Съвети за Бизнес 16

• 62 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • I want it all and I want it now.
sunnyiv Правилно сте се насочили към собствено помещение. Ако , не потръгнат нещата ,винаги може да от дадете под наем. Peace

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 10:23 от Syn

# 616
Здравейте,имам магазинче за дрехи втора употреба!Хрумна ми идея да се свържа с други собственници на такива магазини и да обменяме стока помежду си.Ако някой има интерес,нека ми пише!Мисля,че може да сме си взаимно полезни!Пуснах отделна тема!

може ли линк към темата, макар да ми се струва непостижима идея.

# 617
Лейди, това са турски пижами. И не са "Венета", а "Vienetta secret". Продават се под път и над път. Като цветове и щампи са атрактивни, да.

# 618
  • най-шареното място
За мен са абсурдни цветовете.
Освен ако не се прави парти с тях. Simple Smile
Вярно аз държа на цветовете, но наистина ли масово малки деца спят с такив ярки , сигнални цветове се чудя....

Накита, в потребителски групи е.

# 619
Как се продават не знам, аз не работя с тях. По думите на една колежка детското на тази фирма винаги й е вървяло много слабо. Преди време на изложенията "Изберете българското" и "Произведено в България" на всеки етаж се продаваха и хората много ги купуваха. После позатегнаха контрола и ги не съм ги виждала на изложенията.

# 620
Бях готова да си заложа главата, че sunnyiv говори за чужд бизнес и гледа само печалбата. естествено пропуска часта с разходите.

По отношение на турското трико, мога да кажа като потребител. Имат много качествени неща ( и като материя и като цветове).
А за тези които не могат да намерят материали, има поръчки на ишлеме, вкл и в текаческите фабрики. Не чаквайте нещата да ви дойдат наготово, така не само даден сезон ще изтървете. естествено рисково е защото трябва да се направи голшма поръчка

# 621
титина, говориш ми за неща, които съм правила доста време и знам как се правят. Спрях ги по различни причини. Това вече го написах. Благодаря ти за загрижеността.

# 622
написах го принципно, защото се коментираше по-горе.

# 623
На вкус и цвет ...  Hug
Наистина ми харесват и ако са качествено трико - да, бих купила, но не онлайн.
Май отговорихме на въпроса на колежката с идеята за такъв онлайн магазин.
Няма да купя от интернет магазина пижамата:
1. Защото информацията беше подвеждаща - "Венета" асоциирам с бълг. фирма /не, че това е толкова важно/
2. бих искала да пипна материята и да се уверя в качеството.
Отвори и виж не е опция в случая по няколко причини.
Интересно ми е това, което споделяте за бизнеса с трикотажите.

# 624

Здравей malko_mishlence, първо да уточня,че бизнеса не е мой.Всъщност изобщо нямаше да го спомена,понеже не това беше целта ми..знам,че има много добри хора като теб на които бих помогнала на драго сърце,но понеже има и много от другата крайност,затова няма да дам информация на готово.

sunnyiv, едва ли някоя от нас ще изкопира модела на този бизнес, така че спокойно би могла да споделиш каква е стоката. Едва ли е нещо толкова необичайно, че трябва да се пази в тайна. На мен ми е интересно просто, нямам интереси в търговията към крайни потребители. А и тук много пъти сме коментирали, че идеи има много, малко са хората, които имат знанията и уменията да ги реализират.

Това, че този бизнес не е твой, е възможно донякъде да не ти дава пълната картина за нещата. Може хората да са ти близки, но ако не знаеш и разходите, вложените пари, кредити или инвестиции и т.н., нещата може и да са различни.

Работя с фирми, които правят такива печалби на месец и вярвай ми, не са нито дребна търговия, нито магазини за луксозни стоки в центъра на града. Или продават много скъпо оборудване или са изградили бизнес, в който работят минимум 10 души и правят стабилни обороти.

Идеята да си купиш помещение обаче не е толкова лоша. Ако нямаш какво да правиш парите или ако не ти потръгне бизнеса, винаги можеш да дадеш под наем. Отдаването на имоти под наем си е също вид бизнес.

# 625
Разбира се,че не знам абсолютно всички подробности,но естествено,че съм сметнала разходите след като посочвам чистата печалба инъче оборота сега е около 60 000€ месечно.Това се отнася за един магазин от няколкото  които имат хората,и да бизнеса е граден от поколения наред от 1930г. и с около 20 души персонал общо.Но както и да е,не това е темата. Та значи казвате 10 000 трудна работа. Това с помещението под наем съм го мислила,но знам ли.

# 626
На 60 000 евро месечен оборот , 10 000 лв. чиста печалба според мен е трудна работа. Money Rolling Eyes
Но може и да не мога да смятам добре . Embarassed
Някоя от вас която е добре със сметките , нека сподели как би могло да стане .. ? newsm78

# 627
На вкус и цвет ...  Hug
Наистина ми харесват и ако са качествено трико - да, бих купила, но не онлайн.
Май отговорихме на въпроса на колежката с идеята за такъв онлайн магазин.
Няма да купя от интернет магазина пижамата:
1. Защото информацията беше подвеждаща - "Венета" асоциирам с бълг. фирма /не, че това е толкова важно/
2. бих искала да пипна материята и да се уверя в качеството.
Отвори и виж не е опция в случая по няколко причини.
Интересно ми е това, което споделяте за бизнеса с трикотажите.

Момичета благодаря Ви- полезно е това което споделяте,Проучвам в момента печатането и ще видим коя посока ще поемем Simple Smile

# 628
На 60 000 евро месечен оборот , 10 000 лв. чиста печалба според мен е трудна работа. Money Rolling Eyes
Но може и да не мога да смятам добре . Embarassed
Някоя от вас която е добре със сметките , нека сподели как би могло да стане .. ? newsm78

Зависи от бизнеса, зависи от 100 неща
Продължавам да си мисля, че няма нищо по-ценно от идеите и затова темата формулирана като идеи ми допадаше далеч повече.... Леко смешно е ние да даваме съвети, съвети на кой и за какво.
Извинете, но за истински бизнес 10 000 не би трябвало да е проблем. За човек, който знае какво прави.
Несравнимо е да правим аналог с други държави. Имам поглед върху малки бизнеси на познати по разни чужбини - ами 10 000 евро не ги признават много, много. Знам и за оборотите им, и нашите глави не могат да го поберат, но това си е факт. Обороти има там където има хора и пари. За съжаление в държавата ни хора няма, пари хайде, може и да се намерят. Но хората далеч не са достатъчно.

На момичето, което пита, мога да й кажа, че от магазин за каквото и да е, тези работи няма да ги прави.
След като е там, да се напъне и да и змисли нещо, което тук го няма и би се търсило.
Винаги има нещо, в което може да си пръв. Да, трудно е, защото учиш хората на нещо ново, обираш всичките негативи на непознатия продукт, но никой не разбира малките грешки и докато другите се усетят да правят същото, ти си далеч напред.
Затова винаги ми е било странно това стадно поведение тази година картофи ще садим, догодина всички домати.
Може би момичето с бизнеса в Гърция трябва да помисли в тази насока.

# 629
  • Варна
Ох. Запалих се по едни онлайн игри в нета и съм изтървала 7 страници тука. А то било станало толкова интересно. Laughing Laughing Laughing

Не помня никове. Ама ще отговоря пък те ще се познаят. Някой тука си мислеше че като стане франчайз няма да му се налага да тегли пари от банка. Огромна заблуда. Франчайза не ти дава стоката и магазина наготово без пари  и дай само да печелиш. Често дори разходите по франчайз са повече отколкото сам да си направиш магазин и заредиш от 100 места стока.

За оборотите.И на мене ми е интересно какъв ще е този бизнес в Гърция с 10 000 евро печалба. Ако някой знае да каже на лични.  Sunglasses

Иначе такива печалби не са нереални. Аз имам по-големи, но винаги ламтя за още. И понеже момичето от Гърция май ме визира, ще обясня че първо аз си смятам печалби от няколко магазина над 200 квадрата всеки и имам и склад. В склада всеки месец ми влиза стока за 60 000 евро. От нея си правя оборот над 200 000 евро, като разходите ми в склада са 15 000 евро плюс 60 000 евро за още стока. Слагаме данък печалба и ДДС и пак съм много добре с печалбата,защото вътрешния пазар е малък , оборота се прави основно от износ, а там няма ДДС и си е много готино. Магазините носят общо към 90 000 лв.обороти, но там разходите са много. Айде ся завидете ми. Wink Не се притеснявам че някой ще тръгне по моя път като идея защото е много трудно, работата е специфична и не е за всеки.Затова и печалбите са големи. Най-много да си изгуби парите всеки който тръгне по моя път. Laughing

Но общо взето големите обороти не са недостижими, стига да си намериш нишата и начина. Започнах с 2 000 лв. всичко. Догодина сигурно оборотите и печалбите ни ще са двойни или надявам се тройни. Имаме си и гръб.Този бизнес не е за хора без  гръб. Имаше двама миналата година дето отвориха складове тука във Варна и бързо затвориха.

Общи условия

Активация на акаунт