Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 327
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте и от мен! HugНие днес си ходихме до село и се прибрахме в 5 часа чак.До одеве оправях вкъщи,сега Бо и ММ гледат Смърфовете,Али спи...и аз най-сетне сядам малко на спокойствие.
Хубаво си изкарахме на село.С Али почти цял ден откарахме на двора,че печеше много хубаво и не беше толкова студено Wink А майка ми беше направила страшни мекици,пухкави,ама пухкави и страшно вкусни,че чак ме е срам да си кажа колко изядох(цели 5 Crazy).Ходихме и да се поразходим из селото,та всички баби и дядовци като ни срещаха по улицата,все ни спираха и надничаха в количката да видят въпросната внучка,с която майка ми толкова много се хвали.А на мен по едно време чак досадно ми стана Confused

А при мен нещата с мъдреца се поуспокоиха малко,но все още ме наболява.Може наистина да се наложи да посетя зъболекар,колкото и да не ми се иска Confused

Силса,аз пък в "Изгубени" почти и не го помня Иън(Деймън),явно наистина не сме го забелязвали тогава,ама сегаааа Heart EyesСтрахотен е! Sunglasses

анбибиан,пропусна и Клаус hahahaМоже да му е кофти ролята,ама е сладур. Grinning

Честита месечинка на Дари!  bouquet

cvm,как добре те разбирам за МЦ ConfusedИ при мен беше така.Вчера питах и гинеколога,а той ми каза,че било нормално МЦ да е по-обилен след раждането,но щял да се нормализира след известно време.А за болките ми каза да пия Кафетин Менструал или нещо подобно,но не съм го търсила все още,мисля да си го купя тия дни. PeaceА Дари е една много сладка бузанка и има много хубави тоалети! Hug

MadamX,Ина и Стелияна са мнооооого сладки! Heart EyesНадявам се и ти скоро да се разпишеш и да кажеш как върви при вас!

Момичета,аз пак да напомня за снимките за колажа! Peace

seawish,много се радвам,че с Дария вече се гушкате вкъщи!Пожелавам ви от тук-нататък само хубави моменти и никакви тревоги повече! Hug

Dim S.,добре дошла! HugРене Антон е много сладък,малък мъж!

Сийн,благородно завиждам,че си имате дворче и си излизате,когато искате без да се съобразявате,че след малко ще трябва да се прибирате за ядене или нещо такова. Simple Smile

Криси,браво на Ели,че така добре наддава и че не е плакала на ваксината!

За козметиката-аз използвам лосион и течна добавка за вана на Тьопфер и съм много доволна,а и мирише много хубаво.ММ каза,че му мирише на някакво кексче Rolling Eyes и че като намажа Али му идва да я изяде LaughingСега понеже започнах с масажите,а и скоро ще започна и с гимнастиките се чудя дали да не взема някакво масажно олио? Rolling EyesНе знам на Тьопфер дали има олио?
Хариелка,ти май си по-запозната от мен и трябва да знаеш.Ще съм ти благодарна,ако споделиш. Hug

Хайде,ще бягам да къпем децата,после да храня Алина и да ги слагаме по леглата!Лека вечер!

# 316
cvm, нашето оченце беше така от родилното.

Изписаха ни Фуситалмик - суспензия за очи, като почиствахме оченцето(оченцата, защото се сменяха) първо с натриев хлорид (за очи) - капваме няколко капки с пипетка върху окото и с марля (може нестерилна) от вън на вътре почиствахме окото, след което 2 или 3 пъти дневно по една капка от Фуситалмик и пак, но с друга марличка разнасях кремчето по окото пак от вън на вътре.
Вземи си ако искаш нестерилни марли по-голяма опаковкаи всяка манипулация с нова марличка. Така се изчистихме за около седмица.
При нас се сменяха оченцата, но явно сме замърсявали чистото око.

# 317
Съни-като пишеш за масажи и гимнастика да те питам какво и по колко време то4но и прави6 на Али. Вчера нали бяхме на консултация, аз питах педиатърката дали мога да правя гимнастика и масажи ве4е като се надявах да ми обясни подробно, а тя каза само -да може, по4укване иразтриване и не знам си какво. Добре, 4е е интернет и БГ Мама, 4е намерих някакви упражнения, ама и теб да питам.

За цикъла - и аз съм с по-обилно от обикновенното кървене днес. Моят гинеколог каза, 4е е нормлано след  раждане да е така и 4е това дето ми кърве6е преди не било то4но цикъл,а организмът се 4истел. То хубаво е нормлано цикълът да е обилен, ама е мноооого неприятно. Вие на какво казвате обилен цикъл?Питам, за да сравня как са нещата при мен-аз на два 4аса сменям една нощна превръзка на Либрес.

# 318
  • Германия
Здравейте майчета, не съм чела отдавна, а и едва ли ще мога скоро. Поне се прибрахме вече вкъщи.

Влизам само с молба за помощ от ЛЛЛ.Имам следния проблем на едната гърда от два дни.
Статия:

"Препълване на гърдите и ареолата. Има три различни вида препълване на гърдите. Причината за най-често срещания от тях е препълването на синусите – резервоарите за мляко, разположени зад ареолата. Това не е неприятно за майката, но ареолата може да стане толкова твърда и плоска, че бебето да не може да я обхване с уста и да я притисне с венците си. То може да обхване само зърното и при дъвкане да го разрани. Затова е важно майката да изцеди достатъчно мляко от синусите така че , ареолата да омекне, за да може бебето да я обхване. "

По принцип зърната ми са плоски, а на тази гърда е и по-голямо когато успее да изпъкне. Но досега откакто съм с малката не е имало проблем да суче от нея. Всичко стана за времето между две хранения като при последното без проблеми дори забелязах, че ми се отпушиха вече добре каналчетата. Отпред цялата ми ареола става една огромна топка около  5 см диаметър, когато започна да я изцеждам, а за да потече първоначално нещо са ми нужни да масажирам около 10 мин. Това прави абсолютно невъзможно захапването от малката и не отговаря много точно на написанто в статията. Нужни са ми около 1,5 - 2 часа за да я докарам до нормално изцедено положение. Усещам че и каналите нагоре се задръстват от невъзможността да се стичат през зърното.
Цедя се /само с ръка - с помпата не излиза абсолютно нищо, дори когато вече е поомекнало зърното/ почти ежеминутно от 40 часа насам с пауза от около час между изцежданията. За това време съм спала около 2-3 часа общо за да не стане още по-зле. Пробвах компреси със смрадлика, риванол, дефламол и гармастан, топли компреси между всичко това /основно под горещия душ направо/. Сега се предадох и почнах да пия антибиотик, защото от цялото цедене, парене и компреси не видях полза дори и малка - след час всичко е в начално положение. Може и да ми се смеете, но в отчаянието си накарах мъжа ми се опита да "суче", но единствения ефект беше, че успя само да изтегли малко зърното без да излезе мляко изобщо /това след като се бях изцедила до степен на омекнали зърна/
Какво друго мога да направя за да се оправи това непоносимо положение?
Съзнавам, че стана дълго и хаотично. Моля да ме извините, но вече едва гледам, а още по-малко мога да мисля.

Олеле, Jáne, това звучи болезнено! Hug И нищо смешно няма в това, таткото да помогне,  Crossing Arms и други майки са прибягвали до този трик. Опитала си и доста други неща, за да успееш да облекчиш положението. Би ли уточнила, започнало е възпаление ли, та лекарят ти е назначил антибиотик?
Има ли как (ако не ти причинява прекалена болка) да опиташ  масаж, чрез който да омекотиш тъканта чрез обратен натиск? Принципно е добре да се приложи непосредствено преди кърменето, чрез него се прави постоянен нежен натиск в посока към гръдния кош, като се държи поне 1 минута и се концентрира на границата между ареолата и зърното.(Зърното е почти докоснато странично). Целта е да се образува един пръстен от 6-8 малки вдлъбнатинки в основата на зърното.
Идеално би било да го направиш сама, като за целта е нужно..да са ти къси ноктите и чисти пръстите. Ако подутото е много твърдо, натискът трябва да се задържи веднъж или неколкократно в рамките на 3 минути в една и съща позиция.
За да се постигне равномерно разпределение на тъканната течност в гърдите е нужно да се сменят всеки 60 секунди квадрантите /това ще рече, че си представяш гърдата разпределена на 4; тези 4 части са т.нар. квадранти/
По този начин се цели тройно полза- излишната тъканна течност се избутва веменно навътре, по посока на естествения лимфен дренаж; чрез компресията под ареолата се "премества" млякото назад по дълбочина на млечните каналчета, чрез което се намалява преразтягането на подареолните каналчета и се омекотява болката при слагане на бебето. Гърдата става по-еластична и бебешкото езиче успява да "изкара" по-ефективно кърмата; рефлексът за слизане на кърмата се задейства автоматично, така че бебето стига по-лесно до кърмата.
След теорията следва визуализацията  Wink ето тук: можеш да видиш разполагането на пръстите и  тук
и тук и  тук
или можеш и така да обхванеш, като "цвете", и за да се вижда по-добре ареолата може да се ползва огледалце
или ако имаш биберон под ръка да го пожертваш, като се отреже връхчето и се сложи така
Надявам се да ти е от полза и ще съм благодарна, ако имаш време да споделиш после, дали и кое точно е проработило  Flutter

# 319
Да ви разкажа за моя цикъл да се посмеете малко  Wink снощи като ми изтече кръвта и като ми стана едно студено казвам на ММ какво е станало и че може и да не оживея до сутринта и той като почна ставай да оставим бебето на съседите и да те карам към пирогов  Joy аз му казвам че какво ще правим там -тогава ще те карам в Майчин дом аз му обяснявам че това най вероятно е цикъл и след раждане е по обилен той обаче си знае неговото да ме води та да ме води и накрая се ядосах защото хем ми се спи хем той ми надува главата и му казвам -ти какво да не се притесни че няма кой да ти гледа децата  Joy леле като се обиди тая мъж и ме направи за две стотинки как може тай се притеснявал а аз как му говоря , а сутринта ми вика боли ме главата то е от притеснение а аз му казвам не от недоспиване защото Дрина не спа спокойно а той беше дежурен да се занимава с нея  Laughing
Съни ,Анибини я каже кой сериал гледате да изплакна и аз очите  hahaha

# 320
Ох ,Здравейте,,, и аз сядам да се отчета.. Simple Smile

Днеска пак направхме много  хубава разходка с ММ и Ивко,наснимахме се-парковете са страхотно окрасени от есента, а и като напече слънце ме зарежда с много положителна енергия.
Да ви кажа Ивко какъв номер ми прави 2ри ден подред... излизаме или преди яденето в 12 или след него...
като се приберем Ивко е вече гладен,храним се,унася се да заспива,и като го сложа да легне почва да ревееее ама да се дере.. първия път бая се почудих какво му е (щото веднага след разходка сменях памперс..) ,е накрая разбрах-наакан бил,и си казва детето... смених го и спа четири часа.
днеска пак така ама тоя път веднага сменихме дупето,и така имаше време и за мен да поспя Simple Smile
апък нали ви бях казала,че баби имах нагости-пренаредиха ми кухнята ...  #2gunfire и днеска докъто спахме с Ивко,аз сънувам,че си нареждам чашите,Ивайло се размърда към 15ч(тогава трябваше да яде) ама дреме,мърда не се събужда.. помислих малко (на сънена глава) и реших да си донаредя чашите докът се събуди..и ПАК заспах и аз.Е "нареждах" чаши до 16ч и после Малчо писна гладен и ме извади от "кухнята" (в съня ми) Simple Smile))

за секциото на мен рахабилитаторката в болницата ми каза,че мога да почна с пресите още на 1вия месец,иначе се възстанових уникално бързо,белега не се вижда почти,не ме боли и опъва..абе като нова съм,и дори мн малко ми тече след ражддането,защото явно са ме изчистили хубаво,имах теч само до 14-15ти ден,
за  дневниците ох ,голяма фенка съм им...Съни, дааа и Клаус е мн сладък(героя де),ама Деймъннн и тия зелени очиииии.... нямам думи-да излиза следващия епизод вечееееее!!!
за козметикта и аз като Ахилеа съм доволна много от Себамед-иамаме масажно олио,което успокоявало и колики,крем против подсичане,и шампоан за коса и тяло,още от болницата са го почнали с тая козметика,и на мен ми хареса9дадоха ми мострички) и решихме да я ползваме,иначе си мисех с преварен зехтин да мажа,аама на Ивайло не му харса-зачерви се,разрева се... само веднъж пробвах,и купихме олиото на Себамед.

оф,аз от няколко дена се каня да питам/предложа ... искате ли да си имаме албумче за снимки на нас си,след бременността...както с коремите,сега без тях да се видим Simple Smile

айде оставям ви,че ще се къпем и храним.....
за сега лека,после пак може да драсна няколко реда   bouquet

# 321
Момичета, сетила съм се да ви питам, вие всеки ден ли си къпете бебчетата, или се случва някога да пропуснете?

# 322
Sunny_Girl и Аларик и Аларик  Joy Joy Joy
cvm Дневниците на вампира гледаме, там има много материал за плакнене на очи  Wink
Аз гледам и Свръхестествено - и там голямо плакнене пада, вярно че са само двама, ама са достатъчни  Joy

За погачата намерих статия
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=135313
BLackKisSs и Яна реве като е наакана, ама то така мирише, че и да не ревеше я надушвам и през запушения си нос  Crazy
Toni77 срам не срам, ще си призная, че пропускаме от време на време. Мием дупето на чешмата редовно и вечер я къпем цялата, ама някой път просто нямаме сили. Нямаме режим още и ако пропуснем да я изкъпем към 20 часа, тя се буди чак в 1 е тогава не мога да гледам, като ли да я къпя  Blush
Като я къпем плаче, а като я мием на чешмата сама си тика дупето отдолу под чучура, странна работа  newsm78

# 323
Хаха,да...и Аларик LaughingИ Джеръми става,макар че ми е малко лигавичък Laughing

Тони,аз масажирам ето така:
# Лицето – Използвайте върховете на пръстите и нежно правете малки кръгове като започнете от центъра на челото на бебето. След това докоснете носа, бузите и челюстта.
# Гърбът – Положете бебето по стомах, като се уверите че може да диша спокойно. Започнете от рамената и нежно масажирайте надолу. Не докосвайте гръбнака.Този масаж действа приспиващо за повечето бебета.
# Длани и ходила. Масажирайте ходилата с пръст като описвате буквата Х по ходилото. Масажирайте дланите с кръгови движения на пръста си. Масажирайте пръстите като съвсем леко ги притискате между своя палец и показалец.
# Ръце и крака – масажирайте от основата им към пръстите. Бъдете внимателни при лактите и колената.

А за гимнастиката гледам от тук http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/
От утре съм решила да започвам с рефлекторно пълзене,а по корем я оставям отдавна за няколко минути. Peace

По-късно ще се включа пак,че имам още да пиша,ама...

# 324
http://www.vbox7.com/collection:752276
на горния линк има клипчета, в които има масажи и гимнастика и разни други работи  Peace
аз не съм почнала масажите, тя още свиква със сменянето на памперсите и от време на време все още плаче на тази процедура, та мисля да не я тероря с масажи, а и съм чувала, че трябва да е поне на 1 месец
днес за пръв път се сетих, че трябва да я слагам по корем и я оставих като й разтръсках една играчка от другата страна на главата и тя с триста зора си надигна главата, проследи играчката и си обърна главата на другата страна, но силите й стигнаха за един оборот, после се напъва, напъва, ама не можа да помръдне повече вратлето  Flutter

Аха и тук има видео с масажи
http://www.youtube.com/watch?v=FKFEI8q-Ii8
Като гледам това бебче какво е пухкаво, а моето каква е кльоща, се чудя кога ще го настигне  Thinking

# 325
Благодаря за отговорите за масажите и за гиманстиката!
Аз още не съм слагала Кали по корем, но ще взема от утре да по4на. Съни, ти когато слагаш Али по корем събли4а6 ли я голи4ка, или с дрешките,аз мисля, 4е може и с дрешките и има ли определено време на деня, когато го прави6, или е просто, когато се сети6?

# 326
Тони,аз я слагам по корем,когато се сетя.Вечер преди банята обаче редовно я оставям по корем само по памперс за 1 минута и тя много се радва GrinningИначе през деня с дрешките си я оставям по коремче. Wink

За къпането-къпя я всяка вечер,но с козметика я мия през 1 ден,иначе я мия само с водичка.

Анбибиан,благодаря ти за линковете. Hug

Рени,браво на вас за хубавата разходка.Да ни покажеш снимки после. Peace

# 327
  • В реалността
pepelyashka, благодаря много за подробното разяснение. Аз следобед при едното цедене успях да умекотя ареолата като издърпвах зърното навън и така тръгна мляко при стискане на зърното както е нормално обикновено. Така почти без да пипам нагоре гърдата успях да я изцедя и заприлича на това което  трябва да е Simple Smile Но тогава гърдата беше значително по-спокойна, а и от всички тези стискания в повечето случаи е отекла. Но при последното цедене не си бях сложила предварително компрес с риванол и не се получи. Сега ще пробвам и този метод - дано имам успех. Утре ще споделя за ефекта.  Благодаря още веднъж  bouquet
Иначе за възпаление не съм сигурна, че има. Пуснах секрет но ще е готов чак вторник. Но двата кошмарни дни много ме уплашиха и предпочетох да го взема.

# 328
  • София
анбибиан, cvm, ползвам само памучни превръзки, но то цялата работа тръгна още от болницата. Още там се подсякох. Преди да забременея карах само на тампони и сега тези превръзки ме измъчиха. Смених какви ли не марки, но без резултат #2gunfire Дано във вторник докито ми предпише нещо ефикасно и да се оправям, че вече не мога да седна...
Ние в сряда на 9-ти ще водим Ели да и прочетат молитва и след това ще пътуваме при нашите, където в неделя ще правим питка.

вигантола и аз го давам с лъжичка, малката като е гладна всичко захапва Grinning
ох, още щях да пиша ама малкото грахче плаче и ставам

# 329
Съни, страхотна тема Simple Smile
От доста време се каня да пиша, но време почти не ми остава да ви чета, камо ли да седна да пиша.  Sad  Не знам как са другите близнашки мами, но на мен за сега свободното време ми е доста малко.
 Денят ми минава предимно в кърмене и ако се случи така, че и двете госпожици да спят гледам да свърша нещо из къщи - готвене, чистене, пране... Нощите след 8.00 ч. са за разнасяне на ръце заради колики и така поне до 12.00 ( не ме питайте как се оправям когато таткото е нощна смяна  ooooh! ). От там нататък до 6.00 почва хранене на всеки час, а през деня на всеки 2 часа.  За сега успявам да издържа на този режим, но се чудя до кога ли. Дано или да разредят храненията, или да спрат коликите в най-скоро време, че  иначе ще лудна.  #Crazy
 Така оплаках ви се   Blush  ама поне ми поолекна.

Общи условия

Активация на акаунт