Раждане вкъщи 18

• 35 810
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Човек може да е и двете. Шест деца хич не е малко- не е Стив Джобс все пак.

# 211
  • София
хе-хе, Мамасита, вярно не е Стив Джобс, ако не беше кризата обаче можеше да се доближава до него  Laughing Нека не даваме оценки на хора, които не познаваме  Peace

# 212
Човек може да е и двете. Шест деца хич не е малко- не е Стив Джобс все пак.

newsm10

Направо ми настръхна косата като разбрах, че смятат да гледат шестте си деца със 175 лева.  Shocked 
Що за човек трябва да си, за да създадеш толкова деца без реална възможност да им осигуриш най-необходимото.  ooooh!

Но това е извън темата - браво на мама Джу, тя е, да речем, вече ветеран при домашните раждания, защото по мой спомен (от участието им в "Най-добрата майка"), предишните три или четири също са родени вкъщи с акушер - таткото.

# 213
Кризата се усеща повече от година, за едно дете са нужни девет месеца. Ако е бизнесмен, би я усетил още 2008 година, когато яко се пишеше по медиите какво става. Ясно защо не е Стив Джобс.

Някой да има информация дали не са български вариант на Quiverfull? Ония, дето не мислят, ами раждат и после Господ да се грижи. Еко-къщите са хубаво нещо, но са толкова нишов пазар, че не знам как в БГ религиозно хипи ще осъществи сериозни продажби.

Дано да може да си храни децата, дано не ги държи вегани заради липса на кинти.

Днес сутринта си припомняхме историите на баба ми, бог да я прости, която е била млада акушерка в селски родилен дом с минимална техника, без операционна. Имала е 150 раждания на година, вкл. са идвали родилки от големия град, защото са се чувствали по-спокойни. Баба ми, от друга страна, се е чувствала супер изнервена, особено когато родилка с близнаци е отказала да ходи в голяма болница и е отишла в селото. Огромни близнаци. Баба ми е имала огромен късмет и го осъзнаваше- никога не е "вярвала на раждането". И тя имаше 40-годишен стаж, и то не с идеални родилки както Мери Шварц, следени и подготвени, а с всякакви, и с огромни патологии, и без. Но винаги е била на нокти.

# 214
  • София
Еее, то ако беше толкова лесно, сега нямаше да има публична разпродажба на имуществото на хиляди хора в Бг. Ама защо изобщо се слагат квалификации на хората без да се познават? Има снимки - вижда се, че си живеят нормално в битов смисъл.
(Без да обиждам никого) изнервените акушерки са тревожна брънка на съвременното българско здравеопазване.
Може на някого да му прозвучи цинично, но в светлината на стотиците трагични случаи свързани с калпавото медицинско обслужване, препоръчвам на бременните жени (особено на тези, които нямат средства за избор на екип, или не желаят да заплащат такъв) от самото начало да търсят информация за домашното раждане, не за да се подготвят съзнателно за такова, но за да са наясно с телата си и да могат да разпознават различните симптоми на наближаващото раждане, както и на някои патологии. Изобщо от такава информация една бременна може да извлече много ползи.
Нещата уви вървят на зле. Делото по спасяване на давещите се е в ръцета на самите давещи се!

# 215
Много точно виждане за ситуацията тук в момента, Туцка. Системата е до такава степен неспособна да посрещне нуждите на майките и бебета, че има жертви във всеки едни етап (визирам и починалото в болницата здраво бебенце, вероятно от СВДС като постваксинален ефект). Наистина в тази обстановка най-доброто, което бременните могат да направят за себе си е да се образоват, не да си поставят сами диагнози, но да се образоват за собственото си тяло, за нормалния ход на бременността, за нещата които би трябвало да ги накарт да потърсят друго мнение. За съжаление на български има много малко информация; но английски има мнго добре и внимателно поднесена такава - без да страска, без да сложна, внимателно да информира бъдещите майки.
Преди години се опитахме и тук да съберем такава информация - мисля, че тамета е заключена сега, отново стана арена на спорове, а не съвсем не беше това целта... Не мога да се сетя точно как се казваше темата, за да дам линк; нещо от сорат на "Как да се подготвим за раждане без техника и специалисти" и смисълът не беше как да родим без тях, а какв можем сами да направим за себе си, което техника и стециалистите не могат. 

# 216
има една тема за раждането , която е все още активна/ 2-та й част/ и в нея има събрана хубава полезна информация
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315811.0

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 13:41 от take a smile

# 217
Още "публични" личности за обсъждане: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1123782
...

Шегата настрана, не стават ясни от статията дълбоките мотиви за избора на това семейство; койото иска - ще разбере; който не иска - ще си продължи по пътя...

добре дошло на бебенцето, да е здраво и щастливо и с много късмет в живота

какви са им мотивите в случая не е толкова важно
този баща е жалък - занимава се с хоби вместо да си храни децата
жалко за децата и майка им, с такава "глава" на семейството

# 218
  • София
този баща е жалък - занимава се с хоби вместо да си храни децата

това е доста злобно изказване - човекът е направил сериозни инвестиции и е заложил цялото си имущество, моли се да не изпадаш в подобна ситуация... Sad

# 219
# 220
Бащатко ,

Много благодаря за линка! Hug

как ми се иска да се срещна с това семейство..... Heart Eyes

допълвам,
Меги , много много те поздравявам за чудесното участие! Hug

.............Наистина в тази обстановка най-доброто, което бременните могат да направят за себе си е да се образоват, не да си поставят сами диагнози, но да се образоват за собственото си тяло, за нормалния ход на бременността, за нещата които би трябвало да ги накарт да потърсят друго мнение. ............
все пак не се въздържах..и ще напиша. Абсолютно съм съгласна с идеята. И не само за бременността, а и за много други основни житейски аспекти.
Но някои / като мен/ в определени ситуации или материи, имат нужда и от протегната ръка.
Добронамерена такава, която не търси нон-стоп конспирации и не те замерва с камъни, при все, че е алтернативна.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 14:50 от take a smile

# 221
Не знам, да са им живи и здрави децата, но тези много странно гледат. И аз съм нестандартна, но като имаш семейство, трябва да си с мъжка прическа и готов да работиш, а не да се мотаеш с лента на главата, нито да се множиш без контрол. Дали изобщо го правят, защото обичат деца или заради други причини? Шест деца са това...в 21 век...явно пет не са могли да ги задоволят емоционално. А може и майката да е birth junkie.

# 222

Не влизам да коментирам какво са направили хората от историятя - само може да им се каже честито и страхотно, че са имали късмет (при нулева, наистина никаква предварителна подготовка, или каквото и да е посещение при някакво медицинско лице..) всичко да се случи лесно и да завърши прекрасно!

Но аз вчера го изгледах, попаднах на линка във ФБ. И от отогава исках да намеря темата - в която спрах да пиша и чета преди, че много противна и дразнеща и тотално зациклила от едни и същи глупости беше.
Исках само да изкажа поздравления и комплименти за чудесния, нормален, и защо не ползотворен разговор в студиото между Меги Д. и този др. Илиев. И двмата се представихте много добре, много съм доволна!
Дано това, което докторът поддържаше като позиция и отношение, е реалното му такова. И дано все повече доктори започнат да мислят, говорят и се държат така, без така происъщата за много от колегите им  - особено "светила" - отблъскваща арогантност...
Много, изключително много бих се зарадвала, ако онова ужасно напрежение и всичко вече се е поразсеяло и вече може (защото трябва) да се говори човешки и интелигентно по темата. И без страничната злоба.. е, няма да мине май без, но поне да е... търпима..
За да може на практика да се помага на желаещите за това.

Остави ми добро чувство..!

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 17:14 от Сова

# 223
Доктор Илиев от коя болница е?

# 224
  • Boston, MA
...(визирам и починалото в болницата здраво бебенце, вероятно от СВДС като постваксинален ефект)....

Ах, как тъничко я пусна тази мега-глупост, а?

Основно правило на псевдонауката е да използва истински термини, и да ги забърка във словесна салата, да прозвучи сложно, за по-добър ефект.

Абсолютно недоказано като причина за СВДС са ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт