Съвети за Бизнес 16

• 62 413
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Аз реших да направя сайт и да видим може ли да задвижим чакръка успоредно, дали ще има вързали се на телефонна поръчка /или онлайн поръчка. После идеята за колата е добра, честно казано не се бях сетила, че мога да й сложа стикер на моята кола  Rolling Eyes  , така ще прави реклама от движение навред. Изобщо има неща, които искам да правя , защото нещо не ми е задоволително положението, а и омръзва едно и също. Аз правя дистрибуции лесни по кутии, има фирми, носят по кутиите, няма да има нужда аз да печатам и да трамбовам периметъра. Най-дорбият вариант е на фиксирни договори, разбира се, без галимация...
Благодаря за идеите,  както винаги сте много полезна група   bouquet

# 196
10 c's , извинявай, ако си го споделяла в някоя от старите теми и съм пропуснала...

Брандирала ли си пликовете, с които се опаковат дрехите ти, когато ги предаваш? Наскоро ми направи впечатление в едно химическо, че го правят и поставят на закачалката двустранно напечатана малка реклама на две други техни услуги /лице и гръб/ с обяснения за съхранението. Примерно, ако съм ползвала химическо чистене, ми поставят реклама с полезна информация от какво се нуждаят кожените ми якета и съответно описание на услугата, която предлагат за това. От другата страна има информация за вредата от молците и ми рекламират тяхната услуга, продукт срещу това. За мен ефектът беше много силен и траен, тъй като ползвам найлоновия плик в гардероба, ако не за тази дреха, то за друга, а рекламата е така закачена на закачалката, че не ми пречи и дълго време може да си остане там и да ме подсеща.

Ако си го направила, сори за дългите обяснения.  Mr. Green

# 197
На мен и това с офиса ми звучи добре, но не знам дали е приложимо, т.е. има ли около 10с's големи офиси. Защото не знам за средния човек, но в нашето семейство на химическо чистене се носят костюми и палта ( накратко офис дрехи), всичко останало ми е по лесно и удобно да пера у дома.

# 198
13 страница не съм я чела , но на тази много ми допадна съвета който  ти е дала Малко Мишленце !!!  Peace

# 199
  • Sofia
ще следя темата  Simple Smile

# 200
Една приятелка прави бижута има сигурно вече 500 бройки у дома но понеже си затвори магазина за детски стоки - там продаваше и бижутата сега и седят у дома. Посъветвах я да пробва да ги продава чрез интернет. ЗАкрила е и фирмата само да поясня така че не знам дали не и нужна фирма ако продава по интернет. Идеята ми освен продавалник и разни други сайтове е и да си направи страничка във ФБ. МИслим сега оригинално име на страничката  от което и да е ясно че става въпрос за бижута разбира се. ДАли бихте ни помогнали с име на страничката ако ви хрумва нещо. ДОмашна бижутерия беше първото което ни хрумна но пък не ни звучи идеално.  Heart Eyes Ще сме благодарни на всякакви идейки. Става въпрос за евтинийка от сорта 1,50 на бройка а ако е на едро по левче - това иска тя. Иначе са много добри  - не че я хваля защото ми е приятелка. Много ми се иска да и помогна доколкото мога.

# 201
Аз си имам сайт с име, но още се чудя как да го оползотворя. Вие сте решили вашият да е във facebook нали? Някой може ли да разясни кратка и ясно на какъв принцим можеш да си сложиш опция за плащане в сайта. Отговор от типа PayPal не ми върши работа, защото като им чета условията не ми става мн ясно.

# 202
Така направих страницата която може да се харесва и по този начин надявам се си прави реклама жената. Всъщност не е нашия понеже аз не правя бижута - аз просто и помогнах ако може така да се каже.  ПОнеже няма фирма вече и не знаем как стоят нещата от законова гледна точка няма цени ........само един емеил, но не знам така става ли ясно че се продават и че са супер евтини. Не знам как по друг начин да и помогна тя няма и идея иска ли да се развива в тази насока и колко ли доходно би било.  Сега направихме каквото може пък какво ще прави тя по нататък ще се види. НАмерила си е работа и въпреки че се държи предполагам че шока е доста сериозен от собствен бизнес години наред сега изведнъж е на работно време и чака заплата която не се дава редовно. Надявам се така да получи допълнителен доход ...... и времето ще покаже

# 203
Има, хора и без ФБ, сайтове и др. които продават успешно работите си!
Въпрос на реклама и виждане, връзки, познати и т.н.
Освен в Продавалника/май най- отчаяните или по- скоро новите са там/ има и в "etsy".
Имам инфо, че положението не е много добре и там...  ooooh!
Ами криза е, на хората не им е до бижута, но със сигурност има и такива, на които не им е нужна нито ФБ, нито etsy, а как им идва изотвътре   33uu но стоката им върви!
Неразработени ниши, колкото искаш, ама няма купувачи!
Като погледнеш, всеки търси такива и то с всички средства!
Малко трудно е да те хванат че продаваш така, но е напълно възможно!

# 204
Аз си имам сайт с име, но още се чудя как да го оползотворя. Вие сте решили вашият да е във facebook нали? Някой може ли да разясни кратка и ясно на какъв принцим можеш да си сложиш опция за плащане в сайта. Отговор от типа PayPal не ми върши работа, защото като им чета условията не ми става мн ясно.

Мога да ти дам пример с моя магазин: http://shop.printguide.info/
При нас плащанията са само с наложен платеж. Куриерът носи стоката и клиентът му плаща на ръка. Не знам дали само този начин на плащане би работил за магазин към крайни клиенти. Ние сме преценили, че това е най-удобният вариант, тъй като продаваме специализирани продукти, които се купуват само в нашия бранш. В пратката има винаги фактура, ако е фирма или касова бележка, ако е частно лице. Имаме, разбира се касов апарат.

Когато работиш с крайни клиенти обаче, трябва да им предложиш повече опции за плащане. Тук намерих интересни и достъпно написани инструкции за разплащания през Paypal.
http://www.rexcart.com/%d0%bc%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%bb-%d0%b7%d0% … -paypal/#more-645

# 205
Благодаря мишле!   bouquet
pls1 защо не покажеш твоята страница?

# 206
Благодаря мишле!   bouquet
pls1 защо не покажеш твоята страница?
http://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1% … D/292999117400378
ето я страницата нищо особено видях коментара по горе и все пак нямам иде които да и дам за да и помогна да си реализира нещата. Стоят и у тях а може да се опита да ги продаде все пак са вложени пари. Жената няма фотоапарат е предстои да дойде с другите неща да и ги снимам а още няма и фейсбук но ще си направи. Иначе в страницата съм публикувала нейния имеил . Не смея да сложа телефон нито цени вече поясних по - горе защо.   Просто се опитвам да и помогна.  Heart Eyes

# 207
  • най-шареното място
За клиента е по-удобно и/или евтино да плати по банков път или онлайн нерядко.
Банковото плащане е ясно. Онлайн е въпрос на приоритети какво ще се избере,
На този етап според мен е трудно да се каже дали авторката на бижутата има ресурс за онлайн продажби. Привидно е лесно, но иска не по-малко работа от физически магазин.
Ще й трябва много работа. Ще е много трудно ако ти вършиш половината неща - защото и двете ще сте въвлечени и ще ви трябва и кооординация. Но тов а не знчи че няма да стане Simple Smile

ПП Според мен махни снимиите, които не са на фокус.

# 208
А според мен направете нови снимки с по-красиво представени обиците. На тези картончета не е много представително. Успех! Hug

# 209
А според мен направете нови снимки с по-красиво представени обиците. На тези картончета не е много представително. Успех! Hug

Да съгласна съм за картончетата но не са мои.  Така ми ги донесе и така ги снимах.  Всъщност не съм се наела да върша половината работа  Confused  Само се чудех как може да си ги реализира. Това е само много малка част от това което има.  Според мен тя да си прецени какво още да влага или да чака да си ги продава в продавалник. Все пак е 1,50 лева чифта. НЯмам представа как е тази цена за бижута понеже само харесвам не ползвам, пък и съм алергична към метали дори златни обеци не мога да нося. Просто съм далече от тази сфера. По късно виждам че аз съм админстратор на страницата  а добре беше да я направя от нейния профил когато вече има и да си я управлява сама. Благодаря за идеята за картончетата задължително ще и го кажа.

Общи условия

Активация на акаунт