Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 330
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
Цвета на крема е светло бял. Мазен, но лесно измиващ се. След намазване зависи от мястото. Понякога леко щипе, понякога леко загрява. Зависи. Аз го държа винаги в хладилник..

Много благодаря за отговора

# 541
  • София
ellia, вит. С не се натрупва, излишъкът се изпишква. От високите дози за да се усвои цялото количество от един прием то трябва да е с бавно освобождаване(депо).Май на др Бест бяха такива. Колкото до доза от 1гр съвсем не е висока, в семейството всички пием по 1гр дневно , вкл. 12г ми син. Аз съм приела тезата на последователите на Линус Паулинг за високи дози вит С, без да отивам в крайности (до 10 гр).  За превенция по 1гр до 2гр дневно, при болест до 4гр. И понеже нуждите на всеки организъм са различни и няма универсални дози, сигнал за задоволяване на потребностите от вит. С е появата на разхлабване. 

# 542
  • Варна
Neba, благодаря. И аз знам че с вит.С не може да има предозиране още повече че съм пушач и ми е необходима по висока доза, но четох някакви статии и коментари в нета за дневни дози 300-400 мг. че затова реших да попитам  Embarassed

# 543
Здравейте!
От 3-4 месеца чета по темата за протеолитичните ензими. Докато четях и си купих ензими да пробвам (на 39 год. съм) - повода беше бучка в гърдата, която наблюдаваме с ехограф. Не съм ходила да я видя има ли промяна. Попитах гинеколога ще повлияят ли ензимите образуванието, той каза, че по кръвен път бавно биха достигнали ензимите до бучката и може би доста време трябва да се пият. Той не беше чувал за лечение с ензими, но като му разказах с 2 думи, каза, че не има логика и не би навредило. Близък лекар-хомеопат също се заинтересува, след като й разказах, но за сега нямам близки, които имат някакъв опит. Искам да споделя какво чувствам, докато ги пия. Все още не съм си поръчала от iHerb и не знам защо още се каня... Simple Smile Купих си от намиращите се на пазара (на NOW Foods)-Serazim, Bromelain, papin, но наистина излиза доста скъпо. Не съм стигала до максималните дози, постепенно стигнах до 3 пъти по 2 серазим, 1 папаин, 1 бромелаин. Най-осезаемото чувство е на бодрост. На главата и очите ми е ясно, леко, без отоци по лицето, без замайване при резки движения, мисълта ми е ясна, не забравям, имам енергия. Когато се изкачвам по стълби, коленете ми не скърцат както преди. Сутрин не се събуждам със скован гръбнак, напровтив. Стомашно-чревни "д"ефекти нямам. Тези дни ми свършиха поредните шишенца и все още не съм си купила нови. Забелязвам, че енергията и бодростта ми намалява... Мисля, че постоянно трябва да се пият, за да се чувстваме като деца:) - дейни и бодри (децата имат много естествени ензими). От друга страна, обаче не се ли "изнежва" кръвта като я държим без отпадъци и съсиреци дълго време?? И по някое време (на по-напреднала възраст), когато се случи период, в който не пием ензими, да стане по-лесно и бързо някой фатален тромб??

# 544
Ми то по тази логика дай да не чистим, че после пак ще стане мръсно, а има риск да стане и по-мръсно, а ние ще сме свикнали на чисто.
щом се чувстваш добре от ензимите значи са необходими в организма ти.Пий ги и се радвай.

# 545
  • Варна
Здравейте,скоро попаднах на темата  съм възхитена! Изчетох доста, но моля да ме посъветвате за проблема: баба ми е на 80 г. и има лека форма на Алцхаймер, както и атеросклероза, големи калцирания по съдовете.. Отразява й се, доста забравя и се обърква. Иска ми се поне да стопираме доколкото можем процеса, не виждам подобрение от лекарствата приемани досега. Моля да ми препоръчате каква комбинация ензими да й закупя/ а и нещо друго, което да действа синергично/. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!

# 546
Здравейте!
Опитах се да прочета по-голямата част от темата, но не мога да си се доверя, затова искам да помоля PinkPanther за съвет. Имаме проблем с невросензорна загуба на слуха на детето ми на едното ухо. Една майка беше така добра да сподели опита си със серапептазата и ми се струва, че и за нас ще е подходящо да пробваме. Детето е на 6 г., има някаква непрекъсната задна хрема, която не се е повлияла досега от разни антибиотици(а прие доста, тъй като направи пневмония скоро) и противоалергични. Когато говори гъгне, явно има нещо, което се развива, но дотук леченията са неефективни. Доколкото разбрах е хубаво да се прави гаргара със серапептазата, но тази, която намирам тук (нямам време да чакам от чужди сайтове, че и безтова вече много се забавихме във времето) е само на капсули, дали може да се разтвори? Бихте ли ми предложили някаква примерна схема? Благодаря, предварително!

# 547
Мога да ти отговоря само на един въпрос. Серапептазата си е на капсули.За гаргара отваряш капсулата и я сипваш в сокче. Тези са най-поръчваните
по   40 000  -   http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467
по 120 000  -   http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
по принцип търси по-малката за дете, но как да се приема...

# 548
  • Плевен
Моля ако някой има излишни пакета ензими, да ме има предвид   Praynig

# 549
katq87 - явно проблемите не са само фиброаденомите. Те специално се повлияват по-бавно отколкото първоначално се предполагаше. Без да мога да обещая нещо, считам че един курс с ензими би могъл да ти се отрази добре, въпреки младенческата ти възраст.

Затлъстяването + омазняването ме навеждат на мисълта за хормонален дисбаланс. Това трябва да се уточни.

ellia - благодаря за пожеланията! Значи смятам, че твоите проблеми нямат бързо решение. Ензимите подпомагат този процес, но изграждането на нов хрущял изисква много месеци. Считам, че трябва да продължиш.

Голямо дете - радвам се да те чуя! Надявам се да участваш редовно.

elle_ko - поздравления! Успяла си да намериш лекар, който да не те "отсвири" веднага след споменаването на ензимите.
Твоята бучка (дано е фиброаденом) ще се повлияе, но бавно - това разбрахме от опита до сега. Но щом ти се отразяват добре - пий ги редовно. Те категорично подобряват оросяването на органите и дренират отоците. Остава да решиш въпроса с цената, там решението е само едно.(за сега)
Реологията на кръвта зависи от много фактори и е дълго за обясняване. Но накратко - не могат да навредят. Категорично!

ivka_smile - ензимите не преминават през кръвно-мозъчната бариера и не могат да повлияят на Алцхаймер. НО! Те прочистват кръвоносните съдове и лекуват т.н. съдова деменция, която трудно се различава от Алцхаймер. Що се касае за калцирането на съдовете - това се лекува с т.н. калциеви антагонисти (**-дипин). Те се предписват от лекар. Аз мога да ти препоръчам да пие вит. К2 - върши същата работа и е напълно безвреден.

didipe - не зная какво означава невросензорна загуба на слух. Ако е увреден кохлеарния нерв или зона в мозъка - не могат да помогнат, ако има възпалителен процес - успехът е сигурен. Що се касае за хремата - едно правене на гаргара със серрапептаза, разтворена в сок (не млеко!), ще свърши работа. Колкото до набавянето им - има магазини за хр. добавки и тук.

# 550
PinkPanther, благодаря и дано се похваля с добри резултати! Иначе за продължителността на курса 3 месеца или? Питам понеже доставките от Iherb се бавят доста та да си поръчам по навреме и следващите.  А може ли да се комбинира с лецитин или.... И за изследванията за хормоните никой лекар не ми е препоръчал, но аз като се замисля са необходими, за да се проследи всичко от самото начало. Та ще настоявам на личната, но какво по специално да изследвам или са пакет..., съжалявам за глупавия въпрос Embarassed

# 551
  • Варна
PinkPanther, благодаря ти за отговора! Според теб би трябвало да продължа ензимите ли? Както ми беше предложил ходих при чакръкчия (преди 10 дена), не беше най-приятното изживяване, но каза че ме е наместил и няма да ми се налага да ходя отново,силно се надявам да е така Praynig. Все още ме боли, но може и да е травма от наместването (болката е малко по различна). ХК, колаген и глюкозамин+ МСМ имам в момента, колко време да ги пия? Почивки правят ли се? На гладно ли се приемат и трите или само колагена? Имам крос тренажор и от 2 год. от както имам проблема само му бърша прахта и не смея да го ползвам, ти какво мислиш мога ли да си създам по сериозен проблем с него или леки тренировки биха се отразили добре?                  

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 17:15 от ellia

# 552
  • София
ellia, не знам какъв е твоят крос тренажор, но на мене доктора за листезата ми препоръча да си карам велоергометъра, но леко наведена напред с по-голямо натоварване. Това стягало мускулатурата около проблемната област. Аз обаче се чудя за друго - според него разместените прешлени са си изградили един вид нова ямка и са сравнително стабилни /поне при мен, въпреки че от време на време си имам леки болки/, та в тази връзка едно наместване незнам дали няма да влоши нещата. Аз също ходих на мануален терапевт - няма особена промяна. Всичко разбира се е строго индивидуално.

# 553
  • Варна
Саня, KETTLER GIRO 507 е модела на кростренажора ми ако това питаш. Няма седалка както на велото и натоварването е различно. Една невроложка ми беше забранила да го ползвам понеже имало опасност да се премаже прешлена  Shocked, е как ще се премаже от собственото ми тегло? А относно болката при мен е постоянна, ако беше само от време на време щях да го преживея, но това не се търпи вече  Twisted Evil. Когато се движа нямам проблем, но при по дълго време в седнало положение, лежане по гръб или стоене права става страшно. Вкарвам се в едни страшни филми когато прочета как другите ги боли епизодично, а мен ПОСТОЯННО, така съм вече повече от 2 год. Имам телефона на един кинезитерапевт който много ми похвалиха, ще пробвам и това, но вече не вярвам че нещо ще ми помогне. PinkPanther извини ме че ти разводнявам темата.

# 554
katq87 - един до три месеца според финансите. А хормони - естрогени, прогестерон, ДХЕА (чете се ДЕА) и тестостерон. Подозирам повишено ниво на мъжките хормони. Пий си лицетина с храната.

ellia - ще те боли докато двата прешлена сраснат. Да това е цената за подчертаната лордоза (извивка в кръста), която кара мъжете да се обръщат Shocked  Пий всичко изброено, добави пак бозвелия. Първия месец не карай колело и внимавай като вдигаш тежко.

А за чакръкчията...ако ставаше въпрос за приятно изживяване щях да ти кажа да се обадиш на мене Mr. Green (дано носиш на майтап...)

Добавките - също на гладно, ама не знам как ще ги разместиш с ензимите
newsm78

Общи условия

Активация на акаунт