Съвети за Бизнес 16

• 62 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Антиквариати в Италия бол, там трябва и да си спец откъм стойност на предмета.. не е лесна работа.
Аз си мисля за обикновени вещи за продаване, т.е оказион ( не знаех, че така се казва, за употребявани вещи). Има такива пазарчета обаче все боклуци продават... Rolling Eyes

# 481
Програма за магазин - http://www.orakgroup.com/

ако ти допадне и я купиш, моля да ме споменеш, че съм я препоръчала, да ползвам отстъпка при следваща покупка, че имам тамън 2 да купувам. Rolling Eyes

# 482
Програма за магазин - http://www.orakgroup.com/

ако ти допадне и я купиш, моля да ме споменеш, че съм я препоръчала, да ползвам отстъпка при следваща покупка, че имам тамън 2 да купувам. Rolling Eyes

Благодаря, Ерин. Ще я погледна.

# 483
Angel&Demon, като оставим настрана слабото потребление в търговската мрежа, искам да те питам нещо друго. Вашият бизнес на едро върви ли? Имате ли много и постоянни клиенти?
Зададе ли си въпроса как те биха приели отварянето на ваш собствен магазин? Аз знам, че няма да се приеме добре. Особено пък ако работите под цените на дребно на клиентите ви или местоположението е близо до ваш настоящ клиент.
Обмисли го добре.

Защо не ги качиш в нета, нещо като аутлет? Тези стоки, които не ти вървят?

# 484
За да се печели от памперси и пюрета трябва да се продават огромни количества- просто надценката е много малка. Снаха ми като тръгна да прави бизнес залитна в тази плоскост - всички майки си мислим, че сме спец в областа на детските дрехи, храни, аксесоари. Но точно малките надценки и убиха бизнеса

# 485
забравяш нещото, в което всяка майка е виртуоз -детските центрове
точно колкото всяка мутреса фризьорка....

# 486
а и тях- да Laughing

# 487
Angel&Demon, като оставим настрана слабото потребление в търговската мрежа, искам да те питам нещо друго. Вашият бизнес на едро върви ли? Имате ли много и постоянни клиенти?
Зададе ли си въпроса как те биха приели отварянето на ваш собствен магазин? Аз знам, че няма да се приеме добре. Особено пък ако работите под цените на дребно на клиентите ви или местоположението е близо до ваш настоящ клиент.
Обмисли го добре.

Защо не ги качиш в нета, нещо като аутлет? Тези стоки, които не ти вървят?

Да речем, че сме доволни от бизнеса ни на едро ( като се вземе под внимание,че не сме голяма риба в бизнеса). Предвид кризата и стегнатия пазар, работим с няколко клиента, с които сме изградили добри професионални отношения.
Помещението, което желаем да наемем е в квартал, в който няма наши клиенти. Така мисля, че няма да нарушим професионалната етика.
Колкото до аутлет - мисия невъзможна - не ни остава такова голямо количество стока от отминал сезон, за да хабим енергия в подобно начинание.

P.S. Забравих да спомена, че нашия вариант на търговия на едро не е под формата на склад. Не искам да се хваля, но считам мъжа си за много добър търговец. Той обича сам да си търси клиентите, и е в постоянно движение - не е склонен да се затвори в едно помещение и да чака някой да го посети. Може би по тази причина не ни залежава много стока.

# 488
е, все пак нали пазара отсява

# 489
В темата имаше коментари от " ветераните" относно това, че всяка майка мечтае да си отвори детски магазин, детски парти център или частна детска градина.

Да, но както е казал народа - не от всяко дърво става свирка.

Нагледен случай с наши бивши клиенти :
- собственика на магазина поставя майка си ( пенсионерка) да му продава стоката. Женицата по обяд опъва мазен вестник на щанда, изважда глава лук, комат хляб и консерва "скумрия в собствен сос" и моли мъжа ми ( който е влязъл да покаже новата стока) да и отвори консервата. А кажете ми как се продават детски стоки в тази задушевно вмирисана обстановка.

И това е само един случай. Легенди могат да се разказват за всеки бизнес.
Нямаме гаранция, че ще успеем с нашия магазин, но поне сме решили да опитаме.

# 490
е хайде сега, едва ли това е точният пример, че от всяко дърво свирка не става
пенсионерки се търсят много, майка ми ще я лапнат като топъл хляб, защото именно става да продава, след като се пенсионира работи в 2 магазина, които фалираха след като ги напусна
Има ли точен човек, шанса за оцеляване е по-голям. Не е гаранция, но е  по-голям
Понякога хора, които влагат много и са много нахъсани са най-неуспешни, напр. наш познат барист - ами прост не е симпатичен на клиентите и бара пропада стремглаво. Несправедливо, но това е - субективно е много на какво точно се дължи успеха на една дейност. Ако беше ясно, всички щяхме да покрием условията;)

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 00:24 от 10 c's

# 491
10 c's, не ме разбирай погрешно. Нямам нищо против пенсионерите  Rolling Eyes. Просто дадох нагледен пример за това как се прави бизнес в БГ. Въпросния магазин вече е затворен.

В повечето случаи желанието на хората за собствен бизнес е по-голямо от възможностите ( под възможности не визирам финансови).

# 492
Просто дадох нагледен пример за това как се прави бизнес в БГ. Въпросния магазин вече е затворен.

Не обобщавай, защото мога да посоча поне 5 семейни магазинчета, в които продава бабата, и магазините си се развиват. Това е пример за собственик-мераклия, който се учи по трудния начин — опит-фалит-опит-фалит. В САЩ също си носят обяда в кутии, а японците имат обенто, но ... са си научили урока отдавна.  Peace

# 493
  • I want it all and I want it now.
Angel&Demon , ако имаш предвид складовата програма на Микронвест да работила съм с нея добра е.  PeaceИма възможност и от разстояние да следиш наличностите и количествата стока. Лесна за работа.

# 494
Marry-Rada,тази сутрин по националното радио в предаването"Закуска на тревата"май беше срешнаха слушателите с една дама,която е почнала такъв бизнес с употребявани вещи.
Имала две деца близнаци и тъй като дрехите както е всеизвестно на децата бързо умаляват и са почти като нови,та тя се замислила за нейните и после взела и други да ги продава.Обектът се намира в Стара Загора и плюс това е имало вече там такъв магазин,а след нея отворили и още един.Жената сподели,че първия месец са били на загуба,но втория вече са доволни.
Дрехите ги приемали на половин цена,но по натам незнам как се споразумяват дали слагат надценка или вземат процент от тази сума.
За този за който аз споменах,практикуват собственика на дрехата иска 5 лв да речем,от тази стойност му се удържа %.
Дано съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт