Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 325
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета,
Чета ви редовно и май е време да се запиша при вас. Надявам се приемате попълнения.
Моят младеж Деян се роди на 17.10.11г. 3,650кг., 53см. Бяхме при ноемврийките с термин 8.11.11г., но любопиткото побърза да се появи. Grinning

Сега ще ставам да чистя, че разни лели ще ни посещават в късния следобяд Tired
После ще надникна пак при вас, че и аз се интересувам от масажите.

# 331
Здравейте и от мен!
Аз два дена не мога да се докопам до компютъра, защото бате Гого си е вкъщи и е съответно залепен за него.

Относно превръзките аз също след първата бременност ползвам само памучни. След първото раждане, аз пък си докарах гъбички. Също ползвах Сензитив на Always, ама трудно ги намирам в квартала. И от две години ползвам Натурела и съм доволна.

А по коремче може да се слагат бебета още като им падне пъпчето и като заздравее. Вече на няколко пъти съм я слага Ники и се чувства добре. Само разбира се не трябва да е яла скоро.
А за къпането - мисля писах, всяка вечер (по-скоро на храненето около 5-6 часа) се прави баня, а сутрин мием дупето. MadamX може да пробваш този режим, да къпеш преди яденето в 8-9 часа. И при нас е така след 19 часа съм вече парцал, а и трябва вече да се погрижа за храната да момчетата Simple Smile

# 332
Привет, момичета!
Не съм писала отдавна, но нямахме нет известно време.
С малкия се гледаме сами уикенда, че пратихме таткото и каката до Пловидв малко да си починат Simple Smile Преди 3 дни за пръв път изкарах малкия, харесва му навън и през повечето време спи. На 9.11. сме на консултация и ще видим как се справяме с порастването. Само на кърма сме. За коликите давам Еспумизан и си взех чай от копър.
Unvisible, изказването на твоята педиатърка ме уби! Как до 6 месец ще мушкаш на детето термометър в дупето. Нямам думи наистина... Само заради това бих я сменила, честно!
Мартинито, честит Антонио! Прекрасно име!
Езария, браво, че вече сте си у дома!
Маринова, добре дошла при нас!
Радостина, за ортопеда ние ще водим малкия в Пловдив – прегледът преди 3 г. беше 30лв при д-р Хазбун.
Мама Винету, добре дошла при нас! И аз извадих слинга днес и мисля да влиза в употреба, че ръце не ми останаха ....
Никой ли няма новини от Звездичкова?

# 333
  • Австрия
Благодаря за посрещането, майчета  Hug

Hariela, ами.. името на детенце не е двойно т.е. не се изписва с тире. Просто е с две собствени имена - малко странно звучи, но тук се приема съвсем нормално това 'явление'  Simple Smile Не можахме да решим кое от двете, а исках да носи името на баба си Рени  Wink

Да споделя и аз във връзка с плоските зърна - моите са такива. Използвам Brusthütchen (не знам как се наричат на бг) на МАМ:

Помагат! Всъщност.. тъй като синчето е много малък и не може да сучи достатъчно, за да се нахрани добре, след процедурата с полагането на гърда, го храня с предварително изцедено мляко.. Надявам се, като заякне, да ползваме само гърдите.

Хубава неделя на всички  Simple Smile

# 334
MadamX, искрено ти съчувствам и поклон.  newsm20 Аз едва се оправям с едно дете, а точно това съм се чудила - как успяват мамите с близнаци или с 3 деца. Ще да е някакъв ужас направо.
Peppery, добре дошла.  Hug

Лекарката ми каза да слагаме бебчо по корем още преди да навърши месец . Даже на консултацията за 1 месец ми каза да го слагам по няколко пъти на ден по корем.
За къпането - къпем го всяка вечер, но една вечер го мия с измиващо средство, две вечери без, тъй като малкия има много суха кожа и му се лющи (само дупето всеки ден със сапун). След всяко къпане обаче го мажа обилно с олио, чак да хлъзга.  Laughing Миналата седмица се случи да не го къпем 2 вечери понеже беше заспал и да не го будим, но беше грешка не толкова от гледна точка на хигиената, колкото от друга гледна точка, за която ще пиша след малко. ЧУла/чела съм, че зимно време може и да не се къпе всяка вечер.

АЗ искам да ви се похваля, че бебока спа тази нощ и ми се събраха общо малко над 7 часа сън. Много съм щастлива.  Grinning  newsm44 А сега да кажа и как се случи това.
Първо спа по-малко през деня, второ: усетих че сме направили една грешка предните дни, когато заспиваше още в 7 преди мъжа ми да се прибере и ние да не го будим, не го изкъпахме. Снощи пак заспа в 7, но в 7:30 го събудих, за да го къпем. Така се поразбуди и яде, заради което не изгладня още в 12 през нощта и си легна в 9. Събуди се почти в 3 часа през нощта. Направих му от успокоителния чай за бебета на Хумана "Лека нощ" и след това му направих малко ядене. Понеже не му стигна, започнах да му правя още. Обаче той заспа и не можа да си го изяде. За сравнение предните вечери стоеше минимум 1 до 2 часа буден след нощното ядене и с нищо не можехме да го накараме да спи (освен с люшкане на шезлонга; ама се усетих късно за това). Събуди се след около 2 часа откакто заспа, а обикновено се буди през час или половин час след нощното хранене и аз му дадох залъгалка, отидох до тоалетната и докато се върнах, беше заспал. Същото се повтори и след 1 час и след още един, но нямаше нужда да се занимавам с него - сам си заспиваше. Предните вечери се налагаше да ставам, да го гуша, да му давам вода и да се занимавам с него поне по половин час. Сега си заспиваше сам за около 5 минути. Последно се събуди в 8 и тогава реших да му дам да яде, че да не прегладнее много. ИЗобщо доволна съм от това стечение на обстоятелствата. Ще продължавам да му давам чая през нощта, а вечерно време няма да го оставям да заспива още в 7 и така. Simple Smile

# 335
Флучия много си права, ще видим какво ще правим. 
Бебка вчера ака два пъти и за сега съм спокойна. Притеснявам се, че не и стига кърмата, как да разбера?
днес ми махната шевовете- не болеше  ooooh!  Whistling доктора каза, че може да слагам колан, и да правя каквото си искам, е.........сигурно без секс   Laughing
Бебка май я почнаха коликите, присвива се, става цялата червена, пръцка и тогава се успокоява, почнах да и давам Инфакол, ама това на всяко ядене ми се струва много.- 8пъти на ден
Вие по колко давате?

# 336
Здравейте момичета ние сега се връщаме от кратка разходка  Grinning
Да се похваля аз спа вече втора вечер като къпана , защото мъжа става през нощта да храни Дарина и така се наспивам идеално , ама от довечера пак ще дежуря 
Ахилеа този чай Лека нощ от кой месец се дава
Съни наистина Дарина има големи бузи само за целувки  Heart Eyes
Анибани остава само да ми кажеш по кой канал гледате Дневниците Hug
Аз мисля да хапна и да си поспя след обед/ подкупих каката да гледа Дарина  с един течен шоколад/ Wink  че нещо  тоя цикъл ми стопи лагерите ... е няма такива болки просто от два дена се побърках а на всичкото отгоре и глава ме боли от снощи  #Crazy

# 337
  • Пловдив
Аз да мина само набързо,да напомня за себе си... Mr. Green
Нямам време хич в момента,но ще пиша скоро.Целувки на всички,липсвате ми,не съм ви забравила,да знаете.Дано и вие ме помните. Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 338

Момичета, моля ви за помощ. Имам нужда от много добър ортопед за Дари. В петък бяхме на преглед при педиатърката и аз я помолих да погледне вратлето на малката, защото от известно време забелязах, че има подутина от едната страна и си върти главата повече на едната страна. Оказа се, че има хематом, който според педиатърката се е получил когато са я изваждали при раждането. Каза, че е сериозно и трябва да се вземат мерки. Много съм притеснена.  Sad Затова ви моля, ако знаете добър ортопед - пишете.

# 339
  • Пловдив
 Здравейте и от нас Hug Ние днес не успяхме да отидем на разходка,времето е облачно и сме си вкъщи, плачкаме си на воля

Ахилеа и ние ползваме Себа Мед за мазане след баня,  много съм доволна,кожата на бебчо беше много суха и се белеше след раждането, но бързо се възстанови

Иначе дупето ни беше подсечено и мажа с Мустела, оправи се бързо. С Бочко слаба работа,на нас поне не ни подейства

unvisible ,аз също давам Инфакол.Започнах  преди всяка хранене, но бебчо взе да ака много рядко и се обадих на нашата лекарка, та тя ми каза по 3 пъти само да давам

Хайде спокойна вечер

# 340
моми4ета, вие в колко 4аса къпете и храните беб4етата и ги приготвяте за сън? newsm78
Ия не знам от къде си но за Плевен мога да ти препоръчам д-р Тодоров

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 16:47 от i4eto84

# 341
Ия, ние бяхме при д-р Алексиев- http://www.einet.bg/~alexiev/.

Момичета, вижте тази тема в помощ на бебето на 19 годишната починала родилка Деяна Георгиева. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621188.0
На таткото на бебето са отказани всякакви помощи за отглеждане на дете.Отказана е и пенсия на бебето.   Cry

# 342
  • Пловдив
Привет и от нас  Hug
Ънвизибъл, ние даваме Еспумизан и доки каза 4-5 пъти на ден. Вие както имате проблеми с акането не знам дали не е по- добре да пробвате с чайчета някакви  newsm78 Макар при нас да не е имало  ефект на запичане от капките за сега... Аз давам преди или след ядене в 3,6,9, че нас тогава ни хващат коликите, а от ден два и сутрин след яденето в 6 малко се свива,ама нищо сериозно..
Свм и Ахилеа, браво, че сте си поспинкали  Hug Повече такива нощи ви пожелавам  Hug
Дезъртче, как ще те забравим, бе  HugАйде завръщай се вече,че ни липсваш  Hug
Деската и тя се губи...   Rolling Eyes

# 343
моми4ета, вие в колко 4аса къпете и храните беб4етата и ги приготвяте за сън? newsm78
....
Всеки сам си е направил режим на детето. Аз например ще я къпя след малко преди храненето в 6 часа, защото понякога отнася после до 10 часа. А и като я приготвя за сън, вече да се буди когато иска, не я будя в определени часове да я храня. Като се изпразни стомахчето тя сама се буди Simple Smile

Иначе, Ники се буди през нощта и през деня, проплаква, ама после заспива. Явно умората е започнала да ми се натрупва, защото през нощта не я чувам винаги като се размрънка. Проблем е ако я хванат коликите след храна, тогава отива час и повече докато се успокои.

Доста често хълца след храна, някой друг има ли го този проблем? И се чудя от какво е, много гълта въздух или от многото мляко, което тече в началото. Днес ми направи впечатление, че един път всмукваше и после едвам преглъщаше.

# 344
MagieA Дарина хълца когато не се оригне хубаво и това се случва често  Hug
Ия в МА имаше един много добър ортопед д-р Драганов май беше той е доста известен потърси по форумите няма начин да не го откриеш , дано бързо се оправи принцесата и не се притеснявай  Hug
anssi аз снощи гледах Горещо беше наистина ужасно , а да не говорим че се върнах много назад във времето когато родих голямата ми дъщеря , моята история след раждането наподобяваше на тази с тази разлика че аз оживях и не осъдих никого тогава за мен най важното беше че ще живея но сега съжалявам може би трябваше да заведа дело срещу болницата в която раждах но дали щеше да има ефект ..........

Общи условия

Активация на акаунт