Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 258
  • 685
  •   1
Отговори
# 75
nia_mia , за синузита на мъжа ми ще поръчвам това:
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy-SinuGuard-90-Tablets/2230?at=0

Като състав е същото като Синупред форте, но от сайта излиза много на сметка. Иначе, той почувства облекчение и от пакета ензими, но само докато ги пиеше. И той е с хроничен. Другото ,което е пробвал е разтвор на GSE  в носа, като капки- помага му, но казва, че е ужасно като усещане.

# 76
nia_mia - оставам със смесени впечатления от лечението на синузит. Аз лични впечатления нямам, някои хора се оправиха за седмица, други - не.

Аз винаги карам лекувалите се да си наведат главата силно надолу (от дивана да погледнат под дивана), при което, който има синузит усеща неприятна тежест в синусите.

И при синузит ензимите са същите (стр. 1), а ти докато чакаш можеш да пиеш серрапептазата.

Препаратът, който си харесала съдържа само мощна доза бромелаин, но ако използваш "нашия" бромелаин ще си по на сметка. (тук дозата е за 3 капсули.)

cikoni - да ензимите + гаргара. bowuu

bgroza - дано препаратът помогне, но в него ензими няма. А таблетки папая препоръчвам да има във всяка къща. За дезинфекция, при настинки и вместо "тик-так".

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: ХIХ862 animal037

# 77
Здравейте,преди два дни попаднах в темата понеже съм с Дискова херния,която в последните 2 седмици се обостри и страшно много ме боли,друсам се с лекарства но облечението е само до следващото хапче.Сега почнах да ви чета от първа тема,но много материал има за да наваксам.Моля ако някой е взимал ензими за ДХ ако може да ме ориентира по бързо какво да си купя че не се издържа вече тази болка.Ще чета и как си правите поръчки за да си поръчам,но май няма да се спи,през деня ми е трудно да седна да чета.

Бих искала да попитам и за дъщеря ми,на една седмица беше като и се появи на долния клепач хемангиом който растеше светкавично и беше почнал да се затваря клепача  и за да не се затвори ни изписаха кортикостероиди/Метилпреднезолон/и то в огромни количества 3 месеца го пи по схема.Сега остана малак белег,но почти изчезна,може да се наложи лазер,но вече е цвете сравнение с преди,та въпроса ми е мога ли да и давам и на нея нещо за пречистване,все го мисля какви последствия може да има след тези кортикостероиди.Тя е на 5 год.в момента.Сблъсквал ли се  е някой с такъв проблем

# 78
Ензимите са доста ефикасни при дискова херния, а и при всякакви увреждания на гръбначния стълб и дават бързо облекчение.

След завършването на курса с ензими (и болката) трябва да си приемат добавки за "възстновяване" на дисковете, които не са тотално увредени - хондроитин, глюкозамин и хиалуронова к-на.

Много благоприятно въздействие (при болки) е и екстракта от Бозвелия.

Ензимите - описаните тук на стр. 1. Три пъти дневно, на гладно.

За детето - няма данни (търсих) за проведено лечение на хемангиом с протеолитични ензими и аз също не мога да ви гарантирам успех. По-скоро след лазерната терапия може да се приемат ензими, за премахването на следите от интервенцията.

# 79
Здравейте..
От 2 дена чета Вашата тема за "ензимите" с интерес. Най-голямо впечетление ми прави как хората поглъщат над 12 хапчета без да се замислят точно, какво и защо го пият и до колко нещо от това е преминало през проучване, а именно двойно-сляпо-плацебо контролирано, защотото това е световния стандарт.
Хранителните добавки са огромен хит в момента, но истината е че освен своя плацебо ефект ( който при някои заболявания достига над 50%) не предлагат нищо друго.
Задаите си само простия въпрос...ако бяха толкова ефективни тези препарати ....защо мощните фармацевтични компании (Новартис, Ели-Лили, Файзер, Байер) не се впуснат да ги регистрират и да ги продават ...защотото трябва да минат редица изследвания, на които ще излезе резултата на яве...
Протеолитичните ензими си имат строги показания за прием :
- нарушена функция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

- нарушено храносмилане след операция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

Мобе да мНедостатъчното храносмилане се проявява с оплаквания като газове, подуване, киселини, тежест, болка, чести изхождалия, изпражнения с непълно смлени храни, мазни изпажнения.
Moже да ме порицаете , но се чудя просто как се доверявате на хора, които нито са ви виждали нито знаят нещо за вашето заболяване, то звучи хубаво виичко и всички да се лекуваме с едни и същи работи...но всеки е уникален и на всеки даден препеат му даейства по-разклличен начин...
Ако искате да се лекувате алтернативно...то не пийте по 12 хапчета за над 150лв...защотото така ставате зависими от капсули и разни си добавки. По-добре променете начина си на мислене, защотото голяма част от заболяванията си ги правим сами вследстиве на хроничния стрес и гняв на които сме подложени.
Само за сведение като поглъщате разни капсули и хапове
Съдържание е 1 капсула:
Макрогол 4000, течен парафин, метилхидроксипропилцелулоза фталат, диметикон 1000, дибутил фталат.
• Състав на желатиновата капсулата:
Желатин, червен железен оксид (Е 172), черен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171).

И винаги помненете хранителната добавка не е лекарство, за което и да е заболяване именно за това е хранителна добавка, хамоли пак панацея....
Съжалявам, ако съм обидил някои просто изказвам мнението ( затова е форум) си и никой не ангажирам с него.

# 80

......
Задаите си само простия въпрос...ако бяха толкова ефективни тези препарати ....защо мощните фармацевтични компании (Новартис, Ели-Лили, Файзер, Байер) не се впуснат да ги регистрират и да ги продават ...защотото трябва да минат редица изследвания, на които ще излезе резултата на яве...
......

Задай си и ти само простия въпрос: Ако можеха да ги патентоват, дали нямаше да са го направили досега? Ензимите не са лабораторно създадени химически съединения, върху които големите компании да могат да  имат претенции за права , съответно за патент и регистрация. Това са природни продукти и няма как да си ги присвои който и да е  само за себе си чрез някаква документация .

# 81
@NightWolff

Значи нещо, което не се продава от големите, алчни фармацевтични компании не става, така ли?

А и нали ние си даваме парите, не ти, значи проблем няма. Може би е по-добре да се тъпчем с кортикостероиди, преди да опитаме алтернативно лечение, било то и с ензими, LDN или каквото и да е друго, което може да помогне за някакъв проблем?
Не, мисля. Всеки си решава.

# 82
NightWolff

Когато миналата пролет исках да се хвърля от 10-тия етаж на болницата , защото отказвах да се примиря че ме очакват няколко месеца на легло с медикаменти и неясен изход ..... С болка от 1 до 10 на степен 10. Не можех да ида до тоалетната, изхождането беше един много труден и болезнен процес, като да стигна до стаята , така и да седна на тоалетната чиния. Тогава всички искаха да се оперирам, а аз не исках от страх да не ме инвалидизират поради потрепване на ръката на хирурга , ровейки между прешлените на гръбнака ми. Когато се изправех главата и раменете ми се държаха толкова наведени че виждах само на метър пред мен .....
Доста си полежах в Павел Баня, и на изписването пак с половин уста ме посъветваха да се видя с неврохирург !!!!!!!!!!!!!

Е почнах с ензимите , БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ. Босвелия, Куркума, Серазим, Бромелаин, и Папин че беше грипозен сезон.

Какво учудване само !!!!!!!!!! ПЛАЦЕБО ефекта се появи на 5-тия ден, и сигурно е плацебо че ми се разгради киста която имам от 6г вече ..... НЯМА я вече.

Никого не съм агитирал от познатите си , но въпреки това вече имам 6 покупки за по-малко от година на ензими, за мои познати и две покупки за мен.

Ето и търговската логика на фармацевта: Комплекта струва 130лв с доставката .... хм печалба 60% и става 208лв
Амиииииии тази сума май е непродаваема в България. А някои лекарства са и с по-голяма надценка за да има за комисионна на лекарите.

Поста стана малко дълъг и се извинявам за което. Ако все пак NightWolff поискаш да си купиш ензими ето един код за 5$ отстъпка HEV436

# 83
Ензимите са доста ефикасни при дискова херния, а и при всякакви увреждания на гръбначния стълб и дават бързо облекчение.

След завършването на курса с ензими (и болката) трябва да си приемат добавки за "възстновяване" на дисковете, които не са тотално увредени - хондроитин, глюкозамин и хиалуронова к-на.

Много благоприятно въздействие (при болки) е и екстракта от Бозвелия.

Ензимите - описаните тук на стр. 1. Три пъти дневно, на гладно.

За детето - няма данни (търсих) за проведено лечение на хемангиом с протеолитични ензими и аз също не мога да ви гарантирам успех. По-скоро след лазерната терапия може да се приемат ензими, за премахването на следите от интервенцията.

Пинки благодаря ти за отговора.Разбирам,че няма проведено лечение относно хемангиома на дъщеря ми,но мога ли нещо за прочистване от този Метилпреднизолон да и дам,предвид годините и.
Продължавам да чета с интерес темите и да се образовам относно ензимите.
Благодаря ти че даваш такива полезни съвети навсички  bouquet

# 84
Пинко пия серапептазата и Ревматоидния ми артрит се чувства страхотно мисля че повече от 8 месеца я пия е да правих и прекъсвания по 120 000 единици сутрин на гладно. Имам една питанка защото не можах да намеря статии където да пишат че е безвредна по време на бременност а съм решила да я пия 6месеца докато стане време да правим опититие за бебе защото спрях метотрексата и останах само на медрол него още не мога да спря защото ми почват болките в цялото тяло. А по важно ми е да направя бебето и то бързо и да се чувствам добре. Можеш ли да ми дадеш линк където пише че може да си взема по време на бременност серапептазата. Благодаря ти за всичко което направи до сега.  bouquet

# 85
vtvt - опиши ми точно всичко и по колко пиеш. Ще има промени, утре ще ги уточним.

# 86
Така и очаквах Simple Smile
Както казах изказвам лично мнение и опит. Всеки си взима това, което му помага.
Ще започна малко по-отдалече за да съм по-ясен. Аз съм фармацевт завършил през бурния комунизъм и работил дълги години в Арома, след това към Медицински факултет.
Та...последните проверки, които правихме на продукти бяха на Биогейм и БиоТех...е резултатите от това, което беше на опаковката и това в действителност бяха доста тревожни, но знаете как се замазват нещатата. Същотото се случи и с диетичния хлаб в България...същотото е и с добавките....грам контрол на качество особено тези насочени към източна Европа.
Отдавна на пазара може би доста преди всеки от Вас да чуе нещо за ензими си има регистрирани протеолитични ензими...Креон, Мезим Форте...естесвено не с 1000000 заболявания показания, а малко над 4-5...
Всеки един продукт може да бъде регистриран като лекарство стига да има доказано такова действие върху кръг от заболявания.
Играта при фармацевтичните компании е следната- слагат се субтерапевтични дози...за да може хората да си купват ли купват лекарства с минимален ефект.
Нашия народ изключително си развали начина на хранене, пълно е с боклуци на пазара от Гърция и Турция от Таджикистан и къде ли не....а нашите продукти стигнаха нулата като качество....затова се появиха множество алергии, автоимунни заболявания.
Не ме разбирайте погрешно, не че не вярвам в алтернативните методи, просто немога да възприема как хората поглъщат огромни количества продукти с неясен механизъм на действие.
Избора си е Ваш. Нека всички бъдем по-здрави и да не ни се налага да пием каквито и да било хапове. Simple Smile

# 87
  • Хасково
Много се извинявам, но нямам възможност да изчета темите!
На майка ми и откриха тумори в мозъка за съжаление още не знаем първични или вторични са, но не подлежат на операция поради местата на които се намират.
Ензимите /имам пакета/ биха ли помогнали -  дайте повече инфо!?! - ако някой се е сблъсквал и се бори с това. Ензимите имат страхотен ефект за различни заболявания - поне това прочетох за тях, а за такова?!?

# 88
NadiaNGX - Ензимите разграждат защитната фибринова обвивка на туморите и ги прави по-лесно атакуеми за цитостатиците.

Ако ви са предписани цитостатици, можете да ги комбинирате с ензими.

При тумор в мозъка няма значение дали е първичен, вторичен, дори доброкачествен. И в трите случай човек си отива именно от тумора в мозъка.

Искам да ти кажа нещо окуражаващо, но перспективите са лоши.

# 89
NadiaNGX - една друга възможност е лечение с LDN:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479316.0

Познавам добре препарата, дава шансове, но трябва да има възможност (време) да се пие поне 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт