Раждане вкъщи 18

• 35 879
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • Boston, MA
Персимон, не ме интересува твоето лично мнение.

Дадох линк кък организация, която публикува(ше) собствените си статистики. Ако не вярваш на домашните акушерки, това си е твой проблем (играта с думи е нарочна).

Когато имаш два пъти повече загинали бебета в домашно раждане, отколкото в болница, и това е доказано с факти, докладвани от самите акушерки, няма как да го преиначиш, колкото и да се опитваш. Няма жонглирания, няма предположения. Няма и фантазии.

# 46
Първо кой казал, че е първо дете? Второ, какви маформации те гонят, за тая цел има БХС и фетална морфология. Да, и близаци ще родя у дома, а ако има някакви проблеми, които не го позовляват няма да ги родя в България със сигурност, където скалпела е готов още от 8-ма седмица като се видят, че са близанци. И трето, докато не се извиниш за свинското си поведение не ми говори изобщо.

Не знам дали се обдуцират, но Цхристиан упорито обфускира.

Пърси, първо дете ли ще е? Защото дори и за баба ми 35-годишна първескиня по всички правила на акушерското изкуство си е възрастна и се смята за рисков фактор.

Прабаба ти е друг въпрос, тя не е раждала тогава за пръв път- а днес това става.

Да не говорим, че над 35 се увеличава сриска от малформации на плода, без значение колко бели косми имаш- и че малформациите на плода са един от факторите за лошо позициониране, като например седалищно. А това седалищно не е просто "вариация на нормата". След 35 се увеличава и "риска" от близнаци- и тях ли ще родиш у дома? При каква презентация? Ще рискуваш ли примерно при най-неприятния сценарий, седалищен и главичен близнак?

# 47
Коя дума не знаеш?

Да не говорим, че над 35 се увеличава сриска от малформации на плода, без значение колко бели косми имаш- и че малформациите на плода са един от факторите за лошо позициониране, като например седалищно. А това седалищно не е просто "вариация на нормата". След 35 се увеличава и "риска" от близнаци- и тях ли ще родиш у дома? При каква презентация? Ще рискуваш ли примерно при най-неприятния сценарий, седалищен и главичен близнак?
Това са думи на корпорациите,не на природата.Ти цитираш лобистите и Фармаиндустрията.Животьт и практиката показват друго,но ти няма как да го знаеш.Ти разчиташ да ти кажат кое е факт и да го приемеш и после да го навираш като такьв на хора,които знаят,че не е.
Нали разбираш колко е смешно. Peace

Бубка,
Обдуцират ли се трансферирани и починали бебета в болница?

Просто са си мъртви. Неспасяемо, статистически мъртви. Бебета. Защото майките им са си играли на раждащи богини.
Вьпросьт ми е точен и има точен отговор.Разбрах,че не можеш да го дадеш.

# 48
Персимон, не ме интересува твоето лично мнение.

Дадох линк кък организация, която публикува(ше) собствените си статистики. Ако не вярваш на домашните акушерки, това си е твой проблем (играта с думи е нарочна).

Когато имаш два пъти повече загинали бебета в домашно раждане, отколкото в болница, и това е доказано с факти, докладвани от самите акушерки, няма как да го преиначиш, колкото и да се опитваш. Няма жонглирания, няма предположения. Няма и фантазии.

Фактите са на първа страница, и са съвсем официални и от много места по света. Твоите фантазии по въпроса са маловажни. Това, което си дала не са  факти, а са твои интерпретации на данните, което са две различни неща.

# 49
  • Boston, MA
Ама задай въпроса на български, де.

... .Това са думи на корпорациите,не на природата.Ти цитираш лобистите и Фармаиндустрията.Животьт и практиката показват друго,но ти няма как да го знаеш.Ти разчиташ да ти кажат кое е факт и да го приемеш и после да го навираш като такьв на хора,които знаят,че не е.
Нали разбираш колко е смешно. Peace

.

Корпорациите, викаш. Ех, и биологията пренаписахте, като ще си говорим за смешно...

# 50
Първо кой казал, че е първо дете? Второ, какви маформации те гонят, за тая цел има БХС и фетална морфология. Да, и близаци ще родя у дома, а ако има някакви проблеми, които не го позовляват няма да ги родя в България със сигурност, където скалпела е готов още от 8-ма седмица като се видят, че са близанци. И трето, докато не се извиниш за свинското си поведение не ми говори изобщо.

Пърси, първо дете ли ще е? Защото дори и за баба ми 35-годишна първескиня по всички правила на акушерското изкуство си е възрастна и се смята за рисков фактор.

Прабаба ти е друг въпрос, тя не е раждала тогава за пръв път- а днес това става.

Това е форум, ако иская, не чети. Не казах- питах. Доколкото знам граматика, "Пърси, първо дете ли ще е?" е въпросително изречение. Но може би и от граматика не разбирам?

Колкото до поведение, аз съм с един и същи ник от началото на форума, а в тази тема не съм репортнала никого за откровено лични забележки.

Темата не е само за помощ, защото ако една жена иска, ще намери информация в нета. Темата е и обществена дискусия за това приемливо ли е домашното раждане въобще и под каква форма.

# 51
А това от времето на баба ми с възрастната първескиня от коя корпорация идва?

Колкото до БХС и фетална морфология- те предполагат аборт. Останала съм с впечатление, че Archangel/ persimon не е привърженик.

БХС отчита възрастта като фактор.

# 52
"обдуцират" (obduce)- покриват.

Не е ясно дали става въпрос за уважителното покриване на мъртвите с чаршаф или фигуративното "покриване" на случаи. Във всеки случай бебето на Цвети не е обдуцирано във втория смисъл, само персоналът на ТК е имал печалната задача да обдуцира в първия смисъл.

Добре че и майката не са обдуцирали.

Това може да стане лаф.

# 53
Дам, да разбирам, че ниакво съжаление нямаш за низостите, които изля. Чудесно.

Не, объркала си се. Тази тема не е за това дали домашното раждане е приемливо. Домашното раждане е разрешено във всяка точка на светам включително у нас.т.е е напълно приемливо. Неасистираното, става дума. Никой няма да питаме дали да го правим или не, сигурна бъди. А за асистираното можем да говорим и искаме да стане възможно у нас и хич не ни вълнува твоето мнение против това. Защото Хартата за правата на човека е на наша страна, не твоя, и ти си просто една досаница, нищо друго. Кой мислиш го интересува ретроградното ти мнение, противоречащо на всички закони и конвенции?

Това е форум, ако иская, не чети. Не казах- питах. Доколкото знам граматика, "Пърси, първо дете ли ще е?" е въпросително изречение. Но може би и от граматика не разбирам?

Колкото до поведение, аз съм с един и същи ник от началото на форума, а в тази тема не съм репортнала никого за откровено лични забележки.

Темата не е само за помощ, защото ако една жена иска, ще намери информация в нета. Темата е и обществена дискусия за това приемливо ли е домашното раждане въобще и под каква форма.

# 54

Не е ясно дали става въпрос за уважителното покриване на мъртвите с чаршаф или фигуративното "покриване" на случаи. Във всеки случай бебето на Цвети не е обдуцирано във втория смисъл, само персоналът на ТК е имал печалната задача да обдуцира в първия смисъл.

Това може да стане лаф.

Гугъл не успя ли да ти помогне да станеш спец за 30 милисекудни тоя път? Laughing За аутопсия става дума, не за покриване с чаршаф. Дали и за невронауките, които преди обяви, че ти били хоби пак толкоз бързо си разбрала как стоят нещата? hahaha

# 55
Вълнува ви, защото живеем в демокрация, а демокрация е синоним на "тирания на мнозинството". Тоест, ако аз плащам данъци, мога да коментирам колкото си искам дали тези данъци да плащат за акушерка, ароматерапия и хомеопатия на някой, който иска лична свобода.

Колкото до приемливост- да, домашното раждане не е забранено, но приемливост е морално-естетическа категория и колкото си искам мога да дискутирам доколко е грозно и неморално поведението на една жена, която поставя свобода и преживяване пред безопасност. Както и защо без запис на тонове е опасно.

Не съжалязам за нищо, което съм казала. Обидата е в теб.

# 56
А това от времето на баба ми с възрастната първескиня от коя корпорация идва?

Колкото до БХС и фетална морфология- те предполагат аборт. Останала съм с впечатление, че Archangel/ persimon не е привърженик.

БХС отчита възрастта като фактор.

Отново са ти погрешни впечатленията, както за всичко друго до момента. Като човек има лоша преценка, това не е селективно, а се проявява навсякъде и във всичко. Горката.

# 57
Предлагам да се придьржате кьм становищата на официалната медицина и да поддьржате фармаиндустрията и политиката.
Домашното раждане не е приемливо и теми от сорта на "Да се спре насилието над бьлгарските родилки" са абсолютно излишни,тьй като в бьлгарските болници ежечасно се спасяват бебета и майки и допринасят за положителната раждаемост на Бьлгария.

Домашното раждане,било то с акушерка или не,е силно непрепорьчително от бьлгарските жени,които са раждали в болници.Те са се докоснали до модерната медицина и знаят нейните сладки плодове.

Браво!

Сега може ли да се обсьжда и другата страна?Или трябва прокурорско разрешение?

# 58

Това може да стане лаф.

Гугъл не успя ли да ти помогне да станеш спец за 30 милисекудни тоя път? Laughing За аутопсия става дума, не за покриване с чаршаф. Дали и за невронауките, които преди обяви, че ти били хоби пак толкоз бързо си разбрала как стоят нещата? hahaha

Когато не знам нещо, търся думата в речника. Но в твоя случай и речниковата дефиниция не ми казва какво имаш предвид.

Интересен си като цяло. Всеки форум има нужда от екзотика.

# 59
  • Boston, MA
Ох, тая Харта бееееее. Дай да дадем един линк към нея, какво ще кажеш?

http://www.un.org/en/documents/udhr/#atop

Ни-щич-ко неупоменато за раждане, да му се не види.

За сметка на това, виж т.3.
Article 3.
Everyone has the right to life, liberty and security of person.

Всеки има право на живот, включително и доносени, здрави бебета.

Общи условия

Активация на акаунт