С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 792
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Уоу, RikaRurika , много симпатично, благодаря ти!!!

Май темата с чувалчетата отмина, ама аз да се похваля, че намерих неверооятно готино чувалче с пух на ТСМ за само 49лв.
Ако някой още търси, давам идея да търсите в ТСМ. Изработката е много добра, чувалчето е много топло и перфектно изработено  Peace

ИДЕЯТА ЗА ХАПКИ МНОООГО МИ ДОПАДНА,САМО ЧЕ ДАНО В МЕСТНИЯ РЕСТОРАНТ СЕ НАВИЯТ ДА МИ НАПРАВЯТ ,защото си е голяма срътня да се захванеш с това -веднъж правих за една приятелка и много време  ми отне
инак може да купиш от готовите палачинки и да ги нарежеш на тънки ивици и да ги завиеш на ролца и да ги гарнираш с каквото искаш-става много хранително Mr. Greenи спестява много друг материал и ги забивашили на клечки за зъби или правиш големи шишове с много други продукти-ред палачинка ред сиренце пак палачинка маслинка  и т.н.

ще търся още идеи ,а и ти ако измислиш нещо мятай насам

СЪЩО искам да питам мамите дето  ще са на кръчма/клуб и т.н. какво меню ще предложите за гостите

може също да купиш готова баница и да я направиш и нея на малки хапки

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 09:38 от RikaRurika

# 436
Честит рожден ден на големия ни първенец Гого! Да бъде здрав, безгрижен и щастлив!!! Честит празник Добра  bouquet

Иве, честит ти юбилей и на теб - здрава и щастлива в мъжкото ти царство!!!

Честити месечинки на всички!!!

Джос, аз мога да ти дам много хубава идея за основа на хапки, вместо да ги мажеш с маргарин си направи една паста от крема сирене и готварска метана. В тази паста сложо много ситно нарязан магданоз и като намажеш хапката или филийката става много красиво. Послед дето се вика да метнеш само едно парче салам и е екстра!!!   chef

# 437
  • Бургас
Честит Първи Рожден Ден на Гошето!

Нека бъде много здрав, умен, добър и много щастлив с мама, тати и кака!

Добра -   bouquet цветя за Теб!!!

Честит Юбилей на Мама Ива!!!
Бъди много здрава, сладуранке,
и истински щастлива с прекрасното си семейство!

Честити месечинки на бебоците  Heart Eyes

# 438

Честит рожден ден на Гошко на Добра. Да е все така усмихнато и лъчезарно дете.

Иве, честит юбилей. Много обичана и глезена да си от твоите трима мъже. Наздраве!

# 439
Честит първи рожден ден на Гошето! Да е все така уникален, умен като майка си, здрав като вятъра и щастлив като волна птичка! Незабравимо изкарване на празника!

Мама Ива, честита годишнина, за другата годишнина да си имате вече мома в семейството! Жива, здрава, щастие и късмет!

# 440
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ГОШКО честит празник Добра  bouquetмного здраве ,късмет,щастие и лювов да има в сърцето на малкия юнак.
Ива-честит юбилей
и честита месечинка на бебоците.

# 441
Еййй страхотен ден днес  Simple Smile

Честит рожден ден на Гошко! Да е жив и здрав! Да израсне едно щастливо дете, обградено от много любов! И мнооооооооооооого да радва прекрасната си майка и цялото семейство Hug

Да си изкарате страхотен празник  Heart Eyes Цял ден си мисля как ми написа, че се е появил... 1 година! Наистина изглежда бързо сега че мина... Simple Smile

Честит юбилей на Ивчето! Бъди здрава и много щастлива с твоите прекрасни трима мъже Hug И да те слушкат Joy

Хайде едни виртуални цветенца и от мен за слънчево настроение Simple Smile Нали съм се научила  hahaha

Честити месечинки на бебоците  Heart Eyes Хайде не остана... скоро годинката идва!

Джос, и аз мисля че идеите ти са много добри и хич друго да не  направиш и това е супер  Hug

Надявам се бабата да дойде малко преди деня, че да мога да свърша нещата. Сега просто нямам време дори да се замисля какво ще приготвяме... Поне торти май харесах няколко в сайта на тези и сигурно ще звънна да питам колко по-рано трябва да се поръча и за цените. Хубаво, че давате идейки за хапки та да се върна като дойде времето и да се подсетя.

Хубав ден от нас!

# 442
Много се смях на публикацията на Николета във фейса и ви го пускам и тук (малко опростено):

‎Ако бебетата си имаха свой форум, какви щяха да са темите там:

"Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?"
"Не съм акал само от два дни, как да се спася от термометъра, "Дуфалак"-а, клизмата и т.н.?"
"SOS! Мама спи през цялата нощ!"
"Не ми дават да късам тапетите!!!"
"Поход в поликлиниката. Писна ми!!!"
"Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се боря с това?"
"Помощ! Мои снимки по голо дупе в Интернет! Как да се боря с това?"
"Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?"
"Бръмчене с уста и други начини на творческо самоизразяване"
"Защо пакетите със мокри кърпички стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?"
"Цица отделно от мама: възможно ли е това?"
"Препоръчайте ми логопед за баба"
"Колко джиесема сте осмукали досега?"
"Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва.."
"Продавам комплект мамини дрехи, размер 46"
"Какво да изям, за да акам лилаво?"
"Слънчице, зайче, миличко, сладичкият ми... Как да узнаем истинското си име?"
"Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?"
"На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?"
"Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?"
"Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?"
"Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?"
"Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?"
"НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?"
"Къде ни е носленцето?", "Къде са ни очичките?"... Те наистина ли не знаят???"
"Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?"
"Зайченцето бяло"... "Хей, ръчички"... А какъв е творческият потенциал на вашите родители?"
"Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?""

Joy  Joy

# 443
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОШКО НА DOBRA! Да е жив и здрав, много щастлив, да радва мама, тати, и кака и късметът да го следва навсякъде!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на mama Iva! Пожелавам ти да си здрава, обичана съпруга и майка!
ЧЕСТИТО И НА ПРАЗНУВАЩИТЕ МЕСЕЧИНКИ И НА ПАТЕРИЦИ НА ИМЕННИЦИТЕ ОТ ВЧЕРА - ФИЛИП на ANGYA и ФИЛИП на JOSEPHA.
Аз нямам никакво време. През деня докато Мария е будна съм плътно до нея, а докато спи гледам да свърша нещо у дома, а вечер имам служебни обекти, които трябва да свърша скоро и съм на гребена на вълната.
За рождения ден сме поканили гостите и избрали мястото, където ще се съберем. Торта още не сме харесали, а аз няма да мога да я направя. Тези дни трябва да се спрем на някой модел, че не остана време - само 10 дни.
Ние също нямаме нито един зъб...не се притеснявам за това, но всеки много се учудва, като види голите венци. Странно, но на нас най-напред ще ни се покажат горните зъбки Wink
Аз също пасирам, не много фино, но все пак пасирано, иначе се дави.
Ще излитам, че ме вика...вече е будна и готова за нови подвизи!
Хубав ден и весел празник на прануващите!

# 444
  • София
m*@*m*@ , чудесна идея, благодаря ти! Ще я имам предвид  Hug  Hug

Седя си аз и си ровя за идеи за коктейлни хапки и налетях на сайта, на сладкарница, която е на булеварда пред нас - правят плата от невероятни хапки  Joy  Joy  Joy

http://www.papaya.bg/katalog_kokteilni-hapki_stydeni_prodykt398.html - ей, мързеливото си е мързеливо.
 Ще направя и аз нещо, де но тези изглеждат много добре  Grinning

Днес поръчах за пръв път от ДК Ян Бибиян - много културно ми се стори опаковано - не, че нещо конкретно съм очаквала. Сега да видим как ще ни дойде апетита и дали няма да има някоя реакция от доматите в манджите  newsm78

# 445
Аз пасирам от кухнята-супата само защото има много глеми парчета картоф и фидето е дълго  newsm78 притеснявам се да не се задави, на попарата труша суарите слагам 2 сухара  Simple Smile Вий по колко слагате? ...но вече ни умръзна и кус-кус-а и попарата, давах качакам един път хареса му много втория път повърна от него и не иска вече....вече се чудя какво да давам за закуска  newsm78 newsm78

за тортата- аз правя фондан не със парения някой беше споменал ами тоя който дадохте първо тук http://www.mycookingbookblog.com/?p=2605 ето този Simple Smile не можах да намеря боя къде ли не търсех...и накрая тук в нашия хранителен магазин има безвредна боя за яйца  Laughing продавачката ми каза че ставала купували я за панайрите като правят тия захарните пръчки  Sunglasses и взех да видим как ще стане  bowuu bowuu  chef по късно ще пробвам ако не, довечера с мъжоо ми отиваме в метро!  Laughing

Добра - мила нямам тарпение да видя как се е получила твоята  Thinking Laughing newsm44

това за хапките найстина е много хубаво но да си призная мен ме мързи да правя  Laughing не съм от домакините, моя мъж даже се учуди като видя че съм месила тоя фондан  Laughing не можа да повярва...вкъщи много рядко готвим.. Laughing

# 446
Страхотни са тези пингвинчета ,сандвичи ,  хапки и т.н. Ей заради тези неща много обичам аз детските РД ...колко много съм правила за братовчедите ми Simple Smile (имаме голяма разлика)

Николета , аз правя попарата с 3 сухара , но не винаги си я изяжда. За закуска давам още кус-кус , грис с масло и сирене , каша..От кухнята нищо не пасирам вече (само мачкам с прибора за картофено пюре , ако е нужно) , нищо че нямаме нито 1 зъб Laughing

Уредих се аз с този фондан. Имам приятелка завършила сладкараство. Ще дойде да направим първата торта заедно (тя за опора ) Друго си е някой с опит да гледа поне... Не за друго , ама ако не ми се получи от първия път , сигурно повече няма да се навия да правя...затова "си вързвам гащите" : )))

# 447

Честит Първи Рожден ден на Гошето! Да расте много здрав и да слуша много мама и татко!

Честит Юбилей, Иве! Да си много здрава и всички около теб да те правят много щастлива!

Честита месечинка и на rossy-pm! Tada

Днес наистина е много хубаво с толкова празници!   party006

Josepha,  сега видях, че си ти казали вече идеи за хапки, а и ти си намерила много красиви готови, но пак да кажа - аз хапки правя за аперо всеки път като имам гости, не си играя със хляб да са, да има мазане и т.н., а правя комбинации домати чери (ако са на половинки, а не цели става като покривче)+ сирене или моцарела, кашкавал + кисела краставичка, маслини, шунка, краставица, кремвирши, варено яйце (белтъка), салам и т.н. общо взето каквото имаш в хладилника и става да се нареже на кубчета или кръгчета. Комбинации може всякакви да се набоцкат с клечки за зъби, не е нужно да са на дребно наразязани, по 2 или ако са по 3 продукта  на клечка става още по-красиво. И най-важното правят се изключително бързо и е много ефектно. Ако имаш време вече може по-пинизчийкско - с листа от марула, стръкче магданоз за украса и т.н. Аз имам от ИКЕА едно кръгло дървено плато, което се върти и с хапките отгоре всеки път е голяма забава, все едно е "колелото на късмета" от тв игрите-  като врътнеш каква хапка ще ти се падне,  винаги ми дава поне едно 30мин ако не съм готова с другите приготовления  Wink Peace   Hug

RikaRurika, пингвинчетата са уникалниииии, имах маслини и направих едно, става толкова бонбонско, май ще ги правя на всеки РД на Вики  Joy Hug

Сега, момичета, съжалявам, но малко ще се отклоня от темата за приятните празници с едно въпросче: днес и в двете аки от сутринта досега имаше нещо като черен конец за шиене, на парченца по 1-2см, дългички и то доста такива; всичко останало си беше абсолютно нормално. Вчера не съм давала нищо по-различно да яде, и тези черни конци сега направо ме разбиха... #Crazy newsm78 При някои да се е случвало това преди?

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 14:25 от Madame Z

# 448
Днес забравих да кажа, че от два дни сме с температура, днес я заведох, имаме признаци за обезводняване, които усетих, но не обърнах внимание, фонтанелата ни е леко хлътнала.От три дни ака по три пъти на ден, рядко, плюс температурата.
Направих и изследвания, хемоглобин-94, съответно ниски и другите показатели.
Очаквах този резултат, та ни едва скоро се захранихме, и наблягаме на хляба, кашите, още не съм въвеждала месо.Има ли някой с толкова нисък хемоглобин освен нас?

# 449
Madame Z - ние имахме черни работи в акито ,но понеже яде маслини и са му много любими , а вашето не знам от какво да е Thinking дано не е нещо сериозно Praynig

Общи условия

Активация на акаунт