Раждане вкъщи 18

• 35 807
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Няма да мълчим, за да няма още повече трагедии- този път предотвратими. Няма да минете с номера "имате трагедия във вашия лагер, оставете ни да си правим каквото искаме"!

Трагедията си е трагедия, но живите имат още възможности да грешат.

Какво тогава се прави след травматично и неприятно домашно раждане?

Дано след този постинг не реши Господ да те накаже....

# 196
Получавам по няколко заплахи с Божие наказание всеки ден. Тогава знам, че съм на прав път. Нещата са прекалено сериозни, за да се самоцензурираме.

За съжаление в този случай лекарите са вярвали, че раждането е естествено, безопасно, нещо обикновено. Заложили са и са изгубили. За много голямо съжаление.

Вече се появяват оплаквания, че не се прави секцио на време, че е за богоизбрани. Има една такава тенденция- уж добричките акушерки мъчат часове наред родилките с естественото. В България все още не смятаме секциото за "провалено раждане", поне не масово.

# 197
Получавам по няколко заплахи с Божие наказание всеки ден.
Това говори много.

# 198
43% секцио за страната не е достатъчно и има нужда от още?!
Можем да си позволим да правим заключения на базата на откъслечна информация?!
Можем да казваме на другите кое е задължително най-добро за тях, без да се интересуваме от техните виждания?!
Все още има лагери в тази тема?!

Мислех, че тук одавна е поле за обсъждане на добри практики за постигане на по-голяма защита и сигурност за всяка майка и бебе (като отчитам, че различни фатори осигуряват такава за различните случаи).

# 199
Не, това не е истина! Обсъждали сте раждането на Олга! И какво знаете вие за нея? За предишния й горчив и прегорчив опит? Било ли е наистина необходимо първото секцио? Какви са причините за второто? Какво изобщо знаете, за да коментирате? Какво знаете за Мери Шварц? Къде и как се е обучавала, какъв опит има, къде е работила? Какви са тези общи приказки на базата на фейсбук-съобщението за раждането на бебето на Олга?! Честно, това наистина ме оставя без думи. Затова ли сте й контакт във фейсбук - за да коментирате после във форума кой как й бил честитил?  Sick
И още - как поредната новина за починала родилка в бг болница някак си се оказва доказателство за това, че домашното раждане е опасно??? Изумително...

P.S. Още ли не сте разбрали, че в Холандия НЯМА линейка пред дома на родилката?
Чакай сега, холандските акушерки не раждаха ли с линейка пред дома и чакащ екип за спешност? Къде беше линеката на мадам Шварц?

# 200
Много ще бъда благодарна ако някой разкаже за
или посочи линк с материали относно срещите на Мери Шварц  във Велико Търново, Варна, Пловдив,  София.
Въпреки наличието и на негативни настроения за събитието/ както разбирам от тукашната тема/, аз съм убедена в изключителната полза за българските майки, дули, акушерки и др.  от посещението й.

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 00:04 от take a smile

# 201
Посещението и срещите и лекциите с Мери Шварц в България се организират от "Естествени идеи". Най-пълна информация има тук: http://doula.bg/2011/10/24/mary-meetings/

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 00:20 от Love&Light

# 202
  • Пловдив
Ieppe, не съм изобщо в списъка с приятели на само на Олга, но и на никого. Не ми допада изобщо Фейсбук като начин на общуване не споделям, като не искам да ме прочетат. Но информацията е достъпна за всички, не само за приятелите на Олга и затова прочетох за приключението. Така, че моля те коментирай думичката в червено, а не това какво и къде съм го прочела, защото това както вече писах, може да го прочете всеки. И мен факта, че на раждането в хотел се гледа като на приключение и то от доста хора, ме остави без думи........ ooooh!

Явно предишните два пъти лекарите добре са си свършили работата, че да може приключението да завърши успешно. Защото при недобър шев след секцио, щяхме да имаме едно друго приключение.Tired

# 203
благодаря, Меги,
този адрес  го зная ...Simple Smile

# 204
...
Интересно ми е как Мери Шварц е била готова с екип за секцио. Доколко е била готова да приеме философски загубата на дете, трансфер до болница на пожар...
....

съмнявам се да е имало екип
имаше пост някъде из ТВ сайтове на един приятел, чиято жена роди 2 пъти у тях само с него и акушерката именно в Холандия
само че този пост не го намирам в момента, за да го цитирам точно
затова ще се опитам по памет: там той пишеш, че нямало такива измишльотини като готови екипи и линейки пред дома
а просто, че болниците и пътищата са така проектирани и разположени, че от всяка точка на страната се стигало до болница за 5мин

п.п. постът не го намирам
беше под репортажа на БТВ за бебето на Лаура и Ивайло
а  вече не е наличен след почти 2год

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 12:24 от Анонимен

# 205
Още "публични" личности за обсъждане: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1123782
...

Шегата настрана, не стават ясни от статията дълбоките мотиви за избора на това семейство; койото иска - ще разбере; който не иска - ще си продължи по пътя...

# 206
Ех, Меги, каква новина! Hug
Много ти благодаря!Такива неща ме карат да полетя.

В техния фен клуб съм от  мига, в който бях разбрала за мама Джу и татко  Чавдар...
Толкова се радвам !!!
Цитат
Двамата са убедени, че ако жена роди вкъщи няма да поиска друг път да стъпи в болница. "Виждате какво се случва сега в Шейново, Давид е раждан там, в болниците е страшно, страх ни е от доктори. Природата се грижи за нас", казва убедено майката Юлия.
цитатът  говори много...има и  за страха. Peace
И аз имам новина, за една бременност......желана и очаквана.....днес я разбрах и неописуемо се зарадвах!
обяснимо, няма как да кажа повече, само,.....че много я ценя и винаги я чета с огромна възхита...

п. п.  Cry
връщам се да допълня.......и бебенцето  е починало Cry  и все заради лекарски грешки.
оставам безмълвна....

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 22:55 от take a smile

# 207
Това е вторият случай, за който чувам за кратко време, в който има смъртен случай, заради неправилно интубиране-вместо в трахеята в хранопровода. Лекар ми каза за другия такъв случай, в който дете е починало при операция, защото пиян анестезиолог го интубира по този начин. Да пази Господ. Sad

# 208
Ами какво да кажа- имат още да достигнат американските Дъгър, които чакат 20-то, но пък то ще се ражда с планирано секцио.

Иначе нестандартните имена са похвални, кръщавайте така децата, да знаем кои са раждани у дома и не са ваксинирани. За момиченца е чудесно Мариам или Мириам, пророчица; Сихая, Сиана или Сиона, Рада (индийската, не българската), за момчета- Гопала, Кришна, Самхейн, Соломон.

Шегата настрана, като се има предвид, че аз съм родила само едно, а религиозните откачалки цели шест, почвам да се притеснявам за бъдещето на света.

# 209
  • София
дебат по БиТиВи - сега

По една пълна случайност съм виждала проектите на този човек - невероятни са. Човек създал подобни неща не може да бъде "откачалка"!

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 10:18 от Туцка

Общи условия

Активация на акаунт