МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 071
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
 Ще ви очакваме на 08.11.11 - от 14.00ч.ще се проведе лекция от Д-р Златко Янев - началник на отделение по анестезиология и реанимация. Със сигурност освен полезна, лекцията ще бъде и много приятна Simple Smile

1. "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."

2."Стволовите клетки - предназначение и приложение. Видове стволови клетки. Каква е процедурата за пробовземане? Безопастно ли е за майката и бебето? Колко струва съхранението и струва ли си да го правим? Вашите въпроси, нашите отговори - личното решение."

# 31
15 минути ФМ  Rolling Eyes ... защо така бързо ...чувам ,че  специалистите в тази област я правят 30-40минути  newsm78.

Моят преглед за ФМ и 4Д продължи 40 минути приблизително. Бях при доктор Драгнева и останах изключително очарована от отношението и и начина по който обясняваше всичко свързано с това което гледаме всяка една минутка. Диска ми го дадоха от рецепцията и на него има пълния запис от прегледа - близо 40 минути. След това се оставя на рецепцията за финализиране, нашия беше готов още в същия ден към 17:30 след обяд.

# 32
на 31.10 се роди синът ми явор. Simple Smile искам да изкажа огромната си благодарност на доктор ризова,акушерка каприева и всички от родилно отделение за това че му помагнаха да се появи на бял свят Heart Eyes
на екипа от неонтологията-безкрайни благодарности за грижите които положиха за него и безценните съвети които ми дадоха за това как да се грижа за него   bouquet
и не на последно място-благодаря на светлето за това че ми показа и обясни всичко свързано с кърменето на моето слънчице Hug
на всички мами пожелавам същия незабравим престой в Девата Heart Eyes

# 33
Честито. Нека е жив и здрав и много радост да ви носи малкия мъж.   bouquet

# 34
на 31.10 се роди синът ми явор. Simple Smile искам да изкажа огромната си благодарност на доктор ризова,акушерка каприева и всички от родилно отделение за това че му помагнаха да се появи на бял свят Heart Eyes
на екипа от неонтологията-безкрайни благодарности за грижите които положиха за него и безценните съвети които ми дадоха за това как да се грижа за него   bouquet
и не на последно място-благодаря на светлето за това че ми показа и обясни всичко свързано с кърменето на моето слънчице Hug
на всички мами пожелавам същия незабравим престой в Девата Heart Eyes

Да ти е жив и здрав малкия сладуранко   bouquet. Аз още си се клатя и не знам до кога, но имам още 5 дни до термина

# 35
здравейте и от мен!термина ми е на 09.12-ще раждам секцио при д-р Георгиев!момичета обвзела ме е една ужасна паника ,минават ми какви ли не  мисли през главата ,много ще съм радостна ,ако получа малко информация за самата операция ,кой анестизиолог да избера,как е възстановяването след това ,има ли болкаааааааааааа, кога се излиза от упойката,всякаква информация ще е добре дошла!

# 36
Честито момченце на мама desislava_iv!!! Да е жив и здрав и да расте безгрижно!
sportiskata, много майки са споделили как е минало при тях, потърси в предишните теми. Мога да ти отговоря на въпросите, които си задала, дано те успокоя поне малко!
1. Няма нужда да избираш анестезиолог, който е на смяна - той. При мен беше д-р Янев.
2. Възстановяването протича различно при всяка мама, но общо взето не е това което си представях. Неприятното е през първия ден и нощта. Постоянно лежиш и даже ти е скучно. Една книга или списание ще ти бъдат от полза, защото и ТВ омръзва. Втория ден протича в раздвижване и само раздвижване. Третия ден забравяш за всичко, защото ти дават бебчето! Нататък е почти еднакво бързо възстановяването. До 10-я ден нямах и спомен, че съм оперирана.
3. Болка има, не може да няма! Ноооо не си я представях толкова малка, честно! В първия ден усещаш повече контракциите, защото бият окситоцин, но и това е съвсем търпимо, като болка при цикъл. При раздвижването е болката от операцията, но и товага не ме болеше толкова, по-скоро усещах нещо като парене. Колкото повече вървиш, по-малко боли. Пак казвам, болката е съвсем търпима, отказах болкоуспокояващото на 3-я ден, защото усещах операцията само като се изправях и ставах от леглото, даже на моменти забравях и правех по-резки движения, толкова слабо боли. Болката трябва да е посленото ти притеснение! По-скоро неудобство изпитваш.  
4. Аз се събудих още на операционната маса, момичето което беше преди мен оперирана се е събудила в следродилна, различно е.

# 37
някой може ли да напише графика на гинеколозите до края на месеца!velizarka_8 мерси за отговора!

# 38
График на гинеколозите за месец ноември:
Д-р Ризова - 02 - Дк, 7-Д, 8-Н, 11-Дк, 12-Н, 14-Д, 16-1/6, 17-Н, 21-Дк, 25-Д, 26-Н, 28-Д,
Д-р Драгнева - 01-Д, 03-Н, 20-Дк, 21-Н, 23-Д, 24-Дк, 25-Н, 27-Д, 28-Н, 30-Дк,
Д-р Бояджиев - 01-Н, 4-Дк, 9-Н, 15-Дк, 17-Дк, 24-Д, 26-Дк, 29-Дк,
Д-р Дорийска - 1 - Дк, 2-Н, 5-Д, 7-Н, 13-Д, 14-Н, 16-Д, 18-Дк, 22-Дк, 22-Дк, 25-Дк, 29-Д
Д-р Люцканов - 3-Дк, 4-Н, 6-Дк, 9-Дк, 11-Н, 14-Дк, 16-Н, 19-Д, 20-Н, 26-Д, 30-Д,
Д-р Гамишев - 3-Д, 5-Дк, 6-Н, 9-Д, 10-Дк, 12-Дк, 13-Н, 19-Д, 22-Д, 24-Н, 29-Н,
Д-р Илиев - 02-Д, 4-Д, 6-Д, 8-Д, 11-Д, 13-2/6, 16-2/6, 17-Д, 18-Н, 20-Д, 21-Д, 22-Н, 28-Д, 30-Н,
Д-р Ангелов - 7-Дк, 10-ДН, 15-ДН, 15-ДН, 19-ДН, 23-ДН, 27-ДН

Възможно е да настъпят промени в графика!
Това са качили от болницата

# 39
sportiskata: Аз съм прясна прясна с операцията Simple Smile Преди 26 дена ме оперираха д-р Бояджиев а анестезиолог д-р Янев. Многооо съм доволна. Болката е наистина втория ден понеже те раздвижват и след всеки следващ вече е много по-добре аз на изписването нас 6-тия ден все едно не бях оперирана чувствах се супер ходех си все едно нормално съм раждала а не с операция Simple Smile Така че не се притеснявай а забравих да спомена аз бях със спинална упойка бях в съзнание голям майтап беше , имаше доста комични изцепки от моя страна и от екипа за да ме забавляват естественно. Simple Smile

# 40
Какво означава смяната " ДН "? от колко до колко е това?

# 41
  • Където морето целува небето...
Танче, мисля, че са 24 часови смени. Имаше въпрос по напред, но обещаха отговори скоро.

# 42
Здравейте! Искам да попитам дали има мамолог в болницата, който да преглежда?
Благодаря предварително!!!

# 43
velizarka_8, а от упойката имаше ли някакви странични ефекти и допълнителни "екстри"? Че аз бях със спинална, първия път, ама сега ми се иска пълна упойка...

# 44
15 минути ФМ  Rolling Eyes ... защо така бързо ...чувам ,че  специалистите в тази област я правят 30-40минути  newsm78.

Моят преглед за ФМ и 4Д продължи 40 минути приблизително. Бях при доктор Драгнева и останах изключително очарована от отношението и и начина по който обясняваше всичко свързано с това което гледаме всяка една минутка. Диска ми го дадоха от рецепцията и на него има пълния запис от прегледа - близо 40 минути. След това се оставя на рецепцията за финализиране, нашия беше готов още в същия ден към 17:30 след обяд.
Момичета защо се хващате за думите. Писала съм "някъде към 15 минути", а не точно 15, може да са били и повече, но ми се стори, че толкова някъде. 4Д бе по-дълго, ама няма пиша време, че ще ме изядете:) Аз съм от хората вярващи в поверието, че часовниците ги правят нещастни и затова не нося, така че прощавайте ако съм ви подвела с времето, просто моя биологичен часовник толкова е показал Grinning По-важното е, че съм доволна от прегледа, който ми направи д-р Хубчев! Hug

Общи условия

Активация на акаунт