Раждане вкъщи 18

• 35 896
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
razel_dazel, извинявай, но в поста ти няма капка смисъл. Празни протести и възмущения, неясно от какво--явно, че ти отговарям като ми кажеш нещо, но изглежда аз съм виновната. Съжалявам, но не нося отговорност за настроенията ти.

# 646
http://www.rodilnitza.com/blog/birth/domashno-rajdane-protivopokazania/

след дъжд качулка, както казва народът
но по-добре от нищо
най-после са качили противопоказания
чудно как доста от тях се разминават с даваните тук преди съвети

дано повече търсещи го прочетат преди да вземат решение в коя група попадат с бебчето си

# 647
Това е много полезно! Помня, че някой беше казал, че ще състави такъв списък, който да се сложи в тази тема, но така и не стана. Може би като дойде време за новата тема ще е добре да се включи линк към тази страница. Peace

# 648
аз навремето преведох шведските противопоказания, но така и си останаха между темите

кактои да е
този списък е по-пълен
макар и да не е завършен
липсват предишни проблеми раждания, както и нарушена сърдечна дейност на плода, мътни околоплодни води, а сигурно и друго, което сега не се сещам

# 649
аз навремето преведох шведските противопоказания, но така и си останаха между темите

кактои да е
този списък е по-пълен
макар и да не е завършен
липсват предишни проблеми раждания, както и нарушена сърдечна дейност на плода, мътни околоплодни води, а сигурно и друго, което сега не се сещам

Не липсват има ги опсани и тези неща. Но ако има нещо лиспващо, което не съм видяла и имаш списък, сложи го тук да го включим и него. Наистина това трябва да се включи на първа страница в новата тема. Peace

# 650
Имам питане към Татти - с какво право се трие линк в профила на един потребител, а същия линк остава в профила на друг потребител.
Питам тук защото имам усещането за връзка с темата.

# 651
току-що гледах репортаж за този случай: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1228314

много трогателна двойка, казаха обаче, че и двамата са безработни и живеят много бедно и в селото ще събират средства да им помогнат. Някой има ли желание да им съберем някаква помощ (не пари - някакви неща за бебчето)?

Aко е вярно, това което пише на края на статията, бебенцето е твърде малко-само 1.9 кг и 30 см. Надявам се да е грешка. Иначе в 39-та седмица такова ниско тегло не е добър знак.

дано се стабилизира и порастне бързо това бебче с късмет

# 652
Мъж изроди сам първото си дете http://bnt.bg/bg/news/view/70031/myj_izrodi_sam_pyrvoto_si_dete

Баща изроди сам първото си бебе в Церова кория 24-годишният ..... срязал с нови ножици пъпа на ...
http://www.borbabg.com/?action=news&news=17224

# 653
Много се радвам, че детенцето е добре защото беше много мъничко. Интересно тези хора как са стигнали до идеята. Едва ли чели бг мама или родилница Laughing Явно витае нещо във въздуха.

# 654
Това не е хубава новина- неследена бременност, малко бебе с неизвестен термин, принудителни обстоятелства.

Да не говотим, че хората не са говеда. Все си мисля, че ветеринарите трябва да им е по-забранено да правят изводи за хората и от лаиците. Щото хората не са животни.

# 655
точно според препоръките
за какво ти е лекар само да те обърква
чудно защо бебето е изписано с толкова ниско тегло
не ги ли следят до 2.5 кг?

иначе се сещам за двама ветеринари с домашно раждане и мъртво бебе
чов. бебета не са нито телета нито котки или кучета
макар че много често и тези животни имат нужда от помощ при раждане

# 656
Да им е живо и здраво! Много мъничко, 30см...
Но... нещо не ми остава толкова добро чувство, като ги гледам... Изглеждат малко.. неадекватни, особено жената, малко като...
И въобще, все едно не знаят къде са леко. И според мене тук е изиграла роля повече парите (липсата им), та да стигнат до тоя избор. Не ми се вярва, че ако живееха другаде и имаха различно финансово и изобщо положение нещата щяха да им се развият пак така.
Мъжът хич не е ветеринар, а животновъд. Което значи просто, че гледа животни, не че е учил нещо. Това само по себе си не може да не му е помогнало наистина, но...  Crazy

В смисъл.. дано повечето, избрали да го правят да изглеждат по-различно. Например като хората с многото деца от... Смолян?, Самоков?. Те много ми допаднаха и звучаха съвсем по друг начин.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 12:06 от Сова

# 657
Споко, повечето са софийски юпита, все пак трябва да могат да си позволят да си пият кафето с Мег! в Старбъкс, латето е пет кинта, не е за всеки домашното раждане. А и парите за Олга и други дули, надуваеми топки, нелегални акушерки, билки и хомеопатии- събират се.

Животновъдът поне е виждал как се ражда говедо, не го е страх от гледката.

За да съм по темата: една интересна идея е, че наистина като общество можем да си позволим по-малка намеса в раждането.Големият процент от жените ще раждат без интервенции, но с цената на някакъв брой загинали бебета, които биха се нуждаели от тях, но това не е било силно изразено. Тоест има един брой бебета, които с рутинна грижа биха били живи.

Въпросът е, че поставяме на кантар дискомфорта на много хора и живот за шепа бебета срещу комфорт за много хора и смърт за шепа бебета.

Е, какво ще е? Раждане на свобода и смърт за бебетата или малко гърч, малко повече медицина и игли, но по-малко тежки трагедии?

Родилница трябва да си извеза байрак, на който да пише "Свобода или смърт!"

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 12:09 от Mamacita Bandida

# 658
Сова, да сигурно поради липса на пари са решили да го направят сами. Но кой знае...може би не само. Макар че каквито и да са доводите им, със сигурност не са четени в интернет и не са чути по конференции за акушерки. Жената не е неадекватна, просто е от този вид, бедни, необразовани, селски хора. Бащата ми направи впечатление с каква мекота и любов говореше. Техния свят е един съвсем друг свят, почти непредставимо е за нас. Радвам се, че бебето е добре.

Мамасита питаш, "какво ще е". Ще бъде това, което всеки отделен човек е решил за себе си. Хартата за човешките права не е свалена още. Уверявам те, хората интересуващи се от активно, естествено немедикализирано раждане, сред които и много лекари и акушерки, не гледат на нещата като теб и не се влияят от мнения като това, което упорито споделяш с нас в тази тема, месеци наред вече, по всеки повод. И твоят свят е един съвсем друг от нашия свят. Просто не сме в една вселена. Това, което на теб ти се струва правилно, за нас е абсурдно, явно и обратното е истина. Затова ти казвах, че е безсмислено да продължаваш, но като искаш -давай, форума не връща мнения. Laughing

# 659
Мъж изроди сам първото си дете http://bnt.bg/bg/news/view/70031/myj_izrodi_sam_pyrvoto_si_dete

Баща изроди сам първото си бебе в Церова кория 24-годишният ..... срязал с нови ножици пъпа на ...
http://www.borbabg.com/?action=news&news=17224
Браво! Поздравявам тези хора   bouquet
Когато години наред виждаш колко лесно животните в природата раждат, не може да не се запиташ - а защо ние хората трябва да ходим в болници да раждаме, да не сме болни?

Болни са само умовете на някои...

Общи условия

Активация на акаунт