С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 783
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Мадам, при нас се е получавало нещо подобно като яде банан - нали той потъмнява и акито седи на черни нишки.

Мари, бързо оздравяване,  Hug предписаха ли ви нещо за хемоглобина? Нашият беше на долната граница, но и аз не бях дала месо тогава когато правихме изследванията на 6м, сега другият месец ще видим как е.

# 451
  • София
Мадам, при нас имаше такъв случай след суров банан. Оттогава банан давам само на пюре

# 452
Ний пийм жилязо от 1м заради този хемоглобин  ooooh! и не се знае до кога ще го пий...
Лелее мами беше кошмар да се захващам с тази торта!!!!  #2gunfire  chef
взех си готови блатове и от този крем на уоткер за 3мин готов и редувах всеки блат със ягода или банан...сложих и бадеми  Rolling Eyes Shocked и когато дойде ред на фондана Гого писна разрева се и го взех при мен в кухнята естествено усилих климатика заради него на топло да е (а попринцип пише че не е хубаво на топло но си викам какво толкова 10мин работа) лелеле....кошмар първо едва облепих тортата...докато реша да правя фигурките то се разтече от топлината ядосах са! Twisted Evil Гого и той почна да бърка напред назад с тоя паяк!...таа нищо не направих с фигурки една бисквитена къщичка която гого натисна и се разпадна и едно езерце с патенце (гумено) и едни незнайни човечета...  Laughing
За първи път ми беше това и за последен!
НЕ съжалявам че ще дам 75лв за тортта на Гого за РД..и за вкъщи ще взема някоя по обикновенна детска да не е бутикова за 25-30лв,.......и това е! който е с 2 леви ръце като мен по добре да не се хваща  Grinning Grinning Grinning Laughing Laughing Laughing Laughing ще кача снимки на провала си във гръпата в фейса  hahaha hahaha hahaha  chef Sick Sick

# 453
Мари,сигурно е тъпия вирус като и при нас дето мина...За хемоглбина е нормално да е нисък,дете на 11 месеца,изключително на кърма до скоро.Ще ви дадат сигурно нещо за него.Дадеш ли месо и кашите сам ще тръгне нагоре HugНо то пък трябва да се оправи та да вкараш нови храни.Оф тия вируси...Половинката казва че повечето дечица на колегите му са с разстройство и температура.Дано поне не повтаря този...

Мадам З,дано не е нищо сериозно!при нас се оцветява как ли не:)Явно докато смилат новите храни е така.Аз банан хич не давам суров след случката с повръщането...може да не беше от това,но...само на пюре засега и то с друго нещо.

Мами,по кое време планирате рождените дни и как е по добре според вас???Около обед след второто спане или чак след следобедния сън,привечер?Нали сме си по киселички та се чудя какво да правя...Simple Smile

Супер идеи за хапки давате,ще си отбележа на кои страници са да не търся после:)

Ние бяхме за час навън след като се наяде и беше много приятно.Сега спи и аз бързам да пия кафе:)Половинката си дойде от работа и ми го поднесе на табличка в стаята й...нали съм на пост Joy

# 454
RikaRurika, bimbim, KalinaZ, 7/8, момичета благодаря ви  Hug Hug Aз имах предположение, че може да е от банан, но интересното е, че много пъти съм и давала пасиран суров банан и такива неща не бях виждала, а пък вчера и дадох така директно половин банан...

mari, много е неприятно това, бързо да се оправя малката Аля  Hug

Николета, не се отказвай тотално след първия неуспешен опит  Hug Аз си спомням първото ми сладкарско приключение, бях на 13-14г. някъде и започнах да правя някакъв какаов кекс от една тетрадка с рецепти на майка ми и най-прилежно сложих всички съставки и точни грамажи и всичко изглеждаше супер и така, сложих го във фурната, и от време на време боцках с една клечка за зъби да проверям дали е готов (така съм гледала майка, че прави), бре, тоя кекс братче, хвана супер коричка отгоре, а вътре си е като пихтия още буквално.. та, пекох го аз може би 2-3 часа, отгоре и отдолу беше изгорял яко, а вътре си стоеше течен. Идват си нашите от работа и се оказва, че като си е писала рецептата не е написала, че се слага брашно, защото то е ясно това, ясно, ясно, ама за който може да готви, а не за новобранки ooooh! ooooh! С две думи кекса беше много вкусен, изяхода го с лъжици и достаааа се посмяха  hahaha Joy А сега, мога да кажа, че ми е най-любимо именно сладки неща да правя  Peace Peace

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 17:58 от Madame Z

# 455
Мари, оправяйте се бързо!  Hug

МАдамZ, от банана е щях да пиша, но гледам са ти казали вече.

Ники, много се забавлявам на твоите писания. А за тортата-какво се притесняваш? Каквато станала, станала! Имала си желание, опитала си. Това е по-важното според мен, човек е хубаво да опитва нови неща. На мен пък ми харесва тортата- шареничка, сигурно и вкусна, децата ги привличат такива шаренийки. То лесно говоря и аз ама ще видя какви ще ги свърша.

KalinaZ, ти като има нещо страниците ли си отбелязваш, можеш да ползваш отметки, и на телефона има тази опция, ще ти пиша на лични като имам време.

# 456

ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА ГОШКО!!! Да бъде здраво, весело и щастливо дете. Весел празник!!!

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ НА МАМА ИВА!!! Все така естествена и истинска бъди. Весел празник!!!

Честит имен ден и на Филипчетата на патерица!!!

Още съм на 26 страница и отивам да чета, че два дни много сте изписали .....

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 18:31 от B_NADI

# 457
Тея днес спа само 20 минути  #Crazy И вече сладко сладко спи  Heart Eyes И сега мама ще може най-накрая да си пише спокойно във форума, не само да чете през телефона  Whistling

Сутринта отивам аз на рентген ... Взимат ми направлението и ми казват да се кача до регистратурата за да си платя потребителската такса от 2,70лв. Отивам аз и казвам за какво съм, при което служителката ме пита "ама ти кой набор си"  Crazy И аз отговарям - "86  Laughing, Защо?", а тя ми отговаря " Ми аз помислих че нямаш 18"  Joy Joy Викам " Имам 18 даже и 2 деца имам, ама като съм без тях не ми личи"  hahaha Joy Joy Joy Голям смях падна. /И наистина в момента няма как да разбере човек дори, че съм женена, защото си нося само годежния пръстен -  само той ми става, халката не мога да я навра  Mr. Green. И по тоя повод смешна случка в Кауфланд Ст.Загора - влизам да купувам едни гумени ботушки - Явор и Тея спят в колата и Коки остава с тях. Влязох и намерих нашия номер и отивам на касата да си чакам да ги платя. При което виждам как 3 момчета се лепват зад мен на опашката и почват да обсъждат. Идва моя ред и се оказва, че ботушките нямат етикет, при което касиерката праща една служителка да потърси. През това време пуска момчетата да минат (абе момчета, момчета, на по 25-6-7,якички) и те почват да правят коментари и даже единия нещо ме пита, но за щастие тогава донесоха ботушките. При което единия вика "а, ботушки  newsm78" И явно се усетиха че имам дете и ме зарязаха  Mr. Green Та много лошо ми се отразява да ходя без халката  Crazy/

Мама Ива честита годишнина , още много щастливи години заедно  Hug

Честит рожден ден на малкия Гоги, да е много здрав, много щастлив и да има много безгрижно детство  Hug  bouquet

Джос, точно такова чувалче си търся, кажи къде е тоя ТСМ  Blush

# 458
  • София
Бебешондел, ами аз живея в Дървеница, та в квартала имаме ТСМ и го гепих - едно единствено беше  Crazy
Дано всичко със стомаха ти е наред - аз имам гастрит и много съм патила от него.

Madame Z, мерси за идеите да хапки. Ще обмисля всичко, ще напазарувам и се надявам да направя една специална трапеза!
А за Вики - на нас не ни се е случвало такъв "вид" ако /ох, как звучи само/, въпреки че покрай наште алергични реакции съм виждала какво ли не в памперса и бях станала щателен изследовател  ooooh!
Дано е нещо еднократно и се размине бързо. Аз намразих суровия банан, които ни върна поне 2 месеца назад - дано при вас е нещо случайно!

# 459
  • Пловдив
Честит рожден ден на Гошко!!! Много здраве и щастливо детство му пожелавам и още 100 по 1 рождени дни!!! newsm59 newsm38

Честит юбилей на мама Ива!!!  smile3525

Ели, дано всичко е наред със стомаха  Praynig Аз също имам гастрит и наскоро ядох някакви глупости и така ме беше свил, ужас. Пия преди всяко хранене, на гладно, клеева тинктура, много ми помага  Peace

Madame Z ние също имахме такива кончета от банана и то като го яде цял, но бяха по скоро керемиден цвят. Много се бях изпошашкала в началото, мислех че сме направили алергия  Whistling

Момичета, да ви питам, вие как давате киселото мляко, топлите ли го преди това  newsm78 , че аз два дена подред му давам вечер кисело мляко, но не го топля, оставям го уж малко на стайна, но все пак си е леко студено, та сега се притесних  Confused . Ама то пък топло мляко е много гадно..

# 460
Забравих да пиша диагнозата: оказа че имам гастро дуоденит, утре имам час при гастро, да видим каква ще я къдрим...

Моите деца отказаха да стоят в количка и се разхождаме само с колата  Tired

Кисело мляко давам от хладилника или изкарано предварително навън /ако се сетя/ Ивка ще прояде и Тея отказваше в началото но в един момент и хареса. Давам го чисто, според мен така е най-добре  Peace

# 461
киселото  мляко понеже никога не се сещам предварително да го извадя от хладилника -кипвам малко вода и още вряла сипвам в млакото и то става с идеална температура
никога с нищо не съм го подслаждала или смесвала
на 2 дена квася домашно мляко

# 462
Честит рожден ден на Гошето!

Честит юбилей на мама Ива!

# 463
  • Пловдив
Ели, Влади обожава кисело мляко, като яде и танцува , нищо друго не яде с такъв кеф  Crazy
Каква е тази диагноза?  newsm78 А какво стана с кашата, как ще кърмиш?

Мерси за отговорите   bouquet

Аз също го давам чисто и аз мисля, че така е най добре. Гледам да купувам на Хармоника био или квася, но съм давала и Домлян..

# 464
Оказа се , че ренген може да се направи и кашата няма проблем да я пия. Ето какво ми отговориха консултантките от ЛЛЛ:

Здравей Бебешондел!

В справочника на д-р Томас Хейл "Medications and Mother's Milk" от 2010 г. пише, че бариевия сулфат, който се използва като контраст при рентгенови изследвания е с ниво на риск Л1 - безопасно, тъй като не се абсорбира орално и не прониква в кърмата.

В toxnet откривам следната информация, "Тъй като бариевият сулфат не се абсорбира след перорално или ректално приложение, той няма да влезе в кърмата, да достигне до кръвния поток на бебето или да предизвика нежелани ефекти при кърмените бебета. Не се изискват специални мерки."

Ако искаш бих могла да снимам страничката от справочника за да я покажеш на лекаря си, когато обсъждате изследването.

Диагнозата доколкото разбрах е гастрит на дванайстопръстника и стомаха. Ама нормално, днес забелязах, че не дъвча, прекарвам на бързо през устата и гълтам  Tired Така е, от 3 години не съм яла нормално  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт