МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 067
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • Across the Multiverse
Какво е Дк в графика на лекарите?

# 16
vese77 - по добре звънни на телефона и питай на рецепция, на която дата те интересува кой е на работа, а не да чакаш така и да се притесняваш. Успех ти желая Simple Smile
Танче аз утре съм там на преглед и за моята дата ще разбера,но може да не я дочакам и ми се искаше да знам за останалите дати.Явно няма да науча от форума. Wink

# 17
Какво е Дк в графика на лекарите?

МОЖЕ ДА Е ДНЕВНА СМЯНА НА КАБИНЕТ  newsm78

# 18
Запис и от мен

# 19
Здравейте и от мен и аз да се запиша в новата тема!
ФМ  се прави с цел да се огледат органите на бебето и се гледа на 2Д. Общо взето по време на прегледа лекарят засне, измери и ми показа всичко, което се гледа - мозък, череп, очи, лице, гр. стълб, крайници, пръсти, сърце, плацента, пъпна връв и т.н.... 4Д показва  движението на бебето в реално време и е за радост на  бъдещите родители. Даже ти записват всичко на диск. И още нещо на 4Д визуализацията на плода е много по-добра отколкото на 2 или 3Д (ФМ), но обикновено 4Д се прави, когато си в по-напреднала бременност.
bonbonka_1, много благодаря за отговора. Значи съм била в заблуда, като съм си мислела, че на 4D би следвало по - добре да се изследват органите на плода, предвид по - добрата съвременна апаратура. Не знаех, че ФМ се прави само на 2D, явно от там се е породило и объркването ми.
Ако не те притеснява, би ли ми казала ти при кой доктор прави ФМ, колко време продължи прегледа и съответно ако искаш всичко да бъде записано на диск - ти ли си го носиш или те, при всички случаи ти предоставят запис след края на прегледа?
Още веднъж, благодаря!   bouquet

# 20
  • Където морето целува небето...
SNG*  ФМ се прави, както са ти писали за оглеждане на бебето от-до. ФМ се води, че правят всички лекари по ЖК. Да, може да се прави с 2Д или 3Д ехограф - моята първа беше такава. От нея имам само снимка. ФМ с 4Д ехограф, дава още по-добра представа на лекарят, тъй като визуализацията е в пъти по-добра. Втората ми ФМ беше с 4Д ехограф в ДМ. Дискът си е от тях с 10 минутен запис и имам и снимки и един лист с всички показатели на бебето. Записът не е през цялото време, поне моят не беше.

# 21
Мери защо вече не влиза  Tired-така хубаво се грижеше за предишните теми.......
и самата болница има профил....като трябва да се гласува за нещо ',колко сте активни ....,а иначе нищо.....
тук никой не пише....от информация дават грешни сведения...сайта ви не е обновен ...какво пак за Варна и София ли трябва да се ориентираме ......
ми не Ви прави чест.....
Всяко чудо за три дни......или пак ще ни ''охлади страстите'' някой ,като каже че по-късно ще се даде информация....
и това не го мисля само ............................
Мимка много се зарадвах като ти видях лентичката Joy няма да е много скоро, но все пак ще се видим Peace,освен ако не решиш да ме изненадаш приятно в училището ни за бременни:)
Мимито работи вече с бъдещия си съпруг и се надявам в най-скоро време да се присъедени към форума ,но вече като бъдеща мама Wink Ти като наш бивш кадър най-добре знаеш колко е напрегнато и натоварено,не само в отделенията или на  рецепция, а дори и в  кафето. Наясно си с кухнята познаваш ни и като пациент и знаеш с какъв хъс работим ! Ади ще ви качи инфото ,може би просто има доста неща за уточняване и затова не го прави, за да не ви подведе! Липсва ми широката ти усмивка която ме посрещаше всеки обяд  bouquet Поздрави на малкия сладур и да се стяга да помага Laughing
А и щях да забравя призивите за гласуване бяха за мен и се надявам, който го е направил да е от сърце ,а не защото болницата се е активирала. Спокойна вечер и до 1-2 дни ще има точна информация Peace

Оставих най-хубавото за накрая -до 1-2 седмици ще се забавляваме заедно, под латино ритмите на салсата.В момента инструкторката оформя подходящите за вас движения и музика и като сме готови ще ви уведомим Peaceсигурна съм ,че ще е голям купон Laughing
Пожелавам ви хубава и най-вече спокойна вечер  newsm10

# 22
Много моля да ми препоръчате добър педиатър. Живея в Славейков и предпочитам да е тук наблизо - например в поликлиниката в Славейков или кабинет в комплекса.

# 23
  • Burgas, Bulgaria
Светле благодаря Ти- тя тази точка срамежлива с 300 зора се видя..... малко ги побърках докторите  Mr. Green
 - винаги съм ти казвала и ще продължавам да го казвам, че ако имам възможността да родя в Дева Мария ще го направя само и единствено заради теб  и д-р Янев....... Именно защото знам как се грижите за нашите новородени ..... Няма толкова сърцат човек като теб, ....... но аз не пиша като човек който е запознат с нещата, най-малкото защото от доста време нямам нищо общо с болницата, освен като пациент....Доста често ми се налага да идвам..... Пиша тук и се ядосвам като бременна жена....,за това защото преди тази тема кипеше...обясняваше се ....информация постоянно се подаваше и така....защото знам как работят хората там и чак не ми се вярва като гледам колко жени тук питат ли питат и нищо...............
Пък и с тези хормони  Blush  .....

# 24
Сладурка,нормално е-това са хормоните -емоциите са силни и понякога няколко часа ти се виждат дни,но най-важното за една бъдеща мама е да има спокоен и здравословен начин на живот. Въпроси и отговори винаги ще има, а и не всички мислим и действаме еднакво. Надявам се да се видим и танцуваме в най-скоро време с възможно повече мами и да си поговорим, за всичко което ви интересува  bouquet

# 25
Здравейте мили дами,
Благодаря ви за конструктивните критики, които отправяте към нас. Повярвайте ми, всяка една се обсъжда с ръководството на болницата и ако са основателни, се вземат мерки.
Виждам, че имате много въпроси, които са свързани с процеса на раждане, престой, условия, лекари и т.н. Аз лично смятам, че целта на този форум е не ние служителите на болницата да изказваме своето мнение, а вие нашите родилки да споделите впечатленията си за нас. Разбира се, всички въпроси, които касаят пряко болницата и отговорите на които можем да дадем само ние, естествено, че ще го направим. Следя темата и вашите мнения и в случаите, в които информацията която ви се дава не е точна, винаги вземаме отношение и изясняваме въпроса. Получаваме и много ваши запитвания на лични съобщения и винаги се стараем да отговорим точно и ясно за всяка тема, която ви вълнува.
Това е вече 9 тема и се радвам, че толкова много наши майки продължават да следят този форум и да изказват мнението си и да дават препоръки. На тази тема създателите не сме ние. Вие, нашите бъдещ и настоящи майки го направихте. Както обича да казва моят мил съпруг „Бременните сте като една мафиотска фамилия”  Simple Smile   Естествено е, когато една жена очаква 9 месеца най-важното събитие в живота си, тя да се интересува, да пита, да иска да е подготвена.  Тук е мястото, където вие може да го правите.
Целувки и прегръдки за всички  Hug

# 26
Искам да добавя още малко информация, за да не се почувствате забравени.
От 3 месеца насам, собственикът на болницата привлича нови кадри от страната, които да влеят „свежа кръв” в отделенията. Както може би вече сте разбрали от 2012г. МБАЛ Дева Мария ще стане университетска болница. Освен добра материална база, за целта е необходимо привличането на хабилитирани лица на основен трудов договор. Тези кадри вече са осигурени. Това е прецедент за частна болница която се намира в провинцията. Привличат се и много нови лекари, които са признати специалисти в страната. Ще ви помоля за още малко търпение относно информацията, която искате за тях. До 1 седмица максимум, ще можем да отговорим на всички въпроси, които ви вълнуват и да ви дадем повече информация за специалистите, които сме избрали да останат да работят за нас.

# 27
  • Бургас
Момичета привет от мен отново! Ама щот съм голям "хакер" и аз... реших да създам темата, но съм забравила да поставя линк към предишната 8 тема и сега ми е изчезнал бутона за редактиране, та ще я поставя тук! Не ми се сърдете много! Ние мамите с по двама бабаитковци сме много разсеяни Simple Smile Тема 8 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587220.new#new Hug Hug

# 28
Здравейте и от мен и аз да се запиша в новата тема!
ФМ  се прави с цел да се огледат органите на бебето и се гледа на 2Д. Общо взето по време на прегледа лекарят засне, измери и ми показа всичко, което се гледа - мозък, череп, очи, лице, гр. стълб, крайници, пръсти, сърце, плацента, пъпна връв и т.н.... 4Д показва  движението на бебето в реално време и е за радост на  бъдещите родители. Даже ти записват всичко на диск. И още нещо на 4Д визуализацията на плода е много по-добра отколкото на 2 или 3Д (ФМ), но обикновено 4Д се прави, когато си в по-напреднала бременност.
bonbonka_1, много благодаря за отговора. Значи съм била в заблуда, като съм си мислела, че на 4D би следвало по - добре да се изследват органите на плода, предвид по - добрата съвременна апаратура. Не знаех, че ФМ се прави само на 2D, явно от там се е породило и объркването ми.
Ако не те притеснява, би ли ми казала ти при кой доктор прави ФМ, колко време продължи прегледа и съответно ако искаш всичко да бъде записано на диск - ти ли си го носиш или те, при всички случаи ти предоставят запис след края на прегледа?
Още веднъж, благодаря!   bouquet
ФМ ми я прави д-р Хубчев, и пак при него направихме и 4D-то. На феталната отидох сама. Прегледа беше обстоен при мен продължи някъде към 15 минути. Доктора огледа всички органи на беба. Изключително компетентен и внимателен лекар. За 4D-то отидохме с таткото, беше неописуемо усещането и двамата бяхме  така ухилени, че ако ни видеше някой щеше да си помисли че сме спечелили джакпота преди секунда... За диска на рецепцията ми го дадоха преди да влезем за прегледа. Доктора записа това, което и ние видяхме на място, след което ни даде диска да го оставим на рецепцията за финализиране. Два дни след това отидох да си го взема. И само да вметна, че нищо не съм плащала за него! Ако имаш други въпроси съм на среща newsm03

# 29
  • Burgas, Bulgaria
15 минути ФМ  Rolling Eyes ... защо така бързо ...чувам ,че  специалистите в тази област я правят 30-40минути  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт