да я притисне с венците си. То може да обхване само зърното и при дъвкане да го разрани. Затова е важно майката да изцеди достатъчно мляко от синусите така че , ареолата да омекне, за да може бебето да я обхване. "

По принцип зърната ми са плоски, а на тази гърда е и по-голямо когато успее да изпъкне. Но досега откакто съм с малката не е имало проблем да суче от нея. Всичко стана за времето между две хранения като при последното без проблеми дори забелязах, че ми се отпушиха вече добре каналчетата. Отпред цялата ми ареола става една огромна топка около  5 см диаметър, когато започна да я изцеждам, а за да потече първоначално нещо са ми нужни да масажирам около 10 мин. Това прави абсолютно невъзможно захапването от малката и не отговаря много точно на написанто в статията. Нужни са ми около 1,5 - 2 часа за да я докарам до нормално изцедено положение. Усещам че и каналите нагоре се задръстват от невъзможността да се стичат през зърното.
Цедя се /само с ръка - с помпата не излиза абсолютно нищо, дори когато вече е поомекнало зърното/ почти ежеминутно от 40 часа насам с пауза от около час между изцежданията. За това време съм спала около 2-3 часа общо за да не стане още по-зле. Пробвах компреси със смрадлика, риванол, дефламол и гармастан, топли компреси между всичко това /основно под горещия душ направо/. Сега се предадох и почнах да пия антибиотик, защото от цялото цедене, парене и компреси не видях полза дори и малка - след час всичко е в начално положение. Може и да ми се смеете, но в отчаянието си накарах мъжа ми се опита да "суче", но единствения ефект беше, че успя само да изтегли малко зърното без да излезе мляко изобщо /това след като се бях изцедила до степен на омекнали зърна/
Какво друго мога да направя за да се оправи това непоносимо положение?
Съзнавам, че стана дълго и хаотично. Моля да ме извините, но вече едва гледам, а още по-малко мога да мисля.

Олеле, Jáne, това звучи болезнено! Hug И нищо смешно няма в това, таткото да помогне,  Crossing Arms и други майки са прибягвали до този трик. Опитала си и доста други неща, за да успееш да облекчиш положението. Би ли уточнила, започнало е възпаление ли, та лекарят ти е назначил антибиотик?
Има ли как (ако не ти причинява прекалена болка) да опиташ  масаж, чрез който да омекотиш тъканта чрез обратен натиск? Принципно е добре да се приложи непосредствено преди кърменето, чрез него се прави постоянен нежен натиск в посока към гръдния кош, като се държи поне 1 минута и се концентрира на границата между ареолата и зърното.(Зърното е почти докоснато странично). Целта е да се образува един пръстен от 6-8 малки вдлъбнатинки в основата на зърното.
Идеално би било да го направиш сама, като за целта е нужно..да са ти къси ноктите и чисти пръстите. Ако подутото е много твърдо, натискът трябва да се задържи веднъж или неколкократно в рамките на 3 минути в една и съща позиция.
За да се постигне равномерно разпределение на тъканната течност в гърдите е нужно да се сменят всеки 60 секунди квадрантите /това ще рече, че си представяш гърдата разпределена на 4; тези 4 части са т.нар. квадранти/
По този начин се цели тройно полза- излишната тъканна течност се избутва веменно навътре, по посока на естествения лимфен дренаж; чрез компресията под ареолата се "премества" млякото назад по дълбочина на млечните каналчета, чрез което се намалява преразтягането на подареолните каналчета и се омекотява болката при слагане на бебето. Гърдата става по-еластична и бебешкото езиче успява да "изкара" по-ефективно кърмата; рефлексът за слизане на кърмата се задейства автоматично, така че бебето стига по-лесно до кърмата.
След теорията следва визуализацията  Wink ето тук: можеш да видиш разполагането на пръстите и  тук
и тук и  тук
или можеш и така да обхванеш, като "цвете", и за да се вижда по-добре ареолата може да се ползва огледалце
или ако имаш биберон под ръка да го пожертваш, като се отреже връхчето и се сложи така
Надявам се да ти е от полза и ще съм благодарна, ако имаш време да споделиш после, дали и кое точно е проработило  Flutter

pepelyashka, благодаря много за подробното разяснение. Аз следобед при едното цедене успях да умекотя ареолата като издърпвах зърното навън и така тръгна мляко при стискане на зърното както е нормално обикновено. Така почти без да пипам нагоре гърдата успях да я изцедя и заприлича на това което  трябва да е Simple Smile Но тогава гърдата беше значително по-спокойна, а и от всички тези стискания в повечето случаи е отекла. Но при последното цедене не си бях сложила предварително компрес с риванол и не се получи. Сега ще пробвам и този метод - дано имам успех. Утре ще споделя за ефекта.  Благодаря още веднъж  bouquet
Иначе за възпаление не съм сигурна, че има. Пуснах секрет но ще е готов чак вторник. Но двата кошмарни дни много ме уплашиха и предпочетох да го взема.

Вчера опитах метода с притискането, но като че ли повече ми отичат ареолите след това и днес не посмях да го приложа отново. Иначе каналчетата се поотпушиха и тече добре при цедене. Помпа още не ползвам на тази гърда. Значи сега проблем ми остана само отеклото зърно и ареолата - това допълнително ги уголемява и малката не може да ги захапе. Но пък от друга страна цеденето на ръка допълнително усложнява отеклите места и се въртя в един омагьосан кръг. Незнам доколко риванола помага и какво друго да ползвам за отеклите места.

# 350
Jáne ღ, знам, че звучи странно и не знам дали ще помогне и дали е удачно в твоя случай, но можеш да опиташ със зелеви листа вечер да слагаш ( но не на ареолите и зърната). Аз имах и имам още проблеми с гърдите и слагах за да омекотя гърдите. При мен имаше треска с висока температура и минах курс на антибиотик. Но прочети повече предварително за зелевите листа, защото не съм компетентна за твоя случай.

Искам да питам дали има майки, които имат проблеми с пъпчето. Нашето падна много късно, като щипката бяха я махнали още в родилното, а конеца и остатъка паднаха скоро - близо 20 дена след болницата. Сега, когато бебето плаче пъпа изкача и лекарката каза да му слагаме лепенка през 2 дена, после 1 ден почивка и да го пръскаме с Оксикорт - така около 20 дена. Но още като плаче се вижда, че се издува и ме притеснява да не стане пъпна херния( ако все още не е). Има ли по ефикасен начин да се прибере по бързо?

Друго което искам да питам е дали на Вашите бебета давате витамин Д?

Благодаря лично много на Ivy и нейната помощ. Все още не съм изпълнила напълно нейните препоръки, но утре се надявам да отида на лекар. Имам въпрос пак към ЛЛЛ.
Имам изразени малки бучки след изсмукването на дясната гърда и не знам как да ги третирам. Масажът и/или изцеждането препоръчително ли е? Възможно ли е да са се образували, защото имам съмнение за блистер на зърното.
Колкото до блистера още не съм го третирала, бебето може да го е "пукнал", преди сукане не се забелязва, но след това си личи още малко бяло петно.

# 351
cvm и аз тегля Дневниците от Замунда. Сега върви 3-ти сезон, излиза по 1 серия на седмица в петък.
MagieA Яна също хълца често и не само след хранене. Някой път хълца още преди да почне да се храни и като почне спира да хълца. Още като беше в кувиоз я видях за пръв път да хълца и тя нали беше много мъничка и слабичка, а в кувиоза са голички само по памперс, целият й гръден кош потъваше навътре и аз така се уплаших. Извиках акушерката и тя обясни, че било съвсем нормално, да не се притеснявам. По-късно питах и доктора, той ми каза същото, бебенцата си хълцат  Peace
dany stoykova даваме витамин Д от 21-я ден. Педиатърът ни изписа Вигантол.
На нашето жабче днес се мъчихме да му вземем отпечатък от ръчичките. Преди близо 2 седмици без проблем взехме от краката, ама ръцете ги стиска в юмрук и не отваря. Успяхме от едната, обаче докато се мъчехме с другата ръка тя така се ядоса, леле не я бях чувала до сега да реве така. Тя почти не плаче, защото не я оставяме, веднага я храним, гушкаме, слагаме я на гърда, а от скоро време й тикаме залъгалка в устата и веднага млъква. А като плаче е много смешна - все едно се напъва насила и й трепери долната устна.
За отпечатъците, ако някой си е взел такъв комплект и е успял да излъже бебето, да сподели какъв трик е приложил  Praynig

# 352
здравейте!
айде и аз да се включа в темата за родените Hug
при мен се получи поредният куриоз с кърменето-нали ви бях писала, че едната ми гърда нещо намали рязко млеконадоя, а за сметка на това другата стана огромна, свръхпродуктивна и много болезнена, толкова тежка,че ме боляха мускулите на подмишниците Shocked свързах се с консултант на ла лече по телефона, за да се уверя,че постъпвам правилно-изцеждам, само когато нетърпимо ме боли и то колкото да ми олекне-абе с три движения на авентската помпа събирах между 60 и 80 мл Shocked междувременно и за бебето има в изобилие-ще го удавя чак ooooh!яде онова ми ти бебе, кашля и се дави,оригва се като каруцар и така хълца, все е дно кокошки кудкудякат Crazy взех си да пия чай от салвия-след като се посъветвах с Галка Hug и той след 4-5 дни започна да ми помага-кърмата ми понамаля и вече не ми тежи гърдата Peace сега даже май ми се засича и с някаква лактационна криза (гърдите ми омекнаха, а пък бебето взе начесто да огладнява), но ако трябва, ще дохранвам-само в доилен агрегат не смятам да се превръщам Naughty
коликите ни мъчат и нас, но ние все така нищо не даваме-в нашата къща всичко се лекува с гушкане. и на Лили нервните изблици така укротяваме, и на бебето коликите, че и с милото като се поскараме, пак така Laughing.
иначе съм доволна,че засега животът ми не се е променил особено-със съпружето не сме настръхнали и изнервени като първият път,а се разбираме и си сътрудничим страхотно Heart Eyes всеки ден си казваме,че се обичаме, гушкаме се,когато се разминаваме в коридора дори-чак идилично е малко и даже вчера сутринта той преобул бебето, нахранил го с изцедената кърма, взел Лили и излезли на разходка,за да мога аз да се наспя чааак до обяд. добре че сестра ми ми беше на гости, та ошетала междувременно Whistling
аз пък сякаш съм изтласкала назад в подсъзнанието си спомена за секциото и въобще за всичко случило се покрай раждането-сякаш не се е случило на мен и все едно изведнъж съм се сдобила с бебе. вече си купих първият крем против стрии и с нетърпение чакам да ми зарастне напълно операцията,за да започна да се мажа с крем за белега. обличам си някои от страите дрехи, оглеждам се суетно по магазините за нещо новичко и  така. навсякъде ми казват,че много бързам и че сега трябва сааамо да си почивам,което не е в мой стил Sunglasses
та така е при нас. утре Лили тръгва на градина и ми е малко притеснено до кога ще се запази здравичка Praynig баща и казва,че тя напоследък предпочитала да прекарва повече време с него, но Едипа си казва думата все пак и това щеше да се случи със или без бебето. вечер за заспиване се гушваме двете и даже спим заедно до първото среднощно кърмене.понякога се държи като ревнива съпруга,която натяква,че са и изневерили и е много сърдита за това,но дори и тогава и повтарям колко много я обичам и че се гордея с нея-ако е сигурна в обичта ми,аз ще съм спокойна Praynig
сега почнахме да се оглеждаме за новогодишни оферти,но на мен странно защо ми се стои семейно вкъщи-трудно ми е да си представя шумен ресторант с две деца и пушачи наоколо. иначе чакаме снегът да падне,зада си направим един уикенд в планината-аз и бебето ще се разхождаме, а каката ще кара шейна Party

# 353
Seawish, много се радвам, че всичко при вас е наред  Hug

Крисанка, този дерматит е към Памперс конкретно или към всякакъв вид еднократни? Ако ти се пере можеш да пробваш с памучни. Или поне да редуваш за да си почива от тези химикали.
Превръзките и те кой знае какво имат, какви са тези памучните, които ползвате? Аз на мъжа ми още докато бях в болницата, а той в Метро за да пазарува за гостите, му поръчах да купи Либрес, поне не виждам никакъв гел по тях, но той забравил и ми донесе Олуейз от аптеката пред Майчин дом. В дена на изписването пак му поръчах Либрес и в аптеката, в която влязал пак нямало и взел още едни Олуейз. И така - 4 пакета Олуейз по-късно реших да проверя дали има в магазина в селото и специално излязохме на разходка след почти двучасови приготовления. И забравих ooooh! В крайна сметка тук намерих някакви превръзки Аро - нямат гел и на нищо не миришат.

За стажантите - имам една позната, която учи за АГ и като са били на стаж неин колега взема току що родено бебе да го тегли, слага го на кантара и казва - 3 600! Добре ли е така?  Mr. Green Как да не се притеснявам после  Crazy

Вигантол на Ники не давах, какво толкова бях прочела тогава за него в нета не помня. А педиатърката ни беше казала да давам по 4 капки, защото имаше голяма фонтанела и първия месец наддаде 2 200  Mr. Green Мъжът ми го наричаше млечно кюфтенце. Днес реших да купя, обаче, пък после да реша дали да давам, защото и Стела е с много голяма фонтанела и като гледам наддава със същото темпо. Само дето забравих рецептата и се учудих, че не може без такава.

Какви са тези дневници, дето ги гледате, смешни ли са  Mr. Green Аз телевизия гледам от октомври до март, евентуално и април, ако е по-студеничко. Ама гледам само някой-друг комедиен сериал.

Peppery, добре дошли с Деян   Flutter Simple Smile

Десиии, появи се най-после. И Дезърт също. Тъкмо щях да пиша, че предимно мами с две момиченца липсват - Алтър Его, Нури, Ел Божко, Деси, която се включи, ама я пиша да увелича бройката  Mr. Green

Аз имам някаква книжка с масажи и гимнастика - мога да я снимам, ако трябват още идеи как да си настискаме бебето  Simple Smile Още не съм правила масаж, май е време.

Щях да забравя
вчера сутринта той преобул бебето, нахранил го с изцедената кърма, взел Лили и излезли на разходка,за да мога аз да се наспя чааак до обяд. добре че сестра ми ми беше на гости, та ошетала междувременно Whistling
Срам нямаш, такива неща не искам да чета  Twisted Evil Mr. Green

# 354
до ЛЛЛ, едната ми гърда няма мляко Sad като я стисна от начало има, въпреки малкия размер, но малко след това Зеррин я пуска, ядосва се и като стисна пак няма нищо. може ли да направя нещо?
като се цедя от която и да е гърда, много рядко има сруя, и ако има скоро спира да тече от нея. млякото излиза капки, а не на струя.
много се притеснявам да не ми свърши кърмата  Cry

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 02:43 от unvisible

# 355
  • Германия

Вчера опитах метода с притискането, но като че ли повече ми отичат ареолите след това и днес не посмях да го приложа отново. Иначе каналчетата се поотпушиха и тече добре при цедене. Помпа още не ползвам на тази гърда. Значи сега проблем ми остана само отеклото зърно и ареолата - това допълнително ги уголемява и малката не може да ги захапе. Но пък от друга страна цеденето на ръка допълнително усложнява отеклите места и се въртя в един омагьосан кръг. Незнам доколко риванола помага и какво друго да ползвам за отеклите места.
Окей,  Thinking поне си успяла да отпушиш каналчетата. Една добра новина е по-добре от нищо. Wink Имам чувството, че си объркана защо вместо да се успокоят нещата, все нещо излиза, което да ти създава грижи.  Confused
Склонна ли си да опиташ например да оставиш всички "добавки" и да опиташ просто един охлаждащ компрес, ако студеното те облекчава след цедене или кърмене? Има едни малки компреси с гел вътре, могат да се оставят в хладилника да изстинат, след това, покрито с кърпа или памучна пеленка, пакетчето се слага на проблемното място. (Покриването с кърпа е с цел да не се получи преохлаждане на кожата) Мисля си, дали риванолът и всичко, което си опитвала досега да не оставят все пак следи и да объркват бебето. Тоест, мъничетата опознават и покоряват света не само чрез гледане, слушане, пипане а и чрез миризмите.
Другото, което би могла да опиташ, за да може бебчето да успее да обхване повечко около зърното е така да оформиш гърдата, и да насочиш зърното към устата малко по-високо, все едно влиза отгоре надолу. Представи си хамбургерите в МкДоналдс & Co.; за да успееш да захапеш, прихващаш с двете ръце леко приплескан. Така и с едната ръка държиш бебето (идеално би било да е подпряно достатъчно добре и високо на нивото на гърдите ти) и със свободната ръка да обхванеш така гърдата, все едно ръката ти образува буквата "С" около ареолата (но наистина леко и внимателно!!!). Ето в тази статия е изобразено как става това асиметрично слагане или ето и  на снимки.
Важното в момента е наистина да се даде път на спокойствието и търпението; възможно е някое от всичките опитани неща до сега да е подобрило и следващото да е намалило действието. Дай си наистина време; разбирам, че е болезнено, но нека и гърдите имат възможност да се успокоят само с едно нещо, а ако след ден - два няма положителна промяна, и тогава да се пробва нещо друго. Мислиш ли, че ще успееш да изтърпиш толкова? Wink И никога не вреди да потърсиш повторно лекарска консултация!  Peace

# 356
Добро утро!
Да ви почерпя първо за рождения ден на нашия батко -  днес става на 5 години!

Е подаръкът му избърза с две седмици, ама тъкмо няма да ми се струпват рождение дни Simple Smile

Деси, на Ники също май вече не й стига кърмата, макар, че снощи спретна още едно повръщане на фонтан, което според мен е признак за преяждане. Както и да е де сега давам от замразената кърма, пък после ще се дохранваме с АМ.

Аз също се чувствам по-жизнена от колкото след първото раждане. От една страна възстановяването ми беше много по-бързо, а от друга Ники спинка повече от батокото. Сега да стане време и за разходки и се надявам съвсем да се успокоят нещата.
Нещо все не ме свърта вкъщи. Всяка възможна минута, когато мъжа ми се в къщи гледам да изляза - било до магазин, или да изхвърля боклука  ...

# 357
Добро утро!
МагиеА честит ти рожденник,да ви е жив и здрав!
Ние вчера направихме на Филип нещо като питка ама със родата ,че и мъжете,в събота ще е по женски  с приятелки.Ходихме до Килифарския манастир ,имах уговорка с попа,а него го нямаше,отишъл на опело.Игуменката ни даде 2 големи свещи да запалим и да си почетем молитва на Богородица ,после ни поръсиха  всички със светена вода и си тръгнахме.Междувременно се обади попа да каже,че идва след 30 мин ,ама няма кой да го чака #2gunfire
А аз съм болна,всичко ме боли,носа ми тече като кранче,очите ми парят,кашля ми се...каквото си поискаш.Мъжът ми го мина за 2 дена дано и аз така,днес 2-ри ден newsm12
И аз имам чувството,че все не ми стига кърмата ,но си спи по 3 -4 часа,но някой път иска и на 2.Снощи ми се стори малко  гладен след кърмене и му дадог аптамил 50 гр и спааа от 10 до 4 ,сигурно знаеше ,че съм болна и че предните 2 вечери съм излизала до късно newsm68

# 358
Това с питката на 40 дена ли се прави? С Георги не съм правила и сега мисля да не правя. Все пак 40 дена ги свързвам с починал човек ... или има такава традиция, която да пропускам.

# 359
zdraveite momi4eta kak ste
moqta maimunka dnes stava na 1mesec
kolkko barzominava vremetonemoga da povqrvam

Общи условия

Активация на акаунт