Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 293
  • 685
  •   1
Отговори
# 600
Да, мисля, че имам известно подобрение от ензимите. Дайте ми съвет колко месеца в годината трябва да почивам от тях. Дали е добра идея да ги пия три месеца и един да почивам?

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 12:18 от maxinka

# 601
Привет и от мен!
От няколко седмици започнах да чета темите за П.Ензими.
Искаше ми се да попитам дали някой има опит в лечението на инфекциозен/септичен артрит посредством П.Ензими? В моя случай преди малко повече от месец започнаха болки в няколко ставички - 2-3 пръстчета на краката + едната тазобедрена става и съответно хълбука... При съмнение от страна на ревматолога си пуснах  всички изследвания и се очерта само"гонорея+" , а всички останали предполагаеми пикочно-полови болести бяха с "-". Веднага се назначи лечение на венерическата  болест и се надявам да е успешно, тъй като след няколко дена ще пускам контролен.
Та гонококовия артрит, който си мисля че имам, утре предстои да се докаже и потвърди от специялист- ревматолог( бавна процедура, тъй като ревматолога е зает и не може да се ходи, когато си иска човек) ... И в тази връзка попитах дали се повлияват  ставичките с тези ензими, щото сега при евентуално поставена тая диагноза трябва да им "почистим" инфекцията и да ги лекуваме- болки, отоци, заздравяване.( Взех си Бромеалин,  Панкреатин, Витамин "Д", Омега-3, Папая - на "NOW", както и Бодифлекс- Комби+ Куркума. Отделно съм на няколко дневен прием на антибиотик(заради инфекцията). Да кажа, че преди да питам тук търсих информация за ПЕ+Септичен артрит, но не отктих нищо, поне за сега.
Благодаря ! И по-здрави да са всички !

# 602
bodybuilder всичко това което си взела е хубаво, но мисля че на мен много добре ми повлия серапептазата и основно после останах на нея по-дълго време макар и в минималната доза 120 000 единици. Аз съм с РА.

# 603
vtvt, благодаря !
Днес ще си поръчам "Серазим" от NOW( а може би и Босвелия), че за друга марка не се сещам от Б-я Wink

# 604
bodybuilder аз съм пила от това http://www.iherb.com/Source-Naturals-SerraPeptase-500-mg-60-Capsules/7935
и това http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467
това са малките разфасовки но има и големи този серазим на ноу не съм го пила. От първата 2 капсули правят 120 000 единици втората 3 капсулил правят толкова. Но това е минималното демек може и в двойна на тази доза за по добри резултати и задължително на гладно или 2ч след хранене. аз ги вземах сутрин на гладно с кафето само.

# 605
dolores и katq87 - ензимите могат да се спират и почват колкото пъти се налага.

Дори не виждам пречка да се пият месец-два и после - след шест месеца.

Тук не сме го обсъждали, но ензимите не са евтини... newsm78

katq87 - да, neba е права, аз пия това. Защото излиза най-евтино. Но ако парите не са проблем можеш да си избереш и друго.

maxinka - няма проблем да ги прекъсваш когато се случи.

bodybuilder - потърси го като реактивен артрит или синдром на Райтер (Reiter) - виден нацист, правил експерименти из концлагерите.

Не комбинирай ензимите с антибиотици, защото много се засилва действието на антибиотиците!

Изчакай да свършат.

Виждам че пазаруваш оттук. Ще ти излезне поне два пъти по-скъпо.Освен това се предполага, че усилено тренираш. Ензимите са незаменими при лечението на всякакви спортни травми. А и дозите тук са доста скромни.

# 606
Ха, намерих го: Reiter’s Syndrome. В списъка със заболяванията, лекуващи се успешно с LDN!

Той е тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479316.90

# 607
Благодаря за безценните съвети!!!

# 608
  • някъде там
и моите ензими дойдоха,но да попитам влиаят ли се от топлина ,т.е.сутрешния чай примерно пречи ли им?

# 609
Издържат до ~45°С за кратко.

# 610
  • някъде там
  bouquetПинкоще го пия хладък!

# 611
Много сте изписали тук,за това се извинявам,ако сте коментирали,това,което ще питам.
Става дума за приемане на ензими от деца.Преди няколко години мислех да давам на детето,но тогава попаднах на инфо,че не се дават на деца.Сега обаче е по-голям и смятам да давам 1 месец-достатъчно ли е? Голямата ми чуденка е,че пишат за бромелаин и папаин като проблемни за деца(на тази информация съм попадала и в други източници,които казват,че децата не трябва да консумират ананас и папая).След много ровене в мрежата срещнах инфо ензими на деца под 12г. не се дават,на друго пише може да се дават над 6.Поръчах Wobenzym immun-според една аптекарка само те ставали за деца,според друга ензимите ги пиели само бабите  Simple Smile
Има ли някакви други подходящи ензими за деца,които не съдържат папаин и бромелаин?

Попаднах и на друга информация-Wobenzym N е забранен в Германия-някой знае ли защо?Четох,че бил доста силен,ама дали само за това?

# 612
Искам да попитам, какво се случва ако приемаш протеолетични ензими и имаш паразит в организма. В момента  чета, че е възможна причина образуването на ракови клетки в следствие паразити в тялото. Четох, че паразитите имат твърда черупка и ако се създадат условия за оголването й (това се случвало в тънките черва) той се излюпва и започва да живее в организма ти

# 613
Здравейте,
имам животно с хронична бъбречна недостатъчност и показатели Урея - 53, Креатинин - 690.
Започна се като по докторски само с вливане и нищо повече... ето защо започнах да чета и намерих още две спомагателни за душичката.

Ипакетин - изолира и се свързва със фосфора, за да бъде изхвърлен и да не пречи на бъбреците
Рубенал - помага срещу фибранизирането на бъбрека

За сега котето живна, но все още е на кантар, много ми е мъчно и търся още и още.
Попаднах на тази тема и искам да запитам дали протеолетични ензими ще помогнат?
Каква да бъде дозировката за котето?

Благодаря Ви!

# 614
  • София
ОМ, не казваш колко е голямо детето и дали има някакво конкретно заболяване, което искате да лекувате.
На моите деца деца давам само серапептаза и папаин. Средният ми син беше на 1г. и 6м. когато започна да пие серапептаза, разтворена в портокалов сок. На малкия син, от същата възраст съм давала по една, две таблетки папаин. Големият син, благодарение на серапептазата успя да се отърве от вечно болно гърло и гнойни ангини. За почти четири години, откакто имам ензимите не съм видяла никакъв страничен ефект при децата ми.

ginio_bg, стискам палци да се оправи котето. Ти сигурно знаеш, че мъжките котки често имат проблеми с бъбреците и заради сухата храна, която хапват. В някоя от предишните теми (за ензимите или за LDN) PinkPanther беше споменал че е лекувал котка си, но не си спомням подробности.

Общи условия

Активация на акаунт