Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 366
  • 685
  •   1
Отговори
# 495
Съпругът ми има спортни травми - сухожилието на бедрото му беше нещо разтегнато и последния път му изчаткало коляното и сега много го боли когато го натовари, но на лекар не мисли да отиде. Мисля да го почна с ензимите и после с глюкозамин, хондроитин и мсм.
Мисля първо да дам 1 серапептаза, след това постепенно да включвам бромелаина до 3 на ден. Ако не се получи ефекта с предозирането да увеличавам серапептазите до 3. А натокиназа по колко на ден и последна ли да я включа?

# 496
didka_80 - няма значение как ще почнеш, целта е да достигнеш 3 пъти дневно по едно от всички. Не може да се говори за предозиране.

А към глюкозамина прибави и хиалуронова к-на.

# 497
  • Варна
Здравейте, Pink Panther! Прочетох първите 3-теми за да не задавам вече дискутирани въпроси, НО не намерих някой отговори. От 23.10 пия босвелия а от 03.11. пия ензимите, моя проблем е (преписвам от рентгенографията понеже предния път съм написала грешно БОЛЕШКАТА си  Embarassed)НОРМАЛНА ПОЯСНА ЛОРДОЗА.  ПРЕДНА СПОНДИЛОЛИСТЕЗА L5-S1-10mm И СПОНДИЛОЛИЗА НА СЪЩОТО НИВО. ОСТЕОХОНДРОЗА НА L5-S1. ПО ДИСКАЛНИТЕ ПОВЪРХНОСТИ НЕ СЕ ИЗОБРАЗЯВАТ ДЕФЕКТИ. ЛИПСВАТ ПАТАЛОГИЧНИ ОГНИЩНИ ЛЕЗИИ В КОСТНИТЕ СТРУКТУРИ. НОРМАЛНИ ПАРАВЕРТЕБРАЛНИ МЕКИ ТЪКАНИ. Имам намерение да пия ензимите поне 2 месеца (може и 3 ако се налага), глюкозамин и други добавки необходимо ли е да пия? Кога да ги започна (ако се налага) след приключване на курса с ензимите ли? Босвелията колко време да приемам, 1 опаковка достатъчна ли е? Имам от няколко години киста на слюнчени жлези 9мм. според лекарите не е за операция, тя би ли се повлияла от ензимите?

# 498
ellia - не знам, знаеш ли какво означава това - листеза е приплъзване (разместване) на прешлените в областта на кръста като последица от подчертана лордоза (извивката на гръбнака в областта на кръста, когато се гледа в профил). Много красиво, но опасно.

Всичко това което пиеш ще намали болките, но не може да върне прешлените по местата им.

Пий ензимите, но потърси опитен чакръкчия, който да ти намести прешлените.

Към глюкозамина прибави и хиалуронова к-на. Дисковете между прешлените съдържат голям процент хиалуронова к-на. 100 мг дневно стигат. Бозвелията я пий като обезболяващо. Хубаво е да пиеш и рибено масло.

Кистата се надявам да се резорбира.

Дръж ме в течение.

# 499
  • София

Всичко това което пиеш ще намали болките, но не може да върне прешлените по местата им.

Пий ензимите, но потърси опитен чакръкчия, който да ти намести прешлените.
Извинявам се, че малко не е по темата, но тъй като и аз съм с листеза на кръста 1 степен, уж стабилна и получавам от време на време обостряния, за пръв път чувам че може да се намести. Аз мислех, че това няма оправяне  newsm78
Иначе за 2те ми ДХ на шията пих пакета от ензими преди година 2 месеца, както и глюкозамин и хиал. к-на. Чувствам се добре, като изключим изтръпването на ръцете докато спя. За него си взех вит.Б комплекс от 100, но не ми помага.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 17:31 от sandrella

# 500
  • Варна
Pink Panther, благодаря за отделеното време и отговора на моето запитване   bouquet.               
 Рибено масло пия + вит.Д, тези дни ще пускам нова поръчка с ензими но без Бромелаина (дразни ми стомаха) четох по назад в темите че не е фатално ако се изключи. За сега пия тези добавки + Босвелия, ще поръчам и хиалуронова к-на. В-12 или В комплекс да поръчвам ли? Бяха ми изписали Милгама 100 паралелно с другите лекарства физ.терапия и т.н.т. (2год. ме лекуваха за дископатия, а в крайна сметка се оказа остеохондроза) За чакръкчия и аз съм си мислила, но малко ме е страх, препоръчаха ми един кинезитерапевт но още не съм се свързала с него. И малко извън темата, но в другата тема четох че коментирате натрапените кодове в i herb, влизах излизах няколко пъти, пълних и изпразвах количката но чуждия код си стоеше  #Cussing out.

# 501
sandrella - може да се намести, както казах от чакръкчия, от лекар не може. Естествено трябва да си разбира от работата.

В момента мускулатурата е стегнала прешлените да не мърдат, но при обостряне става болезнено.

Извън работата на чакръкчията трябва да се пие рибено масло + бозвелия - против възпалението и хиалуронова к-на заради интервертебралните дискове. И си завивай кръста.

А що се касае до изтръпването на ръцете - най-вероятно шипове.

ellia - Поръчай си само В 12, най-добре под формата на метил-кобаламин - лесно се усвоява.

В 12 възстановява миелиновата обвивка на нервите.

За натрапения код - изтрий ръчно всички кукита, най-добре в Сейф мод.

# 502
  • Варна
Pink Panther   bouquet  bouquet  bouquet

# 503
Какво ще кажете за този вариант на ензими, където серапептазата е 200 000 единици
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Zymactive-Double-Strength-9 … ated-Tablets/2638
Не е ли по силен от силната серапептаза на Best.

И също, коментирайте това:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Proteolytic-Enzymes-90-Veggie-Caps/9941
където само серапептазата е 120 000, но има и други ензими

и друг въпрос: само при силната серапептаза на Best пише, че  e enteric coated, слабата явно не е.

Дали правилно разчитам единиците активност?

# 504
  • София
И мен ме интересува първия продукт. Мерните единици наистина са доста объркващи, но този изглежда доста мощен. Ще ми се , ако може да се намали общия брой капсули, които се приемат на ден. Пинко, какво ще кажеш комбинацията на този продукт с Натокиназа?
Вторият ми се струва по-слаб. Забележете, че серапептазата е 120 000 , но за 3 таблетки.

ПП. maxinka, коя слаба серапетаза визираш...като гледам всичките самостоятелни серапептази на Бест са enteric coated.

# 505
Аз изпих една опаковка Zimactive и съм доволна. А за Best, наистина не съм обърнала внимание, че са 3 капсули. Видях, че всички са enteric coated, на едните пише на етикета, а на другите само в упътването.
Добре ще е Пинко, като най-опитен,  да коментира продукта Zimactive.

# 506
maxinka и другите - научете се да четете правилно витиеватите американски формулировки.

Препаратът съдържа серрапептаза с активност 200 000 SPU на грам! От тази серрапептаза в капсулата има 52 мг! Или приблизително 10 000 SPU. Shocked

Същото е с бромелаина.

Вината не е ваша, просто направено е объркващо нарочно. newsm78

За втория препарат - Bobbka е права. Висока активност ама в три капсули...

Повтарям: отваряйте си очите! Будалкат ви. Sick

maxinka - доволна си от препарата, защото организма ти има нужда от ензими.
bowuu

# 507
Благодаря ти, Пинко. Има много трикове да ни подведат, затова и питаме Wink

# 508
  • София
Aaaa, ето къде била уловката. Пинко,   bouquet

# 509
Здравейте, включвам се с нова серия ензими, дано и сега да подействат добре акто предишният път.
Взимам от всички 3х1 нали така, без папаина, него си го пием по много Simple Smile
Мога ли да взимам ензимите на 2 приема, защото на обяд ми е много трудно, например сутринта и вечерта, и на единият прием дозата да е двойна, дали ще имам някакви негативни проявления, и най-вече дали ще има смисъл от тази схема?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт