С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 730
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Да се похвалим и ние - 9400 и 74см. Този път нямаше лекция колко  неправилно си  храня  детето  и  как да не давам  плод а каша.

tsvety_georgieva , ще я  поразуча и  може да ида при нея. Трябва ми  добър диагностик, че инъче  лошо. Мерси! Hug Hug Hug

То май сме  единици дето   ще ходим на работа след  първата година.

# 76

То май сме  единици дето   ще ходим на работа след  първата година.

Увеличаваме се  Sad И на мен ще ми се наложи да се връщам  Sad Хич не ми се ще, но парите няма изобщо да ни стигат. Това ми е болна тема тези дни. Как ми се иска да я гледам до 3 годинки... Cry Само се моля да ми е здрава  Praynig

# 77
Здравейте момичета:)

Цвети,благодаря за стиснатите палчета HugИмало е резултат!Всичко е ОК,там си е,но същата,не е по голяма.След 6 месеца пак:)Каза да не я мисля изобщо,че била само 3 мм и нищо страшно.

Елена,супер са ботушките!Ще гледам като се събуди следобед и аз да мръдна за един час и да й взема някакви.Тя нали не дава да й обуя обувки та ще е тегаво.Сега се извеждаме още по 2 чифта дебели чорапки и търлъчки. JoyСпокойна съм,защото взехме чувалче и краката са й на топло ама нали иска да я вадя от количката все...не може боса!Добре че свикна вече с обличането ма толкоз дрехи,че първите дни беше едно пищане ooooh!

За работата в интерес на истината не ми се работи още да си призная,та направо не знам ако трябваше да започна сега.Но пък и 3 години са си адски много време и тогава си зад борда отвсякъде.То верно че детето преди всичко,но...Ако ми се налагаше да работя бихбсе върнала на 1,5 -2 макс,за да не съм тотално неконкурентноспособна:)Но няма значение,защото ще я гледам аз като няма кой да помага.Иначе съм за бабите пред яслата.На градина ще я дам да се социализира в един момент,но понеже и моите спомени са отврат...може да е дори и след 3:)И тогава живи и здрави,ще се отдам малко на бачкане и повече на живот JoyАко още ми се скитосва де...което ме съмнява след подобна пауза:)

Продължавам си докато спи работата по отделяне на дрешки за зимата на едно скоро родено момиченце на приятелка от училище:)

# 78
Цвети,забравих...Жив и здрав да е порасналия Гоги HugДааа,ти беше точно седмица преди мен... Hug

Джос,сега прочетох за билките за болезнен цикъл...Какво взимаш,че не съм човек в тези дни първите???

# 79
Забравих да кажа за работата. Аз в близките 3 години със сигурност няма да се върна на работа. Племенницата 3 дена ходи, 5 е болна и така е от началото на септември от както тръгна. Пък и аз по други причини няма да го пусна, на ясла със сигурност няма да ходи. След 2-3 години ще видим как ще са нещата, само да сме здрави.

Не мога да си представя сега да го оставя и да тръгна на работа, направо ви съчувствам момичета!

Монкас, ти в Канада ли си сега, колко време е там майчинството?

За яденето да допълня, че моята дъщеря е с гастрит, понякога има големи кризи. 3 пъти е влизала в болница. Като малка до 3 годишна възраст не знаеше какво е шоколад, но пък хапваше от тези пръчки редовно, ама тогава кой да ми каже, нямаше интернет, форуми, споделяне. Сигурна съм че от тези храни е всичко това. Изобщо според мен неправилното хранене води до редица заболявания. Чудя се обаче какво да ядем, което да е чисто от боклуци! То нито млякото е  мляко, нито хляба е хляб. Чета ви за тези хлебопекарни и аз вземам да се замислям. То не ще живеем вечно, но вече ме е страх какво да ям и какво да давам на децата си.

Ами майчинството е 1 година от датата в която решиш да спреш работа. Аз спрях месец и 2 седмици преди да родя а този месец и половина влиза в майчинството.

Аз мисля, че една от най вредните храни за децата и възрастните е месото. В никакъв случай няма да му давам свинско, телешко, агнешко, заешко и всичко останало. Единствено може би риба и пиле, но все още обмислям за това.

# 80
  • София
Калина, много се радвам че всичко е в норми при теб Simple Smile Благодаря ти и за пожеланията Simple Smile Как мина времето, а?

Josepha, как си ?

# 81
  • София
KalinaZ , ще споделя с всички микса от билки, дето си правя чай, че може и на друг да е полезно.
Билките са - турта, невен, бял равнец, цариче и петопръстник. В равни части се смесват и са правя запарка на 1ч.ч вода 1 с.л от смесените билки.
Аз имам зловещо болезнен цикъл. И то преди да ми дойде - боли ме по 10 дни. И като казвам боли, имам предвид зверски болки, наподобяващи контракциите преди раждането....

tsvety_georgieva , не съм особено добре. Хремата ми е все така силна.
В 6ч Филип вдигна температура - 38градуса. За пръв път вдига температура. Лошото е, че плюе панадола и му се повръща от него. А хич не мога да мушкам свещички в дупето....Ужасно ми е!
Сигурно съм го заразила...Ужас!!!!!!!

# 82
  • Бургас
Здравейте, момичета!

Относно работата - аз, живот и здраве, ще пробвам да се върна в края на месеца на работа. Коцето продължава да е основно на кърма, та ми е чудно как ще стане... За съжаление, дори кредита, който изплащам, е почти два пъти по-голям, отколкото смешното майчинство след годинката ooooh! Татко му ще го гледа уж. Само с храната да го измислим някак.

Josepha, бързо да се оправяш и Филип хич да не се опитва да се разболява Peace За дупето и аз съм същата - нищо не смея...

KalinaZ, B_NADI, mari:), браво на Вашите сладурани. Коцето е доста назад с материала  Wink Нищичко не схваща, милия Tired

Зрънчовци и чипсове не съм си и помисляла да давам, ама и солети ме е страх да дам. Кака му на Коцко, като беше на неговата възраст се задави зверски със солета и аз сега не смея такива твърди неща да му давам  ooooh!

Браво на всички бебоци, които са наддали този месец, ние сме сред Вас  Wink Коцето на 9 мес. и на 10 мес. беше 10 кг. Днес си отдъхнах, след като кантара заби на 10,5  Mr. Green

# 83
браво какви големи мъже си имате! Hug Simple Smile ний от 3м вече сме стопирали на 7-мицата  Grinning да видим дали до 17-ти ще сме станали 8кг или чак на годинка може би newsm78

да попитам някой давал ли е качамак за закъска? newsm78

# 84
като ви чета постовете и имам чувството че гледам бебе гигант 77см и 10кг Simple Smile
моето мъжле си хапва всичко с голям апетит записах го и на кухня преди повече от месец никакъв проблем много съм доволна
от 2 месеца успешно ходим на гърне в началото плачеше и не искаше да сяда но постепенно го привикнах и веднага почна да върши работите Simple Smile големите да се похвалим от 2 месеца само в гърнето а за пишкането ако мама има време да го кани постоянно запазваме памперса сух до вечерта

почти сме и проходили водим се за една ръка от 1-2 седмици
 Simple Smile

# 85
Добро утро и от мен!

Josepha дано не е нищо сериозно при малкия, а и при теб и бързо да се оправяте  Hug Hug Hug  

За мерките нашето момиче по неофициални данни е към 9 кг, казвам по неофициални защото на септемврийската консултация беше едно теглене, мани,мани, тя нашата като се разпищя, като се разблъска и видях само, че беше в началото 8, но мисля, че беше 8 040, а тя сестрата като каза 8400. А пък преди два дни я бях мерила на нормален кантар за възрастни седнала и беше 7900. Но тя все пак си я писа 8300. Викам си следващия път може да я изкарат и отслабнала, ако не е качила нищо Confused, но аз даже и не я заведах октомври, че ходих веднъж те си бяха тръгнали вече и викам за едни мерки няма да се разкарвам само. Вчера я мерих пак така седнала, че така беше около 9, което приятно ме изненада. Ще видим тоя месец ако успеят да я измерят, иначе последно беше 74 см, но видимо е пораснала, според мен.

За гърнето аз си я слагам профилактично, но просто с цел да свикне с него и от време на време свършваме по нещо. Просто зимата не ми се занимава с това постоянно събуване и обуване, мисля че лятото е най-добрия период за този вид обучения, само по гащички, че бързо се сменят, съхнат бързо и така, а пък и тогава нашите мъници ще са все пак половин година по-големи и ще са по склонни на някакав вид "дресировка", това е поне моето мнение Flutter

Ние вече напълно си проходихме, но от тогава съвсем забравихме да говорим, както казват бабите "Застъпало си приказките" Laughing Най-забавно ни е да бръмчим и да крещим наподобявайки делфин. Преди имаше баба и някакво подобие на кака, сега и то липсва

Бързо адаптиране и на връщащите се на работа и на техните мъници  Hug Peace

# 86
byhti4ka ,браво на вас, доста сте напред с гърнето  Hug
Монкас, и ние с таткото не ядем месо, не давах и на Дая освен пилешко, купувах и от маршето до нас био пиле и го правех на пара със зеленчуци.Веднъж я бях оставила на комшията на първия етаж да я погледа малко.Отивам да я взема, и той ми казва, че ядяла като невидяла свинското , което си опекъл Grinning Вика ми гладно ли го държиш това дете Joy
Аз обаче друго месо освен пилешко не готвя за детето, но от как се върнахме от Франция , баба и готви и тя хапва.
На Алето все още месо не съм давала.Риба ще почна след годинката, така ми каза фр.ни педиатърка.На първи декември имаме среща , но хич не ми се разкарва, при условие, че след януари ще ме викат за каката.Добре , че е майка ми, да помага по пътя, че сама с две деца в самолет не се виждам.

# 87
Николета, колограмите не са най-важното! Виждам от постовете ти че това много те притеснява, защото често го споменаваш.
Не искам да ти прозвучи грубо, нито го казвам с такова чувство, но мисля че ако детето е колкото се може по-дълго здраво, някакви кг нямат абсолютно никакво значение. Ти каза че искаш да смениш педито си, струва ми се че се луташ...аз мога да ти препоръчам един лекар от Варна- др. Теодор Лазаров. За съжаление кабинета му е в аспарухово, но мисля че е доста добър. Ако нямаш възможност да водиш малкия до там, запознай се с майки с по-големи дечица и почерпи опит от тях! Ти си много млада (предполагам че и приятелките ти също), затова вземи съвети за лекари на място от препатили майки, а ние тук в форума можем да даваме допълнително идеи.   bouquet
С най добри чувства!

# 88
Най-накрая да се включа и аз по темите!!! Ние по наше си измерване тежим около 11 кг. и сме високи 79см, но това по наши мерки, а при педи сме на 10-ти, та да видим!!!

За месото - аз давам пилешко, пуешко, патешко, заешко и телешко. Риба след годинката, а свинско няма да давам!!!

7/8 количката, която си показала много ме впечатли определено...

Аз на този етап няма да зпочвам работа, защото за сега се оправяме. Мисля на ясла да не пускам детето, нона детска задължително.

Поздрави на всички и приятни разходки!

# 89
при мен е малко по различно ако спре да наддава или продалжи по толкова малко както сега ще ни вземат в София в болницата....заради сърдечния ни проблем за това се притеснявам  Praynig благодаря за този педиатър найстина ми е далечко аз съм в другия край на Варна.. вече си намерихме нов педиатър.. чакаме декември да дойде само и го сменяме...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт