Раждане вкъщи 18

• 35 979
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
persimon , ако целта е да докажете, че лекарите, лекарствата и болничните грижи имат за единствена цел да унищожат човечеството, направете си тема и си го обсъждайте там. Всеки пети не означава всяка пета родилка.......а темата е за раждане все пак.

При факта, че са изтрити доста постове и не се вижда контекста на раговора няма смисъл да обсъждаме нещо, което нвече не е тук. Флип беше направила коментар за болниците и смъртта от сърдечен удар и от там тръгна разговора за това доколко може да се разчита да бъде спасен живота в болница. От там пък тръгна разговора за ятрогенните причини за смъртност и искане и съответно даване на доказателства за броя такива смърти на година. Това е на кратко разговора, който вече го няма. Но именно, понеже темата е за домашно раждане, нека спрем с тези оф топик разговори, които и без това не са започнати от хората, които се интересуват от домашното раждане, а по-скоро от опонентите му.

# 631
Ако се съглася, че лекарската намеса невинаги е полезна, ще приемете ли другата ми теза: че при раждане рискът от лекарската намеса е много по-малък и е оправдан. Раждането е рисково само по себе си и има с какво да се подобри. А това е целта на медицината- да се стреми оптимистично да подобри процеса.

Разбира се, според някои хора процесът е естествен, безопасен и не трябва да се пипа, но има много доводи, че това не е точно така. Най-силните доводи са еволюционните: жената не е "създадена да ражда", а просто някои жени и бебета са оцелели от раждането.

Но в 21 век е неприемливо да приемем естествените загуби, идващи с естествения процес. Да не говорим, че доказано медицинската намеса само за век е намалила детската смъртност с 90 процента, а майчината- дори с пъти.

# 632
  • Пловдив
Чела съм публикациите преди да бъдат изтрити.  Stop Не е нужно да ми преразказваш. И Флип друго искаше да каже, ама ......Няма да обяснявам какво, защото все едно няма да се разбере. То като гледаш само в една посока, от всякъде заговори и конспирации ти се привиждат.  Whistling

# 633
....
и не напоследно място: Защо са изтрили всички постове, отнасящи се до Цвети и трагедията и?
това ли е новият морал?

Просто никой тук не е знаел истината от сигурен източник, всички писания бяха просто разни хипотези.
Бъркате. Не тук. Там е забърсано и това е показателно. Тук стои всичко написано и от двете стани, като съвсем тенденциозно в онзи период не се премахваха дори и постовете с откровено махленско и мегданно съдържание.

Аха, добре.. но аз не знам и къде е това там.
To W'A'S'P' смята, че нещо е трито, не аз.. аз само се зарадвах.. Та стана малко пак "оня каза, аз чух.."  Laughing
Но в същност май сте прави - каквото и да пипнете ТУК Wink противниците ще ви обвинят в съмишлие.. Схванах.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 18:36 от Сова

# 634
сова, точно Родилница имах предвид и как си разчистиха форума набързо
цитирам по памет от архивираната тема преди да бъде почистена:
"разчистваме и продължаваме на ново и чисто"

именно тази изтрита тема показа истинското лице на активистите
ако не си я чела да ти я пратя

# 635
  • Пловдив
Сова, ето го това там. От тук активистките си изтриха всички съвети, който даваха, да си стои в къщи момичето и да не слуша докторите, които искат да и развалят рахата.  ooooh!

# 636
Аха, мерси наистина - сега разбрах! Като прочетох преди това, помислих че за тук става дума Embarassed

W'A'S'P', ами дай, ако имаш. Би ми било интересно.

# 637
Чела съм публикациите преди да бъдат изтрити.  Stop Не е нужно да ми преразказваш. И Флип друго искаше да каже, ама ......Няма да обяснявам какво, защото все едно няма да се разбере. То като гледаш само в една посока, от всякъде заговори и конспирации ти се привиждат.  Whistling

Ако ти определяш публикация от учен от Джон Хопкинс в JAMA като "конспирация" аз не мога да ти кажа нищо повече. Нито искам, впрочем.

# 638
  • София
току-що гледах репортаж за този случай: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1228314

много трогателна двойка, казаха обаче, че и двамата са безработни и живеят много бедно и в селото ще събират средства да им помогнат. Някой има ли желание да им съберем някаква помощ (не пари - някакви неща за бебчето)?

# 639
  • Пловдив
persimon наистина няма смисъл.  Stop  Като решите да се правите на ударени с мокър парцал, всички аргументи отпадат. Не смятам да ти давам поводи да пишеш повече. И без това вървиш и цитираш всяка публикация.  Whistling

# 640
току-що гледах репортаж за този случай: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1228314

много трогателна двойка, казаха обаче, че и двамата са безработни и живеят много бедно и в селото ще събират средства да им помогнат. Някой има ли желание да им съберем някаква помощ (не пари - някакви неща за бебчето)?

Aко е вярно, това което пише на края на статията, бебенцето е твърде малко-само 1.9 кг и 30 см. Надявам се да е грешка. Иначе в 39-та седмица такова ниско тегло не е добър знак.

# 641
persimon наистина няма смисъл.  Stop  Като решите да се правите на ударени с мокър парцал, всички аргументи отпадат. Не смятам да ти давам поводи да пишеш повече. И без това вървиш и цитираш всяка публикация.  Whistling

Е не, това си е живо нахалство Laughing. Значи при спор между нас, аз давам линове от най-престижното научно списание в света за да подкрепя тезата си, ти не даваш нищо, обиждаш, и казваш, че това издание било конспирация и не било подходящо, но "ние" сме се правили на ударени с мокър парцал?!? Не знам за какво пишеш изобщо. ooooh! Хайде вече да спрем с това.

# 642
  • София
видях го - много е мъничко и е в кувиоз, обаче има вероятност да е сгрешен терминът  Praynig

# 643
На мен ми е интересно Татти от къде има толкова категорично мнение за Родилница?Да не би да пише там? Или е лесно да се подведе по писаното от една потребителка тук?
Имам чувството, че никой не го е грижа за раждащите жени, всеки иска да си слуша собствения глас в общото надвикване Може би така трябва да кръстим темата.

# 644
  • Пловдив
persimon твоето е нахалство. Вървиш след всеки потребител  Sick  Виж малко по-далеч от носа си. Прочети ако искаш отново цялата тема, но пак няма да схванеш, защото е много удобно да вадиш от контекста само това, което ти изнася. Във всеки един момент, когато се стигне до даване на отговори, на преден план се избутват......лекарите  #Crazy Или негрите.... Списанието няма нищо общо. И не, не че не разбираш, така ти е удобно.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт