Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 305
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Честити Калоян и Анджелина! Да са много здрави и с много щастливо детство!

Аз вчера побързах да се похваля за АМ и акането, но още от вечерта сме в предишната ситуация. Отново започна да ака само веднъж на ден. Първо бяхме на ХИП НА, сега на Лактана Био. Ака само веднъж, ужасно обилно, памперсът прелива, рядка консистенция и жълто-зелено. Утре сме на консултация и ще говоря с педиатърката, защото сме в ситуация яде, повръща и не ака.

За подсичането силно препоръчвам Павловича мас. Кожичката на Ивайло под памперса е много мека. Купих я от училището за мами, където ходих, а преди 10-ина дни, когато бяхме в Токуда на консултация, се оказа, че и там са заредили да "тестват" и също са много доволни.

За козметиката ползвам Веледа, също съм много доволна. Благодарение на вас, момичета, я поръчвам от чужбина и цената ми излиза много по-нормална, отколкото в БГ.

Ние излязохме на разходка още на 10-ия ден. И когато беше хубаво времето излизахме всеки ден за по час. Последните 2 дни сме си вкъщи, защото не ми се рискува, твърде влажно и студено.

Мименцето123 ние имаме кантарче. И последните 2 дни засичам колко изяжда на денонощие и на всяко хранене. Бях успяла да вляза в някакъв ритъм, така че да се храни на около 3 часа с добавка 30мл, но огромното ми желание да стимулирам тази лактация днес ме превърна в нон-стоп кърмачка - кърмихме се от 12:30 до около 16:30, като за това време изсука около 120 мл. Накрая пак се предадох, защото бебо се изнерви, започна да се дърпа и криви, и да плаче неистово и за финал - 60мл АМ - нормалните 2х30мл за 2 хранения  Sad.

# 451
  • В реалността

Момичета, сега пък се оказа че имам останали в матката някакви ципи , които не мога да изхвърля и се събира кръв. От 5 дни пия бусколизин и метергин, но няма подобрение и док. от ЖК каза, че най-вероятно ще се наложи кюртаж. Някоя имала ли е подобен проблем и да се е оправила само с лекарства? Не знам вече и това как ще изтърпя. Утре пак съм на преглед. Стискайте палци Praynig

# 452
Смуси ти в Майчин дом - София ражда нали ? При кой лекар ходихте ние днес ходихме в Александровска болница при детски очен, изписаха ни Вигамокс 3х1 10 дни , на теб какво ти написаха ?
Май ще се окаже вътре болнична инфекция защото още няколко майки които се раждали там имат същия проблем ако искаш ще ти пиша подробно на лични

# 453

Момичета, сега пък се оказа че имам останали в матката някакви ципи , които не мога да изхвърля и се събира кръв. От 5 дни пия бусколизин и метергин, но няма подобрение и док. от ЖК каза, че най-вероятно ще се наложи кюртаж. Някоя имала ли е подобен проблем и да се е оправила само с лекарства? Не знам вече и това как ще изтърпя. Утре пак съм на преглед. Стискайте палци Praynig

Jane,
След секциото аз имах също задържана кръв в матката и също пих метергин 3х1 в рамките на 2 седмици. Ходих 3 пъти на преглед, според лекарят кръвта се поизчисти и не се наложи кюретаж. След месец съм пак на преглед.Стискам палци да се оправиш само с лекарства.

# 454
Благомира, благодаря за подкрепата! Наистина понякога ми омръзва, но какво да се прави Simple Smile

Абра, благодаря за пожеланията. Аз използвам механична помпа на Авент и съм много доволна. Иначе в болницата ми даваха електрическа, от която ме болеше. Там ползвах помпа, защото Мария ме беше просмукала и ме болеше като сучеше в началото. Ползвах кремче Гармастан и се чувствах по-добре- мажех едната гърда и й давах да суче от другата и така всяка гърда почива за 6 часа.

Ники и Кати, направо ме е срам да кажа наша беба колко яде- 140 мл. Понякога й е много(рядко), друг път сумти и си търси още  #Crazy. Гледам да й давам до 130мл. Давам й мъничко вода преди хранене, за да й се утоли жаждата, понеже по-често я храня от шише, а не от гърда. После яде и пак й давам малко вода, за да си изплакне устата да не се сдобие с гъбички. Иначе лекарката каза да й даваме 120 мл., но детето си е гладно, а ако сучеше нямаше и да знам колко яде, така че й давам щом иска,но не повече от 130-140 мл.

Флучия и наша беба будува през деня и й се иска на ръчички- гледам да я занимавам с въртящите играчки над леглото, с др. играчки, чета й, пея й, говоря й, ползвам активната гимнастика по малко и така...

мименцето123, знам, че ако акото е зелено бебето е претоплено. Не съм сигурна- така съм чувала. Иначе нейното си е жълто и понякога зеленикаво Simple Smile

Може би памперсите пропускат, защото не са точчен размер. Аз ползвам Pampers и откато взех 3. номер(по-големи) и им издърпвам белите къдрички отвън и сините отвътре- много рядко пропускат. Преди все пропускаха.

лека вечер, мамчета и дано съм била поне малко полезна Simple Smile Hug

# 455
Здравейте Simple Smile
Не пиша много напоследък,но още ни е трудно да се регулираме вкъщи.
И пак въпрос към ЛЛЛ.
Много благодаря,на всички вас,че имате желанието и търпението да отговаряте на въпросите ни.Много ни помагате.
При нас с кърменето нещата малко се пооправиха,но не напълно.Количеството кърма се поувеличи,но за това пък Алиса разреди храненията.Щом е решила,не мога да я събудя за да я храня по никакъв начин.Не става нито масажиране,нито побутване,нито преповиване-нищо.Яде около 7 пъти на денонощие.Плюс минус веднъж.Не мога да създам режим,кърмя на поискване.
Проблема ни е,че Алиса започва са суче,суче примерно 15-20 минути и спира.Започва да се криви и да скрибуца и зяпа,сякаш е гладна още,но не засуква.Просто зяпа и си върти главата,хленчейки.Аз я гоня със зърното,но тя пак не засуква,колкото и да го тикам.След това се цедя с помпата и и давам кърмата с бутилка,която изпива бързичко .
Пробвала съм да я караме само със сукане,но съм почти сигурна,че остава гладна.На хранене изяжда по около 90мл,това нормално ли е?Как да я накарам да суче?Толкова усилия полагам за да стимулирам производството на кърма,цял ден лоча чайове,през нощта цедя 2 пъти,компреси..но се притеснявам,че щом не суче активно кърмата ми ще намалее.Опитах да я слагам на 2 часа на гърда,но Алиса лапа зърното и заспива.Сигурно пиша малко объркано,но се надявам да се разбира проблема ми.
И още нещо,имам по 1 запушен канал на всяка гърда.По една бяла точица се вижда,но не ме боли.Опасно ли е?Или как да отпуша?

# 456
Момичета аз съм чела че зеленото ако при бебетата е от колики , настинка или претопляне аз си мисля че специално при нас е от коликите въпреки че може и да е претоплям от време на време аз доста е обличан особено като излизаме на вън

# 457
  • варна
Смуси първо бяхме на НАН 1 ,сега сме на НАН сензитив,а с какво ще го сменям докторката ще каже.
Днес добре ,че пекна такава хубава разходка си направихме,обаче много се ядосах.
Засякох се с моята шефка ,нейното дете е на 5 месеца ,стана дума ,че се дохранваме и тя ми вика:
"Ама ти много бързо си се отказала ,ще я кърмиш, че тя веднъж като свикне с шишето-край"
Аз и обясних ,че тя дреме на гърдата не яде ,пък и не съм се отказала все пак си я кърмя ,макар и малко, тя пак същото ми вика.
Едва ли не трябваше да се почувствам виновна ,че дохранвам - а тя самата също дохранваше сигурно от 2 месец ,ако не и по рано.
Много ме хвана яд.Дори приятелката ми се ядоса ,а тя няма деца .
Варненски мами хаиде да се видим с бебоците ,утре го дават хубаво времето,дайте да използваме за последно.

# 458
  • София
Поли,вие сте доста по-големи още от раждането,и хапва повечко според мен,и аз имам спомен от Катето,тя се роди 3950 гр и си хапваше като за двумесечно бебе още от раждането.Сега е коренно различно с Ани,тя е на един месец и все още няма 4 килограма и яде по около 100мл на хранене.

# 459
  • В реалността

Jane,
След секциото аз имах също задържана кръв в матката и също пих метергин 3х1 в рамките на 2 седмици. Ходих 3 пъти на преглед, според лекарят кръвта се поизчисти и не се наложи кюретаж. След месец съм пак на преглед.Стискам палци да се оправиш само с лекарства.

Fifi, благодаря за споделеното. Ще искам да ми удължи лечението, само че четох че метергина при продължителен прием се секретира в кърмата. Друго, че я намалява а на мен док. ми каза ще ще ми я увеличи. И определено усещам от вчера че ми понамаля. Вече се чудя на какво и на кого да вярвам. Всъщност утре ще станат 7 дни прием, но ще искам да ме изчака още 7. Т нямам - поне не се усещам, а аз вдигна ли 37 и съм парцал. Сега ще взема  да я измеря.
Продължавам и борбата с гърдата /не знам защо, но само с цедене става, а с помпа - не/, а вече и Миа се бори с  нея Laughing. Не мога да я накарам да я захапе, въпреки че омекна и поизкочи зърното. Щура работа. Днес се наревах яко и сега лягам. Дано утре ми е по-добър ден.

Черпя ви виртуално за именния ден на малката мишка.

# 460
Здравейте момичета аз нямам никакво време да пиша, но всеки ден ви чета.
Аз имам големи проблеми с дохранването и премахването на нощното хранене. Започнах да дохранвам с 30 милилитра Аптамил 1, но като го смуче излиза от устата и, после повръща, имаме трудности при акането, няма запек, но мн се напъва при акането. Незнам какво да правя пък и лекарката ми хич не е комептентна по въпроса аз си помислих, че се напъва от инфакола и намалих приема на 4 пъти. Сега съм замислила утре да купя Лактана био мляко, ще съм ви благодарна за съвети.
Лека вечер на всички!!!!

# 461
fifi_0421 от къде поръчваш продукти на Веледа? Аз съм вземала за мен от Амазон, цените са добри.

# 462
  • Германия

Съжалява, че не успях да се включа вчера. Ходих за др. проблем на ЖК и док. ми каза точно да зарежа топленето и да почна с лед в найлон и кърпа. Вчера успях да го приложа веднъж, след малко пак ще го правя /в момента суче от здравата гърда/и ще пробвам с помпата ако успея да умекотя достатъчно зърното. От два дни не  давам добавка, суче само от едната гърда, но от другата цедя само на кърпа, че ми е по-лесно отколкото да събирам в нещо. Евентуално ако не й стигне давам по малко АМ.
Когато се опитвах да й дам засегнатата гърда се бях измила добре и не мисля, че миризмата я объркваше - по-скоро се ядоса, че не може да захапе. Много ми се е уголемило зърното и е хванало като че ли коричка, но не такава като от разраняване/не знам как да обясня/. Иначе винаги така подавам гърдата - зърното да докосва нослето и я бутам напред като отвори достатъчно уста.
Все си повтарям, че ще изтърпя всичко, само да има смисъл.
Благодаря много за подкрепата и съветите. Определено ми помагат и емоционално да се справя с всичко това.

Jáne ღ, наистина си е предизвикателство твоята ситуация, но явно си уверена в това което правиш.  thumbsup Сега прочетох, че са възникнали и други тревоги, стискам палци да се справиш възможно най-безболезнено. Ако имаш възможност, може би е добре да се види подутото зърно и от мамолог. Щом охлаждащите компреси облекчават, явно това е решението в твоя случай и разбира се, време за да се успокои самото зърно. Като попремине болката, би могла в началото да слагаш малката за по-кратко време, понякога е по-щадящо, при болезнено зърно да се кърми по-често, но кратко. За по-широко отваряне на устата, може да се държи бебчето така, че в началото главата да е леко наклонена назад. Можеш и сама да опиташ и да усетиш как при накланяне назад, челюстта ти се отпуска инстинктивно; и бебето като се "скачи" за гърдата тогава да се наклони напред. Пожелавам ти най-вече бързо преодоляване на проблема с лохиите и да настъпи спокойствие и с кърменето! Hug Peace

# 463
  • София
Скреч, благодаря за разясненията и за подкрепата!  Hug
Засега сме доволни от папането. Будя я да е храни на 2.5 часа. Гушкаме се много.
Преди малко яде и от двете гърди и заспа. Иначе само снощи към 3ч. недоволствахме и аз видимо нямах кърма. По обед хапна само от едната гърда и нещо беше кисела. Не мога да съм сигурна, че като ми бута едната гърда и яде само от другата получава достатъчно кърма, а това малко ме притеснява...  Confused
Чудя се дали - ако при това положение продължа да се цедя - при следващо хранене ще имам достатъчно кърма... Embarassed

Hug

Ако съм разбрала правилно, понякога Ния отказва втората гърда, но въпреки това нервничи. Причините за поведението й може да са различни от глад. Може да има някакъв дискомфорт или да е изнервена от светлина, силен шум, нови хора, миризма, има нужда да оригне или какво ли още не. Дори да не е успяла да се нахрани добре в този момент, може да огладнее по-скоро или пък да суче повече, когато е спокойна и така да си покрие нуждите общо за денонощие. Ако показателите, че се храни добре са на лице, едва ли има защо да се съмняваш, че поведението е продиктувано от глад.

Ако детето има достъп до гърдата когато пожелае и суче докато самО спре, изцеждане може изобщо да не е необходимо.
 Ти веднага след кърмене ли цедиш или между храненията? Принципно по-голямата част от млякото, което бебето изсуква се произвежда в момента на сучене. Ако се изцеди образувалото се мляко до известно време, това няма да намали много количеството от последващото кърмене. Но е възможно и да повлияе, зависи колко време преди кърменето е цедено, а също дали се случва инцидентно или е вече рутина, част от графика на гърдите.
 Изцеждането само по себе си спомага увеличаването на млякото, но ти може да прецениш дали реално се налага или може Ния да се справи и сама.

# 464
Скреч, добре че има добри хора като вас да помагат на мамите Simple Smile
Преди и след къпането днес почти бях на път да се откажа и утре самосиндикално да заявя на педиатърката, че искам да се дохранваме с АМ... Сега като прочетох поста ти съм някак по-спокойна и окрилена...
В 19ч. ядохме, изпразни и двете гърди (буквално висяха като две празни торби), но явно не й стигна. Започна да нервничи като я държах да се оригва, да плаче, да хълца, пак да нервничи, да си смуче ожесточено всичко, което и попадне пред устата и с широко отворена уста да се опитва да ми захапе гърдата през потника...абе, пълна програма.
Аз я държах, баба й я държа, изчерпа ни се асортимента от детски песнички... Не се успокоява и това си. Извадих кърма от фризера и й дадохме... На няколко пъти яде по 10 до 15 мл и продължи да нервничи.. Изкъпахме се. Пак поиска да яде. Дадох и от двете гърди. Пак ги пресуши. Отново не й стигна. Айде пак от шишето... Към 22.20 заспа с биберон. Адски хаос беше и съм почти сигурна, че повредата е в моя телевизор, ама къде..?
В 12.20 се хранихме - пак благоволи само от едната гърда да яде за около 10 мин, та се цедя... Хем да се стимулирам, хем да знам, че ако пак проплаче за ядене и не й стигне - ще имам готова резерва... Но пусто само 40 мг преко сили съм изцедила... а знам, че на тая възраст й трябва поне 90...
А и зърното на предпочитаната /по-тежката винаги/ гърда от цедене прилича на късче месо и боли... Но ще изтърпя всичко, само да знам че има смисъл и ще се регулират нещата и ще се кърмим поне до 7мия месец !  Praynig

Поли,  Hug
И ние сме с Авент ръчна помпа. Електронна не съм пробвала. Мазала съм крем на Авент за зърна и не помогна. Само при ръчно цедене не ме болят зърната, но въпреки че изгледах стотици клипчета и две акушерки ми показваха нагледно как става номера не мога да изстискам повече от няколко капки... Sad

Общи условия

Активация на акаунт