Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 346
  • 685
  •   1
Отговори
# 450
Ей като чуя такива новини и пак започвам да си пия ензимите редовно. Много се радвам, дано ефекта става още по-добър.

Пинко благодаря , че попита.Моето почти 4 годишно е все или сополиво,или кашля. Така е от 1 година вече,откакто тръгна на ясла. Иначе е здрав, сливици спокойни,само малко течност в едното ухо, но и тя е от честите настинки. Но като настине и страдаме по 1 месец, докато накрая подкараме някой антибиотик.
Многото секрети в гърлото го карат да повръща нощем и става една......
Аз иначе съм затрупана с много хомеопатични, а за ензими направо съм се абонирала за редовни доставки, но като че ми липсват достатачно знания за използването им ефективно.

Има ли лекарства с които не трябва да се комбинират ензимите  newsm78

Благодаря предварително и се надяваме на още хубави новини.

# 451
Пинко това са чудесни новини. Жена ти е голяма късметлийка, че има човек като теб до себе си.  Дано нещата се оправят напълно. Стискаме палци.
За пореден път се убеждаваме, че с ензимите се постигат чудеса. Дай боже повече съфорумци се похвалят с добри резултати.  Praynig Hug
Още едно момиче с муковисцидоза започна лечение с добавките. Ефекта се усеща почти веднага на 3-4 ден. В момента е на 3 серапептази, 3 бромелаина, 2 НАК, 3 куркума и другите добавки - общо й се падат по 26 таблетки на ден. Майката казава, че такова изчистване на дробовете никога не са постигали до сега. Дозирането е изцяло по нейно усещане. Както от Пинк съм запомнила " търсим минимално оптималната доза", всеки сам преценя за себе си или детето си. Иска си наблюдение и постоянство.
За да се изчистват от секрета тези деца трябва до живот да пият тези ензими. За сега няма друга алтернатива. На тези майки винаги препоръчвам да гледат филма "олиото на Лоренцо". А който се чувства несигурен може да чете в интернет. Повечето инфо е на английски, но за това си има гугъл преводач  Wink Четете и търсете, защото "който търси намира".

Пинк искам да те похваля, че ни препоръча куркумата - много точно попадение за беодробната форма на муковисцидозата. "Куркуминът също предизвиква функционалната появата на ΔF508 CFTR протеин в плазмените мембрани на трансфектирани бъбречни клетки. По този начин, куркумин лечението може да бъде в състояние да коригира дефекти, свързани с хомозиготна израз на ΔF508 CFTR(който е в нашия случай). "С една дума съставка на куркумата, коригира кистозно фибрози дефекти.

# 452
  • Düsseldorf
Пинко, страхотна новина, дано жена ти наистина успее да се възстанови!!!  Praynig Praynig PraynigНие, хората на които си подал ръка и си помогнал, сме с вас!!!  Hug Hug Hug

# 453
  • София
Аз отдавна не съм писала, но редовно ви следя.

didka_80, много добри новини! Няма по-голямо щастие на света, от това да видиш детето си здраво! Браво.

PinkPanther, прекрасна новина! Жена ти наистина е щастливка с мъж като теб. Сигурна съм, че ще спечелите битката срещу болестта.

...Ние, хората на които си подал ръка и си помогнал, сме с вас!!!  Hug Hug Hug
Можеш да разчиташ на нас!

# 454
Здравейте на всички!  Hug

Първо искам да благодаря на Пинко за хубавата тема и за полезната информация, която дава!   bouquet

После искам и да питам, понеже четох, четох и накрая се оплетох  Embarassed

Ензимите от трите линка на първа страница могат да се пият профилактично и от "здрави" хора, нали така?
 В момента нямам никакви конкретни болки за лечение. Имам наум гинекологични проблеми, които за момента съм оставила на заден план ( понеже последните изследвания бяха добри, просто не съм ходила на следващия профилактичен преглед).

Серапептазата се ползва при възпалено гърло, нали?  Може ли да ми кажете как точно се прави гаргарата, моля! При мене са махнати сливиците и често страдам от ларингити и фарингити. Запушване на носа, без сериозни секрети навън, за сметка на това обаче се стичат навътре, често стигам и до антибиотик при това положение.

PinkPanter препоръчва Papay да има във всеки дом. Тя подобрява храносмилането доколкото разбирам. За какво друго се използва?

Извинявам се за дългия пост, но просто се опитвам да си синтезирам цялата информация, която прочетох и не знам дали съм разбрала всичко правилно. Ще се радвам да ми отговорите дори само с Да или Не. Благодаря предварително!

# 455
Аз съм си правил гаргара.Има някакъв ефект,но не очаквай чудо.Една капсула се разтваря в малко леко топла рода 38-39С,не повече и се прави гаргара,не е нужно да плюеш после.Промивал съм си и носа,има ефект,но много внимавай при продухването.Ушите трябва да са запушени като си духаш носа за да не влезе разтвор в средното ухо,става голям проблем.

# 456
Благодаря, NikoDim!

Ще се радвам, ако може някой да ми отговори и на другите въпроси, за да си закупя точните продукти.

# 457
julielm - ензимите са изключително полезни като хр. добавка, включително и за здрави хора. Покрай профилактиката може да се намери какво да излекуват неочаквано - някоя екзема, белег от секцио, някой репродуктивен проблем...

Ензимите са предназначени за приемане през устата. С изключение на гаргарата други "отклонения" не се допускат, опасно е.

Серрапептазата помага при настинка, но ефективността при деца е много по-висока.

Папаята помага за хигиена на устата и премахване на лош дъх. От полза е за зъбите.

Продуктите са серрапептаза -120 000 HUT, наттокиназа и бромелаин 3000 GDU на Drs Best.

# 458
PinkPanther,

Огромно Благодаря   bouquet

julielm - Покрай профилактиката може да се намери какво да излекуват неочаквано - някоя екзема, белег от секцио, някой репродуктивен проблем...

направо ми четеш мислите Simple Smile

Първо мисля да ги пробвам на себе си, а тайната идея е след това да пробвам Серрапептазата при малкия.

Сега започвам да проучвам от къде да ги купя, понеже от американски сайт, въпреки че е по-евтино, ми се струва доста разправия. Ходене до митница и др. такива. аз живея на село и въобще не знам къде да я намеря тази митница Sad

# 459
  • София
 Ензимите от трите линка на първа страница могат да се пият профилактично и от "здрави" хора, нали така?Да добавя към Пинко, че ензимите прочистват артериите и премахват вътрешни сраствания ( за които може да не знаем)

Серапептазата се ползва при възпалено гърло, нали?  Може ли да ми кажете как точно се прави гаргарата, моля! При мене са махнати сливиците и често страдам от ларингити и фарингити. Запушване на носа, без сериозни секрети навън, за сметка на това обаче се стичат навътре, често стигам и до антибиотик при това положение. Аз не правя гаргара, а смесвам една капсула с чаена лъжица мед и смуча бавно...Мъжът ми е с фарингит и отказва варианите с гаргара и мед, защото казва, че частичките му полепват по гърлото и започва да кашля, но нищо не ти пречи да опиташ, може при теб да няма същия ефект
На детето, при нужда,  давм серапептаза, разтворена в сокче като го изпива бавно.

PinkPanter препоръчва Papay да има във всеки дом. Тя подобрява храносмилането доколкото разбирам. За какво друго се използва?
При мен помогна за намаляване на зъбния камък.Също избелва зъбите.
.

julielm
, предполагам, че митницата е в най-близкия окръжен град.
В момента доставката от сайта е безплатна при поръчка над $40.

# 460
  • София
didka_80 , поздравления най-вече за твойта упоритост и вяра! Само така!
Интересно ми стана лекарите дали знаеха, че детето приема ензими? И ако-да какъв им е коментара?

# 461
Лекарите знаят, че е на ензими, но никой не може да се изкаже по въпроса, а и повечето от тях дори не са чували за тези ензими.

# 462
Здравейте,

Аз пак съм с питанка. Моя малкия неможа да глътне капсула Серапепраза. Исках да видя дали би помогнала за неговите безкрайни кашлици и подобни респираторни проблеми, но уви....
Сега въпросът ми е има ли друг начин за приемане. Разтворена във вода предполагам само локално за гърлото може да помага. Иначе Серапептазата приета без ентеричната капсула какав е ефекта?Има ли някакъв риск?
Или на някой да му хрумва как мога да го накарам да глътне капсула  newsm78. Той иначе  гълта по малки хапчета без проблем. Аз очаквах,че и това ще мине.

По-здрви на всички   bouquet

# 463
От няколко дни пия Serrapeptase,Nattokinase и Бромелаин. От описанията във форума едва ли не това е чудо и хората с болки ще бъдат спасени. При мен освен че няма никакъв ефект, но и има засилване на болките ми, ужасно главоболи също. Страдам от болки в крайниците и гърба.
Възможно ли е ефекта им първоначално да бъде със засилване на болките, които да означава, че действат и впоследствие постепенно да отшумят?
Моля, пишете ми!

# 464
krassina77 - опасност няма никаква, ама и полза - също. Как да накараш детето да гълта капсули не знам... А става въпрос не за една капсула, а за пиене няколко дена.

зори5 - главоболието няма връзка с ензимите, тъй като те не преминават през кръвно-мозъчната бариера. Но можеш да пробваш със силно кафе. bowuu

Въпросът дали при приемане на ензими първо се засилва симптоматиката го дискутирахме преди...2 години и половина. Да! За съжаление до еднозначен отговор не се стигна.

Ензимите лекуват болката чрез прекъсване на т. н. каскада на брадикинина - пътят по който сигнала за болка стига до мозъка.

Ензимите не са чудо, а забравено средство - публикации има за лекуване на рак още от 1906 г.

Искрено си надявам нещата при тебе да тръгнат на добре.

Общи условия

Активация на акаунт