Съвети за Бизнес 16

• 62 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
И ако оставим настрана лицензираните щампи, има безкрайни възможности за интересни такива, но нещо фантазия ли липсва или желание?
В тази посока са моите интереси (не лицензираните щампи, а авторски), за момента се опитвам да си изясня откъде да почна и какво ще ми трябва като знания и ресурси.

# 601
Шунка, продължавай да гледаш извън страната, към големите пазари. Знам, че имаш талант и ще успееш!

# 602
  • Sofia
Мислиш, че тук е лош вариант ли? Защото моята идея беше точно за БГ, тук не намирам готини, шаренки, щамповани платове бг производство. В САЩ гледам, че преливат от такива, Великобритания също.

# 603
Платовете, поне в трикотажа, идват у нас от Гърция и Турция.

Щампите, които съм купувала за да ги слагаме на едноцветни изделия пък са американски. Тук се продават чрез гръцки дистрибутор. Като метод това е единия. Друго, което сме правили е ситопечат, също и печат на принтер. Много красиво става, без ограничение в цветовете.
Оттам нататък варианти с апликации, капси и пр. са безброй.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:06 от Люлин

# 604
Люлин,както ти казах и в лични,единствено дето ме притеснява са именно щампите,Успея ли да разреша този проблем,платовете,производството не ме притесняват,Ето на едно място в София продават уж пижами"Виктория сикрет",но те са шити в Хасковско село,но хората не се притесняват и продават,А аз искам да е всичко редовно и да нямам проблеми,Та ако,някой може да даде съвети за шампите слушам Simple SmileЩе проверя и това което ти ме посъветва,

# 605
Мислиш, че тук е лош вариант ли? Защото моята идея беше точно за БГ, тук не намирам готини, шаренки, щамповани платове бг производство. В САЩ гледам, че преливат от такива, Великобритания също.

Малко описание как става печат върху текстил: http://prepressbg.wordpress.com/2010/12/06/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0 … 0%ba%d0%be%d0%bc/

Не съм писала за бизнеса, а за технологията на печат върху текстил. Извинете ме, ако е много специализирано като описание. Просто се сетих за този тип бизнес.

Има фирми, които шият и си купуват такива принтери, за да си правят печат върху текстила.
Пример за подобен бизнес е фирма, която шие само футболни екипи - с лого, с номера на играчите и т.н. И преди да възразите, че в БГ има много малко футболни отбори и за тях шият само 1-2 големи фирми, близки до Футболния съюз, давам жокер - в момента има бум на аматьорски футболни лиги, игрища за футбол и т.н. Десетки отбори има само в София, всички те поръчват екипи поне веднъж на 1-2 години.

Смятате ли, че това може да се приложи за чаршафи, детски дрехи, пижами и прочие неща, които да се произвеждат изцяло цветни и с щампи не само отпред?

Относно питанките за печалба от 10 000лв. от търговия, ми стана по-любопитно за бизнеса на дамата в Гърция.

sunnyiv , какви са тези продукти, които се продават успешно в магазин от 170 квадрата, но могат да правят сериозен оборот и на 20 квадрата. Любопитно ми е, наистина.

P.S. Щях да забравя: много интересна статия за сериалите, които възпитават предприемачески дух.
http://profit.bg/news/Serialite,-koito-vuzpitavat-predpriemaches … icid-_page-1.html   Peace Peace Peace

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:21 от Анонимен

# 606
Вариантът от линка на малко мишленце не сме ползвали.
Като казвам принтер, имам предвид директен печат на плата чрез самия принтер.

# 607
  • най-шареното място
Термотрансфера аз лично не харесва,м , Избягвам всячески.

Детските пижами с щампа - печта върху плата, а не с лепенка, хубав не съм виждала много отдавна., Има много български проозводители, но те смятат, че на 4 децата /момчета/са тинейджъри и им печтаат Юги О и Бен Тен, А те не са ни комикс, ни анимаия като стил.

Има приятни щампи, но те са за докъм 3-4 години. Нищо хубаов с колите не съм виждала също. При момичетата е още по-зле там са едни розови принцеси нонстоп - winks, барби и сие... Мъпетите са несамоунисекс, но и уни възраст Simple Smile но да, няма. А тукани пижами за деца и възрастни памук, кога сте виждали?

# 608
  • Sofia
Мишленце, мерси за линка.
Това, което съм чела за дигиталния печат е това, за което говори и Люлин. Този трансферен ми се струва страшна хамалогия за голямо количество плат + че има опасност да не се напасне някъде и да се опропасти десена.
Дигиталният излизал доста по-скъп от ротационния и за нашия стандарт май не е много подходящо.
Ротационният обаче изисква по-големи вложения.

Извинете ме, ако говоря глупости, опит имам нулев, на етап четене съм.

# 609
Мишленце, мерси за линка.
Това, което съм чела за дигиталния печат е това, за което говори и Люлин. Този трансферен ми се струва страшна хамалогия за голямо количество плат + че има опасност да не се напасне някъде и да се опропасти десена.
Дигиталният излизал доста по-скъп от ротационния и за нашия стандарт май не е много подходящо.
Ротационният обаче изисква по-големи вложения.

Извинете ме, ако говоря глупости, опит имам нулев, на етап четене съм.

Шунка, вероятно имаш предвид ситопечат с карусел. Ротационният печат е сито, предназначен за детайли с обла форма като химикалки и чаши например. Каруселите печатат директно върху текстила, но там наистина си иска вложение, защото обемите, които могат да печатат не са за малка фирма.

Както и да е, отплеснахме се в детайлите, твърде технически. Просто ми беше любопитно дали малка шивашка фирма би си купила изобщо принтер, за да оптимизира работата си или по-скоро на каква цена, защото има по-евтини машини за сувенири и текстил като този http://www.printguide.info/articles/,101.html, а има и такива, които са си за промишлен печат за големи фирми, обслужващи рекламния бизнес /тенти, рекламни чадъри в промишлени бройки и т.н/.

# 610
Здравейте,имам магазинче за дрехи втора употреба!Хрумна ми идея да се свържа с други собственници на такива магазини и да обменяме стока помежду си.Ако някой има интерес,нека ми пише!Мисля,че може да сме си взаимно полезни!Пуснах отделна тема!

# 611
Цитат
author=malko_mishlence

Относно питанките за печалба от 10 000лв. от търговия, ми стана по-любопитно за бизнеса на дамата в Гърция.

sunnyiv , какви са тези продукти, които се продават успешно в магазин от 170 квадрата, но могат да правят сериозен оборот и на 20 квадрата. Любопитно ми е, наистина.

Здравей malko_mishlence, първо да уточня,че бизнеса не е мой.Всъщност изобщо нямаше да го спомена,понеже не това беше целта ми..знам,че има много добри хора като теб на които бих помогнала на драго сърце,но понеже има и много от другата крайност,затова няма да дам информация на готово.Също така смятам,че който се труди и учи той заслужава да сполучи. За по-широко мислещите ще кажа,че е луксозна стока за дома,която според статистиката(поне в Гр.) човек си купува от един до два пъти в живота. Така или инъче този бизнес според мен е неприложим за Бг., понеже стоката е непосилна за бюджета на средно статестическо семейство.То и в Гр. на там отиват нещата,но това е др.тема ,и с риск да бъда обвинена в фантастично пързаляне и подхлъзване ще ви споделя,че печалбата която съм посочила преди 5г. беше х2.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 16:14 от sunnyiv

# 612
  • най-шареното място
Луксозността ми обяснява нещата.Нo наистина в България луксозния клиент не е голям сегмент от пазара.
Пък и луксозния бизнес си иска и луксозна инвестиция Simple Smile.

Ама много ми  е любопитно каква е стоката Simple Smile И си давам сметка, че може да е почти всякаква и все да я няма на пазара., Но и клиентите да са единици.
и да си пооправя грешки малко

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 16:29 от арт мама

# 613
Опаа,много грешки съм допуснала - пижамите са Венета сикрет Simple Smileа шампите  са щампите Joy

# 614
Опаа,много грешки съм допуснала - пижамите са Венета сикрет Simple Smileа шампите  са щампите Joy

Излезе ми с гугъла една детска пижамка на Венета сикрет /ей, много сме идейни българите/ Mr. Green На мен ми хареса, свежи цветове, хубава щампа и пише 100 % памук. Признавам, че не съм наясно с бизнеса с детско, но бих купила нещо такова.

Ето, копирах я, че беше в онлайн магазин

Общи условия

Активация на акаунт