Съвети за Бизнес 16

• 62 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Защо бе, ако си работят по семейно му, какво толкова? Нали парте в една хазна влизат и благата се разпределят в дома.  Simple Smile

Аз само малко се разочаровах от тия неща които прочетох... за финансовите блага. И то не по друга причина, ами защото Гърция не е много пожелателно място в тоя момент, а това какви пари са направили хората там в последните години.. всички знаем на чий гръб излизат  Sick ама това е много мнооого друга тема!

Просто го споделям, дано не се обиди съфорумката, защото ако беше казала, че има такива намерения, пък е работила в някоя сериозна държава с стройна структура на законите в тоя отрасъл, щеше повече да ме заинтригува.

# 586
 Аз имам наблюдения върху доста разнороден бизнес. Това от 10 000 лв. месечно за мен е мираж. В шеговит тон - познавам няколко управители на много големи отдели в банка, които не взимат толкова пари. Ако можеше от търговия с банички да се взима толкова всички досега да са зарязали банковото дело и да са станали баничари Wink.
Сега, реалността е следната - 3000 лв. дневен оборот не е непостижим. В една туристическа агенция например най-често продаваната екскурзия е средно 1000 лв. Летните месеци абсолютно всеки ден се записват поне трима души. Обаче като се направи разчета се оказва, че с оборот от 3000 лв. самата агенция печели чисто не повече от 300-400 лв. Wink Така че оборота изобщо не е показателен.  А конкретно за търговията - само преди ден два една съфорумка установи, че надценката за 1 бебешко пюре е 0,2 лв. Аз грубо сметнах, че трябва да продава по 250 пюрета на ден, за да покрива само основните си разходи - заплата на продавачка и наем помещение Wink
Надценката в храните е много малка. Иначе познавам и човек, които прави много добри пари в търговията с големите вериги, но там играят много пари и голяма задлъжнялост - трябва да имаш връзки за да те приемат за доставчик, да разполагаш с оборотни пари колкото един многостаен апартамент и винаги да чакаш да ти платят половината от оборота поне месец.
Така че ако наистина целта ти е 10 000 лева на месец с помещение от 70 кв - ами по-добре стой в Гърция. Тук това просто няма да стане.

# 587
  • На дивана, под юргана
Ти физически сама на можеш да се справиш за такъв оборот. Казваш, че няма да плащаш заплата.
И примерът със заведенията е показателен. Там не работи сам човек.

Е, Люлин !
3000 лева са 3000 банички на ден. За 10 часа - триста на час, 5 на минута Laughing Що да не може?
Или пък са 300 бутилки водка на ден, За 10 часа - 30 на час. Не пият ли тез варненци - пият! Laughing

Е, може и по един автомобил на седмица да продава...  Wink
По-важно е колко пари ще трябва да вложи за да постигне такъв оборот. С баници и копчета от един магазин няма да ги изкара. С нещо иновативно може и да надхвърли всичко това... Но тогава защо пък да е точно във Варна...

# 588
Защо бе, ако си работят по семейно му, какво толкова? Нали парте в една хазна влизат и благата се разпределят в дома.  Simple Smile

Аз само малко се разочаровах от тия неща които прочетох... за финансовите блага. И то не по друга причина, ами защото Гърция не е много пожелателно място в тоя момент, а това какви пари са направили хората там в последните години.. всички знаем на чий гръб излизат  Sick ама това е много мнооого друга тема!

Просто го споделям, дано не се обиди съфорумката, защото ако беше казала, че има такива намерения, пък е работила в някоя сериозна държава с стройна структура на законите в тоя отрасъл, щеше повече да ме заинтригува.

А,браво. Никога не се обиждам от стойностно мнение.За кризата всички знаем,че взема от едни и дава на други. Пък и реалноста в Гр. не е точно както я представят Бг. медиите.
До сега като четях многото безмислени спорове и разводнявания в темата все се чудех на какво се дължат,но то май атмосферата тук е такава и все се намира някой да те увличе щеш,нещеш. Аз просто попитах,дали може от малък бизнес да се печелят 10 000лв,а то почнахме да търсим под вола теле.Както някои казват няма лошо,в спора се ражда истината.

# 589
Не че атмосферата е такава, струва ми се по-скоро че всеки иска да ти сподели своите наблюдения и да ти спести тормоз и неслуки в едно много трудно поприще в милата родина...

Но пък и това може да ти бъде за насърчение - от теб зависи. Някои хора се надъхват още повече, когато удрят на камък, пък било то и само в чуждите очи. Нищо не пречи да пробваш. Да не говорим за това, че няма значение какво е финансовото положение в страната (а и при съседките  Wink ) и каква е статистиката - важно е каква е идеята ти. И ако е силна и ако си на правия път как да я осъществиш и си много упорита - успеха ще дойде. Има много корпорации, които са създадени в моменти на икономическа криза...

Успех!   bouquet

# 590
Защо бе, ако си работят по семейно му, какво толкова? Нали парте в една хазна влизат и благата се разпределят в дома.  Simple Smile

Аз само малко се разочаровах от тия неща които прочетох... за финансовите блага. И то не по друга причина, ами защото Гърция не е много пожелателно място в тоя момент, а това какви пари са направили хората там в последните години.. всички знаем на чий гръб излизат  Sick ама това е много мнооого друга тема!

А,браво. Никога не се обиждам от стойностно мнение.За кризата всички знаем,че взема от едни и дава на други. Пък и реалноста в Гр. не е точно както я представят Бг. медиите.
До сега като четях многото безмислени спорове и разводнявания в темата все се чудех на какво се дължат,но то май атмосферата тук е такава и все се намира някой да те увличе щеш,нещеш. Аз просто попитах,дали може от малък бизнес да се печелят 10 000лв,а то почнахме да търсим под вола теле.Както някои казват няма лошо,в спора се ражда истината.
Немога да определя дали си просто наивна или ни взимаш яко за мезе.
Почнах да се дразня от плитките ти опити да ни пързаляш.
Сподели поне какво конкретно си продавала , че иначе вяра нямам /то не че иначе ти вярвам.. ама това е друга тема/

# 591
 Simple Smile Grinning Mr. Green Joy
 така и така няма да повярваш.

# 592
йови, аз не знам ти защо така изпускаш влака.

Примерно аз търся под дърво и камък мъжки бархетни пижами. Но не какви да е, а хубави!
Щяхме да направим нещо интересно с някой, който евентуално се беше сетил да ги ушие!
Друго нещо.
Ами виж афиша.
На 20 януари излизат Мъпетите.
Дайте, хора, пижами с Мъпети!
(Има как да стане)

Като ги направите, който и да ги направи, нека ми се обади.

За какъв он лайн магазин да говорим, като няма нищо в цеховете, което да хване окото?
Липсва ми времето, когато шиехме и продавахме каквото аз реша, но при онези количества беше оправдано. Но сега ще взема да се амбицирам и пак ще стане.
Невероятно е как в една фирма пуфтяха лятото и спаха, че нямат работа, вместо да нашият есенни пижами. После като ги направиха се оказаха голям хит. Искам, ама нямало. Уф, много поръчки имаме, казват. А защо спахте?
Извинете, ядосах се, защото тамън получих по мейла поредното запитване за бархет. Изпуснах цял сезон!

Друг пример. Цяла зима термо чорапите пристигат със силни стегнати ластици. Досега все се намираше някой да не прави икономии от ластици и аз такива продавах. Тази година познайте колко термо сме продали.  ooooh!
И да продължа. Пристигат хора, прилични, симпатични, да ми рекламират чорапи. На една марка, която се самоуби в пазара на дребно, защото влезе във веригите. Сега обаче се връща И към кварталите. Отвориха мострите. Отвратителни чорапи. Като цветове, като плетка, като дизайн. И не си отговарят на номерата. Казвам им аз, това не е такъв номер, за който е етикетирано. Отговор: "Аааа, не е така, вижте как се разтягат." Joy hahaha Аз им казах, че няма прости клиенти. Тия хора знаете ли колко непродаваеми чорапи са наплели?
Куца нещо генерално.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 00:11 от Люлин

# 593
Люлин, забравяш момента с правата, който е актуален вече
Ще видиш, че след 2 години нещата резко ще се изяснят
Няма смисъл да се гради бизнес, който е без переспектива

Плюс, няма как да знаеш някой филм дали ще е хит /това е информация, която е само при големите, даже и те не са сигурни/
Това не се случи със Смърфовете, нито с Колите 2
Колко ли се рискува с Мъпетите?

# 594
За правата - знам.
И подкрепям.
Затова уточних - има как  да стане.
Кой казал, че трябва да са "нелегални"?

За нашите мащаби интереса към Смърфовете беше напълно достатъчен (ако не в кината, то в торентите), за да си продаде един производител пижамите повече от добре. Не знам юридически как си е изградил нещата. Simple Smile
И ако оставим настрана лицензираните щампи, има безкрайни възможности за интересни такива, но нещо фантазия ли липсва или желание?

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:14 от Люлин

# 595
Люлин, като ги виждаш, че лятото се мотат, и на есен пазара ще е "гладен", защо не си внесе бархет с щампи, и да ти направят есенните мъпетни пижами, на ишлеме? Щампата на плата, ще е с платени авторски права, а като излезе филма, ти ще си "единствения избор".

# 596
  • София
И ако оставим настрана лицензираните щампи, има безкрайни възможности за интересни такива, но нещо фантазия ли липсва или желание?

Ами не знам може би им липсва опит - вчера купихме един продукт с анимационен герой от голяма верига за мебели, не беше скъпо и се чудя дали са им платени правата или как точно го уреждат. Мен конкретно не ме интересува, но може би малките производители се страхуват да го правят, а и не знам има ли законен начин. Виждала съм български пижами с анимационни герой, щампирани само отпред.

# 597
Здравейте,следя ви от доста време ,но чак сега ще си позволя да коментирам EmbarassedТъй като явно вече дойде и моят момент да предприема риска наречен "собствен бизнес" и имам идеи за реализиране,но ме спъва един" маааалък " проблем наречен ФИНАНСИРАНЕи ще се прибягва до кредитиране от банка.Та поради тази причина напоследък се замислям за франчайз предложенията,ако някой има опит и е имал такъв бизнес нека сподели с какви проблеми се е сблъскал във съвместна работа с фирмата майка.....

# 598
За да произвеждаш стоки с лиценз, процедурата отнема около половин година
Иска се да си производител с опит повече от 5 години и близо три страници изисквания и гаранции
Уважение, но нека си правим труда да проверяваме, преди да хвърляме идеи на вятъра
Отделете време и прочетете изискванията, всичките са в нета!

# 599
На моето търсене може да попадне човек, отговарящ на условията и запознат с процедурата. Или вносител на артикули с оформени документи. Не разбирам защо ограничаваш нещата. Peace

Освен това, както стана ясно, имам интерес не само към такива пижами.

Общи условия

Активация на акаунт