С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 728
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Честит рожден ден на Боян на мама Koqto!Да й е жив и здрав!

Жалко,че тя спря да пише при нас,мисля си пише в Ноемврийската темичка..

Ние сега едвам се приспахме,въртене,чекнене,ръце не ми останаха...Току виж го откаже тоя сън скоро...Сутринта до 8.20 изкара при мен та може и раничко да почнах с приспиването:)Ама час гоним..Simple SmileЩе изпуснем кухнята Joy

Срещата явно е била страхотна! HugСнимките са чудни,а малките пораснали дечица...думи нямам!Само не ми го побира ума как сте ги задържали по това време без да спят... #CrazyПри нас това не виждам как ще стане...Стане ли 3 и половина някъде трябва да се спи:)Пък навън вече тотално не ще...Само гледа...Камо ли в тая шарения Мол да спи:)

Поли,и аз забелязвам че като си преспи хубаво над 1 час и половина-2 следобеда вечер е супер!Няма мрънкане,спокойна.Та затовя влагам такова старание и люшкам по няколко пъти ако се наложи,само и само да си е свежарка после:)То ако спеше навън супер...Да маам гащи поне...А аз в тая стаичка се вкорених:)Добре че гледам сериалчета през телефона и цъкам в нета hahaha

Мари,дано е по-добре Алето HugЧакам с нетърпение да драснеш нещо Heart Eyes

Хубав ден!Май ни чака много приятен слънчев уикенд:)

# 541
Здравейте,то тук в България са така болниците,преди месец и половина лежахме в трета градска,няма да ви описвам кошмара,сега трябваше да готвим рождения ден,но тя пак се разболя,вчера беше цял ден с температура и растройство,днес няма температура,но растройството продължава,засега пие доста течности,но се претеснявам,а и аз съм с хрема,въобще за последните 4 месеца три пъти боледуваме с нея,а баткото беше толкова здрав и все още е ,направо не знам на кой свят съм,опитвам се да я калявам,но явно не се получава.Съжелявам,че ви занимавам с проблемите си,но е много неприятно все да сме болни.

# 542
  • София
здравейте Simple Smile

Мари, да се оправяте бързо.

Срещата беше много добра Simple Smile Според мен Фи и Гоги малко стреснаха Алекс с крясъци, но той бързо се окопити. Тея е една бонбона, а Явор е просто страхотен Simple Smile. А Ивонка- нямам думи за това малко съкровище. Гоги на Анич не можа да се изяви не стигна времето, но следващият път .... Simple Smile

Калина, Гоги и Фи си спаха в количките.

# 543
Супер беше срещата, хайде скоро да повторим  Peace

Всички са такива сладури, такива красиви дечица, пу, пу. И понеже Ивончето си е поспаланка и закъсняхме, нормално за една дама  Wink, та всички се бяха събрали вече и докато бутах количката към веселата дружинка ми беше едно такова все едно отивах да видя някоя световна звезда, дето съм я гледала само на плакатите. Все на снимки съм им се радвала и сега да ги видя на живо, ихаааа  Party Hug Всички са страхотни, а такъв богат избор на млади господа, на Ивонка няма да й е лесно  Laughing Много са сладки, пу, пу!!! И Фифо и Гого и Алекс и Гого на Анич, а бати Явор, който го видяхме за малко, но следващия път за повече  Hug, а Тея е такъв бонбон, идва ми да й изям сладките бузки.
Да са ни живи и здрави и наистина скоро пак да повтори, потретим.....и т.н. пък и други мами да доведат сладурите. Да стане истински Джурасик парк  Joy Joy Joy

Честит рожедни ден и от мен на малкия Боянчо на мама koqto, да е жив и здрав  newsm59. За него си спомням едно клипче във ФБ как го къпят, това беше първото, после имаше и как го обличат и т.н., та това с къпането съм го изгледала сто пъти сигурно, докато бях още бременна, да видя сега как го хващат, от къде сипват водата, как го трият със сапунче, направо звезда стана тоя Боянчо  Joy Joy

# 544
Ехоооооооо!След едно дълго лято и 2 есенни месеца във Варна, се прибрахме в София и едва сега успях да изчета всичко!Наистина много са пораснали нашите рожби , чета и се възхищавам на постиженията на малчовците,но не съм се притеснила ,че ние нямаме толкова страхотни постижения -за мен всяко дете е различно и има индивидуално развитие.

На последната ни консултация бяхме 10кг,040 гр и 74см високи!Аз съм доволна от нашата педиатърка - след 6 месечна раздяла и прегледи и консултации при други лекари , обърна голямо внимание на Жорко и каза , че си расте голямо,здраво и умно момченце,пу пу!Спряха ни вит.Д ,аз бях писала ,че кърмата ми спря в края на 9тия месец,сега пием вечер АМ и Жорко се чувства много добре.

За мой късмет засякох вчера пост в ФБ за срещата, имахме работа до МОЛА и успях да засека мама Цвети , Josepha i Ceci88,много хубаво ми стана и съжалих ,че съм изпуснала другите мами.Следващият път живот и здраве, ще се опитам да дойда навреме!

По върпосите , които са се коментирали последно да споделя:

-за торта, правя всеки месец различна от раждането насам и съм се подготвила да поръчаме торта със зайчето от Бамби , за рождения ден.Мисля да събера приятелки вкъщи към обяд,а вечерта да празнуваме със семейството.
-за гърнето - пробвах го 2-3 пъти , но мисля че не е готов на този етап и ви се възхищавам за упоритостта и резултатите , които са постигнали някои.Мисля след годинката да съм по настоичива в опитите.
-за храненето , ние сме на "хер бебе',много съм доволна , детето всичко си изяжда,разбира се има някои ястия , които не ги разбирам , като супа от зеле (никога не бях яла и виждала такава,но мъжа ми каза , че в казармата е преобладавала в менюто  Joy ).Ние сутрин ядем плодово пюре с бискивити или попара, на обяд основното,след обяд десерта ,към 8 супата с 2 сухара и в 10 АМ 150 мл.Бях чела някъде в постовете,че до годинката детето трябва да приема около 500мл. дневно мляко и се попритесних,това включва ли млечните продукти , които са вътре в самата храна или трябва да е прието отделно?Това , което ме кара да мисля ,че при нас нещата са добре с количеството храна , са честите изхождания (сутрин и над вечер) и непробудният сън до сутринта , на който се радвам от няколко дни насам.
-за зъбите - имаме 4 , като горните 2 растът малко раздалечени , исках да попитам и при вашите бебоци ли има растояние , докато израстнат напълно?
-за съня писах , вечер спи горе долу от 10 до 7-8 сутринта , имаме 2 дневни съня - от 10 до 12 и от 2 до 4 , горе долу се вписваме в този режим и се надявам скоро да няма промяна,тъкмо малко започнах да си отспивам!

Много целувки на всички мами и ще пища пак отново скоро !

# 545
Честит Рожден  Ден на Боян ! Да е здрав и много щастлив   bouquet
Супер е била срещата по разказите ви ,жалко че сме толкова далече и ние  Simple Smile
Сокчета също не давам,или когато се сетя,не иска да пие много много ,а и е свикнала с тези шишета на Нук ,бибероните нали са такива скосени от единия край и само тях признава.Взех и едно по олбикновено шише за сок уж,но и се гади от бибата ,не знам как ще я науча да пие от нещо друго.Пробвах и със  сламка,но само я дъвче и иска да си играе с нея.А пресни плодове също не мога да я накарам да яде,само банан където си хапва ,защото е по мек,другите плюе ,скоро не съм и давала,трябва да я пробвам пак.А тези манжди от кухнята не ми харесват въобще,готвят само със телешко ,а и мирише на много гадно и тя го плюе,не и харесва и мисля да се отказвам,то и без туй трябва да има разнообразие и да яде и друго месо.Ще си и готвя аз.
Ние сега едвам се приспахме,въртене,чекнене,ръце не ми останаха...
Петя  последните дни  също се чекне ,върти се ,тръгва да става и накрая като ми писне я притисна до мен да не мърда и заспива,е поплаква малко ,не знам правилно ли е да постъпвам така,но иначе изобщо няма да заспи ,а така за две минути е заспала.А иначе спи по корем и вирва дупето нагоре  Simple Smile
Предния ден бяхме навън и се упражнявахме да ходи ,уж я държах ,но как се изплъзна и падна ,сега нослето и е леко контузено ,добре че не се стресна.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 14:56 от ikamenova

# 546
Момичета, дечицата ни са вече големи. Защо не им  давате супичка вечер? Гошко от 2 месеца, ако не и повече вечер яде пюре "твърда храна" към 19ч. Ако видя, че супата е с газообразуващи зеленчуци го разменям с обедното меню или го хвърлям и предлагам постно бурканче от готовите.

Бебеш/ Елена и Жозефа, въпросче? Според гастроентероложката Гошко НЕ е за фризопеп, а най-много за безлактозно мляко. Въпреки това като я питах защо рязко започна да качва от фризопепа, тя изкоментира, че го усвоявал по-добре.... До тук логично. Но защо тогава да не му давам нещо, на което организма му реагира добре???? Все пак на своя глава давам поне 50% фризопеп и се чудя мога ли да му навредя така? Вашето мнение?

Честит рожден ден на Боянчо   bouquet Мамам koqto, да ти е жив, здрав и много послушен! Без значение кой пише и кой не, те са си наши Декемврийчета  Hug и ще се радвам заедно да отбележим тези важни дни!

# 547
Zdraveite i ot men Simple Smile sajaliavam che taka pisha,no niamam BG opitax se da ia svalia ,no ne se poluchi triabva dazanesa pc ,poneje e s nemka klaviatura,no ne mi se zanimava ,taka che me izvinete   bouquet

za garneto: liatoto tolkova dobre si sedeshe ,posle spriax,zashtoto ne ostavashe vreme za nego poneje cial den navan,i sega nemoga da go nakaram i za sekunda da sedne pishti ot nego Sad
ot 4 dena se  uchime da duxame sveshtichki  Laughing da sme podgotveni za RD i neshtata varvat nadobre
imame si samo 2 zabcheta Simple Smile

# 548
Добра, а кога ви е млечното хранене? Нали до 1г. трябва да имат поне едно млечно хранене. След следобедната закуска към 16-16,30 направо й давам АМ с бисквитка към 20ч и това ни е вечерята. Ако дам супа, няма да остане време за мляко.  newsm78

Сок не ще и не ще, нито купен, нито домашно изцеден. От два дни обаче й пасирам плодовете от компота и то става като нектарче, е най-накрая това го хареса.

За бебешките партита най-често се събираме с една съседка и нейното бебче, иначе аз обичам да посрещам гости и ми е приятно когато някой ми гостува. А студените зимни дни това ще са ни основните социални контакти. Mr. Green

# 549
Привет отново:)Пак не й се щеше да заспива,ама като я гушна едно хубаво и люшкам по силно и вземе че стане Joy

Икаменова,явно са на моменти.До вчера за секунди заспиваше...ето сега...

Анич,мнооооого се радвам,че писа най накрая Heart EyesЛипсвахте с Гого!За режима и ние сегс имаме железен такъв,и ми се ще да се задържи.Не че лягам и аз щото все съм на пост,че се пробужда чат пат...но кафенце пийна,чета нещо:)Друго си е все пак да не клатиш през един час като преди:)

Цвети,Мога само да кажа,че имате страхотни и явно мъъъъъъничко по-спокойни и не-капризни дечица JoyЩом са си спинкали в тая лудница,евала!Не мога и да помисля за такова нещо.Сигурно ще реве един час преди да заспи в количката на шумно.Живи и здрави да са ни пък другото...

Добра,и аз си давам вечер каша че да има млечно хранене...И после на заспиване малко АМ.

Илиянка,аз понякога пък следобедна закуска й давам цяла доза Аптамил с 1 бисквитка след
това.Тя не ще киселите от кухнята и май следобед ще яде или АМ или кисело млекце с бисквита.Вчера й дадох кисело мляко следобед за първи път след като го въвеждам от известно време и й се услади доста.Неото каза ако искам вечер да го давам ама не смея още...Още някой ден така и ще пробвам.После ще ги въртя тези неща до другия месец.

Росикосефи,дано се закрепите вие HugУжасно е така!Лекарят не препоръчва ли нещо за имунната система?Оф Ая веднъж повръща за тези 11 месеца и аз бях смазана...направо не знам какво ти е HugДано намерите изход!А и как ще ни натоварваш???Нали за това си споделяме!То не е само партита и торти! Heart Eyes

Сега като стане мисля да я сложа на гърнето след тази дълга пауза hahahaДа видя реакцията!Слагах я по едно време но с дрешките ама се хвърля да ме прегръща и не ще:)

# 550
Честит рожден ден на Боян на мама koqto!  newsm59 Да е здрав, щастлив, умен и безгрижен момък!

Нещо наполедък не съм доволна от храната от кухнята и започнах да поръчвам и от частната кухня - за сега само, когато готвят риба, защото не искам да давам вече с пюретата. Моето момче харесва всичко и яде всичко и май аз съм по капризна към храната му  Joy Имаме две млечни - сутрин и вечер по 150/200 АМ, за закуска - попара/макарони/кус-кус,  а мисля и скоро да включа някакви от зърнените закуски на нестле, но след годинката...на обяд ястие с месо /вече сме се захранили с всички без агнешко/ или без като гледам да са по-гъсти, за да не слагам сухар/хляб, но не е всеки път; след 3,5 ч. някакъв плод, кисел или кис. мляко с бисквити, давала съм и бисквитена торта и кекс, но по малко; вечер м/у 18 и 19 супичка и горе-долу е това. Пием доста вода. От месец опитвам да давам и сокове от пресни плодове, но не всеки път ги изпива - вчера предложих и фреш от портокали и много се хареса, а днес - не  newsm78, та така...С гънето нямаме голям успех все още  ooooh!
За празнуването на РД зависи как ще е времето тогава, но ще е в семеен кръг с най-близките. Торта ще поръчам, защото колкото и да искам да направя с двете деца нямам време Sick
Страхотна среща...как Ви завиждам Embarassed
Лека вечер! На болничките  Hug

# 551
http://hitrini.com/index.html  ето един сайт за декораций на сладки и торти...ако все още някой се интересува  Laughing

# 552
  • София
dobra, не че съм свръхкомпетентна, ама от това, което имам като опит - не вярвам да му навредиш. Нито метаболизмът му ще стане "по-ленив", нито пък ще му повредиш чревната флора.
За мен щом реагира добре, спокоен е, няма колики, наддава и няма обриви и разтройство, няма как да му навредиш.
Аз първоначчално не исках да давам Фризопеп, защото четох, че бил горчив и не знам си още какво. Мойта педиатърка също е имала проблем със сина си и ми каза "Моето дете пи Фризопеп до 1,5г и всичко беше ок".
Щом детето ми е спокойно и няма разтройство, значи това мляко е ок.
Аз си обяснявам Фризопеп-а като лечебно и щадящо мляко. Щом Гошето е ок, спокойно може да се довериш на твоята преценка.
Но нека и Елена каже...има повече опит от мен.

anich88    Hug  Hug  Hug
Липсваше тук.  Simple Smile

# 553
ЧРД на бебе Боян ! ДА е жив и здрав ,много послушен и щастлив Simple Smile На мама която   bouquet

НИколета благодаря за сайта  Hug

Марио също не пие сок . Давам му настъргана на рендето ябълка или круша (някой път с малко авокадо вътре) след като се наобядва. ПИем от шише със сламка. Преди това му давах с шише с твърд накрайник (предполагам от там се научи да смуче  Grinning )

А да питам мамите , които вечер дават супа ( и тези с повече опит) - а давате ли месна ? Аз давам каквато има от кухнята , а тя рядко е постна (ако му правя аз е постна де ) Не се ли препоръчва месна супа за вечеря ?

# 554
И пропуснах да кажа ,че сте много готини ! Срещата е била супер...жалко че сме тооолкова далече  Confused

Общи условия

Активация на акаунт