С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 735
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви за куража мили момичета Hug

Явно наистина съм допуснала да се обезводни, иначе стомашния вирус не беше тежък, без повръщане , само диария, но високата температура няколко дни си е казала думата.Вчера детенце беше много отпуснато, днес също, трудно я будех.Няма и апетит, но реших да давам на малко на  сила лечебна хумана, вода,после и хляб давах, отделно и суче, но не знам изобщо дали имам достатъчно кърма.След нахранването детенце много живна.

Сетих се , че когато каката се роди, имах един такъв период, бебето само спеше и почти не се будеше.Аз си викам , супер...имам много кротко дете, а тя първите седмици не е била дохранена, заспива, няма сили, получи се един затворен кръг.

# 526
Мари, скорошно оздравяване на малката принцеса. За отношението по болниците няма да коментирам, останах без думи. #2gunfire

Опитвай да даваш по малко течности, кърмица най-добре ако имаш и бързо да се оправя малкото Али. Hug

# 527
Мари, много съжелявам за всичко преживяно! Дано Алете се оправи бързо и да сте добре. Глюкозата може да се пие, вместо да се влива. Дано намериш читав лекар да ти каже точно колко и какакъв %. Ако искаш мога утре да питам моя позната, която така лекува детето си.
В Бг болниците е практика да гонят родителя при поставяне на абокат, вероятно родителя да не ги утрепе  Twisted Evil
Преживях същото с Али когато беше малка.  На когото се наложи недай Боже, да знаете и да не излизате. Не могат да ви накарат. А веднъж като са ви приели нямат право да ви откажат манипулация, глобите са страшнии няма да рискуват.

# 528
  • София
mari:), съжалявам за това, което се случва с твойта бебка и се надявам бързо да се преборите. Знам само, че обезводняването е много много опасно при малки деца. Късмет, че се кърмите - дано така успеете да наваксате.

За болниците - не знам какво е в Търново, но трябва да видиш Инфекциозна болница в София.....Няма такова място! Лющещи се стени, порутена сграда, мизерия, мърсотия и злобен персонал. Бях веднъж само, когато се усъмниха, че имам свински грип, след море в Турция /имаше някаква епидемия/.
Когато видях мястото отказах да ме изследват там. Така, че не се съмнявам изобщо, че в Търново е зле.
Не че от това, което ти пиша, ще ти стане по-добре. Само исках да кажа, че разбирам за какво говориш. И това е болница в ЕС - не е за вярване.
Оправяйте се бързо!  Hug

Срещата днес се получи много приятно!  Simple Smile Ние с Цвети Георгиева открихме и закрихме събитието - направо изкарахме около 3-4 часа там.
Радвам се, че се видяхме!!!

# 529
Мари, дано се оправя Алето по-бързо. И аз те разбирам какво е...Моят син беше на 11 месеца, като стояхме 20 дена в болница. Спомням си, че за да му поставят абоката го държаха 4 сестри, а 5-та го боцкаше. За щастие стана от първият път при нас.Мен също не ми позволиха да присъствам... Дано не ви се налага повеече да стъпвате в болница Praynig В такъв момент не ти ли се искаше да си във Франция?

ANGYA, много се смях с тази бележка, но за да разбера какво пише я прочетох 3 пъти.... Joy Joy

За гърнето да се похваля...Снощи моята мишчица си "каза" че и се ака...Бях започнала да я уча, когато се наака в памперса, че не е добре, като и правех определен звук. И снощи тя както си играехме започна да прави така. Аз я попитах дали не и се ака и тя милата отиде пред вратата на тоалетната(където държа гърнето) и взе да казва "Диии" ( това е нашето да). И сложих я на гърнето и си свърши работата. Досега сме се дебнали, за да го направим и не смятам че пак няма да е така, но има надежда. Това го пиша за всички, които са се отчаяли с гърнето. Ние се слагаме вече 6 месеца,  кога се оцелваме, кога не, но лека-полека ще стане....

От както застудя, моето дете се отприщи да спи по 2-3 часа, но....само че навън в количката. Спи, та не мърда. То вече не става да се сяда по пейките, нито по кафетата навън. Мятам крачоли през цялото време. Да ви кажа честно, след като спи толкова време, после е весела и си играе добре, без да мрънка както друг път.Как ще я карам цяла зима, освен да вземаме една шейна и в снега... cold Nature SnowmanЩе пробвам да я приспя в къщи с якето и шапка, но на отворен прозорец, все едно си е навън, да видим какво ще стане... Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 07:44 от poli.t

# 530
mari:), съжалявам за това, което сте преживели в болницата. Дано Алето се справи възможно най-бързо със ситуацията и да прочетем тук, че всичко е наред.
Аз не съм споделяла тук ,но когато ми правиха секциото, анестезиологът ме боцка 6 пъти, докато успее да уцели мястото, за да ми направи упойката. И с цялото си нахалство ми казваше "Не си мърдай крака"...е, как да не го мърдам, като тя боцка, а пръстите на краката ми сами се движат и аз не мога да ги спра. После 6 месеца целия ми кръст беше цветен, като мина през синьо, червено, зелено, жълто, докато придобие нормалния си вид. Не ми се мисли какво става в здравеопазването и понякога се чудя защо в нашата фирма се осигуряваме на целия доход, а не както повечето на минималната заплата, като когато се наложи се сблъскваш само с отегчени и некомпетентни "специалисти". За съжаление такова е дереджето във всяка една сфера. Спирам, че ще стане "тегав" поста ми.
За гърнето: постигаме голям успех. Аз започнах да слагам Мария от 10-тина дни, когато при всяко събуване започна да пишка, след като й махна памперса. Слагам я преди и след сън, и когато я усетя, че ака. От седмица нямаме наакан памперс и много се кефя. Първия път се раплака като я сложих, но на второто слагане се изтерикатих и преди да я сложа й затоплих гърнето, та тя взе, че го прие. Естествено, че не ми казва кога и се ака или пишка, но още са малки за това.
Поздравявам ви за срещата, която сте реализирали днес. Ние не можем да присъстваме, т.к. не сме от София, а 100км на юг Wink.
И още да споделя, че малкото не желае да спи навън, постоянно се разсейва и зимата ще излизаме за по час-два през деня и толкова. Днес даже и вкъщи не пожела да спи след обяд, а час и половина се гушка в мен и дрема, но така и не заспа. Не знам как издържа до 19.30, когато я изкъпахме и докато си цокаше млякото заспа. Така изкара без сън от 11.30 до почти 20 часа  Shocked
Този път и аз се олях в писането. Лека и спокойна нощ!

# 531
mari:)  ужасно нещо се е случило при вас ,ох какви изроди има само из тази държава и особено в болниците  ooooh! дано малката бухтичка се оправя по бързо  Hug
 newsm59 newsm67  на рожденника днес ,да е здрав и послушен и мнооого щастлив   bouquet Hug

и други неща щях да пиша ,но просто забравих  newsm78

# 532
Честит рожден ден на малкия Дейвид! Да е жив и здрава и много да радва мама и тати!

Мари Sad Ужасно е...Горката малка буба , как са я стресирали , а и теб също  Hug Бързо оздравяване ! Както Добра е писала , може да даваш глюкоза вместо вода (мисля ,че 5%) Даже с една лъжичка през 15тина мин може да даваш.

За гърнето - ние изкарваме денонощието с 3 памперса. Слагам го на гърненцето преди лягане , след като се събуди и преди да излезем (ако излизаме ) и след като се приберем . Акото винаги го правим там (стига да не е 2ро ако за деня и да го изтървем) . КАто го сложа на гърнето , сядам зад него , за да не става . Слагам уолкъра отпред да играе и чакаме : )))

Добра , аз си мисех ,че само нашият педи е толкова "всеотдаен"  ooooh! ПОследния път даже неможа нито да го изтегли , нито да го измери.Вече не се събираме в съндъка ,а на кантара се мята като щурчо. За бележа от БЦЖ аз всеки път обяснявам ,че нямаме. Накря заяви ,че не е важно, защото щели да го имунизират 1ви клас...

За храненето - аз вечер давам супичка със сухар и след около 1 1/2ч. давам кърма (с шишето , че вече нямам , а запасите са доста) Не мога да разбера дали го храня правилно (тъй като педи е още по на Вие с всякакви схеми... ooooh!) Давам АМ сутрин към 5-5.30 ( 150мл ) 10ч- попара/кус-кус 14- 2рото от кухнята (или ако аз съм сготвила) 18.00 -десерт от кухнята или някакво пюренце (примерно Дует на хип) 20.00 супа със сухар и към21.30- 22.00 около 180мл кърма. ПОне не се буди да яде (буди се за други неща Simple Smile)))

Снощи не сме спали цяла нощ, явно го мъчат зъбките (ние още нямаме) ВИждам,че му е подуто венчето отдолу. Много плака и едвам го успоявах. Дано тази вечер да е по-спокоен.

Рика , явно имало и такива  хора....много рядко явление..

# 533
http://www.toytownbg.com/?toy=10.3.30.0#step  И още един сайт за играчки!   Grinning

# 534
Този сайт е много як за играчките аз от там редовно купувам на Гого играчките Simple Smile иий от 1година си чакам картата с намаление..но уви още не са ми я дали  Laughing

Да ви се похваля Гого и сутринта си пишка в гърнето,както и вчера слетобед ноо ме гушка и така си върши работата...страхува се иначе понеже нащо е по високо...  Flutter и акито ще го върши ако го сложа понеже е веднага след сутрешната ни закуска но той ака още много трудно и реве...да видим тия прахчета биобебе ще ни помогнат ли...пий ги 2ри ден още няма ефект Neutral Face

Много сте ми хубави на снимката от срещичката  Hug така ми се искаше и аз да дойда но съм в другия край на БГ  ooooh! ooooh! Сега февруари като идваме с Гого на преглед в София живот и здраве може да се видим.. тя тгава ще ни е операцията но едвали веднага като отидем сигурно до седмица или и аз незнам...ако е така ще останем там на вилата на едни познати....  Hug

# 535
Честит Рожден ден на  бебе   Боян на Мама koqto, да  е виж и здрав и много щастливо детство да има!

Хайде похвалете се как е минала срещата само Джоис се похали. Следващия  път  може  и ние да дойдем.

Мари,  дано сте по-добре днес.

# 536
Mari, какво да казвам вече не знам. Лощото е, че това е един от многото подобни случаи, които чувам от първа ръка!!! Абе дано малката душица се оправя и не се налага да допирате пак до тях, че това не е никаква помощ...    Hug  Hug  Hug

# 537
 newsm59 на Боянчо на мама която!

Мари, това което пишеш е повече от ужасно, но за съжаление това е българската действителност. Дано малката сладурка се оправя бързо  Hug

Сокчета давам от около месец. Смесвам круша с морков, круша с ябълка, ябълка с морков. Оня ден сложих и резен лимон в крушата с морков, за да проследя за реакция към цитрусите и слава Богу нямаше такава. Обаче първо гледах да я свикна с чистата водичка и чак тогава започнах сокчетата, че ми отказваше пресните плодове. Сега и плодове ядем и сокчета пием и пу-пу да чукна проядохме манджите от кухнята  Praynig Голям зор ни беше това захранване и свикване с твърда хана, много нерви строших.

Ако знаете как ви завиждам за срещите...ама хайде разказвайте де!

# 538
Здравейте момичета,

срещата вчера мина много хубаво и много приятно. Дори не ми се тръгваше, но трябваше да си прибирам другото дете от у-ще и нямаше как. Беше много приятно да си поговорим и да видя наживо тези малки сладури, колко много са порастнали и кой какво умее да прави. Мойто момче беше доста мрънкащо, незнам защо реши ,че му се спи, но все пак издържа геройски и успях да поседя малко и да си поговорим. Всички бяха много сладички ,да ги нацелува човек. Малкия Филип дори ми позволи да го гушна за снимките и много хубаво ми беше  Mr. Green Гоги на Цвети георгиева е станал много голям и много самостоятелен. През цялото време си се занимава самичък покатерен на един стол и много готин Simple SmileSimple SmileSimple Smile Дечицата на Бебешондел са страхотни, Явор и той е голямо момче вече, седна послушно и много мило даваше всичко  от масата на моят сърдит  Алекс ,които го хвърляше. Много добричко дете, Тея през цялото време се гушка в мама, но тя беше спала малко допреди това и затова нямаше настроение Wink А малката Ивон на Цеци88 ме разнежи тотално. Толкова сладка и мъничка , направо едвам се удържах да не я нагушкам и нацелувам, то толкова сладичко ,че не може да му устоиш Simple Smile  Та така , който не дойде изпуснааааа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Беше много хубаво, надявам се, че около Коледа ще се организираме пак и ще има и други, които ще се престрашат да дойдат...

Мари прегръщам те силно и се надявам скоро да се оправите и дано никога повече не ви се случват такива кошмарни неща...  Hug

Честит рожден ден на Боян на Която. Макар ,че спря да пише при нас мисля ,че следи форума и се надявам да си прочете поженалията Simple SmileSimple SmileSimple Smile Нека да бъде много здрав, весел и палав, много игри и сбъднати мечти на голямото пораснало момче. Весел първи рожден ден, много детски смях и незабравими емоции Simple Smile

# 539
Сокове все още не давам.

Да се похваля: 3-та нощ Кики не става да яде Simple Smile Решила съм, че щом изкара толкова нощи без храна, мое вече така да я караме. Сама се спря. Просто не се събужда.

И да се оплача: промени си режима на акане и напоследък все я изтървам. Резултатът е червено дупе Sad

Общи условия

Активация на акаунт