С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 682
  • 760
  •   1
Отговори
# 645

Ужас, по новините казаха че са я връщали няколко пъти и са й казвали че не й е времето да ражда въпреки контракциите. Най-лошото е че детенцето е в лошо състояние също.

# 646

Ужас, по новините казаха че са я връщали няколко пъти и са й казвали че не й е времето да ражда въпреки контракциите. Най-лошото е че детенцето е в лошо състояние също.
Да почива в мир! Flowers Rose Дано бебенцето се оправи  Praynig
Всичко е ужасно и това няма да е последен случай според мен.То цялата ни държава е такава смотана  #2gunfire Спомням си ,че и мен ме върнаха при положение ,че ми изтекоха отчасти околоплодните води,нямала съм разкритие,после пък ме измъчиха при раждането и в крайна сметка Петя се роди с оток на главата ,не дишаше ,занесоха я в неонатологията и т.н., да не се впускам в подробности ,имам много лоши спомени от раждането  Sad 

Dea76 ,ние спим на 19-20 градуса ,малката спи със спално чувалче и понеже съм си малко зиморничава понякога и мятам отгоре една тънка поларена пеленка.На нея може и да и е добре без пеленката ,но аз все си мисля , че и е студено като на мен  Mr. Green
Подаръците и на мен са ми болна тема в момента и само ровя  в нета и избирам ,но засега на нищо още не съм се спряла.
Относно грешките в бързината може и да пропускам по някоя друга точка или запетайка ,за което надявам се ми е простено   Peace Пък на мен винаги ми е правило впечатление,че вместо месно се пише местно  Mr. Green 
Лека вечер и от нас  Hug

# 647

Поредната трагедия.... има доктори, които са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Относно темата за правописните грешки, мога да напиша само  topicclosed Мисля, че вече нещата са изяснени и всички ще се стараем да си проверяваме постовете преди бутона "Публикувай"   friendship    

Dea76, Вики спи с боди с къс ръкав, отгоре с цяло боди и лятната чибурашка, която е доста тънка. Спим на малко отворен прозорец, който е далеч от нейното креватче, в стаята обаче не пада под 20С и определено не и е студено, нослето и главичката са и винаги топли.  Peace

# 648
Dea76 - аз обличам на малкия боди с дълъг ръкав и долничка на пижама или пък комплект пижама (без стъпало). Завивам го с олекотена завивка ; температрата в стаята е около 24 градуса.

И ние още не сме се ориентирали за подаръците....а няма време! Аз по принцип харесвам образователните играчки ( не обчам примерно пушки и разни такива щуротии , макар че едва ли ще се разминем по-нататъка с тях). Единсвеният набелязан подарък е от тези триколки с родителски контрол. Има ги в Метро (някой питаше)  3 в 1 се водят .

Приятно  е да се четат грамотно написани постове , защото някои елементарни правописни грешки , наистина "вадят"очите Simple Smile Всички правим грешки !

Видях ,че има предложения за заглавие за следващата тема . Аз гласувам за - Декемврийката дружина , стана на една година ! КАто се слеят двете предложени заглавия , става малко "тромаво" (лично мнение).

# 649
  • София
Добро утро!

morning

Тва с подаръците според мен е много деликатна тема. Всеки има различна представа за стойността на подаръка. Аз дори на моите родители не мога да им кажа какво да купят за Филип.
Дори и да ме питат, ще изпитам неудобство, защото за мен може да е нормално да дам 50лв за комплект шапка и ръкавици, но за тях тези пари да са неоправдано много за подобно нещо.
Всеки да преценявам сам за себе си с кой подарък какво ще демонстрира. Пък после има контейнери, гаражи, мазета....

Да не говорим за роднините на мъжа ми - за тях подаръците са доста интересна категория. Получавала съм чук за пържоли или пък чаша  за чай, купена от Джъмбо.  Confused Просто така си го разбират - тва е положението.

За завиването нощем - смятам, че не може да се генерализира. Стаята, в която спим е северна и повярвайте ми, с парното на 6 не може да направим 18 градуса. Така че е много относително.

# 650

Да не говорим за роднините на мъжа ми - за тях подаръците са доста интересна категория. Получавала съм чук за пържоли ....

То при такъв подарък, би следвало това...bash

Николета, надявам се че няма да се обидиш от критиката за правописа и че няма да спреш да пишеш ,всички се учим цял живот. Hug

# 651
в различните крайща на БГ има и различни диалекти,това е една от причините този край да е уникален и неповторим заедно с  хората в него -това си им е очарованието -познавам хора от къде ли не и са много симпатични с различните начини на изразяване,което не е нито селско -нито неграмотно-просто местна индивидуалност,която дразни някои хора/което е жалко за тях самите,защото имат много стеснен кръгозор/
но дет се вика -50 активно пишещи жени = кошер със оси
оно немое сите да са от градо ,уно има и от село ,пъ ко-ора сме сички smile3534

# 652
RikaRurika , диалектите може да  са   богатството на  един език, но вярвай ми  не  би искала да  отидеш някъде  и  нищо да не  може да  разбереш просто, защото всички  си  говорят на диалекта. Била съм  в Шотландия 2  пъти, ами  много трудно  ги разбирах  именно, защото си  говореха  на местното  наречие. 
Сега остана да  ме  убедите, че и в  училище  Ви учат да пишете диалектно.

Josepha , поне  пържоли имаше ли към чука или кафе към чашата?
Аз нали съм втора снаха и   имат  тренинг от предната и от  другата и си питат какво да купят. Другата им снаха винаги си  поръчва подаръци ама аз  още  не мога да  свикна.

# 653
освен да взема да ви превеждам ,ако толко не може да разберете кой какво пише smile3532

# 654
Спора не се ли приключи  Thinking 

# 655

Още  снощи се приключи! Ама RikaRurika иска сега  и хонорар за преводач Simple Smile

# 656
  • София
ANGYA, само чук, ти пък. Ае стига ми толкова  Crazy....А за 25ия ми рожден ден пък имах тенджерка от йенско стъкло. smile3521
Едва ли някой може да се похвали с подобни подаръци.  Joy
Но вдигнах скандал на мъжа ми и той какво е правил не знам, но тая година получих сладникав парфюм "Бритни Спиърс" - за тийнейджърки, но пак е нещо!

Абе разни хора, разни идеали....

Светърите на сестра ми пък са в другата крайност - много държат в прозрачен плик да сложат 200-300 евро и тва да е подаръка за племенника ми. Ама хубаво ги показват - ако случайно някой реши, че не са 300, а са 200, примерно....Показност до безумие, ама какво ли още няма да видим...

# 657

Още  снощи се приключи! Ама RikaRurika иска сега  и хонорар за преводач Simple Smile

аз не споря с никой ,просто излагам факти и мнение Crazy
другите си правят разни изводи...

# 658
Снощи гледах репортажа за починалата родилка.Ужасна трагедия за семейството и жалко за нашето здравеопазване!Не обичам да го казвам, но ако се случи в една нормална държава , ще има подведени под отговорност, които ще си понесат последствията.

Диалектите, имам познат-умно момче, от Разлог.Е не е истина, в началото преди да се запознаем, бях сигурна , че не е българин.А той се оказа чист българин от Разлог!Разбирам 30% от казаното, в нормалния живот момчето говори само с диалект, че и пише така из социалните мрежи.Ходил е на училище, че и висше има.Винаги съм се чудела защо говори така, но май причината е , че живее в чужбина и това е начинът да представи родното място Simple Smile

НиЙ тука Търновския край говорим уж мИЕко. Simple Smile
Много ме кефят и Бургазлии-те също говорят меко, ама с тяхното Въх , направо разбиват.

# 659
ANGYA, само чук, ти пък. Ае стига ми толкова  Crazy....А за 25ия ми рожден ден пък имах тенджерка от йенско стъкло. smile3521
Едва ли някой може да се похвали с подобни подаръци.  Joy
Но вдигнах скандал на мъжа ми и той какво е правил не знам, но тая година получих сладникав парфюм "Бритни Спиърс" - за тийнейджърки, но пак е нещо!

Абе разни хора, разни идеали....

Светърите на сестра ми пък са в другата крайност - много държат в прозрачен плик да сложат 200-300 евро и тва да е подаръка за племенника ми. Ама хубаво ги показват - ако случайно някой реши, че не са 300, а са 200, примерно....Показност до безумие, ама какво ли още няма да видим...

Ти пак получаваш нещо полезно, на мен шалчета ми подаряват  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт