Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 347
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
PinkPanther, аз на майтап нося но на болка явно не.

# 556
Благодаря за отговора, не сме сигурни в точната диагноза, но докато продължаваме с изследването на проблема започнахме и серапептазата, поне няма да навреди.

# 557
  • Düsseldorf
Привет,
аз пак закъсала и пак с въпрос.
Малкият / скоро ще стане на 3 г./ от доста месеци загуби апетит и все се присвива от болки в корема. такива и кака му имаше като и малка и не се шашкам, но продължава доста...
правихме изследвания - откриха му гъбички - candida albicans / в изпражненията/.
Пихме пробиотици био баланс и лактофлор, други нямах, давах няколко пъти и по няколко капки цитросепт и се надявах да се оправи, но при второто изследване се оказа, че са станали повече...
Водихме го на гастроентеролог - изписаха ми Нистатин, Ентерол и Интерогаст,
аз се опъвам още и не ми се иска да давам Нистатина / ако се налага, не е ли по-добре Низорал?/...
Нещо да препоръчате, няма ли шанс да усиля цитросепта и пробиотиците и да не давам друго? Как мислите?....... Praynig Hug

# 558
alex_shu,не мога да помогна за противогъбичното,но едно познато детенце е с кандида и спазва изключително строга диета+лактофлора.При вас назначена ли е такава?Бързо оздравяване пожелавам!

# 559
Кандидата и болките в корема са два отделни проблема. За кандидата можеш да пробваш от сайта - има препарати срещу кандида на страницата с коластра. Аз бихти препоръчал препарат с лактоферин (пак там), който блокира жлязото, нужно на кандидата.

Можеш да увеличиш и цитросепта (от сайта = GSE).

# 560
Здравейте! Отдавна следя темите, но все не мога да прочета конкретно за моето заболяване какви ензими се препоръчват. Ще съм много благодарна, ако някой ми каже кои са предпочитани за гломерулонефрит с огнищно-сегментна гломерулна склероза и хиалиноза, в стадий на хронична бъбречна недостатйчност ІІ степен[/i]. Освен лечение с кортикостероиди, които никак не ми понасят не ми предлагат друго, така че тук ми е надеждата. Благодаря Ви предварително!

# 561
  • София
maristoo, комплектът ензими е един и същ - има го в първия пост.
Дали за Вашето заболяване може да помогне не знам, другите ще се включат.
Успех  Hug

# 562
А да попитам каква е дозировката, имам Серапептаза от високата доза, и останалите ензими също дойдоха. Та от Серапептазата по 1 или 2 хапченца на прием и от Бромелаин също по 1 или 2 хапченца, от тези линкове като на първата страниса са ми, понеже някъде чета по 1 брой после по 2 и да не сгреша да питам  Embarassed И последно 1 ден серапептаза, 2 ден серапептаза + натокиназа и на третия да пия всички или как да е схемата? 3 пъти на ден се приемат нали,  като между храненията си спазвам часовете .. Благодаря предварително  Hug

# 563
  • София
А да попитам каква е дозировката, имам Серапептаза от високата доза, и останалите ензими също дойдоха. Та от Серапептазата по 1 или 2 хапченца на прием и от Бромелаин също по 1 или 2 хапченца, от тези линкове като на първата страниса са ми, понеже някъде чета по 1 брой после по 2 и да не сгреша да питам  Embarassed И последно 1 ден серапептаза, 2 ден серапептаза + натокиназа и на третия да пия всички или как да е схемата? 3 пъти на ден се приемат нали,  като между храненията си спазвам часовете .. Благодаря предварително  Hug
Ензимите се пият на гладно - един час преди или два часа след хранене, с повече вода.

От всички по едно хапче на прием, бромелаина - по две - това се повтаря три пъти дневно.
Това помня аз.

# 564
maristoo, комплектът ензими е един и същ - има го в първия пост.
Дали за Вашето заболяване може да помогне не знам, другите ще се включат.
Успех  Hug

Много благодаря за бързия отговор, Руми! Желая ти приятен и спокоен ден!

# 565
  • Düsseldorf
Мерси за съвета, и засега няма да включвам низорал/нистатин, едва ли е спешно, ще опитам с добавки...
 Hug

Кандидата и болките в корема са два отделни проблема. За кандидата можеш да пробваш от сайта - има препарати срещу кандида на страницата с коластра. Аз бихти препоръчал препарат с лактоферин (пак там), който блокира жлязото, нужно на кандидата.

Можеш да увеличиш и цитросепта (от сайта = GSE).

Да, и строга диета, но той и без това почти нищо не иска да яде....

alex_shu,не мога да помогна за противогъбичното,но едно познато детенце е с кандида и спазва изключително строга диета+лактофлора.При вас назначена ли е такава?Бързо оздравяване пожелавам!

# 566
maristoo - така формулрана диагноза може да озори и лекар... Но ако говорим за гломерулонефрит изобщо...:

През лятото препоръчах на хора с гломерулонефрит да пробват ензимите (серрапептаза, бромелаин и наттокиназа), защото знаех че разграждат фибронектина, задръстващ бъбреците. Резултатът беше много добър и доведе до рязко падане на белтъка в урината. Впоследствие се оказа обаче, че не влияят на еритроцитите в урината и хората бяха разочаровани.

Все пак аз смятам, че един курс с ензими е добро решение и облекчава работата на бъбреците.

Цялата история може да се прослед в темата за гломерулонефрит някъде назад...

Чети оттук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554619.90

katq87 - една серрапептаза, една наттокиназа, един бромелаин (на д-рс Бест). И всичко това три пъти дневно, между храненията

Влизането по схема е само когато имаме опасения относно поносимостта към ензимите.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 13:29 от PinkPanther

# 567
PinkPanther  bouquet Благодаря!

# 568
Имам излишна Натокиназа - Doctor's Best, Best Nattokinase, 90 Veggie Caps, неотваряна със срок до 2015 г.

# 569
maristoo - така формулрана диагноза може да озори и лекар... Но ако говорим за гломерулонефрит изобщо...:

През лятото препоръчах на хора с гломерулонефрит да пробват ензимите (серрапептаза, бромелаин и наттокиназа), защото знаех че разграждат фибронектина, задръстващ бъбреците. Резултатът беше много добър и доведе до рязко падане на белтъка в урината. Впоследствие се оказа обаче, че не влияят на еритроцитите в урината и хората бяха разочаровани.

Все пак аз смятам, че един курс с ензими е добро решение и облекчава работата на бъбреците.

Цялата история може да се прослед в темата за гломерулонефрит някъде назад...

Чети оттук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554619.90

Много, много благодаря, PinkPanther! Hug

Общи условия

Активация на акаунт