Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 326
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Честити бебчета на Звездичкова и ХУбелена - е време беше - вече средата на ноември  кажи-речи.
Много радости и бързо възстановяване!  Hug

Акото на нашето бебе също е зеленикаво - жълтеникаво като откакто давам чая има и едни по-тъмни нишки и мирише по-неприятно.

Аз тъкмо бях казала, че съм доволна от оригиналния памперс ама не - тази нощ акото му изтече от едната страна та се наложи да пера на чешмата през нощта.  #Cussing out А през деня пък ми пропусна пиша.  #Cussing out Не знам дали защото вече му е малък този размер (от 3-6 кг) или просто са си калпави. Ще пробвам с по-големия размер и ако пак има фалове, ще се ориентирам към друг вид памперси. Макар че то почти не остана такъв освен Молфикс и ДМ ама Дм магазина ми е много далече и не ми се ходи до там. Другите памперси, които останаха, са по-евтините в Кауфланд. Ама като гледам и по-скъпите какви са смотани, евтините поне ще са по-евтини, ако не друго.  Thinking

# 436
За памперсите аз и преди писах, че ми се струва, че протичат, защото аз не ги слагам както трябва понякога. Сега почнах да проверявам покрай крачетата дали е уплътнено хубаво, иначе и ние най-много харесваме Бейбилов.
Понеже говорихме за позите за уригване, на този сайт има клипче за това
http://www.aptamil.co.uk/baby-health/article/winding_your_baby

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 12:13 от anbibian

# 437
  • Пловдив
Деси, благодаря за бързия отговор  Hug Ще започна да пия , пък дано имам облекчение в гърдите, гледам да не цедя много, ама някой път са като камък и няма начин, въпреки ,че бебчо вече е сукал

За памперсите - и на нас ни протичат от време на време ползвам Памперс,ама може и скоро да ги сненя, не съм доволна особено

# 438
Привет момичета и благодаря много за пожеланията! Да ви се връщат радостите с децата ви!
Иначе партито беше прекрасно, Гого беше много възбуден, а и другите деца добре се забавляваха. А малката Ники беше повече от прекрасна. Цял ден само яде и спа и съответно ме остави да наготвя както за вечерта, така и за татко й защото тръгна на път, а и успях да си направя прическа и да се гримирам. А като тръгнахме също е спала през цялото време и изчака да се приберем за да я нахраня. С една дума беше страхотен ден!
Деси, няма проблем насреща сме, а и наблизо Simple Smile А аз ще се обаждам като идвам към Търново.

# 439
  • В реалността

Вчера опитах метода с притискането, но като че ли повече ми отичат ареолите след това и днес не посмях да го приложа отново. Иначе каналчетата се поотпушиха и тече добре при цедене. Помпа още не ползвам на тази гърда. Значи сега проблем ми остана само отеклото зърно и ареолата - това допълнително ги уголемява и малката не може да ги захапе. Но пък от друга страна цеденето на ръка допълнително усложнява отеклите места и се въртя в един омагьосан кръг. Незнам доколко риванола помага и какво друго да ползвам за отеклите места.
Окей,  Thinking поне си успяла да отпушиш каналчетата. Една добра новина е по-добре от нищо. Wink Имам чувството, че си объркана защо вместо да се успокоят нещата, все нещо излиза, което да ти създава грижи.  Confused
Склонна ли си да опиташ например да оставиш всички "добавки" и да опиташ просто един охлаждащ компрес, ако студеното те облекчава след цедене или кърмене? Има едни малки компреси с гел вътре, могат да се оставят в хладилника да изстинат, след това, покрито с кърпа или памучна пеленка, пакетчето се слага на проблемното място. (Покриването с кърпа е с цел да не се получи преохлаждане на кожата) Мисля си, дали риванолът и всичко, което си опитвала досега да не оставят все пак следи и да объркват бебето. Тоест, мъничетата опознават и покоряват света не само чрез гледане, слушане, пипане а и чрез миризмите.
Другото, което би могла да опиташ, за да може бебчето да успее да обхване повечко около зърното е така да оформиш гърдата, и да насочиш зърното към устата малко по-високо, все едно влиза отгоре надолу. Представи си хамбургерите в МкДоналдс & Co.; за да успееш да захапеш, прихващаш с двете ръце леко приплескан. Така и с едната ръка държиш бебето (идеално би било да е подпряно достатъчно добре и високо на нивото на гърдите ти) и със свободната ръка да обхванеш така гърдата, все едно ръката ти образува буквата "С" около ареолата (но наистина леко и внимателно!!!). Ето в тази статия е изобразено как става това асиметрично слагане или ето и  на снимки.
Важното в момента е наистина да се даде път на спокойствието и търпението; възможно е някое от всичките опитани неща до сега да е подобрило и следващото да е намалило действието. Дай си наистина време; разбирам, че е болезнено, но нека и гърдите имат възможност да се успокоят само с едно нещо, а ако след ден - два няма положителна промяна, и тогава да се пробва нещо друго. Мислиш ли, че ще успееш да изтърпиш толкова? Wink И никога не вреди да потърсиш повторно лекарска консултация!  Peace

Съжалява, че не успях да се включа вчера. Ходих за др. проблем на ЖК и док. ми каза точно да зарежа топленето и да почна с лед в найлон и кърпа. Вчера успях да го приложа веднъж, след малко пак ще го правя /в момента суче от здравата гърда/и ще пробвам с помпата ако успея да умекотя достатъчно зърното. От два дни не  давам добавка, суче само от едната гърда, но от другата цедя само на кърпа, че ми е по-лесно отколкото да събирам в нещо. Евентуално ако не й стигне давам по малко АМ.
Когато се опитвах да й дам засегнатата гърда се бях измила добре и не мисля, че миризмата я объркваше - по-скоро се ядоса, че не може да захапе. Много ми се е уголемило зърното и е хванало като че ли коричка, но не такава като от разраняване/не знам как да обясня/. Иначе винаги така подавам гърдата - зърното да докосва нослето и я бутам напред като отвори достатъчно уста.
Все си повтарям, че ще изтърпя всичко, само да има смисъл.
Благодаря много за подкрепата и съветите. Определено ми помагат и емоционално да се справя с всичко това.

# 440
Да попитам аз кой какво ползва за подсичане... Все така зачервено ни е дупето, а със Судокрема никакъв ефект. Педиатърката уж каза, че това изобщо не е подсичане, било мнооого леко.. ама все ми е неспокойно и ми се иска да го няма...   Confused По този повод да ви разсмея с едно изказване на ММ.
Цитирам: "нали е дупе, не е ли нормално да е зачервено" .....  Joy Сякаш сме маймунка!   Joy
Привет мацки, и честита ни първа тема в "Родени"  Laughing
Не съм ви чела назад уви, защото почнах да работя от нас ( мразя периода на бюджетиране  Sick / и не ми остава време за друго уви. А и всичко правя с една ръка, щот бебка спи в другата.  Heart Eyes
Петкова, за подсеченото пробвай с Павлодем. Няма такъв страхотен крем, всичко оправя, пък е и евтин.
Иначе и аз като Деси потвърждавам, че с второто е съвсем различно - супер спокойно ни е в къщи, не се втелявам за нищо, кърменето е между другото и без значение от мястото ( кърмих в офиса, в мола, в паркове, градинки, фриз.салон и тн.  Mr. Green) Ходим си навсякъде с нея, излизаме много навън, независимо от времето, събираме се с много хора и деца и даже не я пазя толкоз - имунитет трябва да има.  Sunglasses И без друго баткото така и се радва, че постоянно се завира в лицето и, само чака да се обърна и почва да я целува по устата, да и ближе нослето, да си завира ръцете в устата и да го ухапела  Laughing и всякакви такива простотии от радост. То не върви и много да го хуля  Mr. Green щот виждам, че не е с лоши чувства, но баща му подивява като го види.  Twisted Evil Но въпреки всичко девойката оцелява много добре засега, и ако се научи и поне за час два през деня да спи на легло, различно от мама ще е прекрасно.  Mr. Green
Сега ще търся инфо за погачата, че в съботе се заформя такава, а аз нямам спомен за ритуала.  newsm78 Помня само, че ще се събере добра компания женки и ще си лафим на спокойствие хапвайки сладичко.  Grinning

# 441
  • Пловдив
Ахилеа, и аз имах проблем с памперсите. Пропускаха ми пиши и то постоянно  Shocked Реших, че Памперс не са хубави и взех на Дм, но и с тях същата работа  Rolling Eyes Тогава разбрах,че грешката е в моя телевизор - просто не ги стягах достатъчно, ама майка ми само мрънкаше, че щяло да му стиска  ooooh! Сега и с Памперс и с Бейбилов нямам проблем   Peace
Ия, дано всичко е наред и се оправите само с масажчета  Hug  Hug
Калиопа, аз само се чудя стига ли ми млякото, ти пък се чудиш какво да го правиш  Mr. Green Всеки с дерта си  hahaha Дано с чая да успееш да регулираш нещата  Hug

# 442
kakichka eто малко инфо за погачата http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=135313

# 443
  • София
Момичета,записах Ана за ортопед-д-р Драганов,но не работи с касата,има часове след 10 дни някъде,който се интересува,това е прясна информация засега.Струва 30лева прегледа.

# 444
Ох, и ние сме днес с лоша новина оказа се , че на Дари и е запушен слъзния канал сага ни изписаха капки и ми показаха как се прави масаж и ако да шестия месец не се оправи ще  оперират Sad това направо е ужасно.
Ия дано и твоята Дари се оправи бързо и не се налага операция  Praynig Hug

# 445
Seengirl, не е от това, че не го стискам достатъчно памперса. Даже вече сланинките по крачетата му изхвърчат навън, както и тези на коремчето, дори от пристягането кожата му леко се е зачервила. Според мен проблемът може да е от това, че този номер вече му е умалял, но имам още няколко памперса от пакета и ще пробвам с по-голям номер да видя дали ще имам този проблем.

cvm, много неприятно това с детенцето ти. Дано се оправите и без операция или ако се наложи - да е успешна без да се налагат допълнителни манипулации.  Peace

Като си помисля колко неуспешна козметика купих за бебока - сега си я ползвам аз.  Laughing Имам за месеци напред, но на мен ми харесва.  Grinning

# 446
И ние записахме час при Драганов. 30 лв преглед с включен ехограф. На четни дати приема следобяд, на нечетни е сутрин. Приема в поликлиниката на ВМА 111 кт., не работи със НЗОК. Тел. за записване на час 0898503010  Peace

# 447
Независимо дали производството на мляко е намаляло или просто Ния вече има нужда от по-големи количества, вероятно това "пресушаване" на гърдите и недоволство е знак, че бебчето се опитва да увеличи млякото.
Скреч, благодаря за разясненията и за подкрепата!  Hug
Засега сме доволни от папането. Будя я да е храни на 2.5 часа. Гушкаме се много.
Преди малко яде и от двете гърди и заспа. Иначе само снощи към 3ч. недоволствахме и аз видимо нямах кърма. По обед хапна само от едната гърда и нещо беше кисела. Не мога да съм сигурна, че като ми бута едната гърда и яде само от другата получава достатъчно кърма, а това малко ме притеснява...  Confused
Чудя се дали - ако при това положение продължа да се цедя - при следващо хранене ще имам достатъчно кърма... Embarassed

Честито на новото майче в темата, да и е живо и здраво малкото й зайче и много да папка и слушка
  Hug

# 448
Смуси за люлката на Фишър прайс съм се объркала  Embarassed Нашата не е rainforest, а е precious planet 

# 449
Честити Калоян и Анджелина! Да са живи, здрави и много кротки!

Hariela, а бънджито от кога може да се ползва?

Ия, дано се оправи Дарито и не се стига до операция Praynig

Mimenceto, с какво Ам се храните сега и с какво мислиш да го сменяш?

Cvm, за съжаление и при вас се е оказало запушен канал като при нас! Дано да се оправят и не се налага оперативна намеса Peace Praynig

Ние днес бяхме на преглед. Вече сме 2 980 гр, 50 см. Всичко ни е наред, остава само да борим анемията, продължаваме с желязото и така.

Общи условия

Активация на акаунт