Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 255
  • 685
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добре.Благодаря.Започвам.

# 61
  • София

При тебе - първо ензимите, а после - глюкозамин, хондроитин и хиалуронова к-на за възстановяване на дисковате.

Успех!

Аз препоръчвам този вит. В комплекс:
[/quote]
Здравейте.Случайно попаднах в темата,търсейки лек за дискова херния.Много ми е трудно да прочета цялата тема, затова моля, насочете ме точно кои лекарства да купя и от къде в София.

# 62
shtarkovska - основно, лечението се основава на прилагането на описаните протеолитични ензими. Посочени са на стр. 1.

Част от ензимите ги има в магазините на NOW foods, но не всички.

По принцип ние пазарувазе от един американски сайт, където има всичко и е ~3 пъти по-евтино.

Съжалявам, но съвсем без четене няма да стане.

# 63
Здравей PinkPanther   bouquet,
детенцето с неустановена астма започна да пие серапептаза по 3 капсули вече втори ден. Пие монтелекс и сега го сменят със Сингулар, но майката прочела листовката и пита дали може да се пие серапептазата със Сингулара. Другото което е аз й поръчах и Doctor's Best, Quercetin Bromelain, 180 Capsules и го пие заедно със серапептазата, тъй като в предходната тема разисквахте с една майка подобен въпрос. Пие 3 пъти на ден по половин капсула от двете добавки. Въпроса ми е да продължават ли да пият по тази схема или да спрат Сингулара(до колкото разбрах това сиропче е за астмата)?
Като цяло детето пие добавките пети ден заедно с монтелекс(който след 2 дни ще бъде заменен със Сингулар), от 1 месец е на инхалации - 10 дни на  физиологичен разтвор със сопол и кашлица, влоши се  и една седмица беше на инхалации с вентолин и успя да се стабилизира - не се наложи пиене на антибиотик както предни пъти. Една седмица беше добре и само на физиологичен разтвор и от Вчера са започнали ихалации отново с Вентолин, но днес състоянието му се влошава. До колкото разбрах ефекта от серапептазата ще се усети на 15 ден, ще го наблюдавам и пак ще пиша. Аз карам майката да отидат на профилакториум в Трявна и си мисля, че там лекарите ще я насочат най-добре и ще установят за какво точно става въпрос.

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 12:35 от didka_80

# 64
Бре, много препарати, много нещо! newsm78

С риск да те разочаровам, ще ти призная, че не ги познавам. Само предполагам, че са бета агонисти и антихистаминови препарати.

Ензимите и кварцетинът действат другаде - балансират нивата на имуноглобулините и така подтискат алергията. Освен това деблокират бронхоспазъма.

Това, с бронхоспазъма става веднага, но балансирането на имуноглобулините иска време. Давайте ензимите паралелно с другите лекарства, за резултатът ще говорим след около седмица.

Надявам се и да не се стига вече до антибиотик.Хубаво е заради по-рано давани антибиотици да пие около седмица добър пробиотик.

Само да предупредя - ензимите в никакъв случай да не се дават инхалаторно!

Дръж ме в течение. И се порови по въпроса из Гугъл.

# 65
Здравейте!
За пръв път , от няколко дена, от една наша съфорумка, чух за лечение с ензими. Прочетох доста в темите, но те са толкова много и дълги че просто нямам времето да прочета всичко написано в тях, като разбира се четенето продължава. Затова се извинявам предварително че ще ви занимавам и с наш проблем, но ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми дадете точни отговори на въпросите които ще задам.
А ето и малко инфо за нас - ние сме Миши Татко и Миши Мама Simple Smile , живуркаме си заедно на семейни начала повече от 10 г., но за съжаление все още си нямаме малко сладко мишленце Sad , а си мечтаем и силно искаме такова. Имаме едно първо и успешно инвитро, което за наше огромно съжаление завърши със спукване на околоплодния мехур в края на 3-я месец и аборт по медицински причини.
Проблемът при нас са напълно запушени маточни тръби в областта на маточния рог, установен чрез лапароскопия. Според единия от лекарите участвали в лапароскопията, тръбите са изглеждали като прищипани точно на изхода/входа на матката, т.е. аз си го представям и обяснявам като срастване. Така и не можахме да разберем причините за запушването, явно половинката ми някога е прекарала някакво възпаление което не е усетила или не му е обърнала внимание. При предварителните изследвания за първото инвитро, излязохме чисти за хламидия.
Описвам ви всичко това, защото бих искал да чуя вашето мнение и съвет, дали някой от ензимите  биха помогнали за отпушването на толкова сериозно запушване? Ако отговорът ви е "Да" , ще ви бъда благодарен ако ми напишете кои точно ензими и в каква доза?

# 66
Без да обещавам или да гарантирам нещо, ще се опитам да помогна. В момента друга една дама се бори със запушени фалопиеви тръби и всички и стискаме палци.

Иначе принципът е много прост - протеолитичните системни ензими различават живи от мъртви тъкани, свои от чужди и възпалени от невъзпалени и атакуват и разграждат "лошите". Това стана особено отчетливо при гинекологични проблеми и за мое (и тяхно) учудване няколко жени, пробващи ензимите, неочаквано забременяха от положение, че са смятали това за невъзможно по няколко причини.

За ензимите се знаеше, че действат при сраствания, миоми, ендометриоза и др. Неочакваното  е, че паралелно с това мощно усилват фертилитета.

Естествено, явно или тайно, много жени се насочиха към ензимите, но аз нито ги зная, нито те ме държат в течение за да имаме някаква надеждна статистика.

Нямаме и надеждна информация, успелите и неуспелите от каква изходна позиция тръгват, нито данни за партньора.

Като начало Ви съветвам да прочетете пследните ~10 стр. от тема три, където дискутирахме въпроси на безплодието. Тогава ще можете да ми задавате смислени въпроси и аз да Ви давам по-точни отговори.

За тази вечер - толкова.

# 67
Интересно инфо на което попаднах..:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4217311

# 68
PinkPanther, благодаря за бързия отговор и за вниманието.
Дамата която споменаваш че в момента се бори със запушени фалопиеви тръби, за Ivka_com ли става дума?
Без да искам прочетох първите 15 страници на 3-та тема, а след това и последните 11-12 Simple Smile . За съжаление не намерих подобен случай на нашия, а така ми се искаше да се хана за нещо  Rolling Eyes ...
Разбира се, най-лесният вариант е да си поръчаме 3-те ензима които се препоръчват ( Серрапептаза - 120 000, Бромелаин - 415 , Наттокиназа - 2000 )  и да пробваме ... ако нямат търсения ефект, то със сигурност ще повлияят благоприятно върху нещо друго.

# 69
mishi_tatko    bouquet - надявам се до края на тази тема да има записано и да може всички да прочетат  Hug Hug Hug Hug

# 70
mishi_tatko - апелирам за малко търпение. Аз не съм оставил никого, който се е обърнал към мен да си блъска главата сам.

Но имам един проблем - писането, дори и на клавиатурата ми коства сериозни усилия и затова ревниво насочвам четящите към вече написаното. (икономисвам си труда Mr. Green)

(Хм, никак не обичам да го споменавам...)

Искам тук или на лични малко повече данни за партньорката - възраст, други заболявания, приемани лекарства, резултати от хормонални изследвания, предишни бременности - да/не и т.н.

Също така резултати от изследвания на тебе, татко!

Нещо конкретно за ензимите: това е "формула на възможното" - пакет от ензими, които на една приемлива цена осигуряват максимален лизиращ ефект по отношение на достатъчен брой протеини. При други условия пакетът би изглеждал различно.

Виждам, че изглежда несериозно едни и същи ензими да лекуват възпаление на средното ухо и да лекуват ендометриоза, но точно затова карам хората, които се интересуват да четат повече и да свикнат, че това е нормално.

Не търси точно същия случай като вашия - това си е обикновено срастване, последица от инфекциозен процес, но на много важно за репродукцията място. Процесът е често срещан в гинекологията (на различни места) с различен ефект.

Хубавото тук е, че всички репродуктивни органи са отлично кръвоснабдени и ензимите действат по-свободно.

(това го написах за час и десет минути Sick)

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 11:36 от PinkPanther

# 71
Привет на всички  Hug
Все още чета и то с голям интерес първата тема, но за да вървят нещата паралелно ви моля за съвет за да си направя поръчката и след това продължавам с четенето.
Страдам от хроничен синузит,който тези дни отново се обостри и трябва вече да взема други мерки ,че до сега все на антибиотици Sad
Каква е най-добрата комбинация за такива оплаквания и тази добавка ще ми бъде ли от полза     http://www.iherb.com/Nature-s-Life-Bromelain-Sinus-Ease-100-Vegg … e-Caps/24016?at=0
 В момента разполагам със серапептазата на Д-р Бест от 40 000 Units ,мога ли да почна само  с нея ,докато ми пристигнат другите?

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 12:32 от nia_mia

# 72
  • В най - голямото село
Пуснах търсачката, но не намерих нищо по темата. Извинявайте ако е писано вече  Embarassed
Моля, да ми препоръчате нещо подходящо за фарингит за съпруга ми. В момента взима основния пакет ензими, като от време на време си прави и гаргара със серепептаза.

Благодаря   bouquet

# 73
cikoni ,може да смуче таблетките папая. На мен ми помагат за болно гърло, ще помогнат и за фарингита.

# 74
  • В най - голямото село
bgroza Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт