С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 740
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Добра ,нашият педи още преди 2 месеца ми каза да го водя на консултация чак като стане на годинка,бил си изглеждал добре външно и нали се хранел ...... ма аз така или иначе бях сметнала,че няма никъв смисъл от мерене и теглене и тъй или иначе нямаше да го водя  Mr. Green

Чл. 28. (1) Всяко дете има право на безплатни задължителни имунизации и профилактични прегледи при условията и по реда, определени в Закона за здравето. (до годинката консултациите са всеки месец,така че ЛЛ няма право 2-3 месеца да не ви приема. Е, ти ако не искаш е др. въпрос  Wink )
)

и по чл.221, ал.21?
Цитат
(21) Личен лекар, който без основателна причина откаже да извърши безплатна задължителна имунизация или профилактичен преглед на дете се наказва с глоба от 500 до 1 000 лв. за първо нарушение, а при повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв., ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление.

Само информативно  Hug

# 511
Добра ,нашият педи още преди 2 месеца ми каза да го водя на консултация чак като стане на годинка,бил си изглеждал добре външно и нали се хранел ...... ма аз така или иначе бях сметнала,че няма никъв смисъл от мерене и теглене и тъй или иначе нямаше да го водя  Mr. Green

Чл. 28. (1) Всяко дете има право на безплатни задължителни имунизации и профилактични прегледи при условията и по реда, определени в Закона за здравето. (до годинката консултациите са всеки месец,така че ЛЛ няма право 2-3 месеца да не ви приема. Е, ти ако не искаш е др. въпрос  Wink )
)

и по чл.221, ал.21?
Цитат
(21) Личен лекар, който без основателна причина откаже да извърши безплатна задължителна имунизация или профилактичен преглед на дете се наказва с глоба от 500 до 1 000 лв. за първо нарушение, а при повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв., ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление.

Само информативно  Hug

това инфо въобще не го знаех,благодаря ти ,но няма да се възпползвам от услугите при педи скоро ,стига ми да сме здрави и щастливи Simple Smileи по малко диви
и на него му е досадно и на мен също

# 512
Джос,неото ни препоръчва до годинка да си яде вечер каши Лека нощ или мляко ако ще с бисквитки,ако не се засища от дозата вече.Тоест казва,че супата или второто от кухнята все още им идват тежичко вечер.И аз мислех да разнообразя вечер със супи,че кашата й писна,но засега изчаквам още малко.Скоро ще почна кисело мляко да давам вечер ама още ме е страх...скоро го въведох:)

Защо не го оставиш с една каша през деня,примерно вечер да го засити повече?Пък сутрин може млекце с бисквитки или обратното?

Цвети,и ние сме същите артисти вече:)Аз почнах по малко да се връзвам за всеки рев и като видя че се лигави я оставям мъничко...преди да се разхиля и аз:)

Исках да питам някой има ли впечатления от някакъв сайт Касида?Търсех вчера едни люлки и пързалки из нета и попаднах на него.Има играчки на който производител се сетите.И се поръчва онлайн.А като гледам ако не дойде баба ми няма как да обикалям магазини за подаръците й.

Та това исках да питам ама забравих Simple Smile

# 513
  • София
Ох, Кали, ние нали сме специални, в смисъл на безмлечни  Flutter Та затова съм ограничена и разнообразие трудно постигам.
Не знам кое е по тежко вечер - супа или каша  Thinking
Пък и той още не ходи, а само се изправя - по цял  ден само това прави. Даже се хваща първо с ръце за опората, а после за по-сигурно и със зъби  Joy  Joy  Joy
Сигурно затова качва повечко.

Ниkoлета , досега качваше по 200гр. само, но тоя месец направо бум направи и се притесних.
Иначе нищо кой знае какво не му давам - 2 хранения са само мляко, 2 са каши с плодово пюре и едно хранене зеленчуково пюре с адаптирано мляко вътре.
А от 2 дена давам кухня, като взимамм веднъж на 2 дена и разделям всичко на 2, че не го изяжда

# 514
Калина аз също много търсех точно люлка и пързалка,защото имаме малка градинка в двора,която си извоювах от баба ми да не набива колци и бобовици и ще си я правя на детска площадка и мисля да събирам махленските моми Mr. Greenот сега ще ги избирам  Mr. Green
та за пързалка гледах гледах и нищо не избрах първо ,защото от нета не можех да преценя дължината на коритото и скосеността на наклона /не исках много бебешка пързалка ,а малко-по голяма да става поне до 3,4 год -както и да е не можах от нета
моя приятела има бебешки магазин и и казах какви са ми изискванията -също и да не е скъпа и тя ми докара ето такава  
 http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.7422
по цена на едро за 140лв-много съм доволна-в момента е инсталирана в хола и малкия много се катери по нея и се пързаляме за ръчички ,а напролет ще я слагаме в градината

за люлка нищо не избрах-ужасно скъпи са -аз исках просто някой железар да дойде и да завари  2 тръби,на които аз според възрастта да си връзвам различни люлки ,че и хамак за мене си ,ама един съсед от пролетта ми е обещал и още го чакам,сигурно е разбрал за догодина Mr. Green Mr. Green и понеже много му се ядосах и реших,че готова ще си купя ама многооо са скъпи

иначе пясъчник си купих пластмасов с капак/да не дрискат котките вътре и да не го вали дъжд/ много е хубав ,защото лятото в капака сипвах вода и ставаше за басейнче от едната страна,а от другата пясъчник/тъй като котките ни спукаха надуваемия ,гонейки някви мухи /

http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.4932   ето такъв за 40лв/по другите сайтове са много по-скъпи

# 515
Кали, с Касида съм разговаряла и по телефона, ако има нещо можеш да се обадиш. На мен ми съдействаха каквото ме интересуваше тогава. Известна фирма в Пловдив са от доста време, не съм чула нещо отрицателно за тях.

А, и щях да те питам относно кашата ЛЕка нощ, понеже вашето нео ви е казала че е по-лека храна от супата. (ако правилно съм те разбрала) Та искам да питам дали аз греша си мисля че супа вечер е по-леко от каша Лека нощ, мисля че тя е с нишесте?

# 516
# 517
Интересна статия "Когато жените решат да не кърмят" http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4665

# 518
Влизам съвсем телеграфно, не съм ви чела.
Вчера педиатърката реши да вливаме на Алето банка , защото според нея беше обезводнена.Вярно, че имаше температура 3дни заради лек стомашен вирус, съчетан с избиването на още два зъба едновременно.
Съжалих стократно, че отидох да и вливат банка.Беше кошмар, две сестри я вързаха , разпънаха я на кръст, мен ме изгониха най-брутално.Започнаха да и търсят вени, надупчиха я навсякъде, след 30мин мъки и ужасяващ плач на детето ме извикаха, уж намерили вена, пуснаха банката и изчезнаха.След 10мин. ръката започна да се подува, изтичаше навън, никой не се появи около 20мин, после дойдоха, махнаха иглата и целият кошмар наново.Дълго ги умолявах да остана да я успокоявам докато я дупчат, но те не!Накрая и те се отказаха , заключение- нямала вени, нищо не можели да направят.Взех си детето , което беше под страшен шок и си тръгнах!Повече няма да припаря до болница!Обещавам си!Ще лекувам само в къщи, както аз си знам!

Забравих да опиша и сградата на инфекциозно в Търново.Оставям в страни факта, че в една малка сграда се помещава и отделението за хора болни от Спин.Сградата прилича на къща от 40сте години, не мога да ви опиша и мизерната обстановка.Честно... няма такъв ужас!

# 519

Бреййй, такава интеграция лъха от това писмо, браво на братята роми, все пак знаят буквите  newsm44

# 520
Влизам съвсем телеграфно, не съм ви чела.
Вчера педиатърката реши да вливаме на Алето банка , защото според нея беше обезводнена.Вярно, че имаше температура 3дни заради лек стомашен вирус, съчетан с избиването на още два зъба едновременно.
Съжалих стократно, че отидох да и вливат банка.Беше кошмар, две сестри я вързаха , разпънаха я на кръст, мен ме изгониха най-брутално.Започнаха да и търсят вени, надупчиха я навсякъде, след 30мин мъки и ужасяващ плач на детето ме извикаха, уж намерили вена, пуснаха банката и изчезнаха.След 10мин. ръката започна да се подува, изтичаше навън, никой не се появи около 20мин, после дойдоха, махнаха иглата и целият кошмар наново.Дълго ги умолявах да остана да я успокоявам докато я дупчат, но те не!Накрая и те се отказаха , заключение- нямала вени, нищо не можели да направят.Взех си детето , което беше под страшен шок и си тръгнах!Повече няма да припаря до болница!Обещавам си!Ще лекувам само в къщи, както аз си знам!

Забравих да опиша и сградата на инфекциозно в Търново.Оставям в страни факта, че в една малка сграда се помещава и отделението за хора болни от Спин.Сградата прилича на къща от 40сте години, не мога да ви опиша и мизерната обстановка.Честно... няма такъв ужас!

Мари, нямам думи, цялата настръхвам като чета разказа ти. Никога, никога повече да не ви се случва нещо подобно, никога. Не мога и да коментирам такова нещо  newsm25

# 521
Мари,просто нямам думи SadТъпаци големи има по болниците,за убиване са някои.Защо пък ще те спират да стоиш с нея???Нормални ли са?Ама като човек е шашнат и ни правят луди!Е от това ме е най страх...да я няма неото и да попадна на идиоти!Дръж се,мила!Ще се оправи малкия бонбон,те нашите момиченца с теб имат резерви някакви поне HugДавай й на Хумана разтвора Електролити,на нас ни помогна.Хем не го бяхме почнали веднага...Ама нали неото я нямаше...Та първо я видя тогава личната...

Ох някак имах предчувствие,че не сте добре като не си писала вчера...Оправяйте се и целувки Heart Eyes Hug

Рика,благодаря за инфото HugТочно такава някаква искам и аз!Сега търся подаръци та да кажа на всеки какво да й вземе:)

Светле,за супата се има предвид,че понякога може да има нещо ново за нея и евентуално да й натежи нощта и да не й е комфортно...примерно спанак,зелен боб...неща дето съвсем малко съм давала.А и тези каши на Хипп примерно за от 4-ти месец тоест аз ги схващам като доста леко меню за почти едногодишно дете,както и млякото PeaceАма де да знам вече...Поне с тия каши е свикнала и няма проблем:)

И мерси за инфото за Касида HugАко нямам време за обиколки,май ще ги потърся:)

Айде девойки давайте снимки довечера от срещата Heart Eyes

# 522
Мари, мила какво сте преживели, ти и малката душичка Hug Каквото и да се каже ще е малко за "отношението" в нашите болници. Дано се оправите барзо и да не се налага да търсите пак тяхната "компетентна  помощ".

# 523
mari:) , тъкмо щях да питам за вас и гледам ти си писала.  Hug Hug Hug  Дано се  оправите  бързо - за  мед. персонал нямам  думи просто  Shocked

ceci88 , явно молбата я е писал най-грамотния Simple Smile

# 524
mari  Бързо оздравяване на малкото слънчице .... че като знам и аз какво е в тия болници.... на Гого така не можеха да му сложат един абокят 30минути го бодаха мен ме изгониха..и накрая викаха лекар от реанимация да му сложи...защото тия "детски сестри" не можаха.....!
Хайде мамииии няма ли върнали се вече от срещичката да разправяте как е било и да гледаме снимки  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт